Bel fitigi ve seks ile ilgili makaleler

Bel Fitigi ve Seks ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Bel Fitigi ve Seks ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Aşk Bir Hastalık Mı?

Aşk Bir Hastalık Mı?

Bayramlar, doğum günleri ve yıldönümlerinden sonra modern pazarlama tekniklerinin yaşamımıza kattığı vazgeçilmez kutlamalardan en sevimlisi Aşıklar Günü", diğer adıyla St.Valentine Günü'dür. Amerikan Hastanesi Uyku Bozuklukları Kliniği Şefi Dr. Sabri Derman, romantik aşkın bir hastalık olmadığını; yakın çevremizle ilgili farkındalıklarımızın keskinleşmesinde, sosyal farkındalığımızın artmasında, varlığı ve yokluğu ruhumuzun balansını en derinden bozan öğe olan aşk hayatımızı yeniden irdelememizde çok yararlı bir rol oynadığını belirtiyor.

Adet Tarihiniz Tatil Planlarınızı Ertelemesin

Adet Tarihiniz Tatil Planlarınızı Ertelemesin

Yaz geldi, bazılarımız tatil planlarını çoktan yapmışken bazıları da "nerede tatil yapılır, nasıl iyi vakit geçirilir?" bunun hesaplarını yapıyor. Ancak tatile çıkacak kadınları bekleyen bir başka endişe de regl tarihinin tatil günleri ile çakışması. Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Altuğ Semiz, adet geciktirici ilaç kullanımı" hakkında bilgi verdi ve kadınlara tavsiyelerde bulundu.

Özel Besinler: Soya Sütü, Pekmez, Kefir, Fındık Ezmesi

Özel Besinler: Soya Sütü, Pekmez, Kefir, Fındık Ezmesi

Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Şefika Aydın bilgilendiriyor; Soya sütü; B vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve fosfor gibi birçok vitamin ve minerali içermesinden dolayı yetişkinler ve çocuklar için çok önemli bir kaynaktır.

Hamilelikte Diş Bakımını Önemseyin

Hamilelikte Diş Bakımını Önemseyin

Ağız ve diş sağlığı her dönem olduğu gibi hamilelik döneminde de dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Kadınların hamilelik döneminde ağız ve diş yapısı biraz daha hassaslaşır. Bu dönemde gerekli önlemler alındığında diş sağlığında herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Fakat günümüzde diş sağlığına önem yeteri kadar verilmediği için hamilelik döneminde bazı kulaktan dolma bilgilerle diş bakımı yapılmaktadır

Yaza Girmeden İstenmeyen Tüylerden Kurtulun

Yaza Girmeden İstenmeyen Tüylerden Kurtulun

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanin en hızlı ve güvenilir yolu olan lazer epilasyon, hem estetik açıdan iyi görünmek; hem de sağlıklı olmak isteyen hanımların imdadına yetişiyor. Uzmanlar lazer epilasyon işleminin; havaların henüz çok ısınmadığı ve güneşin kendini sıkça göstermediği bu aylarda yaptırılmasını öneriyor.

Kozmetiklere Servet Harcamadan Güzelleşmek Elinizde

Kozmetiklere Servet Harcamadan Güzelleşmek Elinizde

Yaşlanma karşıtı nemlendirici, kırışıklık azaltıcı krem, leke giderici serum ve daha niceleri… Son yıllarda hızla gelişen kozmetik sektörü, güzel olmak ve genç kalmak isteyen kadınların hatta artık erkeklerin de imdadına yetişiyor. Ancak vücut seti, bakım kürü derken cüzdanlardaki para, işe yaramayan bakım ürünleri ile uçup giden güzellik hayalleri gibi buhar olup uçuyor. Peki bu kadar para harcamadan basit birkaç yöntemle güzelleşmek mümkün mü?

Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!

Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Allerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Reha Cengizlier, çocuklarda yazın rastlanan pek çok hastalığın nedeninin olumsuz şartlar olduğunu belirterek "Kirli su içilmesi, açıkta satılan gıdalar ve kişisel temizliğe dikkat edilmemesi bu hastalıklara davetiye çıkarıyor" diyor.

Şok Diyetler Saçlarınızın Dökülmesine Neden Oluyor!

Şok Diyetler Saçlarınızın Dökülmesine Neden Oluyor!

Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Bu dönemde yapılan şok diyetler ve bu diyetlerin yol açtığı kansızlık saçların güçsüzleşmesiyle birlikte hızla dökülmesine neden oluyor. Protein ağırlıklı beslenme, sigara ve alkol kullanımını azaltmak saç sağlığını olumlu yönde etkilerken yoğun sigara kullanımı saçların erken beyazlamasına yol açıyor.

El Egzaması Hakkında Neler Biliyoruz?

El Egzaması Hakkında Neler Biliyoruz?

Dermatit (ekzema); deride oluşan inflamasyon sonucunda kızartı, sulantı, kaşıntı ve daha sonra kuruluk, kabuklanma ve çatlamalarla ortaya çıkan bir deri reaksiyonudur. Normalde derinin savunma mekanizmaları kendisine temas eden allerjik veya irritan (tahriş edici) maddelerden etkilenmesine engel olmak için yeterlidir.

Erken Menopoz Sağlığı Olumsuz Etkiler, Tedavi Gerektirir

Erken Menopoz Sağlığı Olumsuz Etkiler, Tedavi Gerektirir

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Aslı Somunkıran İş, normal menopoz yaşının 49–50 civarında olduğunu belirterek "40 yaşın altında menopoza "prematür menopoz" 45 yaşın altında menopoza "erken menopoz" denir ve kişinin sağlık sorunları yaşamaması için mutlaka tedavi görmesi gerekir" diyor.

