K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Uykusuzluk Bağırsaklarda Kötü Bakterilere Yol Açıyor
Soğuk Hava Yüz Felci Riskini Artırıyor
Kuş Gribi Kabusu Geri Mi Dönüyor
Beyin Tümörüne Karşı Genetiğiyle Oynanmış Bakteri
Kalp Hastasına Sahte İlaç Verdiler
Hayvanlar İçin Modern Hastane
Kalp Hastalarına Soğuk Hava Uyarısı
Halepli 350 Kilo Ağırlığındaki Genç Kıza Yardım Eli
Doğum Kontrol Hapını Kullanırken Dikkat
Kanser Tedavisinde Yeni Umut
Kansersavar Besin Brokoli

 

[Hata Bildir]