gaziantep-tip-fakultesi-doktorlar Soruları

Gaziantep-Tip-Fakultesi-Doktorlar Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Gaziantep-Tip-Fakultesi-Doktorlar Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Gaziantep-Tip-Fakultesi-Doktorlar Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tık

  • Boğaz Kısmındaki Kitle İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba hocam, Benim Avrupa'da yaşayan bir arkadaşım var. Arkadaşımın sağ boğaz kısmında schwannom bulundu. Burdaki doktorlar ameliyatı şimdi uygun görmüyor. Büyüklüğü ise 5-6 cm. Ameliyat sonrasında sıkıntı yaşayabilirdiye, sadece kontrol altında olup, eğer hafif bir büyüme olursa ilk lazer tedavisi olmasını, eğer o faydalı olmaz ise en son ameliyatı uygun görüyorlar. Doktorun dediğine göre bu hastalık burda çok nadirmiş ve fazla tecrübeleri yokmuş. Siz ne önerirdiniz?

  • Annemin Bacaklarındaki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Hocam, annemin bacakları ağrıyor. Bacaklarına iğne batırılıyor gibi, o dakika kasılıp kalıyor ve olduğu yerde düşüyor. Doktorlar bel fıtığı çok az var dediler ve teşhis koyamadılar. Neden olabilir?

  • Öksürmek Zorunda Olmamın Sebebi Ne Olabilir?

    İyi günler. 2 yıl önce geçirdiğim bir zatürre rahatsızlığından sonra nefes alma ile ilgili bir problemim oluştu. Şu an sıkıntım soğuk havalarda derin nefes çektiğimde öksürmek zorunda olmam, balgam dolayısıyla sürekli sesimi düzeltmek zorunda olmam ve hırıltılı sesler çıkarmam. Yalnız bu rahatsızlıklarım sadece soğuk havada oluşmaktadır. Gitmiş olduğum doktorlar nefesimi dinlediklerinde, oda sıcaklığından dolayı, soğuk havalarda oluşan hırıltılarım muayenelerimde belirmiyor. Doktorumun yönlendirmesi üzerine solunum testi yaptırdım ve röntgen çektirdim. Solunumumda hiç bir problem çıkmadığını ve röntgenime göre de sol akciğerimde bakteri oluştuğunu bildirdi. Size tek sorum şu olacak. Yukarıdaki rahatsızlıkların sebebi akciğerimdeki iltihap oluşumu olması mıdır? Teşekkürler.

  • Aşılamayı Ertelemem Gerekir mi?

    Hocam merhaba, ben aşılama tedavisi gördüm. 2. aşılamaya geçmeden vajinit oldum. 2. aşılamaya geçmeden çatlatma iğnesi kullandım. Devlet hastanesi olduğu için doktorlar fazla bir şey söylemiyorlar. Siz cevap verirseniz sevinirim. Doktor fitil verdi, 2 gün kullan dedi ama kararı bana bıraktı. Sizce aşılamada bu fitilleri kullanmam iyi olur mu? En önemlisi, aşılamadan önce ilişki gerekiyormuş ama ben kötü durumdayım, mümkün değil bu. Sizce ertelesem iyi olur mu? Saygılarımla.

  • Beyin Kanaması İlaç Tedavisiyle Geçer mi?

    Selamlar hocam, öncelikle böyle bir hizmet sunduğunuz için çok teşekkür etmek istiyorum. Dedem şu an yoğun bakımda. Aldığım bilgilere göre, bir yerden düşmüş ve düştüğü yerde saatlerce kalmış. Düşme anında beyin kanaması geçirmiş ve ciğerlerini de üşütmüş. Bilinci yerinde ama yürüyemiyor. Doktorlar şu an için yapılacak birşey olmadığını söylemişler, ilaç tedavisi uyguluyorlarmış. Beyin kanaması ilaç tedavisiyle geçer mi? Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

  • Kızımın Öksürüğünün Sebebi Ne Olabilir?

    Kızım 28 aylık, 15 kg ve uzun zamandır yineleyen öksürüğü var. Tedavi bitince bir süre iyi ama kısa zaman sonra tekrar aynı oluyor. Her hastalandığında genelde öksürük oluyor. Çoğu tedavide de alerjik şuruplar kullanıyoruz. Doktorlar alerjik problem olduğunu söylüyorlar. Sizce nasıl bir hastalık gibi duruyor, nasıl tedavi uygulanmalı?

  • Annem Boynundaki Fıtıklardan Ameliyat Olabilir mi?

    Hocam, annem 55 yaşında. Uzun süredir kollarındaki ağrılardan şikayet ediyordu. Yaptırdığımız tetkiklerden sonra, boynunda 3 fıtık olduğunu öğrendik. El bileklerinde düzleşme gibi birşey var. Yalnız baş parmağın üst kısmı düzleşiyor ve eklem dışa doğru çıkıyor gibi. Doktorlar bununla yaşaması gerektiğini ve ileride de kolunu kaybedeceğini söyledi. Sebep te, boynundaki fıtıkların damarlara çok yakın olduğuymuş, ameliyat olamayacağını söylediler. Tıp şu an bu konuda sizce de çaresiz mi, yoksa yapabilecek birşey var mıdır?

  • Ablamın Göğsleri Dümdüz. Ne Yapabiliriz?

    Seval Hanım merhaba, benim ablam 32 yaşında ve 3 çocuk annesi. Normalde olan göğüsleri 1-2 senedr yok, yani göğüsleri adeta çekilmiş durumda ve dümdüz. Ben ablam için çok üzülüyorum, tabi o da çok üzülüyor. Doktorlar da çok şaşkın. Lütfen yardım edin. Nereye başvurmalıyız?

  • Astım ve Bronşit Hastasıyım. Neler Önerirsiniz?

    Merhaba, ben astım, bronşit, silikosiz hastasıyım. 2,5 aydır nefes darlığı ve öksürükle beraber balgam atıyorum. Gitmiş olduğum doktorlar gribe yakalandığımı ve iyileşmesi zor olduğunu süylüyorlar. Çeşitli ilaçlar kullanmama rağmen her geçen gün daha kötü oluyorum. Sırtım ağrıyor ve çok çabuk yoruluyorum. Çok sık nefes darlığı yşıyorum. Aynı zamanda çalışıyorum, işyeri beni daha kötü yapıyor ama çalışmak zorundayım. Ne yapmalıyım?

  • Kızım İçin Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, 15 Aylık bir kızım var. 7 aylıkken anne karnında beslenmesi durduğundan sezeryanla alındı. 23 gün kuvözde yoğun bakımda kaldı. Onun dışında bu zamana kadar kilo sorunundan başka ciddi bir rahatsızlığı ile karşılaşmadık. Ama bugün yapılan ultrason sonucu 3 tane sıkıntı söylediler. Çıkan sonuçlara göre; 1. si; dalak 9 cm ve karaciğer 10,5 cm. Büyümesi olduğunu, dalak ve karaciğerin konturları düzgün parankim ekojenitesi doğal olduğu, 2. si, sağ böbrek 60x24 mm, sol böbrek 61x23 mm, diğer herşey normal. Ama sol böbrek alt polde 2,1 mm çaplı kriztalize eko izlendiği, 3. sü, İntestinal sistemin gazlı olduğu yönünde sonuçlar çıkmıştır. Bu sonuçlara göre doktorlar takip edeceğiz dediler ama ne yapmalıyım söylemediler. Sizden ricam, şu an 7,1 kg, boyu 74 cm olan kızım için bir şeyler söylemeniz ve yol göstermeniz. Teşekkürler.

  • Çene Eklem Ameliyatını Nerede Yaptırabiliriz?

    Merhaba, kız arkadaşımın çene eklem kemiğinde sağdan sola doğru bir uzama olduğu tespit edilmiş. Bulunduğumuz ilde bu ameliyatın gerçekleşemeyeciğini söyleyen doktorlar kız arkadaşımı Ankara üniversitesi diş hastanesine yönlendirmişler. 2010 Temmuz ayından beri ameliyat için haber beklemektedir, fakat herhangi bir sonuç alamamıştır. Öncelikle bu ameliyat riskli mi, ameliyat sonrası her hangi bir izi kalır mı, çok acı çekilir mi ve bu ameliyat için kız arkadaşımın nereye başvurması gereklidir?