Otistik Çocuğu Olan Aileler Öncelikle Durumu Kabul Etmeliler

Otistik Çocuğu Olan Aileler Öncelikle Durumu Kabul Etmeliler

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nden Uzman Psikolog Zeynep Göktuna, otizm teşhisi konan çocuğun ailesine büyük iş düştüğünü belirterek "Otistik çocukları olan anne babaların birçoğu, çocuklarının rahatsızlığını kabul etmemekte, çocuklarına 'Otistik' teşhisi koydukları için uzmanları suçlamakta ve tedavi ve eğitimden kaçmayı tercih etmektedirler. Bu nedenle ailelerin rahatsızlığı kabul etmesi, çocuğun gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır" diyor.

Yaz Aylarinda Mide Sağlığınıza Dikkat Edin

Yaz Aylarinda Mide Sağlığınıza Dikkat Edin

Memorial Antalya Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Serdar Akça, beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili alışkanlıkların mevsimlere göre değişmesine dikkat çekerek yaz aylarında mide sorunlarının yaşanmaması ve sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu.

"Süt" Gerçekten Korur Mu?

Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Remzi Aydın, "Gebelik sonrası emzirme döneminde 'süt' nasıl korur ve korunmayı artırmak için neler yapılması gerekir?" sorularının yanıtlarını veriyor.

Burun Tıkanıklıklarında En İleri Teknoloji:

Burun Tıkanıklıklarında En İleri Teknoloji: "Radyofrekans Cerrahisi"

Burun tıkanıklığı kişinin hayat kalitesini ve sağlığını bozmaktadır. Memorial Hastanesi KBB Bölümü, burun tıkanıklığı sorununu dünya standartlarında uyguladığı "radyofrekans cerrahisi" tedavi etmektedir. Ameliyat sonrası hastalar bir gün sonra normal yaşantılarına dönebilmektedir. Memorial Hastanesi KBB Bölümü'nden Doç. Dr. Burak Erdamar, burun tıkanıklıklarının nedenleri, belirtileri ve 'radyofrekans cerrahisi' ile tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Düzenli Egzersiz Hafıza Kaybını Engelliyor

Düzenli Egzersiz Hafıza Kaybını Engelliyor

Yaşlanma ile ortaya çıkan unutkanlık problemi iş ve sosyal yaşantımızda çeşitli aksaklıkları da beraberinde getiriyor. Ancak uzmanların işaret ettiği bazı noktalara dikkat ederek hafıza kaybını önlemek ve beyni genç tutmak mümkün. Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, "Hafıza kaybının önlenmesi için egzersizin önemi" hakkında bilgi verdi.

Oruç Tutarken Baş Ağrısı Çekmeyin

Oruç Tutarken Baş Ağrısı Çekmeyin

Sahura bağlı olarak uyku düzenin değişmesi, Ramazan'da uyulması gereken sağlıklı beslenme kurallarına bağlı kalınmaması ve uzun saatler süren açlık.. Tüm bunlar Ramazan ayında baş ağrısının artmasına neden olan başlıca nedenler. Normal zamanlarda baş ağrısı şikayeti ile karşılaşmayan kimselerde bile Ramazan ayında bu rahatsızlık görülebilirken migren hastalarında baş ağrıları dayanılmaz bir hal alabiliyor. Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş "Oruç ve baş ağrısı ilişkisi" hakkında bilgi verdi.

Karanlıkta Uyuyun, Sağlıklı Uyanın!

Karanlıkta Uyuyun, Sağlıklı Uyanın!

Çocuğunuz karanlıktan korkuyorsa ve yatarken ışığın kapanmasını istemiyorsa, "Ne olacak canım, ışıklar açık uyuyuversin" demeyin. Çünkü vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan melotonin hormonu, ancak gece siz uyuduğunuz saatlerde ve karanlıkta salgılanabiliyor. Melotonin, kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanısıra; kansere karşı da kalkan görevi görüyor.

Fazla Kilolarınız Yürümenize Engel Olmasın. İdeal Kilonuzu Koruyun

Fazla Kilolarınız Yürümenize Engel Olmasın. İdeal Kilonuzu Koruyun

Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Op. Dr. Murat Öztürk, "Vücuttaki fazla kiloların kıkırdak problemlerine neden olarak yürümeye engel olduğunu belirtti ve çocukluk çağından yaşlılığa kadar ortopedik açıdan vücut sağlığının korunması gerekliliğine dikkat çekti.

Şiddetli Adet Sancısı Farklı Hastalıkların Habercisi Olabilir

Şiddetli Adet Sancısı Farklı Hastalıkların Habercisi Olabilir

Kadınların yarısından fazlasında adet döneminde az ya da çok ağrı görülmektedir. Ancak yaklaşık yüzde 10 kadarında ise adet dönemindeki sancı çok şiddetli olur ve kadının 1-3 gün boyunca kendini iş göremeyecek kadar kötü hissetmesine ve hatta yatağa bağlanmasına neden olur. Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkez uzmanları, "Kadınlarda sancılı regl dönemi" hakkında bilgi verdi.

Meme Görüntülemesinde Yeni Bir Teknoloji: Dijital Mamografi

Meme Görüntülemesinde Yeni Bir Teknoloji: Dijital Mamografi

Meme görüntülemesinde yeni bir teknoloji olan Dijital Mamografi, artık meme hastalıklarının teşhisinde ve meme kanseri taramasında temel tanı yöntemi olmuştur. Memorial Hastanesi Radyoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Ebru Banu Türk ve Uz. Dr. Nilgün Güldoğan Yıldırım, dijital mamografi incelemeleri hakkında bilgi verdi.

Yaz Depresyonuna Dikkat!

Yaz Depresyonuna Dikkat!

