Bursa medikal park ozon tedavisi ile ilgili makaleler

Bursa Medikal Park Ozon Tedavisi ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Bursa Medikal Park Ozon Tedavisi ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Bir Damla Kanla Hasta Olmadan Hastalıklarınızı Yakalayın!

Bir Damla Kanla Hasta Olmadan Hastalıklarınızı Yakalayın!

Sadece 5 dakikalık bir zaman ayırarak, bir damla kanla, gelecekte olabileceğiniz hastalıklarınızı ve sebeplerini bulabilirsiniz! Böbrek yetmezliği, şeker, karaciğer fonksiyonlarınızın çalışıp çalışmadığı, gibi çok ciddi pek çok hastalık bir damla kanla ortaya çıkabiliyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Furuncuoğlu; hiçbir şikayet olmasa bile, yılda bir kez de olsa bir dahiliye doktoruna giderek rutin check-up'dan geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, kan testlerinin önemini anlattı

Uykularınız Sürekli Kaçıyorsa İnsomnia Hastası Olabilirsiniz!

Uykularınız Sürekli Kaçıyorsa İnsomnia Hastası Olabilirsiniz!

Sağlığı, günlük hayatı, iş yaşamını ve hatta ilişkileri bile olumsuz etkileyebilen bir hastalık olan insomnia yani uyuyamama hastalığıyla ilgili Medical Park Bahçelievler Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nalan Kayrak, şu bilgileri verdi.

Çocuk Psikolojisindeki Doğru Bilinen Yanlışlar

Çocuk Psikolojisindeki Doğru Bilinen Yanlışlar

Yeni nesil anne-babaların çocuğa sınırlarını öğretmekte tutuk davrandığını, özgüven aşılamada abartıya kaçtığını ve net bir ses tonuyla 'dur' diyemediğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir: Bu tarz çocuk yetiştirme, sadece kendini önemseyen bir nesil yetişmesine neden olabilir!

Depresyon Bir Hastalıktır

Depresyon Bir Hastalıktır

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Psikiyatrist Dr.Hülya Soylu, "Bir kez depresyon geçiren bir hastanın, ikinci kez depresyona girme olasılığı diğer insanlara göre daha yüksektir.Bazı hastalarda mevsimsel özellik gösteren depresyon daha sık tekrarlama eğiliminde olabilir. Ailenin diğer bireylerinde depresyon öyküsü bulunan kişilerde, majör depresyon görülme riski di yeni diğer insanlara göre daha fazladır" dedi.

Erkek Kısırlığının Baş Sorumlusu: Varikosel

Erkek Kısırlığının Baş Sorumlusu: Varikosel

Erkek kısırlığının başlıca nedenlerinden biri olan varikoselin sağlıksız sperm üretimine neden olduğunu söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez: Uzun süre ayakta durmak, ağır kaldırmak, çok sıcak suyla banyo yapmak, sık sık hamam veya saunaya gitmek varikoseli artırır!

Kangren Riskli Bacaklar Ameliyatla Kurtarılıyor

Kangren Riskli Bacaklar Ameliyatla Kurtarılıyor

Damar sertliğinin özellikle 50 yaş üstünde ciddi bir risk faktörü olduğunu söyleyen Medical Park Bahçelievler Hastanesi Damar Cerrahı Doç. Dr. Yusuf Kalko: Ayaklarda kangrene kadar götüren damar tıkanıklıklarında minimal invaziv cerrahi imdadımıza yetişiyor. Lokal anesteziyle ve konuşa konuşa yapılan bu ameliyatlarda yüz güldüren sonuçlar alıyoruz.

Ev Kadınlarını Vuran Hastalık; Tünel Sendromu

Ev Kadınlarını Vuran Hastalık; Tünel Sendromu

Kadınlarda özellikle menopoz, gebelik, loğusalık gibi hormonal değişim dönemlerinde ellerde uyuşma şikayeti ile ortaya çıkan Tünel (bilek kanalı) Sendromu ev işi yapan kadınları daha çok vuruyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Parmaksızoğlu, "Özellikle bir gün önce yerleri silen, elde çamaşır yıkayan kadınlar bu şikayetleri daha çok hisseder" diyor.