  • Eşimin Tahlil Sonuçlarına Göre Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

    Eşim 33 yaşında. Çok uzun yıllardır şiddetli karın ağrıları vardı. Önceleri 2-3 ayda bir karnı şişerek şiddetli sancılar çekiyordu, bu durum yaklaşık 4-5 gün sürüyordu. Zamanla aralar kısaldı, ayda bir hal aldı. Doktorlar her defasında bir şey yok diyerek ilaçlar vererek geçiştiriyorlardı. Şimdi FMF testi yapıldı, sonuçları hakkında bilgi vermenizi rica ederim. Sonuçlar: Familyal Akdeniz Ateşi (FMF): Compaund heterozigot M694V ve V726A mutosyanları saptanmıştır. Periferik kan örneğinde DNA ekstraksiyonunu takiben MEFV geni için uygulanan multiplex PCR yöntemi sonuçları jel sisteminde değerlendirilmiş ve 12 mutasyon taranmıştır. Taranan mutasyonlar MEFV geni 10 ekzonda M680I, M680I, M694V, V726A, I692 del, K695R, A744S, R761H, 5. ekzonda E148Q mutasyonudur. Bu analiz DNA düzeyinde primerler ile belirlenen alanlar dışındaki anomalileri dışlamamaktadır.

  • Böbrekteki Cisim Ne Olabilir?

    İyi günler, annemin sağ böbreğinde 6 cm’lik bir cisim olduğu söylendi. Bu ne olabilir ve ameliyat edildiğinde iyileşme oranı nedir ve bu konuda iyi doktorlar önerir misiniz?

  • Spora Devam Edebilir miyim?

    Hocam yaklaşık 4-5 ay önce halı saha maçında bileğimin üstüne düştüm. Ertesi günü doktora gittim, incinmiş deyip gönderdi. İleriki zamanlarda şınav çekememeye başladım, bileğimde ağrı hissediyordum, bazı body hareketlerini yapamıyordum. En son 10 gün önce sert bir yere çarptım. Gittiğim doktorlar önceki sakatlanmamda kemiğimin kırıldığını ve beslenemeyince de çürüdüğünü söylediler, ameliyat olmam gerekiyormuş. 18 yaşındayım. Eğer bu ameliyatı olursam ilerde ne gibi sorunlarla karşılaşacağım? Spora devam edebilir miyim? İyi günler.

  • Menisküs ve Yırtık İçin Ameliyat Şart mı?

    Merhaba, benim annemde dizde kireçlenme ve menisküs olduğunu doktorlar söyledi. Menisküsünde de 3. derecede yırtık olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ne yapmamız gerekiyor? Adım atmakta ve yürümekte bayağı zorluk çekiyor. İyi çalışmalar.

  • Hastalık Devam Etmese de İlaçlara Devam Etmek Gerekir mi?

    Merhabalar, benim kızım ekim 2005 doğumlu. Kedi, köpek, at ve ineğe alerjisi çıktı. 2,5 yıl önce alerjik astım bronşit teşhisi kondu. Flioxotide ilacı ile tedaviye başlandı. Geçtiğimiz yaz grip aşısı yaptırdık, aşıdan sonra hiç hasta olmadı, ama doktorlar ilaçlara devam ettiriyorlar. Size sorum, hastalıkların devam etmemesine rağmen ilaçlara devam etmemiz gerekir mi? (3 aydır ilaç vermiyorum). Şimdiden teşekkür ederim. Cevabınızı bekliyorum.

  • Eşimde Hafıza Kaybı Var. Bu Süreçte Neler Yapabiliriz?

    Eşim 44 yaşında, kalp krizi geçirdi. Buna bağlı olarak beyin oksijensiz kaldı. Bu süre bilinmiyor ama eşim 4 gün sonunda uyandı ve şu anda herşey normal, ancak geçiçi hafıza kaybı yaşıyor. Bununla ilgili doktorlar damar açıcı ilaç verdiler. Bu iyileşme süreci ne kadar sürer, bunu hızlandıracak ilaç, tedavi var mıdır?

  • Annemin Ameliyat Olması Gerekiyor mu?

    Hocam hayırlı günler. Annem beyin anevrizması şüphesiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yapılan anjiyo ile anevrizma kesin deniliyor. Bazı doktorlar ameliyat olsun, bazısı çok ta gerek yok diyorlar. Biz de tereddütte kaldık. Sizin fikrinizi de almak istiyorum. Anjiyo rapor sonucunu gönderiyorum. Şimdiden teşekkürler. Anjiyo Rapor Sonucu: Sağda anterior serebral arter A1 segmenti ince ve hipoplastik karekterdedir. ACoA'de soldan doluş gösteren öne, yukarıya ve mediale oryante en büyük boyutlari 9x7 mm olan lobule konturlu, geniş boyunlu anevrizma mevcuttur.

  • Penisimde Akıntı, Ağrı Olmaya Başladı. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, benim hastalığım 6 yıldır sürmekte. Bir sürü test yaptırdım ama sorunun ne olduğu bir türlü bulunamadı. 6 yıl önce bir cinsel ilişkiye girdim ve daha sonra penisimde sağa sola döndüğümde akıntılar, idrar yaparken acıma, sürekli tuvalet hissi, penisimin başında ağrılar olmaya başladı. İlk yaptırdığım idrar testinde, penisimde küçük kanama olduğu tespit edildi. Diğer testlerde ise tüm doktorlar önce ilaç yazdı, daha sonra bol bol su iç dediler, fakat işe yaramadı. Ayrıca penisimde sertleşme kısa olmaya başladı. Ben çok zor durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler.

  • Bebeğim Kalça Çıkığı Olabilir mi?

    Değerli hocalarım, 12/10/2010'de oğlumuz oldu. 21/01/2011'de sağ ve sol kalça ultrasonografi incelemesi (kalça çıkığı) testi yapıldı. Sonuç olarak; Her iki kalça Tip 2a fizyolojik immatür kalça ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. 3. ay sonunda kontrol US önerildi ve birşey yok denildi. Eşim dün bebeğimi genel kontrol için özel bir hastaneye götürdüğünde, bebekte kalça çıkığı olabileceğini söylemişler. Rapor sonucuna göre kalça çıkığı olabilir mi ve ne yapmalıyız?

  • Terleme Tedavisi İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Koltuk altımda inanılmaz derecede terleme var, doktorlar ameliyat olmamı önermiyor. Refleks terlemesi olarak geri döneceğini söylüyorlar. Botox yaptırmak istiyorum, bilgi verir misiniz?

  • Hemoroid Tedavisi İçin Lastik Bant Uygun mudur?

    Merhaba sayın doktorum, bende hemoroid hastalığı var, 3 tane meme var. Gittiğim doktorlar bana lastik bant tadavisi önerdiler ama kafamda bir çelişki var, size danışmak istedim. Bu lastik bantın ileride çıkma tehlikesi var mı? Bir de çürüyüp düşecek o bölge bağırsaklara bir zarar verir mi? Sizin görüşlerinizi bekliyorum, ilginize şimdiden teşekkür ederim.

  • Eşimdeki Kist Üreme Yaptı. Ne Yapabiliriz?

    İyi günler, benim eşimde bir kadın hastalığı olan kist var ve geçen sene ameliyat oldu. Bu sene yine üreme yapmış, yine ameliyat olması gerekiyor diyor doktorlar. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok mu? Her sene ameliyat mı olacak? Kistin türü endometroizm. Teşekkürler.

  • Beyin Damarlarındaki Tıkanıklıktan Dolayı Olan Felç, Fizik Tedavi ile Düzelir mi?

    Merhaba, babam beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle sol tarafından felç geçirdi. Bandırma devlet hastanesinde tedavi gördü ve oradaki doktorlar İstanbul’da fizik tedavisi olmasını tavsiye ettiler. Bu durumda babam kaç seans fizik tedavi almalıdır?

  • Konuşma Bozukluğumun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, bundan 20 gün önce çok kötü baş ağrısı çekiyordum. Bir kaç gün devam etti, daha sonra geçti ama arkasından konuşma bozukluğu oldu. Beyin MR’ı çektirdim ama birşey çıkmadı. Burnumda ve genizimde, hava sütunlarını ileri derecede kaplayan lezyon saptandı. Ameliyat oldum fakat halen daha konuşamıyorum. Doktorlar psikolojik olduğunu söylüyor ama başka birşey olduğunu düşünüyorum. Beynimin içi boşalıyor konuşmaya çalışırken, insanlara tahammül edemiyorum. Acaba başka bir beyin rahatsızlığı mı? Lütfen cevaplayın, ne yapacağımı bilmiyorum.

  • Kardeşimin Anne Olması İmkansız mı?