Genel olarak kış depresyonu olarak tanımlanan mevsimsel duygulanım bozukluğu, yaz depresyonu olarak da görülebilir. Yaz depresyonu, kış depresyonuyla karşılaştırıldığında ender görülen ve farklı belirtilerle ortaya çıkan bir duygulanım bozukluğudur. Memorial Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Ayşe Elif Orhon, yaz depresyonu tanısı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Meme Büyütme Ameliyatları

Meme Büyütme Ameliyatları

Gelişimsel olarak memeleri küçük olan genç kadınlar veya yirmili yaşlarında göğüslerinin boyutu ve dolgunluğundan memnun olup otuzlu yaşlarla birlikte kilo alıp vermelerin, çocuk doğurup emzirmelerin ve ilerleyen yaşın da etkisiyle göğüs dolgunluğunun azalması şikayeti ile kadınlar meme büyütülmesi için yöntemler aramaktadırlar.

Nadir Görülen Fakat Çok Tehlikeli Bir Kanser Türü: Tüp Kanseri

Nadir Görülen Fakat Çok Tehlikeli Bir Kanser Türü: Tüp Kanseri

Memorial Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Derin Kösebay, jinekolojik kanserlerin en nadir görülen tiplerinden biri olan, ancak tanı ve tedavide kadın sağlığı açısından büyük tehlike oluşturan "Tüp Kanseri" hakkında bilgi verdi.

Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin 10 Kuralı

Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin 10 Kuralı

Her mevsim olduğu gibi sağlıklı ve dengeli beslenme ile yaz aylarında da sıklıkla görülen bu tür sağlık problemlerinin azaltılması mümkün olmaktadır. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, yaz aylarında uygulanabilecek doğru beslenme programı ile ilgili önerilerini sıraladı.

Baba Olmak İsteyenler Dikkat!

Baba Olmak İsteyenler Dikkat!

Bebek sahibi olamamak ailelerin çağımızdaki en önemli sorunlarından biridir. Bunun için üreme sağlığında ciddi bir sorun olması da şart değil. Yanlış bir yaşam tarzı, yanlış beslenme ve stresli bir hayat da hormonları "altüst" ettiğinden anne ve baba olma şansınız düşer. Ancak bütün bunları basit yaşam tarzı değişiklikleriyle çözmeniz mümkün olabilir. İşte baba olmak isteyen erkeklere küçük ama önemli tüyolar.

Karpuz-Peynir İkilisini Abartmayın!

Karpuz-Peynir İkilisini Abartmayın!

Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği karpuz-peynir ikilisine dikkat! Bu ikilinin çok miktarda tüketilmesi kilo verdirmek yerine, kilo aldırabilir. Tercih edilen peynir eğer çok yağlı ve tuzluysa, karpuzun miktarını da fazla kaçırırsanız masum gözüken bir öğün tam bir diyet faciasına dönüşebilir! Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, yaz aylarında yapılan diyetlerde düşülen hataları ve sağlıklı beslenmenin kurallarını anlattı

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Nasıl Oluşur?

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Nasıl Oluşur?

Gerilim baş ağrısı baş ağrıları içinde en sık görülen tiptir. Çevresel faktörlerin değişmesi, aşırı sorumluluk yüklenme, düş kırıklıkları, ailesel ve ekonomik sorunlar gibi insan yaşamındaki önemli değişiklikler sonucu yüz, baş ve boyun kaslarının sürekli gerilmesi ile ortaya çıkan şiddetli baş ağrısıdır. Çoğu kez hasta kendi kendisine migren tanısı koyar. Oysa hem mekanizma hem de tedavi yönünden gerilim baş ağrısı migrenden çok farklı bir biçimde ele alınmaktadır.

Ergenlerin Yüzde 5' inde Yeme Bozukluğu Var!

Ergenlerin Yüzde 5' inde Yeme Bozukluğu Var!

Gerek güzellik kavramının 'zayıf kadın - atletik erkek' kalıbına sıkıştırılması, gerekse diyet kavramının 'sağlıklı beslenme davranışı' ile eşdeğermiş gibi algılanması özellikle genç kızlar ve son dönemde erkekler arasında yeme bozukluklarının artmasına neden oldu. KadıköyŞifa Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Rabia Yurdagül yeme bozuklukları hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

Kadınlar Arasında Yanlış Bilinenler Nelerdir?

Kadınlar Arasında Yanlış Bilinenler Nelerdir?

Yanlış uygulamalar ile bilinçli yapılan veri çarpıtmaları gebelikten menopoza kadın sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Kadanalı, kadın hastalıkları ve doğum konusunda doğru bilinen yanlışları sıraladı.

"Meyve Diyeti İle Kilo Vereyim" Derken Kilo Almayın!

Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Şefika Aydın, "Özellikle yaz aylarında kilo vermek için iyi bir seçenek gibi görünen ancak yanlış uygulandığında aksine kilo alomına neden olan meyve diyeti ve kilo kontrolü için meyve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar" hakkında bilgi verdi.

Evinizde Kedi Köpek Beslerken Dikkat Edin!

Evinizde Kedi Köpek Beslerken Dikkat Edin!

Memorial Ataşehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, özellikle hayvanlar aracılığı ile insana geçen ve bazı durumlarda ölümle dahi sonuçlanabilen "karaciğer kist hidatiği" hakkında bilgi verdi ve korunma önerilerinde bulundu.

Yaza Muhteşem Girmenizi Sağlayacak Beslenme Önerileri

Yaza Muhteşem Girmenizi Sağlayacak Beslenme Önerileri

Baharın yorgunluğunu atmak için bağışıklık sistemini güçlendirecek, antioksidanlardan zengin besinleri tüketerek zinde ve güzel bir yaza hazırlanabilirsiniz. Kırmızı eti haftada bir gün tüketirken balık etine haftada 3 gün yer verilmesi gerektiğini söyleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, "Sabah kahvaltısında şarküteri ürünlerinden uzak durup, mutlaka 1 adet taze meyveye veya küçük bir kase meyve salatasına kahvaltıda yer açın.

