inegol-selenay-tip-merkezi-doktorlari Soruları

İnegol-Selenay-Tip-Merkezi-Doktorlari Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve İnegol-Selenay-Tip-Merkezi-Doktorlari Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. İnegol-Selenay-Tip-Merkezi-Doktorlari Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaş

  • Eşimin Behçet Tedavisini Nerede Yaptırabilirim?

    Düzce Akçakoca'da oturuyorum. Eşim Behçet hastası. Buraya en yakın behçet merkezi nerede var? Eşimin behçet takibini nerede yaptırabilirim?

  • Bebeğim Kalça Çıkığı Olabilir mi?

    Değerli hocalarım, 12/10/2010'de oğlumuz oldu. 21/01/2011'de sağ ve sol kalça ultrasonografi incelemesi (kalça çıkığı) testi yapıldı. Sonuç olarak; Her iki kalça Tip 2a fizyolojik immatür kalça ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. 3. ay sonunda kontrol US önerildi ve birşey yok denildi. Eşim dün bebeğimi genel kontrol için özel bir hastaneye götürdüğünde, bebekte kalça çıkığı olabileceğini söylemişler. Rapor sonucuna göre kalça çıkığı olabilir mi ve ne yapmalıyız?

  • Anevrizmada Büyüme Gözlenir mi?

    Merhaba, babama 2010 yılında Anevrizma teşhisi kondu. Sol orta serebral arter M1-M2 bileşke seviyesinde 7 mm çaplı, baziller tepede 6-7 mm çaplı anevrizmatik olgu tespit edildi. Temmuz ayında endovasküler yöntem ile tedavi oldu. Endovasküler yöntem sayesinde çabuk toparlandı. İlk günlerde biraz baş ağrısı ve uyku hali tekrarladı fakat son bir haftaya kadar bu şikayetleri kalmamıştı. Şimdi öğrendiğim kadarı ile kafasında hafif uğultu, bacaklarda ağrı ve baş ağrısı ile uyku hali tekrarlamaya başlamış. Bu tip hastalarda anevrizma alınmadığı için anevrizmada büyüme gözlenebilirmiş, doğru mudur, ne gibi sonuçlar doğurur, tekrar tedavi edilmeli midir, bu seferki tedavi yöntemi ne olmalıdır? İlginiz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

     

  • Baba Tip 1 Diyabet Hastası ise Çocukta Şeker Çıkma İhtimali Nedir?

    Merhaba, erkek arkadaşım 5 yıldır Tip 1 diyabet hastası. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba ileride çocuğumda şeker çıkma ihtimali nedir? Ne gibi önlemler almam gerekir?

  • Eşimin Şeker Hastalığı İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Eşim 28 yaşında, 17 senelik Tip 1 Diyabet hastası. 2,5 yıllık evliyiz. Evliliğimizin 20. gününde nöbet geçirmeye başladı. Koma nöbetleri genellikle uykuda geldi. 2009 yılının 1. ayında gebe kaldı. Gebelik zamanında nöbetleri sıklaştı, erken doğum yapmak zorunda kaldı. Doğan bebek 24 saatte öldü.  Doğum esnasında şekerin göze sirayet ettiği anlaşıldı ve 1 defa lazerle tedavi oldu. Tedavi sırasında, sol göz görme yetilerini tamamen kaybetti. Eşim bu sırada tekrar gebe kaldı. Sonrasında 4 defa Argon lazerle tedavi oldu ve sağ gözde kanama başladı, görme fonksiyonu azaldı. Sağ göz arkası ameliyatı oldu, sağ tarafı net görmeye başladı. Sonrasında, sağ gözünde bir delik üç çatlak olduğu saptandı. 07.10.2010 tarihinde sezaryenle sağlıklı bir doğum yaptı. Hastalığı, koma nöbetleri geçirerek devam ediyor. Eşimin bu rahatsızlığı kesin bir çözüme kavuşur mu? Yoksa ilelebet devam mı eder? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Pankreas nakli ile tedavinin mümkün olduğu doğru mu? Şayet öyleyse, sağlığına kavuşma durumu ve maliyeti konusunda bilgi verir misiniz?

  • Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?

    Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
     

  • Bel Fıtığı Şikayetlerim Tekrarlamaya Başladı. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bundan yaklaşık 20 yıl önce bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Şikayetlerim tekrarlamaya başlayınca Trabzon Numune Hastanesinde muayene oldum ve bana Lomber Mr tetkiki uygulandı. Sonuç olarak doktorum ameliyat olmamı ve platin takılmasını önerdi. Ekteki rapora göre ameliyat olmam gerekir mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Mr Raporu: Lomber lordoz hafif derecede düzleşmiştir. L4-5 disk mesafesi daralmıştır. T2A sagital görüntülerde L4-5 intervertebral disk intensitesi anüler yırtığa bağlı artmış olarak değerlendirilmiştir. L1-2,L2-3,L3-4 de minimal bulging izlenmektedir. L4-5 de diffüz bulging izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler inferomedialde daralmıştır. L5-S1 de tip 2 diskojenik dejenerasyon izlenmektedir. L5-S1 de sağ laminektomi izlenmektedir. Postkontrast serilerde bu bölgede geçirilmiş operasyona bağlı muhtemelen granülasyon dokusu ile uyumlu artmış kontrast tutulumu izlenmektedir. Konus medüllaris intensitesi homojendir.

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu

    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Kalça Çıkığı Şüphesi ile USG Çekildi. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

  • 8 Yıl Önce Hipotiroidi, 5 yıl Önce Menopoza Girdim ve Tip 2 Şeker Hastası Oldum, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba ben 46 yaşındayım 8 yıl önce hipotiroidi oldum. 5 yıl önce cerrahi menopoza girdim. Bu arada tip 2 şeker hastası oldum. Şimdide kemik erimesi başladı. Sağlığım her gün biraz daha bozuluyor, neler yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Felçli Olan Annemin Sırt Bölgesindeki Kızarıklık ve Kaşıntılar İçin Ne Önerirsiniz?

    Sayın Dr. Faruk Akçay öncelikle teşekkürlerimi bildiririm. Diğer sorum annem 75 yaşında ve 18 yıldır felç hastası sadece tuvaletine kadar zorla gidip gelebiliyor. Bir süredir sadece sırt bölgesinde kızarmalar ve buna bağlı kaşıntılar oluyor. Ne tip bir tedavi önerirsiniz? Saygılarımla.

  • Elmacık Kemiğimdeki Beze İçin Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, 1,5 sene önce sağ gözümün altında, elmacık kemiğimin hemen üstüne denk gelen bir yerde, deri altında dokunduğumda sert hissettiğim 1 cm çapında yağ bezesi oluştu. Yüzüm çok yağlı olduğundan ve sık sık bu tip yağ bezeleri oluştuğundan önemsemedim ama zaman geçtikçe bunun faklı olduğunu ve yavaş yavaş büyüdüğünü anladım. 5 gün önce ucunun kırmızılaştığını ve dokunduğumda hafif bir acı verdiğini hissedince cildiyeye gittim. Genel cerrahiye gitmem gerektiğini söyledi. Orada da bunun estetik cerrahi tarafından alınacağını söyledi ve bana 500 mg Cefuroxime Axetil ve keskin bir ağrı kesici verdi. Ertesi sabah kalktığımda sağ gözümü açamadığımı fark ettim. Tekrar doktora gittim. Bu şişin ineceğini ve estetik cerrahın bezeyi alacağını söylediler. Şu an yüzümün durumu çok kötü, bezenin olduğu bölge 3 cm çapında ve eskisine nazaran daha fazla şişik durumda ve bezenin altında kırmızı leke oluştu. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Bebeğime Kalça Çıkığı Teşhisi Verildi. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

  • Bel Fıtığı ve Yırtık Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Ameliyat Şart mıdır?

    Merhaba, annemin uzun yıllardır süren ve son 1 aydır çok şiddetli seyreden, ayağa vuran, bel, kalça ağrıları ve ayağında uyuşma vardı. 15 günlük Fizik Tedavi süreci yeni bitti ve ayak parmaklarını hissediyor yalnız ayak tabanında hala uyuşukluk var. MR sonucunda doktor belde fıtık, yırtık ve kayma olduğunu söylemiş ameliyatsız çözüm bulamayacağını belirtmiş. Farklı bir doktorda ameliyat kelimesi kullanmamış fakat ilaçla tedavi de mümkün değil demiş. MR sonucunu size gönderiyorum. Sizce bu durum için ameliyat gerekli mi, şayet gerekli ise hangi tür ameliyat nerelerde nasıl uygulanıyor, aydınlatabilir misiniz? Ameliyata karar verirsek nerede, hangi yöntemle yapılacağı ve riskleri konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu arada annemin yaşı 48'dir.