    Merhaba doktor hanım, ben 26 yaşında iki yıllık evliyim. Bekarlıktan beri ilaçsız adet olamıyorum. Benden iki yaş küçük kardeşim de aynı durumda, o da iki yıllık evli. Doktorlar kardeşime erken menopoz, çocuğun olmaz dediler ama ilaçla adet oluyor. Menegon iğne kullandık. Ben kardeşimden önce kullandım, önce 1 doz kullandım faydası olmadı. Doktor 1.5 doza çıkardı, yumurtam 17 mm büyüdü, 3 gün daha vuruldum ve doktor çatlatma iğnesi verdi. Her şey yolundaydı ama bu sefer de eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu. Sizden ricam kardeşimin durumu hakkında bir şeyler söylemeniz, yani imkansız mı anne olması? Tüp bebek imkanı var mı?

  • Eşimde Felikül Kisti Var. Çocuğumuz Olur mu?

    Merhaba, eşimde felikül kisti var. 2004 yılında evlendik. Doktora gittik ve felikül kisti olduğunu öğrenince tedaviye başladık, ancak sonuç alamadık. Çocuğumuz da olmuyor. Beni de incelediler ve bende sorun olmadığını söylediler. Bu kistten nasıl kurtuluruz? Yardımcı olmanızı rica ederim. Doktorlar çocuğunuz olur diyor ama eşimin yaşı geçiyor.

  • Gözdeki Kaymanın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, babam geçen hafta içinde televizyon izlerken gözleri çatallaştı. Sol gözü sola kaydı, sağ gözü sabit. Her iki gözü aşağı ve yukarı oynuyor fakat sağa ve sola oynamıyor, tek gözle baktığında görme problemi yok. MR tetkiklerinde sorun çıkmadı. Doktorlar, bu rahatsızlığa teşhis koymadılar fakat beyinle alakalı olduğunu söylediler. Prednol 16 mg kullanmaya başladı. Şu an gözle biraz hareketlilik kazanmaya başladı. Ama içimde hala belirsizlik var. Bir de yüzünün sol tarafında kayma var. Ne yapmalıyız?

  • Babamın Hastalığı Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    Sn. Burhanettin Uludağ. Size babamın rahatsızlığı hakkında bilgi vermek ve bu konuda sizden bilgi almak istedim. Babam geçen hafta içinde tv seyrederken gözleri çatallaştı. Sol göz sola kaydı, sağ göz sabit. Her iki göz aşağı yukarı oynuyor, sağa sola oynamıyor. Tek gözle baktığında görmede sorun yok. Çift gözle bakıldığında cisimler yerinde değil ve çift görüyor. Yapılan MR tetkiklerinde sorun çıkmıyor. Son olarak sinegrafi çekildi. Kılcal damarlara bakıldı sanırım ama sonucu bilmiyorum henüz. Doktorlar bu rahatsızlığa ad veremediler. Ama beyinle alakalı diyorlar. Kullandığı ilaç Prednol 16 mg. Cuma günü kullanmaya başladı. Şu an gözde tek görmeye başladı. Gözler biraz hareketlilik kazanmaya başladı. Ama hala içimde bir belirsizlik var. Ne yapmalıyız bilmiyorum. Bu konuda bilgi verir misiniz? Bir de yüzünde sol tarafta kayma var.

  • Babamın Gözlerinde Kayma Oldu. Ne Yapmalıyız?

    Sizden babamın rahatsızlığı hakkında bilgi almak istedim. Babam tv seyrederken gözleri çatallaşmış, yüzünü yıkayıp yatmış. Sabah kalktığında durum sol gözde dışa kayma var. Sağ göz sabit. İki gözle baktığında çift görüyor. Tek tek gözlerle baktığında cisimleri olduğu yerde ve tek görüyor. Yüzünde de sola doğru çekme kayma var ama çene normal. Şu an tedavi görüyor. MR çekildi, birşey çıkmadı. Gözlerde problem görülmedi. Her ne yaşadıysa gözlere hasar verdi. Gözler aşağı yukarı oynuyor ama sağa sola oynamıyordu. Yapılan araştırmalara göre doktorlar birşey bulamıyor ve bu rahatsızlığa bir isim veremiyor. Verdikleri ilaç Prednol 16 mg, günde bir seferde 5 ilaç. Cumadan beri kullanıyor. Gözler tek görmeye başladı ve hareketlilik kazanmaya başladı. Sizden ricam bu konuda ne yapmalıyız, ya da bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

  • Anevrizmada Büyüme Gözlenir mi?

    Merhaba, babama 2010 yılında Anevrizma teşhisi kondu. Sol orta serebral arter M1-M2 bileşke seviyesinde 7 mm çaplı, baziller tepede 6-7 mm çaplı anevrizmatik olgu tespit edildi. Temmuz ayında endovasküler yöntem ile tedavi oldu. Endovasküler yöntem sayesinde çabuk toparlandı. İlk günlerde biraz baş ağrısı ve uyku hali tekrarladı fakat son bir haftaya kadar bu şikayetleri kalmamıştı. Şimdi öğrendiğim kadarı ile kafasında hafif uğultu, bacaklarda ağrı ve baş ağrısı ile uyku hali tekrarlamaya başlamış. Bu tip hastalarda anevrizma alınmadığı için anevrizmada büyüme gözlenebilirmiş, doğru mudur, ne gibi sonuçlar doğurur, tekrar tedavi edilmeli midir, bu seferki tedavi yöntemi ne olmalıdır? İlginiz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

     

  • Babamın Omurga ve Beyinle Alakalı Hastalığı Var. Tedavi Olabilir mi?

    Doktor bey, iyi günler. Ben Azerbeycan’dan Gabil Maharramov. Babam 3 senedir Ensefalomiyelit hastalığına yakalanmıştır. Ellerinde ve ayaklarında titremeler (yalnız ayağa kalktığında ve gezmek istediği zamanlar, genelde el deyneğiyle gezer), belden aşağı taraflarının adelelerinde gerginlik ve hareketlerinde zayıflık ve diz oynaklarında ağrılar vardır. Tüm bunlar yürürken onu çok rahatsız ediyor. Burada doktorlar hastalığının omurga ve beyinle alakalı olduğunu söylüyorlar. Bilmek isterdim, bu hastalığın Türkiye’de tamamen tedavisi var mıdır? Eğer varsa, biz oraya gelsek bu tedavinin maliyeti ne kadar olur? Çok teşekkur ederim.

  • Küçük Yaşta Düştüm ve Kafa Tasım Kırıldı. Ellerimin Titreme Sebebi Bu Olabilir mi?

    Merhaba, ben 19 yaşındayım. 9 aylıkken köyde çatıdan soba üzerine düştüm, kafatası kemiğim kırılmış ve doktorlar yaşamamın mucize olduğunu söylemişler. Yılda 1 kere kontrole gidiyorum, hep temiz çıkıyor. Fakat ellerimde çok küçük yaşlardan itibaren titreme var. Özellikle sinirlendiğimde ya da aşırı mutlu olduğumda, üzüldüğümde daha da fazla oluyor. Doktorlar çaresi yok diyorlar, teşhis koyamadılar tam olarak. Acaba ne yapmam gerekli? Küçük yaşta yaşadığım olayla ilgisi var mıdır?

  • Baba Tip 1 Diyabet Hastası ise Çocukta Şeker Çıkma İhtimali Nedir?

    Merhaba, erkek arkadaşım 5 yıldır Tip 1 diyabet hastası. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba ileride çocuğumda şeker çıkma ihtimali nedir? Ne gibi önlemler almam gerekir?

  • Çapraz Bağ Tamir Edilebilmesi İçin Ameliyat Olmam Gerekir mi?

    Merhaba, ben 17 yaşındayım ve profesyonel basketbolcuyum. Geçtiğimiz yazın başlarında bir maç esnasında dizim dönmüştü ve çekilen MR sonucunda ACL totale yakın rüptür ve menisküste ince bir yırtık tespit edilmişti. 2,5 ay fizik tedavi görüp dizimi kuvvetlendirdikten sonra çıktığım bir maçta dizim ikinci kez döndü ve bu sefer çekilen MR sonucunda ACL total rüptür gözlendi. Doktorlar spora geri dönebilmem için ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Çeşitli doktorlarla görüştüm ve bir doktor ameliyattan sonra 6 hafta ayağımın üzerine hiç basamama ihtimalimin olduğunu söyledi. Bu durumun gerçekleşme ihtimali nedir ve ameliyattan sonra spor hayatıma devam edemememe ihtimalim var mı?