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Kural

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Kural

Yaz gelmeden cilt bakımına başlayın. Cildinize bilinçli bakarsanız parlaklığını ve sağlıklı görünümünü uzun süre koruyabilirsiniz. Eğer cilt bakımına zaman ayıramıyorsanız temel kurallara uyarak derinize yeterli bakım sağlayabilirsiniz. Bilinçli deri bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı cildinizin doğal yaşlanma sürecini geciktirecektir ve birçok deri problemini engeller. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr.Can Cengiz, baharla birlikte cilt bakımında yapmamız gerekenleri ve doğru bildiğimiz yanlışları anlattı.

Fonksiyonel Çaylar-Bitkilerin Gücü

Fonksiyonel Çaylar-Bitkilerin Gücü

İnsanoğlu yeryüzünde yaşamın başlangıcından itibaren bitkileri birçok amaç için kullanmıştır. Beslenmeden, kozmetik ürünlere ve ilaçlara kadar aslında her şeyde bitkilere rastlıyoruz. Ülkemiz de gerçek bir bitki cennetidir. Ancak ne yazık ki bu bitkilerin faydaları konusunda pek bilgi ve tecrübe sahibi değiliz.

Hipotroid Hastalığında Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hipotroid Hastalığında Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Aktivitesi az olan bir tiroid bezi hipotroidizme yol açar. Hipotiroidizmde vücudun normal fonksiyon hızı , yani bazal metabolizma yavaşlamıştır. Tiroid hormonunun azlığı vücudun yavaşlamasına yol açar ve hastayı fiziki ve zihinsel yönden tembel durumda bırakır.

Oksidatif Stresi Azaltmak İçin Nasıl Beslenmeli, Neler Yapmalıyız?

Oksidatif Stresi Azaltmak İçin Nasıl Beslenmeli, Neler Yapmalıyız?

Antioksidan besinler; hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyan, serbest radikalleri süpüren besinlerdir. Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan besin öğeleri beta karotenler, C vitamini, E vitamini, selenyum ve çinko ve Omega 3'lerdir.

Meme Kanseri Kabus Olmaktan Çıktı

Meme Kanseri Kabus Olmaktan Çıktı

Günümüzde gelişen tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde meme kanserinin artık kabus olmaktan çıktığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yıldız Keleş; Meme Kanserinde en büyük görev kadınlara düşüyor. ''Kanser risklerinden korunuyor ve erken teşhis için taramaları düzenli yaptırıyorlarsa meme kanserinden korkmalarına gerek yok.''

Doğru Nefes Alma Teknikleri

Doğru Nefes Alma Teknikleri

Doğru nefes almak iki nedenle çok önemlidir; Vücudumuza ve organlarımıza yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları oksijeni sağlar. Vücuttan atılması gereken atık ve toksinlerden kurtulmanın en etkili yoludur.

Hazır Gıdalarda Kullanılan Kimyasallar

Hazır Gıdalarda Kullanılan Kimyasallar

Hazır gıdaların ve hazır çorbaların içinde MSG adı verilen çok zararlı bir kimyasal bulunmaktadır. MSG adlı ve çeşni arttırıcı özelliği bulunan bu katkı maddesinin küçük çocuklar için son derece zararlı olduğu araştırılmıştır. Bu madde daha birçok gıda maddesinde bulunmaktadır, çeşnili çipsler ,krakerler, aromalı meyve suları, krem peynirler gibi.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Sağlıklı Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Yüz ve boyun dış etkenlerden çok fazla etkilenir. Yüzümüzün cilt yapısı elimizin cilt yapısına benzer. Fakat yüzümüzün cildinin elimizin cildine göre başka sorunları da vardır. Siyah noktalar, sivilceler, yağlanmalar veya kurumalar, kırışıklık gibi. Bunlar cildin gerçek ve en büyük düşmanıdır. Bu yüzden cilt bakımına genç yaşta başlayıp cildin türüne uygun cilt bakımı yapılmalıdır.

Çağımızın Hastalığı: Depresyon

Çağımızın Hastalığı: Depresyon

Hepimiz zaman zaman duygu, düşünce ve davranışlarımızda tutarsızlık, uygunsuzluk ya da yetersizlik gösterebiliriz. Kişiler arası ilişkilerin bozulmasına neden olacak biçim ve boyutta ise ruh sağlığımız bozulmuştur.

Çocuğunuz İştahsız mı?

Çocuğunuz İştahsız mı?

İştahsızlık, çocukluk döneminde sık rastlanan durumlardan biridir. Doğru zamanda doğru besin seçimi ve doğru yaklaşım ile kolayca çözülebilecek bu sorun, evlerde kimi zaman tartışmalara ve sofrada kavgalara bile neden olur.

Kanserdeki psikolojik hasara zamanında müdahale edilmeli

Kanserdeki psikolojik hasara zamanında müdahale edilmeli

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Habib Erensoy, bir organdaki hücrelerin düzensiz ve kötü huylu büyümesi olarak tanımlanan kanserin tedavi edilmezse organ kaybı ve ölümle sonuçlanabileceğini belirterek hastalığın tıptan psikolojiye ve sosyolojiye kadar insanı pek çok alanda etkilediğini söyledi.