    MR SONUÇ: Lombar Lordoz düzleşmiştir. Vertebra Korpus yükseklikleri, konfigürasyonu, dizilimi ve Sinyal İnsansitesi tabidir. L2-L3-L5S1 intervebral eklem aralıkları daralmıştır. Lombar disklerin Sinyal İnsansitesi T2 ağırlıklı kesitlerde dejenerasyona sekonder azalmıştır. L1 alt L2 üst-alt, L3 alt, L4 alt, L5 alt, S1 üst end-plate'lerde schmorl nodülleri mevcuttur. L4 alt, L5 alt,S1 üst end-plate'lerde T1,T2 ağırlıklı kesitlerde hiperintens tip 2 dejenerasyon ile uyumlu Sinyal değişimi mevcuttur. Distal Lombar osseo-spinöz kanal çapı minimal daralmıştır. Spinal kord D12-L1 seviyesine konüs medüllaris olarak sonlanmakta olup kauda equina kökleri simetrik ve serbesttir. Aksiyal plan kesitleri ile birlikte değerlendirildiğinde; L1-L2 diski santral posterior ağırlıklı bulbing göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L2-L3 diski düzeyinde minimal retrolistezis mevcuttur.L2-L3 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L3-L4 minimal bulging göstermekte olup dural keseye minimal bası yapmaktadır. L4-L5 diski santral posterior -sağ paramedian,kaudale emigre ekstrüde herniasyon göstermekte olup ,dural keseye sağ ve L5 köke kese çıkışı düzeyinde bazı yapmaktadır. L5-S1 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup anterior epidural yağlı planlar içerisinde sınırlı kalmaktadır. İnceleme alanına giren faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Paraspinal musküller yapılarda atrofik yağlanma mevcuttur.

  • Tip 2 Diyabet Hastasıyım Yorgunluk, Bitkilik ve Uykuya Meyilliyim, Ne Öneririsiniz?

    Tip 2 Diyabet, Hipotiroid ve hipertansyin hastasıyım. Diamicron 2x1, Preterax 1x1 ve Levotron 1x1 kullanınca değerler normal seyrediyor. Ancak yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik geçmiyor. Sürekli uykuya meyilliyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla başarılar dilerim.

  • Annem Bel Fıtığı Hastası ve Ameliyat Olmadan Nasıl Tedavi Olabilir?

    Sayın hocam benim annem bel fıtığı hastası çekilen MR’ dan sonra doktor Fıtık Patlaması dedi ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat çevremizde ameliyat olan birçok insan keşke olmasaydım diyor ve bu bizi açıkçası korkutuyor. İlerde idrarını tutamama ve ayağında aksama olabileceği söylendi bize. Başka bir doktora MR Raporunu gösterdiğimizde acil ameliyatlık bir şey görmüyorum ama idrar tutamama ve ayakta aksama olursa ameliyat şart dedi ve bizi fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik Tedavi doktoru da aynısını söyledi biz açıkçası ameliyat olmadan tedavi olmak istiyoruz ve bunun yollarını araştırıyoruz.

    Size MR raporunu yazıyorum ve sizden cevap bekliyorum. Teşekkürler.

    MR RAPORU

    MR, Vertebra, Lomber: Lomber mrg tetkiki İnceleme sagital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. **Lomber lordoz düzleşmiştir. L5-S1 seviyesinde epidural yağ planını silerek tekal saka soldan bası oluşturan, sol lateral reses ve nöral forameni hafif daraltan sol paramedian disk protrüzyonu mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. L4-5 seviyesinde epidural yağ planını silen, tekal saka soldan bası oluşturarak spinal kanalı soldan belirgin daraltan, sol nöral forameni hafif daraltarak sol lateral resesi tama yakın oblitere eden ve inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır. Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler, vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. SONUÇ: 1-L5-S1 seviyesinde sol paramedian disk protrüzyonu + sol lateral reses ve nöral foramende hafif daralma + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon 2-L4-5 seviyesinde inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon + spinal kanalda soldan belirgin daralma + sol nöral foramende hafif daralma + sol lateral reseste tama yakın obliterasyon + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon.