  • Eşimin Şeker Hastalığı İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Eşim 28 yaşında, 17 senelik Tip 1 Diyabet hastası. 2,5 yıllık evliyiz. Evliliğimizin 20. gününde nöbet geçirmeye başladı. Koma nöbetleri genellikle uykuda geldi. 2009 yılının 1. ayında gebe kaldı. Gebelik zamanında nöbetleri sıklaştı, erken doğum yapmak zorunda kaldı. Doğan bebek 24 saatte öldü.  Doğum esnasında şekerin göze sirayet ettiği anlaşıldı ve 1 defa lazerle tedavi oldu. Tedavi sırasında, sol göz görme yetilerini tamamen kaybetti. Eşim bu sırada tekrar gebe kaldı. Sonrasında 4 defa Argon lazerle tedavi oldu ve sağ gözde kanama başladı, görme fonksiyonu azaldı. Sağ göz arkası ameliyatı oldu, sağ tarafı net görmeye başladı. Sonrasında, sağ gözünde bir delik üç çatlak olduğu saptandı. 07.10.2010 tarihinde sezaryenle sağlıklı bir doğum yaptı. Hastalığı, koma nöbetleri geçirerek devam ediyor. Eşimin bu rahatsızlığı kesin bir çözüme kavuşur mu? Yoksa ilelebet devam mı eder? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Pankreas nakli ile tedavinin mümkün olduğu doğru mu? Şayet öyleyse, sağlığına kavuşma durumu ve maliyeti konusunda bilgi verir misiniz?

  • Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?

    Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
     

  • Hamile Kalamamamın Sebebi Fazla Kilolarım Olabilir mi?

    Merhaba, ben 25 yaşında, oldukça şişman bir bayanım ve bekarım. İlk regl olduğum günden beri hiç bir zaman düzenli bir adetim olmadı. Gittiğim doktorlar, test sonuçlarımın, rahmimin ve yumurtalıklarımın normal olduğunu söylediler. Adet düzensizliğim için, ya doğum kontrol hapı ya da düzenleyici verdiler. Fakat geçici bir düzelme oldu ve hatta erken regl görme durumları ortaya çıktı. Bir süredir gittiğim doktorlardan olumlu sonuç alamadım ve vazgeçtim. Bazı doktorlar bu problemin tek sebebi kilo diyor. Fakat 130 kiloda hamile kalabilen hatta doğum yapabilen insanlar var, oysa ben adet bile olamıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Dizdeki Kireçlenmenin Ameliyatsız İyileşme Şansı Nedir?

    Merhaba, annem 55 yaşında. Dizlerinde kireçlenme olduğu saptandı. Bazı doktorlar, ameliyattan başka çare yok diyorlar, annem çok korkuyor. Bu nedenle araştırma yaptım ve farklı hastanelerden farklı yöntemler öğrendim. Kireçlenmenin ameliyatsız geçebildiğini ve ozon tedavisiyle %80 başarı elde edilebileceğini söylediler. Annem sizin hastanenizde tedavi olmak istediğini söyledi. Annemin, ameliyatsız iyileşme şansı nedir? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • Bel Fıtığı Şikayetlerim Tekrarlamaya Başladı. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bundan yaklaşık 20 yıl önce bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Şikayetlerim tekrarlamaya başlayınca Trabzon Numune Hastanesinde muayene oldum ve bana Lomber Mr tetkiki uygulandı. Sonuç olarak doktorum ameliyat olmamı ve platin takılmasını önerdi. Ekteki rapora göre ameliyat olmam gerekir mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Mr Raporu: Lomber lordoz hafif derecede düzleşmiştir. L4-5 disk mesafesi daralmıştır. T2A sagital görüntülerde L4-5 intervertebral disk intensitesi anüler yırtığa bağlı artmış olarak değerlendirilmiştir. L1-2,L2-3,L3-4 de minimal bulging izlenmektedir. L4-5 de diffüz bulging izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler inferomedialde daralmıştır. L5-S1 de tip 2 diskojenik dejenerasyon izlenmektedir. L5-S1 de sağ laminektomi izlenmektedir. Postkontrast serilerde bu bölgede geçirilmiş operasyona bağlı muhtemelen granülasyon dokusu ile uyumlu artmış kontrast tutulumu izlenmektedir. Konus medüllaris intensitesi homojendir.

  • Kulağımda İltihap ve Ağrı Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, kulağımda bir rahatsızlık var. Sürekli iltihaplanıyor, ağrıyor. Aşırı derecede ağrım var, sanki keskin bir şey batırılıyormuş gibi. Bununla birlikte boynum da ağrıyor ve sertleşiyor. Doktorlar bana bilgi vermiyorlar. Sadece kulağıma krem sıkılmış fitil yerleştiriyorlar, 3 gün sonra geçiyor. Sizce bu rahatsızlığım nedir? Kremlerin adını verebilir misiniz?

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu

    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Oğlumun Çıkan Süt Dişlerinin Yerine Yenileri Gelmedi. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar, 1997 doğumlu olan oğlumun 2 adet süt dişi çıktıktan sonra, yerine yenileri gelmedi. Film çektirdiğimde, o dişlerin olmadığı görüldü. Bu konuda götürdüğüm doktorlar 2 farklı çözüm önerdi. Biri telle dişleri birbirinden ayırıp buraya tek diş yerleştirmek, diğeri 18 yaşından sonra protez diş yaptırmak. İkisi arasında kararsız kaldım. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Türkiye'de Tedavi Olmak İstiyoruz. Bilgi Verebilir misiniz?

    Selam, cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Biz kararımızı verdik ve Türkiye'ye gelmeyi düşünüyoruz. Eşimin de gelmesine gerek var mı? Benim size sormak istediğim şeyler var. Eşimle kan gruplarımız aynı, A Rh(+). Buradaki doktorlar bir sorun olmaz dediler ve ikimizde de problem olmadığını söylüyorlar. Bizden kan alıp testler yaptılar ama hiçbir şey çıkmadı.

  • Rahimdeki Miyomun Ameliyat ile Alınması Gerekir mi?

    Merhabalar, annemin rahminde miyom, sol kısmında da kitle var. Annemin ameliyat olması gerekli midir? Doktorlar olsun diyor, fakat biz kararsızız. Çünkü annem daha 40 yaşında. Rahminin alınması için yaşı genç diyen doktorlar da bulunmakta. Bize yardımcı olursanız sevinirim.

  • 4 Tane Düşük Yaptım ve Hepsinde Kürtaj Oldum. Bana Ne Önerirsiniz?

    İyi akşamlar, ben yurtdışında yaşıyorum. Size sormak istediğim bir soru var. Ben 4 tane düşük yaptım ve hepsinde kürtaj oldum. Bana buradaki doktorlar açıklamasını yapamıyorlar. Bana ne önerirsiniz?

  • Kramplarım İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 54 yaşındayım ve Avr/Mvr kapak hastasıyım. Krampa neden olan tahlillerin hepsini yaptırdım, normal çıktı. Ayak damarımda bir şey çıkmadı. Kramplarım ara ara devam ediyor ve vücuduma yayılıyor. Bu duruma doktorlar müdahale edemiyor. Ne yapmalıyım?

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Vücudum Oldukça Kıllı ve Beni Rahatsız Ediyor. Lazer Epilasyon Önerir misiniz?

    Merhaba, ben 21 yaşında bir gencim. Özellikle omuz ve genital bölgemdeki kıllardan çok rahatsız oluyorum. Vücudum oldukça kıllı ve ben bundan çok rahatsızlık duyuyorum. Lazer epilasyon öneren doktorlar var fakat net bir bilgi alamadım. Lazer epilasyon nasıl yapılır? Yan etkileri var mıdır? Tedavi süreci nasıldır ve kalıcımıdır?

  • Bebeğime Kalça Çıkığı Teşhisi Verildi. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

  • Kalça Çıkığı Şüphesi ile USG Çekildi. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

  • Babamda Zatürree ve Şeker Hastalığı Var. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, babam zatürreeden dolayı hastaneye yatırıldı. 1 haftadır yoğun bakımda. 67 yaşında ve şeker hastası. Doktorlar değerlerinin iyiye gittiğini söylüyor ancak göğüs ağrıları geçmedi ve solunumda problem devam ediyor. Bu normal midir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Hemoroid ve Mide Problemlerim Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, benim büyük bir sorunum var, ama ben Antalya dayım. Burada SSK Devlet Hastanesine defalarca gittim ama derdime çare bulamadılar. Bende Hemoroid var. Ara sıra ufak ta olsa kanama oluyor. Kimileri damar çatlamış dedi, kimleri de basur dedi. Ameliyat olamana gerek yok dediler ama psikolojik olarak sıkıntı yapıyor ve midemde de ağrı, ekşime, kramp ve şişme var. Malesef doktorlar kimileri mide fıtığı, kimileri de mide ülseri dedi. Tam teşhis koyan olmadı. Beni kim ve nasıl bilgilendirecek?