Günümüzün En Gözde Estetiği : Diş

Günümüzün En Gözde Estetiği : Diş

Dr. Nihat Tanfer, dış görünümün günümüzde erkekler için de kadınlar için de, özgüven, sosyal statü, ikili ilişkiler ve mutluluk açısından önemli olduğunu vurguladı ve bu nedenle estetik müdahalelerin gelişen bilim ve teknolojinin yardımı ile her geçen gün arttığını belirtti.

Kazalarda Omurilik Felcini Önleyecek Buluş

Kazalarda Omurilik Felcini Önleyecek Buluş

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın açıklamaları- Boyunluk'un görüntüleri- Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı ve ekibinin çalışma görüntüleri Kazalarda omurilik felcini önleyecek buluş- Bursa'da bir akademisyen tarafından, trafik kazaları başta olmak üzere kurtarma çalışmalarında, kazazedenin omurilik felci olma riskinin önlenmesi amacıyla tasarlanan ve "proneck" adı verilen boyunluğun üretimi için TÜBİTAK'a başvuru yapıldı- Buluşun sahibi Yrd. Doç. Dr. Öztahtalı: "Bir otomobil yan sanayi firması, projeye ve buluşa ciddi ilgi gösterdi.

Her Kadının Yaptırması Gereken 10 Test

Her Kadının Yaptırması Gereken 10 Test

Sağlıklı beslenmek ve düzenli spor yapmak, her zaman için bizi hastalıklardan korumayabilir. Ama düzenli olarak test yaptırırsak, önlemimizi alır, hastalığa yakalanmadan tedavi olabiliriz. Acıbadem Kocaeli Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen, yaşamsal önem taşıyan ve düzenli olarak mutlaka yaptırılması gereken 10 test ve tanı yöntemini şöyle anlatıyor:

Ortopedik Ayakkabılar Düztabanlığı Önlemiyor

Ortopedik Ayakkabılar Düztabanlığı Önlemiyor

Memorial Hastanesi Pediatrik Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü uzmanları, halk arasında yaygın olan ortopedik ayakkabıların düztabanlığı iyileştirdiği yönündeki yanlış kanı hakkında bilgi verdi. Ortopedik ayakkabılar düztabanlığı iyileştirmiyor, aksine ağır gramajları ve görünümleriyle ayak sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. "Ortopedik" adı altında satılan sert köseleden yapılmış, ayak hareketlerini kısıtlayan, ayağı düzeltme iddiasıyla cilt tahrişine ve ağrıya neden olan ayakkabılar hem kesenizi hem de ayakları zorluyor.

Tüp Bebek Uygulamalarında Kadının Yaşı Başarıyı Etkiler Mi?

Tüp Bebek Uygulamalarında Kadının Yaşı Başarıyı Etkiler Mi?

Kadının yaşı önemli bir faktördür. Ancak yumurtalık kapasitesinin iyi olduğu kabul edilen 40 yaş ve üstü kadınlarda preimplantasyon genetik tanı uygulanarak % 25-30 civarında gebelik elde edilmektedir. Memorial Tüp Bebek ve Genetik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Semra Kahraman tüp bebek yönteminde başarı oranı ve yaş faktörü arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Gebelik Kusmalarının Altında Başka Bir Hastalık Yatabilir

Gebelik Kusmalarının Altında Başka Bir Hastalık Yatabilir

Daha çok gebeliğin ilk üç ayında görülen sabah bulantı ve kusmaları sadece gebeliğe bağlı olmayabilir. Her yüz gebeden birinde görülen sabah kusmaları; tiroit, pnömoni, hepatit, diyabet ya da böbrek taşı gibi hastalıklardan da kaynaklanabilir. Gebelik kusmalarını ihmal etmeyip bir doktora görünmekte fayda var. Medical Park Sultangazi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beyhan Yıldızbaş; her 100 gebeden birinde görülen gebelik bulantıları ve kusmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Kusursuz Görünme Takıntısının Sonu: Bulimia

Kusursuz Görünme Takıntısının Sonu: Bulimia

Çağımızı saran zayıf ve kusursuz görünme takıntısının yanı sıra aile ilişkileri de yeme bozukluğu hastalıkları olan bulimianın artmasına neden oluyor. Bulimia nevroza tanısı konmuş hastalarının pek çoğunun aile öyküleri incelendiğinde; sorunlu, sevgisiz ve iletişimsiz aile ilişkileri ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ailelere önemli görevler düşüyor! Medical Park Samsun Hastanesi'nden Psikolog Mustafa Güral, yediklerini kusma olarak bilinen ve çok ciddi bir psikolojik hastalık olan bulimia nevroza ile ilgili bilgiler verdi

Sevgisiz Anne Baba Çocuğun Geleceğini Karartıyor!

Sevgisiz Anne Baba Çocuğun Geleceğini Karartıyor!

Çocuklukta anne-babasıyla ilişkisinde sevgi ve yakınlık gören çocuklar, kardeşleriyle de sevgi dolu bir ilişki kuruyor. Çocuklukta anne-babaları tarafından yeterince sevgi görmemiş, ihmale veya istismara uğramış çocuklar ise kardeşleriyle ilişkilerinde de uyumsuzluk yaşıyor. İşte bu yüzden anne ve babaya çok önemli görevler düşüyor! İnsan hayatını hiçbir şey çocukluk yaşantıları kadar etkilemiyor! Bir çocuğun çocuklukta anne-babası ile yaşadıkları hem onun kişiliğini hem de nasıl bir hayatı olacağını etkiliyor. Medical Park Uşak Hastanesi Uzman Psikologu Neşe Coşkun Özyavru; anne-baba ve kardeş ilişkilerini değerlendirdi

Ağız Kuruluğu Diş Hastalıklarına Neden Oluyor!

Ağız Kuruluğu Diş Hastalıklarına Neden Oluyor!

