7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş Anneler Günü'nde '7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi' ni gündeme taşıyacak.

7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi

Kimi evladını yaşatmak, kimisi sağlıklı evladını kucağını almak, kimisi de 'sen anne olamazsın' denmiş olsa bile inancıyla anne olma yolunda verdiği mücadelenin takdire şayan kahramanı.

Tay-Sachs Onu İki Evladının Ölüm Bekçisi Yaptı, İkizleri ile Hayata Tutundu…

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mardin ilinde yaşayan Nuray Demir sağlıklı dünyaya gelen ilk çocuğunun ardından tedavisi olmayan Tay-Sachs Hastalığı sonucu ikinci çocuğunu 2, üçüncü çocuğunu 4 yaşında kaybetti. Genç kadın için bu sürecin en zor kısmı evladının en fazla 4 yıl yaşayacağını bilerek ölümün kapıyı çalacağı günü beklemek oldu. Nuray Demir yılmadı, savaştı ve yapılan gen araştırması sonucu 11 ay önce Nazdar ve Ömer adını verdiği sağlıklı ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Talasemi Hastası Kızının Yaşaması İçin İkiz Doğurdu…

Akdeniz Bölgesi Hatay ilinin Antakya ilçesinde yaşayan Aktaş çiftinin nikah işlemleri sırasında önemsemediği pozitif Talassemi tahlil sonucu yaşamlarını kabusa çevirdi. İkinci çocukları İpek'e üç aylıkken Talasemi Hastalığı tanısı konuldu. Sağlığına kavuşabilmesi için ilik nakli gerekiyordu yakın akrabalarda uyumlu doku bulunamayınca Neşe Aktaş tekrar anne olmaya karar verdi. Bankadan çekilen kredi ile PGD yöntemi denendi, sağlıklı genler bulundu, ikiz kardeşler dünyaya geldi. Prematüre doğan ikizler iki yaşına doldurduktan sonra nakil olabilecek. Neşe Aktaş şimdi kızı İpek'in sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat gününü bekliyor.

Tekrarlayan Çikolata Kistini Yendi, İnatla Anne Oldu…

Doğu Anadolu Bölgesi Ağrı ilinde yaşayan Saliha Salman anne olmak için tekrarlayan çikolata kisti ile savaştı, üç kez ameliyat oldu. Her ameliyat sonrası kurtulma umudu yaşarken hastalığın tekrarlaması onu yıksa da çabuk toparladı. Asla vazgeçmedi. Saliha Salman ikizlerini kucağına aldığında inadına anne olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Aklına Gelmeyen, Başına Geldi…

İç Anadolu Bölgesi Sivas ilinde yaşayan Emine Dalıcı'nın yaşı genç olmasına rağmen yumurtalık rezervi azdı ve çocuk sahibi olamıyordu. Sivas'taki tedaviden sonuç alamayan genç çift hayallerine ulaşmak için umut şehri İstanbul'a geldi. Ve doğru tedaviyle çift mutluluğu yakaladı. Emine Dalıcı şimdi oğulları ile birlikte anneliğin keyfini doyasıya yaşıyor…

Adı Tatlı Kendi Acı Olan Hastalığını Yendi, Anne Oldu!

Ege Bölgesi'nin Kütahya ilinde yaşayan Saide ve Mehmet Aloğlu severek evlenen, evliliklerini evlatla taçlandırmak üzere hayaller kuran bir çifti. Evlendikten iki yıl sonra çocuk isteyen çift bunun bu kadar kolay olmadığını tedavi sürecinde anladı. Az sayıda yumurtası olan, adı tatlı kendisi acı olan Endometriozis'i yenmek zorunda kalan Saide Aloğlu şimdi bebek sahibi olmanın verdiği mutluluğun tadını çıkarıyor.

'Sen Olamazsın' Dendi ama Teknoloji Mucizesi İkizleri Kucağında…

Marmara Bölgesi Bursa ilinde yaşayan bebek hemşiresi Arife Karakoyun'un hayali kendi bebeğini de kucağına almak, anne olmaktı. Ailelerinden evlenmek için izni 10 yıllık mücadelenin sonunda alan genç kadın evlatlarına kavuşmak için de 5 yıl mücadele verdi. Yumurta yetersizliği nedeniyle gittiği ilk doktor 'sen anne olamazsın' demesine rağmen yılmadı. Teknolojiyi takip etti sonunda ikiz bebeklerini kucağını alarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

5 Şansız Kadından Biriydi ama Doğru Tedaviyle Anne Oldu

Karadeniz Bölgesi Samsun ilinde yaşayan Elif Yarar evlendikten üç yıl sonra anne olmaya karar verdiğinde kendisini bekleyen sorundan habersizdi. Her 5 kadından birinde görülen Polikistik Over Sendromu genç kadının da anne olamamasındaki en büyük engeliydi. Elif Yarar da iki başarısız aşılama sonunda sorun bulundu, tedavi sonrasında ise bebeğini kucağına aldı.

4.5.2015 1 - 17342



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]