  • Dedemin Platini Yerinden Oynadığı İçin Çok Acı Çekiyor. Ne Yapabiliriz?

    Merhabalar, büyükbabamın sol kalçasında bulunan platin yerinden oynadığı için uzandığı zaman çok acı çekiyor, oturur durumda olduğunda ağrısı yok. 90 yaşında olduğu için bulunduğumuz ildeki doktorlar 8 saatlik ameliyattan sonra yaşlı olduğu için komaya girme ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Başka bir yol var mı? Ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Kalp Kapakçığındaki Kalınlaşma Kişiyi Nasıl Etkiler?

    Merhaba, 27 yaşında, 1,65 boyunda ve 53 kilo ağırlığında bir bayanım. Doktorlar, kalp kapakçığında kalınlaşma olduğunu söylüyor. Bununla ilgili detaylı bilgi vermediler. Bu durum küçükken ateşli hastalık sonucu oluşmuş. Kalp kapakçığındaki kalınlaşma kişiyi nasıl etkiler, nelere dikkat edilmesi lazım?

  • Oğlu 9 Aylık ve Seslere Karşı Tepkisiz. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhabalar, benim 9 aylık bir oğlum var. Evdeki seslere ve özellikle yaptığımız gürültülere karşı tepkisiz kalınca, işitmesi ile ilgili şüphelerimizden dolayı doktora götürdük. Muayene sonucunda sağ kulakta işitme problemi olduğu söylendi. En son olarak Bera testi yaptırdık. Bera testi sonucunda, tam olarak şunlar yazılıydı: Sağ kulakta Bera testi sonucunda 30 dB nHL de 5. dalga alınmıştır. Sonuca bakan doktorlar duymasının normal olduğunu söylediler. Şimdi biz anne ve babası olarak ne yapacağımızı ve nasıl bir yol haritası çizeceğimizi bilemez durumdayız. Eğer çocuğumuz normal bir işitme seviyesine sahipse, neden hala ismini tanımıyor ve normal bir çocuğun seslerini çıkartamıyor? Eğer bir problem varsa, bundan sonra ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.

  • Annem Romatizma Acılarına Dayanamıyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar, annem 60 yaşında ve romatizma hastası. Yapılan tahlillerinde romatizması 700 civarlarında çıkıyor ve artık annem bu romatizma acılarına dayanamıyor. Balıkesir'de romatoloji bölümü olmadığı için doktorlar romatoloji olan bir hastaneye gitmemizi öneriyor. Sizlerden ricam bize bu konuda yardımcı olabilecek bir doktor önermeniz. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

  • Bebeğimizde Gelişim Geriliği Var ve Sebebi Bulunamadı. Doğduğu Anda Nasıl Bir Müdahale Uygulanacak?

    Merhabalar benim sorum eşim 8 aylık hamile tabi bize göre, doktorlara göre bebekte gelişim geriliği olduğu normalde 8,5 aylık olduğu söylendi. Ultrasonda bebeğin karnında asit görüldü 2.düzey doopler istendi çektirdik ve karnında 10mm lik bir büyüklük olduğunu söylediler diğer organlarda sorun olmadığı olursa bağırsaklarında problem olabileceği söylendi. Özel bir hastanedeki doktorumuz bize devlet hastanelerinden birini önerdi ve orada yardımcı olabileceklerini söylediler. Bizde gittik orda da doopler çekildi, bebeğin bağırsağında problem olmadığını ve kalpten olabileceğini söylediler. 4 saatte bir nts' ye girdi eşim, 10 gün hastanede yattı. Doktorların tek dediği kalp yetmezliğinden şüpheleniyoruz. Diğer organlarında ve bağırsaklarında problem yok dediler, bu arada bebeğin karnındaki şişlik 15mm civarı olmuş, gelişim geriliği ise 3 haftaya çıkmış. Bizden fetal ekokardiyografi istediler onu da çektirdik ve kalpte bir problem olmadığını söylediler yani kısacası bebeğin karnındaki asidin nedeni hala belirsiz. Erken doğum tehlikemiz var daha teşhis belli değil. Doğum olduğu an doktorlar bebekte neye müdahale edecekler ben anlayamadım. Bana bir çözüm yolu gösterir misiniz, ne yapmalıyım?

  • Ablam Psikolojik Rahatsızlıklar Yaşıyor. Tedaviyi Yarım Bırakıyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, ablam uzun bir süredir ciddi ruhsal problemler yaşıyor. En son bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Ancak ablam başladığı hiçbir tedaviyi bitirmeden başka bir doktora yöneliyor. Durumu giderek daha kötüleşti. İlaçlar şişmanlatıyor diye, şişmanlamamak için ilaç kullanmıyor ya da çoğunlukla tedaviyi yarım bırakıyor. Doktorlar da yeterli güven ve ilgi uyandırmayınca çaresiz kaldık. Ablam gözlerimizin önünde giderek kötüleşiyor. Ne yapmalı ve nereye gitmeliyiz?

  • Ameliyattan Sonra Çikolata Kistlerinde Yapışıklık Olmuş. Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Yapmalıyız?

    Benim kuzenim 4 sene önce çikolata kistinden açık ameliyat oldu. 1 senedir evli ve kistleri tekrar etti. 6 cm e ulaşmış açık ameliyattan sonra kistlerde yapışıklık oluşmuş. İlaçla tedavi edilemeyeceğini, ameliyatın çok riskli olduğunu, tüp bebek şansının da çok az olduğunu söylüyor doktorlar. Bu durumda ne yapabiliriz?

  • 8 Yıl Önce Hipotiroidi, 5 yıl Önce Menopoza Girdim ve Tip 2 Şeker Hastası Oldum, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba ben 46 yaşındayım 8 yıl önce hipotiroidi oldum. 5 yıl önce cerrahi menopoza girdim. Bu arada tip 2 şeker hastası oldum. Şimdide kemik erimesi başladı. Sağlığım her gün biraz daha bozuluyor, neler yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Mide Girişimde İltihap Var ve Kilo Almak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

    Öncelikle kolay gelsin hocam. Sorunum mide girişinde 2 yıla yakın iltihap var ve gittiğim doktorlar faklı ilaç tavsiye ediyor. İlk doktor bana bir hap ve antepsin şurup vermişti iyi de geldi. 2 ay önce başka doktora gittim oda bana renie şurup ve protonex şurup verdi. Şuan çok kötüyüm midemde taş var sanki ve ağrıyor. Bide özel güvenlik görevlisiyim boyum 1,76 kilom 57 kilom yüzünden işime son verilecek diye çok korkuyorum. 1 yıl önce de doktora gittim kilo almak için nerox b ve sipraktin şurup verdi 5 ay kullandım ve 4,5 kilo aldım. Kilo alırım diye bıraktım ama yine o aldığım kiloları verdim.

  • Kardeşimde Varis Var ve Tedavisinin Olmadığını Söylüyorlar, Bu Konuda Bilgi Alabilir miyim?

    Merhabalar kız kardeşimde yaklaşık 9 - 10 yaşlarından itibaren ağ biçiminde varis görünümü başladı. Doktorlar kesin bir teşhis koyamadılar. Şimdi 14 yaşında morluklar gittikçe çoğaldı ayak bileğinden diz kapağına kadar olan bölümde şişmeler meydana geldi. Doktora gittik birkaç ultrasona soktu, damarları inceledi, varis olduğunu söyledi. Tedavisinin mümkün olmadığını belirtti fakat sitenizden de araştırdığımız üzere birçok tedavi yöntemi olduğunu gördük. Bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Gerçekten tedavisinin mümkün olmaması söz konusu mu? Çok teşekkürler.

  • Anne Karnındaki Bebeğin Kafa Tası Oluşmamışsa Kesinlikle Alınması mı Gerekiyor?