    Hastanın adı: CEMİLE
    Şehir: KUTAHYA / SIMAV
    Yaş:46

  • Ayağımın Şişme Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 42 yaşındayım ve Tip-2 diyabet hastasıyım. Kalp damarımın birinde %60 ve %30 tıkanıklık var, stend yok. Tansiyon hastasıyım. Bütün bunlar için sabah akşam günde 9 ilaç kullanıyorum. Sorum şu; yaklaşık 3 aydır sol ayağım şiş. Doppler yaptırdım, damarlarda problem olmadığı söylendi. Ayağımın şişliği bazen inse de genelde şiş. Son zamanlarda karıncalanma da başladı. Bu şişliğin sebebi nedir? Ne yapmalıyım?

  • Şeker Hastasıyım. Kullandığım İlaç Kanda Yağlanmaya Neden Olur mu?

    Merhaba, ben 3 senedir tip 2 şeker hastasıyım, sabah akşam 1000 mg Diaformin kullanıyorum. Trigliserid 290 çıktı. Kullandığım ilaç kanda yağlanmaya neden olur mu? Şekerim 110. İlaca devam etmem gerekir mi?

  • Behçet Hastasıyım, Tedavim İçin Behçet Merkezine Gitmeli miyim?

    Merhabalar. İki ay önce Behçet hastası olduğum anlaşıldı. Okuduğum makalelerde tedavinin Behçet merkezlerince sürdürülmesinin isabetli olacağı yazılıyor; fakat araştırmama rağmen böyle bir merkez bulamadım. Türkiye' de Behçet Merkezi var mı? İlginiz ve sunduğunuz bu imkân için teşekkür ederim.

  • Acaba Hamile miyim?

    Merhaba, adetim 1 hafta gecikti. 4 defa idrarla gebelik testi yaptım, 4'ü de negatif çıktı. Kanda Beta-HCG testi yaptırdım. Beta-HCG 2,0 mlu/ml; referans değeri ise 5,0 çıktı. Testi yaptırdığım yer hamile olduğumu, ana sağlığı merkezi ise, aynı test sonucuna göre hamile olmadığımı söyledi. Acaba hamile miyim?

  • Annemin Ağrıları Geçmiyor. Bu Konuda Ne Yapmalıyız?

    Merhabalar, annem 51 yaşında ve ağrıları geçmiyor. MR çekildi ve Beyin Cerrahi ile ilgili değil dendi. Bu konuda ne yapmalıyız? Sonucu size yazıyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

    Servikal Aks Düzleşmiştir. Kemiksel Yapıların Medüler Sinyal Yoğunluğu Tabiidir. C3-4-C5 Vertebra Korpus Anterior Köşelerinde Dejeneratif Osteofit Formasyonlarıizlenmektedir. C3 Vertabra Korpusunda T1 ve T2 Ağırlıklı Sekanstahiperintens Hemangiom İle Uyumlu Görünüm İzlenmektedir. C4-5 Seviyesinde Diffüz Anüler Bulging İzlenmektedir. Tekal Kese Minimal Bası Yapmaktadır. C5-6 Seviyesinde Posterior Santral Gebiş Tabanlı Diskal Protrüzyon İzlenmektedir. Tekal Keseye Anteriordan Bası Yapmaktadır. C6-7 Seviyesinde Nonkompresif Diffüz Anüler Bulging İzlenmektedir. Servikal Spinal Kanal Genişliği Fizyolajil Sınırlar İçerisindedir. Servikal Spinal Kord. Konturları Genişliği Ve Sinyal Yoğunluk Paterni Tabiidir. Bel MR Lomber Lordoz Tabiidir. Lomber Vertebra Korpus Yükseklikleri Tabii Korpus Köşelerinde Osteofitik Prolifrasyonlar Ve Komşuluklarında Eşlik Eden Tip 2 Dejenerattf Sinyal Değişiklikleri İzlenmiştir. İntervertebral Disklerde Dejenerasyon İle Uyumlu Olarak Nükleer Kleftler İle Belirgimleşme Ve T2 Ağırlıklı Sekanslarda Sinyal İntensite Kayıpları Dikkati Çekmiştir. L3-L4.L4-L5 Seviyelerinde Diffüz Bulgigng Görünümleri İzlenmiş Olup Dural Kese Basısı Oluşturmaktadır. L5-S1 İntervertebral Diskinde Anterior Epidural Yağlı Mesafeyi Daraltan Diffüz Bulging Görünümü İzlenmiştir. Lomber Spinal Kanal Genişli Fizyolojik Sınırlar İçerisindedir. Bilateral Nöral Foramenler Tabiidir. Konus Medüllaris L1 Düzeyinde Doğal Biçimde Sonlanmaktadır. Kauda Equina Liflerin Dağılımı Tabiidir.