Pek çok insanda görülen ancak çoğu zaman önemsenmeyen ağız kuruluğu, oldukça ciddi sağlık sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Genellikle yoğun ilaç kullanımı ve bazı hastalıklar neticesinde ortaya çıkan ağız kuruluğu basit önlemler ile giderilebilmekte ya da kontrol altına alınabilmektedir. Ataşehir Memorial Tıp Merkezi Ağız, Çene ve Diş Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Ezel Yıldız Elmas , "Ağız kuruluğu ve tedavi yöntemleri" hakkında bilgi verdi.

Deneme aşısı yaptıranları nasıl bir süreç bekliyor?

Deneme aşısı yaptıranları nasıl bir süreç bekliyor?

Aşılarda faz çalışmaları ve denekler üzerindeki test süreçleri hakkında merak edilen soruları Öğr. Üy. Dr. Genada Sinani yanıtladı.

Sık dezenfektan kullanımı egzamayı tetikliyor

Sık dezenfektan kullanımı egzamayı tetikliyor

Koronavirüsten korunmak için alınacak önlemlerin başında, ellerin sık sık yıkanması ve dezenfekte edilmesi geliyor. Ancak yanlış dezenfekte uygulamaları deride kızarıklıktan egzamaya uzanan bir dizi rahatsızlığa da yol açabiliyor.

"Koronavirüs en çok şeker hastalarını etkiliyor"

19 hastalığının en çok tehdit ettiği ve etkilediği kronik rahatsızlıkların başında şeker hastalığı geldiğine vurgu yapan Doç. Dr. Nujen Çolak Bozkurt, bu süreçte şeker hastalarının nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamileler koronavirüs karşısında ne yapmalı?

Hamileler koronavirüs karşısında ne yapmalı?

Tüm dünyayı alarma geçiren korona virüs, özellikle de hamileleri büyük endişeye sürükledi. Bu noktada birçok hamile aklındaki soru işaretlerine cevap arıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gamze Baykan, merak edilenleri cevapladı.

Yaşlılıkta depresyonu nasıl yenersiniz?

Yaşlılıkta depresyonu nasıl yenersiniz?

Yaşlılık dönemindeki depresyonun nasıl yönetileceğine dair tavsiyelerde bulunan Gerontolog Öğr. Gör. F. Sıla Ayan, "Yaşlılık dönemi kesin ve kaçınılmaz olarak kayıpların olduğu bir süreç değildir.

İnsülin direncini kırmadan kilo vermek imkansız

İnsülin direncini kırmadan kilo vermek imkansız

Çağın en çok rastlanan hastalıklarından biri olan ve kilo verememenin en büyük nedenleri arasında gösterilen insülin direnci hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Çabuk, insülin direncini kırmadan kilo vermenin imkansız olduğunu vurguladı.

KKKA'da erken tedavi hayati önem taşıyor

KKKA'da erken tedavi hayati önem taşıyor

Bahar ve yaz aylarında sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tedavisinde zamanlamanın önemine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, "Tedavi ne kadar erken başlarsa yaşam kaybı o kadar düşer.

Her hamilelikte diş çürür diye bir şey yok!

Her hamilelikte diş çürür diye bir şey yok!

'Bebek annenin dişlerindeki kalsiyumu alır' gibi yanlış bilgilere asla inanılmamalıdır" diyen Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Gözde Turgut, açıkladı.

Şeker hastaları diyabetik ayak yarası riski altında

Şeker hastaları diyabetik ayak yarası riski altında

Diyabetik Ayak Çalışma Grubu Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, şeker hastalarının diyabetik ayak yarası geçirme risklerinin yüzde 34 olduğunu belirtti ve dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı.

'Türkiye'nin seçimi sağlıklı süt olmalı'

'Türkiye'nin seçimi sağlıklı süt olmalı'

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, yeterli ve dengeli beslenme için her yaş grubundaki insanların tüketmesi gereken sütün en önemli besin kaynağı olduğunu ancak çiftlikten sofraya veteriner hekim kontrolünde ulaşması gerektiğini söyledi.

Kötü Beslenme Alışkanlıkları 'Ömrü Kısaltıyor'

Kötü Beslenme Alışkanlıkları 'Ömrü Kısaltıyor'

Beslenme bağlantılı ölümleri inceleyen araştırmaya göre, ömrün kısalmasında en büyük rol oynayan besin tuz. Uzmanlar, sağlıklı yaşam için tam tahıllı, lifli gıdalar, meyve ve sebze tüketiminin artırılması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.

Ebeveynlerin Yüzde 60'ı Çocuklarının Yeterince Yemek Yemediğini Düşünüyor

Ebeveynlerin Yüzde 60'ı Çocuklarının Yeterince Yemek Yemediğini Düşünüyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Neşe Akcan, çocukluk döneminde yeme problemlerine sık rastlanıldığını belirtti.

Reflü Hastaları Ramazan'da Oruç Tutabilir Mi?

Reflü Hastaları Ramazan'da Oruç Tutabilir Mi?

Ülkemizde çok sık rastlanan reflü rahatsızlığına dair detayları ve Ramazan'da nasıl beslenmeleri gerektiğini Avrasya Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Navdar anlatıyor.

Uzm. Dyt. Avcı: Kilo Vermek İçin 'Gün' Menülerini Değiştirin

Uzm. Dyt. Avcı: Kilo Vermek İçin 'Gün' Menülerini Değiştirin

Uzm. Dyt. Sanem Avcı, ev hanımlarının sosyalleşmek için düzenli aralıklarla bir araya geldiği 'gün' toplantıları için önemli tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu.

Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Kan şekeri hücreleri besleyerek enerji sağlar. Bununla birlikte kan şekeri yorgunluğa da neden olabilir ve diyabet riskini artırabilir. Kan şekerimin yüksek olup olmadığını nasıl anlarım diyorsanız işte cevapları…

K Vitamini Nelerde Bulunur?