Yaza Muhteşem Girmenizi Sağlayacak Beslenme Önerileri

Yaza Muhteşem Girmenizi Sağlayacak Beslenme Önerileri

Baharın yorgunluğunu atmak için bağışıklık sistemini güçlendirecek, antioksidanlardan zengin besinleri tüketerek zinde ve güzel bir yaza hazırlanabilirsiniz. Kırmızı eti haftada bir gün tüketirken balık etine haftada 3 gün yer verilmesi gerektiğini söyleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, "Sabah kahvaltısında şarküteri ürünlerinden uzak durup, mutlaka 1 adet taze meyveye veya küçük bir kase meyve salatasına kahvaltıda yer açın.

Sigarayı Bırakmak İçin Ağzına Aldığı Gülü 59 Yıldır Bırakmıyor

Sigarayı Bırakmak İçin Ağzına Aldığı Gülü 59 Yıldır Bırakmıyor

Bursa'da yaşayan 86 yaşındaki Ali Rıza Karan, sigarayı bırakmak için ağzına aldığı gülü, 59 yıldır ağzından düşürmüyor. Karan, "Ben bu gülü ölünce bırakırım" diyor

Öksürük Başladığında Antibiyotik Almayın

Öksürük Başladığında Antibiyotik Almayın"

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tekin Yıldız, kış aylarında en çok görülen rahatsızlıklardan olan akut bronşitin yüzde 90'dan fazlasının virüsten kaynaklandığını belirterek bu yüzden antibiyotik kullanımının fayda etmeyeceğini bildirdi.

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi"

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) tarafından pilot il seçilen Bursa'da başlatılan "Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi" kapsamında eğitim verilen ebeler, anne adaylarının doğum algısının pozitif yönde değiştirilmesi için çalışacak, doğum korkusunu aşmalarını sağlayacak ve ağrılarla başa çıkma tekniklerini öğretecek.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 4 Kişiye Nakledilecek

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 4 Kişiye Nakledilecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Organ Nakli ekibinin Bandırma Devlet Hastanesi'ne gelişi Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Salih Gülten'in açıklaması - Bandırma'da, beyin ölümü gerçekleşen erkek hastanın organları 4 kişiye umut oldu Bandırma'da beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki erkek hastanın organları 4 kişiye nakledilecek.

Böbrek Nakli Beklerken Karaciğeriyle

Böbrek Nakli Beklerken Karaciğeriyle "Umut" Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Operasyonun yapıldığı hastanenin önünden detaylar Çıkarılan organın başka bir hastaneye götürülmesi Operasyonu yapan Didinen'in konuşması Böbrek nakli beklerken karaciğeriyle "umut" oldu Hastanede diyalize bağlı olarak böbrek beklerken beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri başka bir hastaya nakledilecek Bursa'da diyaliz cihazına bağlı olarak böbrek beklerken beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı.

Erkek Çocuklarda Zor Nefes Alma ve Öksürük Varsa Dikkat

Erkek Çocuklarda Zor Nefes Alma ve Öksürük Varsa Dikkat

Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Turgut, solunum yollarında gelişen ödem nedeniyle, solunum yollarının daralması ve bunun neticesinde sesli solunum, zor nefes alma, ses kısıklığı, havlar tarzda öksürük veya ateş ile kendini gösteren Krup hastalığı konusunda uyardı.

Çiftliğinde Eşeklerin Sütünü Sağıp Satıyor

Çiftliğinde Eşeklerin Sütünü Sağıp Satıyor

Bursa'da 1.5 yıl önce eşek çiftliği kuran İlhan Biçer, sütün kilosunu 80 liraya satıyor. Biçer, eşek sütünün pek çok hastalığa da iyi geldiği söylüyor

MİT'çinin Cinnet Getirip Öldürdüğü Eşi 3 Kişiye Umut Oldu

MİT'çinin Cinnet Getirip Öldürdüğü Eşi 3 Kişiye Umut Oldu

Bursa'da 3 gün önce MİT'çi K.Ş. cinnet getirerek kızını, eşini vurmuş ve intihar etmişti. Ağır yaralanan ve hayata vedan eşin organları 3 kişiye umut oldu.