  • MR Sonucuma Göre Ameliyat Olmam Gerekiyor mu?

    Bir ay önce bel ağrım nedeniyle doktora gittim doktor ağrı kesici iğne verdi, ağrım geçti fakat bacağımda uyuşma ve yürüme bozukluğu başladı. Bir hafta önce tekrar doktora gittim MR çekildi. MR raporunda: L4-5 Th12-L1 disklerinde dejenerasyona sekonder yükseklik ve sinyal kaybı mevcuttur. Lomber lordoz düşleşmiştir. Lomber vertebra ende platelerinde yaygın tip II dejenerasyon izlenmektedir. Spinal korda anteriordan bası oluşturan santral-sol paramedian herniasyon izlenmektedir. Sol nöral forameni inferiordan daraltan lateral-far lateral protrüzyon izlenmektedir. Diskte tekal saka ve sol L5 sinir köküne anteriordan ciddi bası oluşturan inferiora doğru yaklaşık 2 cm uzanım gösteren eksrüzyon izlenmektedir. Doktor acil ameliyat dedi. Ameliyat hariç çözüm yolu var mı? Bu durumda sizin önerileriniz nedir? Teşekkürler.

  • Alerji İlaçları Gebeliğe Etki Eder mi?

    12 yıldır ev tozuna ve küfe karşı alerjim var. Haftada üç gün alerji hapı kullanıyorum. Kullanmadığım zaman hapşuruk, burun tıkanıklığı yaşıyorum. Son üç yıldır burnum acayip şişiyor ya da yanağım bazen de gözüm. Hap içtiğim zaman gayet rahatım. 2 yıllık evliyim ve bebek düşünüyoruz. Hamileyken bu ilaçları kullanmam gerekecek ve ilaç kullanmayın deniyor. Bu ilaçlar gebeliğe nasıl etki eder? (Claritine ve bu tip haplar ayrıca burun spreyi de kullanıyorum ama burun spreyi tek başına rahatlatmıyor).

  • Yardımcı Üreme Teknikleri Neden Bende Başarılı Olmadı?

    Sayın doktor, 40 yaşındayım. 2. bebek için tedavi görüyorum. Laparoskopi oldum. Laparoskopi sonucunda, enfeksiyondan dolayı sol tubada tıkanıklık ve yapışma olduğu, bu sorunun giderildiği doktorum tarafından beyan edildi. Laparoskopiden sonra klofimensitrat tedavisi gördüm. İlk ay yumurta gelişti ancak çatlamadı. 2. ay yumurta gelişti, çatladı ancak döllenme olmadı. Bu 3. ayım yumurtam 34 mm ulaştıktan sonra çatladı. İlk 2 yumurta sol yumurtalığımdan, 3. ayımda gelişen yumurta ise sağ yumurtalığımdan elde edildi. Adetimin gelmesine 7 -8 gün var. Eğer bu kez de döllenme olmaz ise tedaviye bir müddet ara vereceğiz. Merak ettiğim eğer bu ay döllenme olur ise 34 mm ulaşan bir yumurtadan elde edilen embriyo sağlıklı olabilir mi? Yapılan laparoskopide tubaların çalışıp çalışmadığı yani yumurtayı saçakları ile yakalayıp yakalayamadığının tespiti mümkün mü? Yaşıma göre yumurta rezervim çok çok iyi bir durumda. Tüm hormon tahlillerim normal. Yardımcı üreme teknikleri ile yapılan bu tip tedavilerde başarı şansı yüksek oluyormuş. Neden bende uygulanan bu tedavi başarısız oldu? Bu tedaviye başlamadan önce ovülasyon dönemimde mukusta artış olurdu, tedavi süresince bu mukusu hiç fark edemedim. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Smear Testimin Sonucuna Göre Bir Rahatsızlığım Var mı?