K Vitamini Nelerde Bulunur?

K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar ve kemikleri güçlendirir. K vitamini insan vücuduna dolaylı yollardan birçok faydası da bulunur. K vitamini eksikliğinde ne olur, K vitaminin önemi nedir bilmek istiyorsanız K vitamini hakkında her şey haberimizin içinde…

Sinir Bozucu Meslektaş Beyin İçin Harika

Sinir Bozucu Meslektaş Beyin İçin Harika

Hemen hemen herkes sorunsuz, huzurlu bir çalışma ortamı ve kafa dengi iş arkadaşları ister. Ancak Hollandalı nöropsikoloji uzmanı Prof. Dr. Erik Scherder, sinir bozucu bir iş arkadaşının beyin sağlığı için harika olduğunu savunuyor.

Yanlış Diyet Strese Neden Olarak Kilo Aldırabilir

Yanlış Diyet Strese Neden Olarak Kilo Aldırabilir

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Doğan Işık insanların yanlış diyetler yaptıkça strese girdiğini ve stres nedeniyle daha çok yemek yeme isteğinin oluştuğunu, bunun da daha çok kilo almalarına neden olduğunu söyledi.

Hangi Şehirde Yaşadığınız Günde Kaç Sigara İçtiğinizi Belirliyor

Hangi Şehirde Yaşadığınız Günde Kaç Sigara İçtiğinizi Belirliyor

Berkeley Earth ile Dünya Sağlık Örgütü'nün ortak yürüttükleri bir çalışma ile şehirlerdeki hava kirliliğinin günde kaç sigara içmeye denk geldiği hesaplanmış. Ülkemizde Batman ve Hakkari, kirlilikte en üst sırada yer alıyor.

Anne Adaylarına, Yaz Mevsiminde Hayatta Kalma Rehberi

Anne Adaylarına, Yaz Mevsiminde Hayatta Kalma Rehberi

Uygulayacağınız birkaç basit yöntemle yaz boyu serin kalabilirsiniz. Nasıl mı? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen'e kulak verelim:

Obezite Ameliyatları Kalp Yetmezliği Riskini Azaltıyor

Obezite Ameliyatları Kalp Yetmezliği Riskini Azaltıyor

Dünyada obezite oranları giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl en az 2.6 milyon insan obezite ve fazla kiloya bağlı gelişen hastalıklardan hayatını kaybediyor.

Modern Hayat Kısırlığı Tetikliyor

Modern Hayat Kısırlığı Tetikliyor

Kısırlık gittikçe artan bir trend gösteriyor. Peki neden? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu konuda önemli bilgiler verdi:

Canan Karatay: Avuç İçi Kadar Pide Yiyebilirsiniz

Canan Karatay: Avuç İçi Kadar Pide Yiyebilirsiniz

Ekmeğe karşı düşmanlığıyla bilinen ve kesinlikle ekmek yenmemesini tavsiye eden Canan Karatay, Ramazan nedeniyle inadı bıraktı. Karatay, "yemeyin" dediği Ramazan pidesinin "avuç içi kadar" yenebileceğini söyledi.

A'dan Z'ye Gebelik Sözlüğü

A'dan Z'ye Gebelik Sözlüğü

Liv Hospital Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Gökalp Kaya gebelikle ilgili bilinmesi gereken terimler hakkında bilgi verdi.

Hastalıklara Karşı Doğal Kalkan: Zerdeçal

Hastalıklara Karşı Doğal Kalkan: Zerdeçal

En çok araştırılan bitkilerden biri olan zerdeçalın kanserden diyabete 600'den fazla önleyici ve tedavi edici kullanımı bulunmuş. İşte Taze zerdeçalın saymakla bitmeyecek pek çok faydaları...

Nobel Ödüllü Bilim Adamı Sancar: Kanser Hastaları Amerika'ya Gelmesin

Nobel Ödüllü Bilim Adamı Sancar: Kanser Hastaları Amerika'ya Gelmesin

Kanser hastalarına 'Amerika'ya gelmeyin' diyen Prof. Dr. Sancar, "Yapılan tedaviler standarttır. Amerika, Avrupa ve dünyanın her yerinde aynı tedavi tatbik ediliyor." diye konuştu.

Sahte Estetik Uzmanının Yeni Kurbanları Ortaya Çıktı

Sahte Estetik Uzmanının Yeni Kurbanları Ortaya Çıktı

Adana'da internette kendisini estetik uzmanı olarak tanıtan kadın kuaförüne dudak silikonu ve botoks yaptıran kişilerin sayısı artmaya devam ediyor. Sosyal medya fenomeni evli bir çiftin de, sahte uzmanla ortaklık kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Karatay Hocaya Uymayın 'Bal' Yiyin

Karatay Hocaya Uymayın 'Bal' Yiyin

Karatay hocaya uymayın 'bal' yiyin Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay'ın, " Bal yemeyin" uyarısına, Bingöl'den " Karatay'a uymayın, Bal yiyin" cevabı geldi Yrd. Doç.Dr.

Uyanınca Ağızda Kuruluk Hissine Dikkat !

Uyanınca Ağızda Kuruluk Hissine Dikkat !

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, kronik burun tıkanıklığının ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade ederek, "Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir.

Yoğun Spor Yapan Erkekler Dikkat!

Yoğun Spor Yapan Erkekler Dikkat!

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir uyarıyor: "Yoğun spor, uzun süre kullanılan steroidler ve sauna; sperm kalitesi üzerinde olumsuz etki göstererek erkeklerde kısırlığa yol açıyor!"

