40'lı yaşlar yorgun görünmek için çok erken

İnsanın artık daha olgun bir birey haline geldiği 40'lı yaşlarla birlikte yaşlanmanın izleri giderek belirginleşiyor.

40'lı yaşlar yorgun görünmek için çok erken

Kişinin ruh halini de etkileyen bu yaşlar, uzmanlara göre yorgun görünmek için henüz çok erken.
Adana Estelite Güzellik Merkezinin kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, 40'lı yaşlara gelindiğinde yaşlılığın göstergesi izlerin artık daha belirgin hale gelmeye başladığını ifade etti. Bu durumun, özellikle kadınlarda ruhsal olarak paniğe neden olduğunu belirten Eren, "Bir taraftan da cesaret dalgası sizi esarete mi sürüklüyor anlamlandıramıyorsunuz. 'Eyvah ben ne oluyorum' diyor aynadaki siz" ifadelerini kullandı.

YÜZDEKİ DEFORMASYON YORGUN VE HALSİZ GÖSTERİYOR

Bu dönemde en önemli deformasyonun, yüzün çatısındaki ve yüz ovalindeki bozulmalar olarak öne çıktığını ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Her 2 çene yanının ve çene hattının gevşemesi; yanak ve dudak dolgunluğunun azalması, dudak konturunun kaybolup dudak açısının aşağı düşmeye başlaması, üst dudak ve burun arasındaki oluğun düzleşmesi (ki bu oluk gençlik çizgisi olarak nitelendirilir) ve göz altı yağ yastıkçıklarının yer değiştirmesiyle göz altı çökmelerinin oluşumu kişinin yorgun ve halsiz görünmesine neden olur."

Dr. Dilek Şire Eren, yüzün risk haritasındaki koyu gölgelenmeler ve kırışıklıkların da bu dönemde arttığını belirterek, "40'lı yaşlar yorgun görünmek için çok erken. Yüzde oluşan yaşlanma belirtisi izleri çeşitli uygulamalarla doğal yüz ifadesini kaybetmeden yok etmek de mümkün" diye konuştu.

ENERJİK GÖRÜNÜM İÇİN ÖNERİLER

Son yıllarda güzellik ve estetik merkezlerine başvuran kadınların büyük çoğunluğunun, bilinenin aksine genç kalmayı değil, daha sağlıklı, enerjik ve çekici görünmeyi istediğinin altını çizen Eren, bunun için yapılması gereken uygulamaları şöyle sıraladı:

"Yüz ovalini toparlamada öne çıkan medikal tedaviler; yüksek focus ultrasound teknolojileri, organik iplerle yüz germe ve altın iğneli radyo frekans teknolojileridir. Çene hattını düzenlemede kullanılan bir diğer yöntem ise 'Nofertiti Lift' olarak bilinen çene hattına uygulanan botokstur. Yanak, dudak çevresi ve göz altlarındaki volüm kaybını hyaluronik asit dolgu enjeksiyonlarıyla yerine koyabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken ifadenizin doğallığını kaybetmeden, azar azar belirli aralıklarla yaptırmanız gerektiğidir."

Dr. Dilek Şire Eren, ayrıca, 30'lu yaşlarda azalmaya başlayan kollajen üretiminin daha da yavaşlayıp kendini ciltte gevşeklik olarak hissettirdiğini belirterek, vitamin enjeksiyonu, prp, altın iğneli radyo frekans ve fraksiyonel lazer gibi antiaging uygulamalardan daha sık faydalanılmasının gerekli hale geldiğini kaydetti.

13.1.2017 - 25202



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]