    Merhaba, Smear testimin sonucunu yazarak fikrinizi almak istiyorum.  Mikroskobi: 2 Adet Hazır Yayma Preparatın Sitomorfolojik İncelenmesinde Alanlarda İzlenen Süperfisiyel, İntermediyer, Seyrek Parabazal Tip Çok Katlı Yassı Epitel Hücreleri Yanısıra Endoservikal Hüceler İle Polimorfonükleer Lökositler, Histiyositler Ve Döderlerin Basilleri Dikkati Çekmiştir. Tanı: İnteraepitelyal Lezyon Veya Malignite Açısından Negatif Sitoloji, İnflamaston Bulgusu, Servik Uteri Pap Smear. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Kızımın Skolyozu İçin Nereye Başvurmalıyız?

    Kızımın hızla ilerleyen skolyozu ve genetik rahatsızlığı olan Sma ara tip 2 hastalığı hakkında ve fizyoterapi hakkında görüşebileceğim, gerekli donanıma sahip doktor arıyorum. Nereye başvurabiliriz?

  • Oğlumun Kas Hastalığını Nerede Tedavi Ettirebiliriz?

    4 aylık oğlum var. Kas hastalığı var dediler. Maraş’ta fizik tedavi merkezi var mı, yoksa da en iyi tedaviyi nerede yaptırabilirim?

  • Alt Karın ve Kasığımda Ağrı Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 2-3 gündür sağ alt karın, kasık ve bacağımda hafif bir ağrı var, aslında ağrı bile denemez; bir rahatsızlık hissi. 2006 yılında yine böyle bir şikayetim olmuştu ve ağrıyla ilgili net bir sonuca varılmadı. Fakat doktor Polikistik Over Sendromu teşhisi koymuştu. O zamandan beri Diane 35 kullanıyorum fakat hiç kontrole gitmedim. Acilen doktora gitmemi gerektirecek, özellikle apandisit gibi bir sebebi olabilir mi? Polikistik Over Sendromu bu tip ağrılara neden olur mu?

  • Eşimin Kolundaki Ağrı İçin, Ağrı Merkezi Önerir misiniz?

    Sayın hocam, eşimin sol kolu ağrıyor. Kolda 3 küçük yırtılma olduğu MR sonucu tespit edildi. 3 hafta fizik tedavisi gördü, ağrı durmadı. Elinin içinden ameliyat yaptılar, yine ağrı durmadı. Kolunu kaldırırken acıyor. Eşim şeker hastası, şekerden olabilir mi, veya ameliyattan sonra ileriki tarihlerde iyileşir mi? Ağrı merkezi önerir misiniz? Cevabınızı bekliyorum.

  • Babam İçin Evde Ne Yapabiliriz?

    Hocam, babam 9 ay önce trafik kazası geçirdi. Sağ bacağında 3 tane parçalı kırık vardı. Kısmen kırıklar iyileşti. Şu an iyi durumda ama yatmaya bağlı olrak, kazadan 2 ay sonra zatürre oldu, uzun müddet yoğun bakımda kaldı. 4 ay gayet iyiydi. Akciğer problemi tekrar ortaya çıktı ve yine 1 ay yoğun bakımda kaldı. Vücutta aşırı derecede kasılma ve kramp var, sol kolu çalışmıyor. Ne yapamamız lazım? Rehabilitasyon önerir misiniz? Biz evde nasıl çalıştırabiliriz? Bulunduğumuz yerde rehabilitasyon merkezi de yok.

  • Tip 1 Diyabet Hastasıyım. Pankreas Nakli Hakkında Bilgi Almam Mümkün mü?

