K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Betel Fındığı Öldürüyor
Yazın Bol Bol Erik Yiyin
C Vitamini Saklama Koşulları
Gebelik Sonrası Beslenme / Emziklilik Dönemi Diyeti
Gebelik Şekeri
Adet Sancısı Nasıl Geçer?
Tokalaşma Gücü Ömrünüzü Belirliyor
Madde Bağımlısı Çocuk ve Aile
Cep Telefonlarındaki Büyük Tehlike
Kabızlık İçin Altın Öneriler
Sivilce Yapan Besinler

 

[Hata Bildir]