K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Bakan Albayrak: Kanser Teşhisinde Kullanılan İlaçlar Türkiye'de Üretilecek
Bel Fıtığında Endoskopik Cerrahi
Snus, Çok Yoğun Nikotin Yüklemesi Yapıyor
Türkiye'deki Yumurtalarda Böcek İlacı Çıkmadı
Medicana'dan Böbrek Nakli Olanlara ve Diyaliz Hastalarına Bayram Önerileri
Ankara'da Hasta Yakınları Hastaneyi Taş Yağmuruna Tuttu
Yaz Tatilinde Aldığınız Kiloları Bal Yiyerek Verebilirsiniz
Üretroplasti Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu
Sperm Sayısı 50 Yılda Yüzde 50 Azaldı!
Diyetisyen Nurşen Şahin: "Mide ve Bağırsak Hastaları Yeni Kesilmiş Et Tüketimine Dikkat Etmeli"
Tüp Mide Ameliyatından Sonra Başarıya Yönelik 7 Strateji

 

[Hata Bildir]