    Sayın hocam, arkadaşım 4 aylık hamile. Doktorlar kafatası oluşmamış alınması lazım demiş. 3-4 yere gitmiş. Aldırmayacağım doğuracağım diyor. Bu bebeğin yaşama şansı var mıdır? Bilgilerinizden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

  • Ateşli Romatizma Geçirdim ve Ağrılarım Devam Etmekte. Siz Ne Öneride Bulunursunuz?

    Merhaba iyi günler Ben 14 - 15 yaşım arasında ateşli romatizma geçirdim ama tabi ki o zamanda gittiğim doktorlar ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Ve o zamandan beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. 3 doktor gezdikten sonra en son gittiğim dâhiliye uzmanı 17 yaşındayken kalp krokimi çekti, kan aldı ve film vesaire bir sürü işlem sonunda hastalığımın ne olduğu söylemeden 20 yaşıma kadar penisilin 1200 olmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen ağrılarım ve o kalbimi ısıran acı hiç gitmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum sonra ağrılardan duramıyorum. Atak anında bir adım bile atacak vaziyetim olmuyor çok çabuk yoruluyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim inanılmaz derecede yükseliyor. Doktor bana kalp ekonu çekelim dedi ama ben yurtdışına çıkmak zorunda kaldım, burada iğnelere devam ediyorum. Burada kalp eko çektirsem bana yardımcı olabilir misiniz? Artı bu hastalığım askerliğe engel midir? Teşekkürler.

  • Kullandığım Bir İlaç Yüzünden Panik Atak Geçiriyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, kullandığım illegal bir hap yüzünden 2 gündür panik atak geçiriyorum. Hapı kullandıktan 3-4 saat sonra, otobüsle yolculuğa çıktım, 3 saat zar zor tesislere kadar dayanabildim, sonra ambulans çağırdım. Doktorlar psikolojik olduğunu söyledi. Psikiyatriste gidip ilaç tedavisine başlamama gerek var mı, yoksa geçici bir durum mu? Ben sigara kullanan biriyim, fakat zorlanırım diye sigara bile içmiyorum şu an. Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Kalp Ağrısının Sebebi Ne Olabilir ve Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 14-15 yaşlarında ateşli romatizma geçirdim ama o zaman gittiğim doktorlar, ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Uzun süreden beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. En son gittiğim dahiliye uzmanı, 17 yaşındayken, kalp krokimi çekti, kan aldı ve hastalığımın ne olduğunu söylemeden, 20 yaşına kadar penisilin 1200 kullanmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum. 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti, kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü, krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen, ağrılarım hiç geçmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum, sonra ağrıdan duramıyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim yükseliyor. Kalp EKO çektirsem, bana yardımcı olabilir mi?

  • Alerji Tedavisi Ne Şekilde Olmalı?

    Merhaba, ben Gaziantep'te okuyorum. Buraya geldiğimden birkaç ay sonra kaşıntılarım başladı. Alerji testi yaptırdım, toz akarlarına, polene ve bazı gıdalara alerjim varmış. Antihistaminik uyku yaptığı için içemiyorum ve kalıcı bir tedavi olmuyor. 3-4 yıldır artık kaşınmaktan bıktım. Başka bir tedavi yöntemi var mı acaba? Varsa nerede yaptırabilirim? Teşekkürler.

  • Bel Fıtığı ve Yırtık Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Ameliyat Şart mıdır?

    Merhaba, annemin uzun yıllardır süren ve son 1 aydır çok şiddetli seyreden, ayağa vuran, bel, kalça ağrıları ve ayağında uyuşma vardı. 15 günlük Fizik Tedavi süreci yeni bitti ve ayak parmaklarını hissediyor yalnız ayak tabanında hala uyuşukluk var. MR sonucunda doktor belde fıtık, yırtık ve kayma olduğunu söylemiş ameliyatsız çözüm bulamayacağını belirtmiş. Farklı bir doktorda ameliyat kelimesi kullanmamış fakat ilaçla tedavi de mümkün değil demiş. MR sonucunu size gönderiyorum. Sizce bu durum için ameliyat gerekli mi, şayet gerekli ise hangi tür ameliyat nerelerde nasıl uygulanıyor, aydınlatabilir misiniz? Ameliyata karar verirsek nerede, hangi yöntemle yapılacağı ve riskleri konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu arada annemin yaşı 48'dir.

    MR SONUÇ: Lombar Lordoz düzleşmiştir. Vertebra Korpus yükseklikleri, konfigürasyonu, dizilimi ve Sinyal İnsansitesi tabidir. L2-L3-L5S1 intervebral eklem aralıkları daralmıştır. Lombar disklerin Sinyal İnsansitesi T2 ağırlıklı kesitlerde dejenerasyona sekonder azalmıştır. L1 alt L2 üst-alt, L3 alt, L4 alt, L5 alt, S1 üst end-plate'lerde schmorl nodülleri mevcuttur. L4 alt, L5 alt,S1 üst end-plate'lerde T1,T2 ağırlıklı kesitlerde hiperintens tip 2 dejenerasyon ile uyumlu Sinyal değişimi mevcuttur. Distal Lombar osseo-spinöz kanal çapı minimal daralmıştır. Spinal kord D12-L1 seviyesine konüs medüllaris olarak sonlanmakta olup kauda equina kökleri simetrik ve serbesttir. Aksiyal plan kesitleri ile birlikte değerlendirildiğinde; L1-L2 diski santral posterior ağırlıklı bulbing göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L2-L3 diski düzeyinde minimal retrolistezis mevcuttur.L2-L3 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L3-L4 minimal bulging göstermekte olup dural keseye minimal bası yapmaktadır. L4-L5 diski santral posterior -sağ paramedian,kaudale emigre ekstrüde herniasyon göstermekte olup ,dural keseye sağ ve L5 köke kese çıkışı düzeyinde bazı yapmaktadır. L5-S1 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup anterior epidural yağlı planlar içerisinde sınırlı kalmaktadır. İnceleme alanına giren faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Paraspinal musküller yapılarda atrofik yağlanma mevcuttur.

  • Parmağımdaki Kırık İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, çalışma esnasında sağ D1 ekleminde elektrikli testere ile kesik meydana geldi ve gerekli müdahale yapıldı. Parmakta kırık olduğu için tel geçirildi. Tel kırıldı ve kırılan tel D1 F eklemine kıvrılmış durumdaydı. Bu şekildeyken bana doktorlar fizik tedavi önerdi. Bu konu ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz? Teli aldırmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

  • Strese Bağlı Reflü Hastasıyım. Cinsel Sorunlar Yaşıyorum. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, bundan 3 sene evvel bir mide bağırsak problemi yaşadım. Dışkılamada problemler oldu. Yapılan endoskopik ve sigmoidoskopik incelemelerde, strese bağlı reflü tanısı konuldu ve normale döneceği söylendi. Geçen süre içerisinde farklı doktorlar, bunun zaman zaman tekrarlayacağını ve bununla yaşamayı öğrenmem gerektiğini söylediler. Bu hastalık sürecinde idrarımda köpürme meydana geldi ve bu devam ediyor. Tahliller sonucunda da idrarımda protein önce pozitif, sonra negatif çıktı. Şu anda cinsel anlamda da problem yaşamaktayım. Beni yönlendirirseniz sevinirim.

  • Sol Kolumda ve Göğsümde Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 1 yıldır sol kolumda ağrı var ve ara sıra göğsüme de vuruyor. Bunun için kardiyolojiye gittim. EKG ve EKO çekildi, sonuçlar normal çıktı. Ortopedi uzamanına gittim, boyundan MR çekildi ve hafif bir fıtık başlangıcı oldugunu söylendi. Ağrılarım hiç geçmiyor ve şu an 6 aylık hamileyim. Doktorlar hamile olduğum için birşey yapılamayacağını söylüyorlar. Benim sorunun tam olarak nedir, nasıl bir yol izlemeliyim?

  • Köprücük Kemiği Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

    Merhaba, köprücük kemiği kırığı için Londra’daki doktorlar 1 yıl içinde düzelebileceğini söylediler. Şu anda sağ kolda şişlik var. Siz ne önerirsiniz?

  • Böbrek Ameliyatı Sonrası İdrar Kanalında Daralma Oldu. Sizce Tekrar Ameliyat Olunmalı mı?

    Annem sağ böbrekten ameliyat oldu. Ameliyattan 15 sene sonra idrar kanalında daralma oldu ve bu yüzden böbrek şişti. Bazen idrar azlığı, kanama ve yanında ağrı oluyor. Bazı doktorlar ameliyat istiyor bazıları istemiyor. Ne yapmalıyız?