Organları Hayat Kurtaracak

Organları Hayat Kurtaracak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Organların özel kutular içinde araca yüklenmesi- Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü'nün konuşması Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde motosikletiyle geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Mustafa Toğman'ın bazı organları, Bursa'da 5 hastaya nakledilecek.

Dünya Parkinson Günü

Dünya Parkinson Günü

Görüntü Dökümü: Etkinliğe katılanlardan görüntüler, balon tutan katılımcılar, Katılımcıların dilek balonlarını uçurması, Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Okan Doğu'nun açıklamaları,Bir hastaya tekerlekli sandalye hediye edilmesi, Hasta ve hasta yakınları birlikte yürüyüşü Dünya Parkinson GünüParkinson Hastalığı Derneği (PHD) tarafından Parkinson hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa'da olduğu gibi Mersin'de de "Birlikte Yürüyelim" etkinliği gerçekleştirildi.

Rus Kadının Organları 3 Kişiye Nakledilecek

Rus Kadının Organları 3 Kişiye Nakledilecek

-Organların özel muhafazalı kaplarda hastaneden alınması-Acil Servis önünden genel plan-Organların arabadan alınıp nakil yapılacak hastaneye götürülmesi İnegöl ilçesinde, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 65 yaşındaki Rus kadının bazı organları, Bursa'da 3 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Otistik Bireylere

Otistik Bireylere "Kasaba Gibi" Merkezde Rehabilitasyon

Bursa'da 2007 yılında kurulan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, alışveriş merkezi, yüzme havuzu, spor salonu, pastane, sera, mesleki kurslar gibi imkanlarıyla dünyaya ve Türkiye'ye örnek oluyor Merkez Müdürü Çınar: "Okulumuzun içine alışveriş merkezi kurduk. Bu, bildiğimiz kadarıyla dünyada ilk bizim uyguladığımız proje, şu anda ikinci bir örneği yok" "Avrupa'dan birçok eğitimci ve araştırmacı okulumuza gelip bilgi alıyor.

Beyaz Önlüklü

Beyaz Önlüklü" Nağmeler

Bursa'da, 5 doktorun Tabip Odası bünyesinde kurduğu "Bağımsız Müzik Grubu", bazı etkinliklerde sahneye çıkarak konser veriyor İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Şube Müdürü Derin: "Bir konserimizde türkü, diğerinde aranjmanlar, bir başkasında da Türk Sanat Müziği söylüyoruz.

Tüketiciler Sağlıklı Gıdalardan Neler Bekliyor?

Tüketiciler Sağlıklı Gıdalardan Neler Bekliyor?

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye'nin bütün ekilebilir alanlarının tamamında organik tarım yapılması halinde ülke insanının sadece yüzde 10'unun beslenebileceğini ifade ederek, "Çünkü organik tarımın koşulları ve şartları çok ağırdır" dedi.

Sivilce İzlerinizden Kurtulabilirsiniz!

Sivilce İzlerinizden Kurtulabilirsiniz!

Ergenlik çağının en sık rastlanan cilt problemi olan akne bazen tedavisi zor ve uzun süren bir sorun haline gelebilir. Dönemsel bir problem olmasına rağmen, ergenlik dönemi geçse bile akne yirmili yaşların sonuna kadar devam edebilir. Tedavisinin zorluğunun ötesinde yaşam boyu kalıcı olabilen akne izleri kişileri sosyal ortamlarda psikolojik yönden ciddi biçimde etkilemektedir. Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Aylin Kalaycıyan, "Fraxileveling yöntemi" ile sivilce izlerinin tedavisi hakkında bilgi verdi.

Düzenli Jinekolojik Muayene Hayat Kurtarır

Düzenli Jinekolojik Muayene Hayat Kurtarır

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazan Özdemir, kadınlarda düzenli jinekolojik muayenenin çok önemli olduğunu belirterek, "Kadınlarda en sık görülen rahim ağzı, yumurtalık ve tüp kanserleri düzenli periyodik muayene sayesinde erken teşhis edildiğinde tedavisi...

