K Vitamini

Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır. K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

    K Vitamini ile ilgili düşüncenizi paylaşın
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
    BU SAYFAYI PAYLAŞFacebook'ta paylaş

    SAĞLIK HABERLERİTüm HaberlerSağlık Haberleri Rss
    Bayramda Misafirlerinize Şeker Yerine Ayran ve Kefir İkram Edin"
    Berk bebek, bayramlıklarıyla umuda -
    Bayramda Yediğiniz Tatlı ve Çikolatalar "Kaşındırmasın"
    Sadece 1 Dakika Yaşayabilen Bebek: Walter Joshua Fretz
    Fazla Yemek Kalp Krizi Riskini Artırıyor
    Bayramda En Büyük Tehlike: Tatlı
    Bağışlanan Organlarıyla Umut Oldu
    Rahim Ağzı Kanseri Taraması Ücretsiz Olacak
    "İple Yüz Germe" Yöntemiyle Gençleşebilirsiniz
    Milli Aşı Geliyor
    Avrupa Uykusuzluk Çekiyor

     

    [Hata Bildir]