  • Annemin Bacağında Şiddetli Ağrılar Var. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, annemin bacağında şiddetli bir ağrı var. Yürüdüğünde daha da şiddetleniyor, dinlenince biraz geçiyor. Doktorlar bel fıtığından kaynaklandığını söylediler ancak bu ağrılar bacaklara giden kan damarlarındaki tıkanıklıklar nedeniyle de olabilirmiş. Böyle bir ihtimal var mı? Annemin bir kardiyoloji doktoruna görünmesinde yarar var mıdır?

  • Tip 2 Diyabet Hastasıyım Yorgunluk, Bitkilik ve Uykuya Meyilliyim, Ne Öneririsiniz?

    Tip 2 Diyabet, Hipotiroid ve hipertansyin hastasıyım. Diamicron 2x1, Preterax 1x1 ve Levotron 1x1 kullanınca değerler normal seyrediyor. Ancak yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik geçmiyor. Sürekli uykuya meyilliyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla başarılar dilerim.

  • Annem İlaçları Aksatınca Regl Oldu. Göğüs Kanserinin Tekrarlama Riski Var mı?

    Merhaba, benim annem 2005 yılında göğüs kanseri ameliyatı oldu ve bütün tedavileri bitti, hepsi başarılı geçti. Bu hastalıktan sonra regl olmaması için doktorlar ilaç verdi ve senelerce bu ilacı kullandı. İlaç kullandığı için regl olmuyordu. Ancak son bir hafta ilaçları aksatmış ve regl olmuş. Bu neye işarettir? Annemin hastalığının tekrar başlama riski var mı?

  • Annem Bel Fıtığı Hastası ve Ameliyat Olmadan Nasıl Tedavi Olabilir?

    Sayın hocam benim annem bel fıtığı hastası çekilen MR’ dan sonra doktor Fıtık Patlaması dedi ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat çevremizde ameliyat olan birçok insan keşke olmasaydım diyor ve bu bizi açıkçası korkutuyor. İlerde idrarını tutamama ve ayağında aksama olabileceği söylendi bize. Başka bir doktora MR Raporunu gösterdiğimizde acil ameliyatlık bir şey görmüyorum ama idrar tutamama ve ayakta aksama olursa ameliyat şart dedi ve bizi fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik Tedavi doktoru da aynısını söyledi biz açıkçası ameliyat olmadan tedavi olmak istiyoruz ve bunun yollarını araştırıyoruz.

    Size MR raporunu yazıyorum ve sizden cevap bekliyorum. Teşekkürler.

    MR RAPORU

    MR, Vertebra, Lomber: Lomber mrg tetkiki İnceleme sagital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. **Lomber lordoz düzleşmiştir. L5-S1 seviyesinde epidural yağ planını silerek tekal saka soldan bası oluşturan, sol lateral reses ve nöral forameni hafif daraltan sol paramedian disk protrüzyonu mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. L4-5 seviyesinde epidural yağ planını silen, tekal saka soldan bası oluşturarak spinal kanalı soldan belirgin daraltan, sol nöral forameni hafif daraltarak sol lateral resesi tama yakın oblitere eden ve inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır. Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler, vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. SONUÇ: 1-L5-S1 seviyesinde sol paramedian disk protrüzyonu + sol lateral reses ve nöral foramende hafif daralma + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon 2-L4-5 seviyesinde inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon + spinal kanalda soldan belirgin daralma + sol nöral foramende hafif daralma + sol lateral reseste tama yakın obliterasyon + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon.

    Hastanın adı: CEMİLE
    Şehir: KUTAHYA / SIMAV
    Yaş:46

  • Kepçe Kulak Ameliyatı Oldum ve Endişelerim Var, Ne Yapmalıyım?

    Ben pazartesi kepçe kulak ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra oldukça büyük bir sargı ile eve gönderildim. Salı günü pansuman yapıldı ve daha hafif bir sargı ile gönderildim. Çarşamba günü tamponlar ve saç bandı ile gönderildim ve aynı gün banyo yapmam istendi. Ben ağrılarım devam ettiği için banyo yapmaya cesaret edemedim. Perşembe yaparım dedim ama sabah kalktığımda her iki kulağımın da arkasının kanadığını fark ettim. Doktorumu aradım eğer morluk yoksa korkmamamı söyledi. Tamam dedim, birkaç saat sonra sol kulak arkamdan kan süzülmeye başladı panikle doktorumu aradım yanına gitmemi istedi. Gittim kanı temizledi kulak arkalarıma birer sargı bezi yerleştirdi üzerine saç bandımı taktı, eve gönderdi ve yine banyo yapmamı istedi. Ben yine cesaret edemedim çünkü internetten takip ettiğim kadarıyla sargı bir hafta kafada kalıp ikinci hafta saç bandına geçilirken benimki 3 gün kaldı, hemen saç bandına geçti ve doktorlar 1 hafta su değdirmeyin derken benden 2. 3. günde banyo yapmam istendi. Bugün 5. gün ve ben banyo yapmaya cesaret edemiyorum. Şu an kulağımdaki kıkırdakları hissetmiyorum taş gibiler ve kan oturmuş gibi duruyorlar. Ameliyatımdan beri ağrım dinmedi. Her an bir zonklama hissediyorum. Durumum beni endişelendirmeye başladı. Her şikâyetimi doktorumla paylaştığımda her şeyin normal olduğunu söyleyerek bana telkinde bulunup beni gönderiyor. Acı, kırmızılık ve morluk beni korkutuyor, şu anki sürecim normal mi? Eğer değilse de ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  • Burun Ameliyatımdan Sonra, Solunum Yolu Hastalıklarım Başladı. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 2008’de burnumda kemik olduğu için ameliyat oldum. Sol burun deliğimde tıkanma olduğundan kemikleri aldırdım ancak o günden sonra üst solunum yolu hastalıklarından kurtulamadım. Doktorlar ameliyata bağlı olarak, direncim düştüğü için, bu durumun olacağını söylüyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Anemi Düzeldiğinde, Şikayetlerim Geçer mi?

    Selamlar hocam, benim kan sayımım 9 ile 12 arasında değişiyor. Demir oranı 45-50, demir bağlama kapasitesi 440. Yıllardır böyle devam ediyor. Adet bozukluğu, göğüs ağrısı, uyku bozukluğu, titreme şikayetleri yaşıyorum. Bazı doktorlar sinirsel olduğunu, bazıları ise anemiden olduğunu söylediler. Anemi düzelince bu rahatsızlıklarım hemen düzelir mi, yoksa bir süre daha devam eder mi?

  • Adet Düzensizliğimden Dolayı Bende Anemi Var, Anemi Düzelince Şikâyetlerim de Biter mi?

    Selamlar hocam benim sorunum şöyle kan sayımım 9 ila12 arasında değişiyor, demir oranı 45-50, demir bağlamım 440. Yıllardır böyle devam ediyor. Sebebi de adet bozukluğu, bende göğüs ağrısı uyku bozukluğu, titreme ve fenalık hissi oluyor. Ekg çekildi birçok tahlil yapıldı, bazı doktorlar sinirsel, bazıları ise anemiden dedi. Anemi düzelince bu rahatsızlıklarım hemen düzelir mi, yoksa bir süre daha devam eder mi? Sorumu cevaplarsanız inanın çok mutlu olurum saygılarımla.

  • Hamile Kalmak İçin Nasıl Bir Tedavi Olmalıyım?

    25 yaşındayım bir çocuk annesiyim çocugum 5 yaşında ve ikinci çocuk düşünüyorum. Ama adet düzensizligim var. 13 aydan bu yana korunmuyoruz 8 ay tedavi gördüm bir sonuç alamadım. Doktorlar hiçbir sorun olmadığını söyledi. Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz?

  • Ayak Bileğindeki Kırık İyileşmedi ve Kemik Dağıldı. Ne Yapmalıyız?

    İyi günler, annem 3 ay önce eklem ağrıları nedeni ile ağrı merkezinde 18 gün tedavi gördü. Daha sonra ayak bileğinde şişmeler meydana geldi, doktorlar şeker bazlı olduğunu belirttiler.1,5 ay önce yaptırdığımız kontrolde ayak bileğinin kırık olduğunu söylediler ve alçıya aldılar. Dün muayene ettirmek amaçlı gittiğimizde ayak bileğinin kemiği dağılmış olduğunu ve ayağın alınıp yerine protez takılmasını uygun gördüklerini söylediler. Şu an yapmamız gereken nedir?