Sivrisinek Aşısı İçin Gönüllüler Aranıyor

Sivrisinek Aşısı İçin Gönüllüler Aranıyor

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), İngiliz iki firma tarafından geliştirilen ve sivrisinek salyası yoluyla bulaşan tüm hastalıklara karşı toplu olarak etki göstereceği öne sürülen yeni bir aşının test aşaması için 60 gönüllü arıyor.

Diyabet, Anne Karnındaki Bebeğin de Hayatını Karartıyor

Diyabet, Anne Karnındaki Bebeğin de Hayatını Karartıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, gebelikte anne karnındaki bebek ölümlerinin en önemli nedeninin kontrol edilmemiş şeker hastalığı olduğunu belirterek, "Kontrol edilmemiş yüksek şeker, bebeğin kalbine zarar vererek bebek ölümüne neden olabilir.

Eşi Çalışmayan Koca, Evlilikte Gizli Tehlike!

Eşi Çalışmayan Koca, Evlilikte Gizli Tehlike!

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Uzmanlarından Dr. Selin Baran evlilikte uyuma dair araştırmaları anlattı ve ipuçları verdi. Baran şunları söyledi;

Türkiye'de Akciğer Nakli Çalışmaları

Türkiye'de Akciğer Nakli Çalışmaları

Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akciğer Nakli Merkezi Sorumlu Uzmanı Doç. Dr. Erdal Yekeler, "Sağlık Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar akciğer naklinin de başarısını artırıyor.

Çift Dil Konuşmak Alzheimer'dan Korunmaya Yardımcı

Çift Dil Konuşmak Alzheimer'dan Korunmaya Yardımcı

Araştırma ekibinin başkanı Profesör Daniela Perani: "Her iki dil de ne kadar uzun süre kullanılırsa beyin üzerindeki etkisi o kadar artar. Yani mesele iki dil bilmek değil, ömür boyu sürekli ve aktif olarak her iki dili de kullanmak.

4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün 4 Şubat "Dünya Kanser Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu belirterek toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara yol açtığını kaydetti.

Artık Metastatik Meme Kanseri de Umutsuz Hastalık Değil

Artık Metastatik Meme Kanseri de Umutsuz Hastalık Değil

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Akademik Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Uslu, son gelişmeler sayesinde artık metastatik (ileri evre) meme kanseri vakalarının bile kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Ağız Kanserine Dikkat

Ağız Kanserine Dikkat

Ağız kanserleri denildiğinde aslında hem ağız boşluğunun içinde hem de ağzın gerisinde yer alan orofarenks denilen bölgede görülen kanserlerin akla geldiğini belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, bu kanserlerin dilde, dişte, diş etinde, kemikte, orofarenk denilen boğazın ve dilin gerisinde...

Anne Adaylarına Grip Uyarısı

Anne Adaylarına Grip Uyarısı

Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serhat Ünal, gebelikte gribin önemsenmesi gereken bir enfeksiyon olduğunu belirterek, hastalığı daha hafif atlatmak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda anne adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Çocuktaki Konuşma Bozukluğunun Ilacı Aile Desteği

Çocuktaki Konuşma Bozukluğunun Ilacı Aile Desteği

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Maviş, 36 aya kadar konuşamayan ya da konuşma bozukluğu çeken çocukların iyileşmesinde en önemli faktörün aile desteği olduğunu söyledi.

Çocuklardaki Konuşma Bozukluğunun İlacı Aile Desteği

Çocuklardaki Konuşma Bozukluğunun İlacı Aile Desteği

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Maviş, 36 aya kadar konuşamayan ya da konuşma bozukluğu çeken çocukların iyileşmesinde en önemli faktörün aile desteği olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kurtoğlu: Çocuklarda Diyabet Sıklığı Artıyor

Prof. Dr. Kurtoğlu: Çocuklarda Diyabet Sıklığı Artıyor

ÇOCUK Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, son yılarda 5 yaşın altındaki çocuklarda diyabet (şeker) hastalığı görülme sıklığının giderek arttığını belirterek, "Çok su içme, ani kilo kaybı, karın ağrısı, dalgınlık ve ağızda ekşi elma kokusu diyabetin önemli belirtileri olarak...

Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Çöp şiş kuzu etinden yapılır? Yağsız, sinirleri temizlenmiş kuzu etinin aralarına kuyruk yağı koyulur ve şişe geçirilir. Kuyruk yağı ete ayrı bir lezzet verir.

Barış Bebeği Yaşatmak İçin Mücadele Ediyorlar

Barış Bebeği Yaşatmak İçin Mücadele Ediyorlar

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen, nefes alamadığı için 6 ay yoğun bakımda kalan 9 aylık Barış Çetin, hava ambulansı ile doktor eşliğinde getirildiği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Trafik Bunamaya Yol Açıyor Olabilir

Trafik Bunamaya Yol Açıyor Olabilir

Kanada’da 11 yıl süren ve 2 milyon kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, ana yolun 50 metre yakınında yaşayan insanlarda bunama (demans) hastalığına yakalanma oranının, 300 metre yakınında yaşayan insanlardan en az yüzde 7 daha fazla olduğu belirlendi.

Karabük'te Hekim Ataması

Karabük'te Hekim Ataması

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Karabük Ağız Diş Sağlığı Merkezine Ağız, Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi'nin atandığını bildirdi.

Hamilelik Sonrası Diş Bakımına Dikkat

Hamilelik Sonrası Diş Bakımına Dikkat

Hormon seviyelerindeki ani artışın diş eti iltihaplarına eğilimi artırdığını belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, eğer dişler ve diş etleri üzerinde biriken plak yeterince temizlenemezse kolaylıkla diş eti iltihabı, diş etinde hamilelik tümörü gelişebileceğini söyledi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]