Horlama ve Uyku-Apne Sendromuna Lazerli Çözüm

Horlama ve Uyku-Apne Sendromuna Lazerli Çözüm

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, "Sarkık küçük dil ve yumuşak damak gibi durumlarda kas dokusu lazer tekniği ile büzüştürülebiliyor. Böylece horlama ve uyku apnesi problemlerinden kurtulmak mümkün olabiliyor." diyor.

18. Ulusal Iç Hastalıkları Kongresi

18. Ulusal Iç Hastalıkları Kongresi

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, kış aylarında sıkça görülen gribin bazı kronik hastalıkları bulunanlar, kanser tedavisi görenler ve gebeler için öldürücü olabileceğini belirtti.

Neden Şişmanlıyoruz?

Neden Şişmanlıyoruz?

Neden kilo alırız? Niçin şişmanlarız? Nasıl şişmanlarız? Karboksipunktur tedavisi uzmanı Dr Fevzi Özgönül anlattı.

Hipnoz ile Sigarayı Bırakmak Mümkün Mü?

Hipnoz ile Sigarayı Bırakmak Mümkün Mü?

Hipnoz ile sigarayı bırakmak mümkün mü? Hipnoz tedavisi ile sigara nasıl bırakılır? Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak cevapla.tv'ye anlattı.

Ağustos sıcakları tüp bebek için engel mi?

Ağustos sıcakları tüp bebek için engel mi?

Ağustos ayının kavurucu sıcağında da tüp bebek tedavisi yapılabilir. Hatta tatil sezonu olduğundan ve insanlar daha rahat bir psikolojide olduklarından yaz mevsiminde tedavi olmayı daha çok tercih eder."

Genç görünmenin sırrı gülümseyişinizde saklı

Genç görünmenin sırrı gülümseyişinizde saklı

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, estetik diş hekimliğinin ortodonti (tel takma), diş eti sorunları, implant tedavisi, porselen kaplama gibi birçok branşı bir çatı altına topladığını hatırlattı.

Koku Alamama Problemine Dikkat

Koku Alamama Problemine Dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim, koku hastalığına dikkat çekerek tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Eşine Yardım Edenlere Sosyal Medyada Canlı Yayında Teşekkür Etti

Eşine Yardım Edenlere Sosyal Medyada Canlı Yayında Teşekkür Etti

Çanakkale'de kaza geçiren Özer Akyüz'ün tedavisi için gerekli olan 219 bin liranın 9 bin lirasını, eşinin başlattığı kampanyayla kısa sürede toplandı. Çift sosyal medyadan duygusal bir teşekkür etti.

Ramazanda Ağız Kokusuna Çözüm Önerisi

Ramazanda Ağız Kokusuna Çözüm Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Prof. Dr. Varol Çanakçı'nın diş tedavisi yapması Prof. Dr. Varol Çanakçı'nın açıklaması Ramazanda ağız kokusuna çözüm önerisi Ramazan ayında oluşan ağız kokusunu en aza indirmek için yeni bir fırça ile dişlerin temizlenmesi ve sonrasında ağzın çalkalanması gerektiği bildirildi ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çanakçı: "Ramazan ayında yeni bir fırça alınmalı, hiç macun değmemiş.

Anneden

Anneden "Umut" Nöbeti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kübra Pekgenç'in annesi, Sema Pekgenç ile röportaj Anneden "umut" nöbeti Kızılay'daki terör saldırısında ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden 29 yaşındaki Kübra Pekgenç'in annesi, kızının başucunda gözünü açacağı günü umutla bekliyor Anne Pekgenç: "Rabbim onu pamuklara sarıp korumuş, oradan çıkması mucize. Daha güzel mucizeler de yaşayacağıma inanıyorum.

Meme Kanserine Estetik Destek

Meme Kanserine Estetik Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Sezer'in açıklaması ve detay görüntüler Meme kanserine estetik destek TÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezer, kanser tedavisi sürecinde ameliyatlarda memesi alınan kadın hastalara moral olması açısından meme yaptıklarını bildirdi Doç. Dr. Sezer: "Kadın ameliyattan çıktıktan sonra memesi alınsa dahi gerek kendi dokusundan gerekse silikondan yeni meme yapıyoruz.