  • Çocuğum Ateşli Havale Geçirdi, Verilen İlaçları Kullanmalı mıyız?

    2 yaşındaki oğlum yaklaşık altı ay önce ateşli havale geçirdi. Bazı çocuk doktorları limuneletten kullanmamızı önerirken bazı doktorlar bu ilacın yan etkisi olduğu gerekçesiyle bu ilacı kullanmamamızı önerdi ve bizde bu öneriye uyarak bu ilacı kullanmadık. Fakat aradan 3 ay geçti yine ateşli havale geçirdi yine bazı doktorlar önerdi bazı doktorlar ise önermedi ve vermeyin dediler. Bizde bu ilacı vermedik. Hala kaygılarımız var acaba bu ilacı gerçekten kullanmalımıyız? Yoksa kullanmamalı mıyız? Ya da kullanırsak bir zararı olur mu? Bu ilaçtan başka bir tedbir ile tekrar havale geçirmesini engelleyebilir miyiz? Çok teşekkürler.

  • Oğlum Ateşli Havale Geçiriyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba. Benim şu an 2 yaşında bir oğlum var. Bundan yaklaşık 6 ay önce ateşli havale geçirdi. Bazı çocuk doktorları Limuneletten kullanmamızı önerirken, bazı doktorlar bu ilacın yan etkisi olduğu gerekçesiyle bu ilacı kullanmamamızı önerdi ve biz de bu öneriye uyarak bu ilacı kullanmadık. Fakat aradan 3 ay geçti, yine ateşli havale geçirdi. Yine bazı doktorlar önerdi, bazı doktorlar ise önermedi ve vermeyin dediler. Biz de bu ilacı vermedik. Fakat hala kaygılarımız var. Acaba bu ilacı gerçekten kullanmalı mıyız, yoksa kullanmamalı mıyız? Ya da kullanırsak bir zararı olur mu? Bu ilaçtan başka bir tedbir ile tekrar havale geçirmesini engelleyebilir miyiz? Çok çok teşekkürler.

  • PCO İçin Doğum Kontrol Hapı Kullanıyorum. Çocuk Sahibi Olabilir miyim?

    Merhaba, Polikistik Over rahatsızlığım var. 30 yaşındayım ve evliyim. Gittiğim doktorlar tedavi için sadece doğum kontrol hapı veriyorlar. Bu durumun çocuk sahibi olmama sakıncası var mı?

  • Ayak Tabanımdaki Ağrı İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, sol ayağımın tabanının orta kısmında batma oluyor ve rahatsız ettiği için yürüyemiyorum. Ayağımın sol tarafında ağrı ve uyuşma var. MR sonucum normal çıktı fakat doktorlar bel fıtığından şüphelendiler. EMG sonucu, topuk dikeni olduğu söylendi.  Ortopedi bölümünde taban dokularımın zedelendiği ve 2 ay dinlenmem gerektiği söylendi. Fakat iyileşme olmadı. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • 2 Kez Erken Doğumla Bebeklerimi Kaybettim. Yine Aynı Olay Tekrarlanır mı?

    Hocam öncelikle merhaba, ben 40 yaşındayım. Daha önce 5 sene içerisinde iki kez hamile kaldım. İkisinde de erken doğumla çocuklarımı kaybettim. Gittiğim doktorlar rahim ağzımın açık olduğunu söylüyorlar. Şimdi de 3 aylık hamileyim. Yine aynı şeyin tekrarlanmaması için ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim.

  • Bel Fıtığım Var. Ağrılara Dayanamıyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, bende bel fıtığı ve bacağımda ölü sinir dokusu var. Ağrılardan duramıyorum. Doktorlar, yapılabilecek bir şey olmadığını, sadece ameliyat olmam gerektiğini söylüyorlar. İlaç kullanıyorum ancak bir faydası olmuyor. Bu ağrılardan nasıl kurtulabilirim?

  • Ek Ücret Ödemem Gerekir mi?

    Ben, kronik venüs yetmezliği, kısaca varis hastasıyım. 2 bacağımda da diz altı baldır bölgelerinde ilerlemiş varislerim var. Kaşınmalar ve yanmalar, deri üzerinde kızarmalar meydana gelmeye başladı. Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum, gelirim yok denecek kadar az. Hastanenize gelmek istiyorum ama doktorlar bana mutlaka operasyon diyeceklerdir. Acaba ek ücret vermeden tedavi olma şansım var mı?

  • Mevsimsel Aftlara Koruyucu Önlem Olarak Ne Tavsiye Edersiniz?

    Merhaba, ağzımda mevsimsel dönemlerde aftlar çıkıyor. Doktorlar vitamin eksikliği ve strese bağlı olduğunu söylüyorlar. Koruyucu önlemler olarak ne tavsiye edersiniz?

  • Rahim Kalınlaşması ve Ur Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 6x4x0,3 cm boyutlarında gri, yer yer kahverengi renkte yumuşak kıvamda doku parçaları var. Doktorlar rahim kalınlaşması ve ur var dedi. Ameliyat olmasam ne gibi zararları olur?

  • Ayağımın Şişme Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 42 yaşındayım ve Tip-2 diyabet hastasıyım. Kalp damarımın birinde %60 ve %30 tıkanıklık var, stend yok. Tansiyon hastasıyım. Bütün bunlar için sabah akşam günde 9 ilaç kullanıyorum. Sorum şu; yaklaşık 3 aydır sol ayağım şiş. Doppler yaptırdım, damarlarda problem olmadığı söylendi. Ayağımın şişliği bazen inse de genelde şiş. Son zamanlarda karıncalanma da başladı. Bu şişliğin sebebi nedir? Ne yapmalıyım?

  • Ağrılarımla İlgili Bir Teşhis Konamadı, Hangi Bölüme Gitmeliyim?

    Merhaba. İki sağ tarafta baş ve boyun ağrı ile başladı sonra tüm omurgada ağrı, baş, boyun sırt ve bazen tüm omurgamda ağrı hissediyorum. Ayrıca tüm vücutta damarlarım şişmiş, belirginleşmiş durumda. Damarlarımda huzurluk, iğne batmalar karıncalanmalar bir şey dolaşıyormuş gibi şikâyetler. Son zamanlar hafızamda sorunlar sanki birden bire hafızam gidiyormuş gibi hissediyorum. Ayrıca yorgunluk, iştahsızlık bazen mide bulantısı. Son bir kaç hafta dengede sorunlar başladı. İki sene önce beyim MR çekilmişti ve bir şey çıkmamıştı. Boyun MR boyunda düzleşme çıktı. Yani benim gittiğim doktorlar boyun düzleşmeden kaynaklanıyor diyorlar. Ben ise çok kötüyüm ve bu kadar şikâyetler boyundan kaynaklanabilir mi diye şüpheleniyorum? Hangi doktora gideceğimi de şaşırdım. Neyim var benim? Hangi doktora gitmeliyim?

  • Hepatit B'nin Kötü Evresinde Olanlar İçin Bir Tedavi Yöntemi Var mı?

    Dayımın hepatit B hastalığının kötü evresinde olduğunu bu yüzden aşı olamayacağını öğrendik. Kendisi hastanede yatma korkusu olduğundan tedavi görmeyi kabul etmiyor. Hepatit B nin tedavisi var mıdır? (ilaç, aşı vs.) Bu konuda uzmanlaşmış doktorlar hangi branşta görev yapmaktadırlar? İzleyebileceğimiz tedavi yöntemi nedir, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

  • Yaz Aylarında Olan Karın Ağrısı, Mide Bulantısı ve İdrarla İlgili Sorunlarım İçin Ne Önerirsiniz?

    Sayın hocalarım lütfen bana yardımcı olunuz. Ben sürekli karın ağrısı yaşıyorum, tuvalet ihtiyacımı iyi yapamıyorum, midemde bulantılar oluyor ne yapabilirim? Özel hastanelere gidiyorum doktorlar genelde serum tedavisi yapıyor. Daha önceden tifo hastalığına yakalandım iyileştim ama yaz aylarında mide, karın ağrısı problemlerim daha sık oluyor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • Şeker Hastasıyım. Kullandığım İlaç Kanda Yağlanmaya Neden Olur mu?

    Merhaba, ben 3 senedir tip 2 şeker hastasıyım, sabah akşam 1000 mg Diaformin kullanıyorum. Trigliserid 290 çıktı. Kullandığım ilaç kanda yağlanmaya neden olur mu? Şekerim 110. İlaca devam etmem gerekir mi?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]