    1996 yılından beri Tip 1 şeker hastasıyım. 22 yaşındayken hastalandım. Şeker değerlerimi bir türlü kontrol altına alamıyorum, bazen 30 bazen de 500 oluyor. En son insülin pompası kullanmaya başladım. Pankreas naklinde son durum hakkında bilgi almam mümkün mü? Pankreas naklide bağışıklık sistemini çökertecek ilaç verdiklerini duydum, bu durum benim hangi hastalıklara yakalanmamı sağlar?

  • Beynim Ağrıyor, Migrenden Dolayı Olabilir mi?

    Merhaba hocam benim migrenim var. Önceleri tek taraflıyken şimdi sadece beynim ağrıyor. Mr da bir şey çıkmadı yani bu tip ağrının olması normal midir? Kulak rahatsızlığımda oldu etkileye bilir mi? Çünkü yıllardır sol tarafıma yatamıyorum. İlginize teşekkür ederim iyi günler.

  • Tip 1 Diyabet Hastasıyım, Bana Nasıl Bir Diyet Önerirsiniz?

    Ben bir şeker hastasıyım tip-1 sabah akşam insülin kullanıyorum. Fakat şekerim çok hızlı bir şekilde düşüyor, komaya giriyorum. Bana nasıl bir diyet programı önerirsiniz?

  • Diabet Hastasıyım, Hemoglobin Değerimi Düşürmek İçin Ne Yapmalıyım?

    4 yıldır tip 2 (gebelik diabeti) diabet hastasıyım insülin kullanıyorum. Hemoglobin a1c seviyemi 6’ nın altına çekmek için neler yapmalıyım?

  • Tip 1 Diyabet Hastalığının Tedavisi Mümkün müdür?

    16 yaşındaki çocuğuma tip 1 diyabet teşhisi konuldu. Bu hastalık pankreasın vücut için gerekli insülini sağlayamamasından kaynaklanıyormuş ve tedavisi yokmuş. Çocuğum ömür boyu insülin mi kullanmalı? Bu doğru mu?

  • Yeni Doğan Bebeğimizin Göğüs Uçlarındaki Bezenin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, 23 gün önce bir erkek bebeğimiz dünyaya geldi. Sarılık problemi dışında şükürler olsun ki bir problemimiz yoktu. oda zamanla azalma gösteriyordu ama son 2 haftadan beri bebeğin her iki göğüs uçlarında rahatça ele gelen bezeler dikkatimi çekti. Doktoruna sorduğumda normal dedi ama diğer bebeği olan arkadaşlara sorduğumda böyle bir problem yaşamadığını söylüyorlar. Bazı büyükler bu tip olayları kendileri yaşadıklarını ve bölgeyi fazla baskıda bulunmadan ovalayarak bezelerin kaybolacağını söylüyorlar. Bu durumda bu problemin sebebini ve alınması gereken önlem ve tedavi doğrultusunda tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bir açıklama yaparsanız çok memnun olurum.

  • Genital Bölgemde Jiletten Dolayı İltihaplanma Oldu. İyileşme Süresi Ne Kadardır?

    Merhaba, 2 hafta önce genital bölgemi traş ederken, jilet penisin sol gövde kısmına gelmiş ve daha sonra mikrop kaparak iltihaplanmıştı. Dermatoloğa başvurdum ve tavsiyesi üzerine Fusudin ve kara merhem kullandım. 5 gün sonra iltihap kalmadı ama sert bir kist gibi oldu. Bu tip hastalıkların iyileşme süreci nedir? Tedavide başarısızlık olur mu?

  • Kanser Genetik Olabilir mi?

    Babamı  akciğer kanserinden tipi küçük hücreli akciğer ve ablamı rahim kanserinden kaybettik tip olarak dişi hücreli denildi. Genetik olarak yatkınlık var mıdır? Kanserde risk taşıyor olabilir miyim?

  • Kalıcı Olmayan Diyabetin Tedavi Edildiği Nasıl Anlaşılır?

    Glucotrol xl 5 mg ile 4 aydır Diyabet tedavisi görüyorum. Yaşım küçük olduğu için tip 1 olmalı deniliyor ama ben hap tedavisi ile şekerimi normal seviyelerde tutabiliyorum. Ailemde şeker hastası yok. Kalıcı olmaya bilir de denildi. Öğrenmek istediğim kalıcı olmayacaksa iyileştiğimi nasıl anlayacağım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]