Ağız kokusunu basite almayın

Ağız kokusunu basite almayın

Ağız kokusu sakız çiğneyerek örtülebilecek bir problem değil, ciddiye alınması ve tedavi ettirilmesi gereken bir tablodur. Erken teşhis ile ileride tedavisi çok daha zor hale gelen birçok hastalığın tanısında anahtar rolü oynamaktadır.

Biyolojik Molekül Çalışmasında Türk İmzası

Biyolojik Molekül Çalışmasında Türk İmzası

Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi hastalıklarının tedavisi için Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR) ve TRPHARM şirketinin işbirliği ile geliştirilen ve RPH-104 adı verilen biyolojik molekülün Faz 1 klinik çalışmaları başlatıldı.

Tek İsteği Yeniden Kızını Kucaklayabilmek

Tek İsteği Yeniden Kızını Kucaklayabilmek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Böbrek hastası Yusuf Kılınç'ın evinden görüntü Böbrek hastası Yusuf Kılınç ile röportaj Kılınç'ın kızından detaylar Baba Adem Kılınç'ın konuşması Ağabeyine böbreğine vermek isteyen Mustafa Kılınç'ın konuşması Tek isteği yeniden kızını kucaklayabilmek Konya'da 9 yaşındayken babasından nakledilen böbreğin 18 yıl sonra işlevini yitirmesi nedeniyle zor günler geçiren Yusuf Kılınç, kardeşinden yapılması planlanan nakille yeniden hayata tutunacak Haftanın 3 günü 4'er saat diyaliz tedavisi gören Kılınç, "Diyalizden sonra bir gün boyunca kendime gelemiyorum.

Türkiye Beyin Cerrahisinde Avrupa'nın Çok Üzerinde

Türkiye Beyin Cerrahisinde Avrupa'nın Çok Üzerinde"

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Soner Şahin, "Gelişen mikrocerrahi teknolojisi ve tedavi yöntemleriyle ülkemizde beyin tümörü hastalıklarının tedavisi başarıyla sağlanıyor.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Ağız Kokusu Sadece Dişlerle İlgili Değil

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Ağız Kokusu Sadece Dişlerle İlgili Değil

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen ağız kokusunun sadece diş tedavisi ile ilgili olmadığını, çürük dişler kadar kronik solunum yolu rahatsızlığı ve astım hastalığının da kötü kokuya neden olabileceğini söyledi.

Sani Konukoğlu Hastanesi'nde Halka Açık Konferans

Sani Konukoğlu Hastanesi'nde Halka Açık Konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, “Astım ve Tedavisi” konulu halka açık konferans verdi.

Trakya'nın Onkoloji Merkezi Kanserli Hastaların Umudu Oldu

Trakya'nın Onkoloji Merkezi Kanserli Hastaların Umudu Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tekirdağ Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Genel ve detay görüntüler- Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Mustafa Dönmez röportaj- Klinikte tedavi gören hastalardan detay görüntüler- Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Onkoloji Uzmanı Ahmet Yolcu röportaj - Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dönmez: - "Trakya'da kamu hastanelerinde sadece Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde mevcut radyasyon onkologlarımız, tıbbi onkoloğumuz, LİNAC cihazı ve radyoterapi altyapımızla bölgemize, bölge insanımıza yerinde etkin tedavi veriyoruz" Tekirdağ Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği, ışın tedavisi, kemoterapi ve poliklinik hizmetleri ile Trakya'daki kanserli hastaların umudu oldu.

Lösemi Hastası Genç Karayaz İçin Gerekli Para Toplandı

Lösemi Hastası Genç Karayaz İçin Gerekli Para Toplandı

Basın toplantısından detaylar- Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in konuşması.- Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç'in açıklaması Ayvalıklı 19 yaşındaki lösemi hastası Erol Karayaz'ın tedavisi için Kent Konseyi'nce başlatılan kampanyada, bir ayda 287 bin 343 lira toplandı.

Çocuklardaki Alerji Riski Neye Bağlı?

Çocuklardaki Alerji Riski Neye Bağlı?

Günümüz çocuklarının ortak derdi, alerji. Ama merak etmeyin, tedavisi mümkün. Peki, çocuğunuzun alerji riski ne durumda diye hiç düşündünüz mü?

Kalp Hastalığı Riskini Östrojen Azaltıyor!

