K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Kürdan Kullanımı Diş Çürüklerine Neden Oluyor
Sarılın Soğuk Algınlığına Yakalanmayın
Mide Bulantısıyla Nasıl Başa Çıkılır?
Kanserden korunmanın 10 yolu
Genç Hissedenler Daha Çok Yaşıyor
Kekemelikte Erken Müdahale Şart!
Kuruyemişlerin Bilinmeyen Faydaları
Patates Şişmanlatmıyor Aksine Zayıflatıyor
Teknolojik gelişmeler ve Tüp bebek tedavisi
Hamileler Bitki Çaylarına Dikkat
Parmaklarınızı kıtlatmayın

 

[Hata Bildir]