K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Soğan Kanserden Koruyor
Tavuk Alırken Bunlara Dikkat Edin!
Erkeklerin Cinsel Gücünü Artıran 7 Yiyecek
Gençlik Hormonu "Melatonin"
Bu İçeceklerin Miktarına Dikkat Edin
Kanser İlaçları İçin Flaş Karar
Sakız Çiğneyenler Dikkat
Herkes Bu Cinsellik Yalanlarına İnanıyor!
Diyabete karşı 'Açlık' diyeti
Lüzumsuz Su İçmeyin
Kalp Krizini Önleyen 9 Yiyecek

 

[Hata Bildir]