Kalp Hastalığı Riskini Östrojen Azaltıyor!

Hormon replasman tedavisi kalp hastalığının önlenmesinde kullanılabilir mi? Bu konuyla ilgili yapılan son araştırmalar nelerdir? Dr. Mehmet Öz açıklıyor...

Doğum Kontrol Hapının Kurbanı Oluyordu!

Doğum Kontrol Hapının Kurbanı Oluyordu!

Ünlü makyaj uzmanı Aslı Ayfer Tirtom, kist tedavisi için doktorunun verdiği doğum kontrol hapını kullanınca sol bacağındaki toplardamar tıkandı. Tirtom, "Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldım. İlaç firmasına dava açacağım" dedi, kadınları uyardı.

Gözleriniz Sandığınız Kadar İyi Görmüyorsa?

Gözleriniz Sandığınız Kadar İyi Görmüyorsa?

Uzmanlar, göz hastalıkları ve tedavisi hakkında toplumda yerleşmiş bazı düşüncelerin doğru olmadığını belirterek, "Televizyon ve bilgisayar gözü bozmaz. Uyku bozukluğu göz hastalığı değildir. İyi görmek ise asla göz sağlığının garantisi değildir" dedi.

Kanser Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar!

Kanser Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar!

Genel anlamıyla kanser, çağımızın en korkulan ve tedavisi en zor hastalık grubudur. Bu durum, kanser hakkında eğitimi olsun veya olmasın hemen herkesin gelişigüzel bilgi edinmesine ve konunun ciddi anlamda kötüye kullanılmasına zemin hazırlamaktadır.

Epilepsi Hastalığı (Sara) Nasıl Oluşur?

Epilepsi Hastalığı (Sara) Nasıl Oluşur?

Çağın en önemli ve yaygın hastalıklarından biri epilepsi. İlacı, tedavisi var, ama tanısı zor. En büyük talihsizlik, epilepsi nöbetlerinin psikolojik hastalıklarla karıştırılması ve tanısının gecikmesi.

İlaçlar Hem Mucize Hem Kabus Olabilir!

İlaçlar Hem Mucize Hem Kabus Olabilir!

İnsanın var oluşundan beri aradığı ölümsüzlük iksiri henüz bulunamadı. Ama yine de 21. yüzyılda yaşayan bizler önceki kuşaklardan çok daha şanslıyız. Bugün pekçok hastalığın tıbbi veya cerrahi tedavisi mümkün.

Anne Babası Aşırı Kilolu Olan Çocuklar Gelecekte Obez Oluyor!

Anne Babası Aşırı Kilolu Olan Çocuklar Gelecekte Obez Oluyor!

Suadiye Memorial Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Selase Koç Sansar , çocuklarda obezite tedavisi hakkında bilgi verdi ve anne babalara tavsiyelerde bulundu.

Gribi Atlatamayanlara Hızla İyileşme Önerileri

Gribi Atlatamayanlara Hızla İyileşme Önerileri

Memorial Şişli Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Gürkan Yurteri, etkisi uzun süre devam eden gribin tedavisi hakkında bilgi verdi ve iyileşme önerilerinde bulundu.

Tüp Bebekte Gebelik Oranları Artacak

Tüp Bebekte Gebelik Oranları Artacak

Prof. Dr. Gürgan ve Embriyolog Doç. Dr. Demirol tarafından yabancı bilim adamları ile ortak yürütülen çalışmada, 2 ve daha fazla tüp bebek tedavisi başarısızlığı olan çiftlerde ''Kümülüs Hücre Ko-Kültür'' uygulamasının gebelik oranlarını önemli derecede arttığı gösterildi.

Tüp Bebekte Gebelik Oranları Artacak!

Tüp Bebekte Gebelik Oranları Artacak!

Prof. Dr. Gürgan ve Embriyolog Doç. Dr. Demirol tarafından yabancı bilimadamları ile ortak yürütülen çalışmada, 2 ve daha fazla tüp bebek tedavisi başarısızlığı olan çiftlerde ''kümülüs hücre ko-kültür'' uygulamasının gebelik oranlarını önemli derecede arttığı gösterildi

Pankreas Kanseri Riskine Dikkat!

Pankreas Kanseri Riskine Dikkat!

Pankreas kanseri dünyada en ölümcül dördüncü kanser olarak biliniyor. Son günlerin en çok konuşulan hastalığı olan pankreas kanseri; teşhisi, tedavisi zor olan ve mümkün olduğunca erken evrede yakalanması gereken bir hastalıktır.

Kanser Hastaları Alternatif Tıbba Sıcak Bakıyor

Kanser Hastaları Alternatif Tıbba Sıcak Bakıyor

Alternatif ve tamamlayıcı tıp arayışları kanser hastalarında sıkça görülüyor. Standart kemoterapi tedavisi alan kanser hastalarının yüzde 80-90'ı çay ve ot gibi ürünlerden yararlanıyor. Ancak bu konuda çok büyük bilgi açığı ve hatalı uygulamalar var.

Kanser Testleri Ne Kadar Güvenli?

Kanser Testleri Ne Kadar Güvenli?

Kanserde erken teşhis çok önemli. Bir kanser ne kadar erken dönemde teşhis edilirse tedavisi ve kontrol altına alınması o kadar kolaylaşıyor. Ancak bazı testlerin erken teşhis için faydasının olmadığı biliniyor.

Kanser Hakkında Yanlış Bildiklerinize İnanamayacaksınız!

Kanser Hakkında Yanlış Bildiklerinize İnanamayacaksınız!

Kanser tedavisi sürecinde hasta ve yakınları birçok yanlış bilgi edinebiliyor. Prof.Dr. Erkan TOPUZ, halk arasında yaygın olan kanserle ilgili yanlış inanışları ve doğrularını anlattı.

Depresyon Kalp Ritmini Bozmuyormuş!

Depresyon Kalp Ritmini Bozmuyormuş!

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akyol, sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmenin zor olduğunu öne sürerek, ''Yıllarca ritm bozukluğu yaşayanlar, hastalıklarının psikolojik kökenli olduğuna inandırılıyor, gereksiz yere uzun yıllar antidepresan tedavisi görüyorlar" dedi.

Katarakt İçin Tek Yol Ameliyat

Katarakt İçin Tek Yol Ameliyat

Çoğunlukla yaşa bağlı olarak ortaya çıkan katarakt, kişinin hem uzak hem de yakın görüşünün azalmasına neden olur. Sosyal yaşantıyı da olumsuz yönde etkileyen; ilaç ya da gözlükle tedavisi mümkün olmayan bu sorundan kurtulmanın tek yolu ise ameliyat.

Bazı Gıdalar Böbrek Taşı Oluşumuna Neden Oluyor

Bazı Gıdalar Böbrek Taşı Oluşumuna Neden Oluyor

Böbrek taşları özellikle ülkemizde sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Dünya genelinde bir insanın hayatı boyunca böbrek taşı oluşturma olasılığı yüzde 12'dir. Ülkemizde bu oranın daha yüksek olduğu ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 30'lara çıktığı gözleniyor. Bu bölgedeki genetik faktörler , yöresel gıdalar, sıvı alımının az olması ve yüksek hava sıcaklığı sık görülmesinin ana nedenleri. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yalçın İlker, böbrek taşları ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Kolon Kanseri Ameliyatlarında Yaş Faktörü

Kolon Kanseri Ameliyatlarında Yaş Faktörü

Makul düzeyde sağlıklı olan 80'li yaşlarındaki bir bireye kolon kanseri tanısı konulduğunda, yaş konusu gündeme gelir. Kolon kanserinin cerrahi tedavisi ileri yaşlarda da uygulanabilir mi? Riskleri nelerdir? Cerrahi tedaviden sonra yaşlı insanlar ne tür bir iyileşme ve yaşam kalitesi bekleyebilirler? Johns Hopkins Üniversitesi yaptığı araştırmayla bu sorulara yanıt aradı.

Mükemmel Spermin Profili Çıkarıldı!

Mükemmel Spermin Profili Çıkarıldı!

Tüp bebek tedavisi gören çiftlerdeki temel sorunlardan biri, yeterli miktarda ya da kalitede sperm olmaması. Mükemmel olmayan spermler, üreme kapasitesini düşmesine neden oluyor. Bilimsel araştırmalara göre, spermin mükemmel olması için bazı kriterler söz konusu. Baş kısmının kuyruk ve boyun kısmına oranı, baş kısmının uzunluk ve eni arasındaki oran, baş kısmında dölleme özelliğinin yer aldığı akrozom denilen alanın büyüklüğü gibi bir çok kriter, spermin mükemmel olmasını sağlıyor.

Astımı Olan Çocuklarda Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Astımı Olan Çocuklarda Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Allerjik hastalıklara sahip çocuklarda günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Hekimin önerdiği ilaç tedavisi dışında bazı özelliklerin bilinmesi ve bunlara dikkat edilmesi hayat kalitesini arttırır.

Çocuklarda Obezite Tedavisinde Aile Ve Hekime Çok İş Düşüyor

Çocuklarda Obezite Tedavisinde Aile Ve Hekime Çok İş Düşüyor

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroentroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mahir Gülcan ve Uzman Diyetisyen Binnur Okan çocuklarda obezite tedavisi konusunda bilgiler verdi.

Vajinismus İlişkinizi Başlamadan Bitirebilir!

Vajinismus İlişkinizi Başlamadan Bitirebilir!

Cinsel ilişkiye girememe korkusu" olarak tanımlanan ve kimi zaman evlilikleri bitirme noktasına dahi getiren vajinismus, yanlış ve eksik tedavi girişimleri nedeniyle eşlerin hayatını kabusa çevirebiliyor. Uygun tedavi yöntemleri ile % 100 başarı sağlanabilen bu hastalık hakkında öncelikle çiftlerin bilinçli olması ve konunun uzmanından yardım almaları gerekiyor. Memorial Hastanesi'nden Uz. Klinik Psikolog Ayşe Elif Orhon, "Vajinismus ve tedavisi" hakkında bilgi verdi.

Hamilelikte Diş Çürükleri Artar Mı?

Hamilelikte Diş Çürükleri Artar Mı?

Hamileliğe bağlı olarak meydana gelen hormon seviyelerindeki değişiklikler, ağız sağlığını da etkiliyor. Bu sebeple anne adayları hamilelik döneminde, ağız sağlığına normal dönemlere oranla daha fazla özen göstermeli. Diş çürüklerinin halk arasında çok yaygın olarak bilinenin aksine hamilelikte artmadığını belirten Acıbadem Kadıköy Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Umut Çakan, hamilelikte ağız ve diş bakımıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi:

Ortodonti Tedavisinde Son Gelişmeler

Ortodonti Tedavisinde Son Gelişmeler

Memorial Hastanesi Ağız Diş ve Çene Hastalıkları Bölümü Uzmanları, 'Kapanış bozuklukları nedeniyle sindirimin ilk basamağı olan çiğneme işleminin yapılamaması, kalıcı ve tedavisi zor eklem problemleri, diş gıcırdatma, konuşma problemleri, dişeti çekilmeleri ve çene kemiğinde erimeler, zamanında ortodontik tedavi yaptırmamış bireylerin karşılaştığı problemler olduğunu belirtiyor.

Göz Kapağı İltihabı (Blefarit) Nedir? Tedavisi Nasıl Olur?- Sağlık

Göz Kapağı İltihabı (Blefarit) Nedir? Tedavisi Nasıl Olur?- Sağlık

İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu Göz Kapağı İltihabı (Blefarit) Nedir?

Hiperparatiroidi Nedir? Nasıl Teşhis Edilir? Tedavisi Nasıldır?

Hiperparatiroidi Nedir? Nasıl Teşhis Edilir? Tedavisi Nasıldır?

Doç. Dr.Ahmet Nurhan Turhan - Doç.Dr.Sinan Çağlayan “Doç. Dr. Ahmet Nurhan Turhan Doç. Dr. Sinan Çağlayan “Hiperparatiroidi nedir?

Kızlık Zarı Sadece İlişki Sırasında mı Bozulur?

Kızlık Zarı Sadece İlişki Sırasında mı Bozulur?

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Suat Süphan Erşahin; günümüzde halen önemini koruyan kızlık zarıyla ilgili sorularımızı yanıtlamaya devam ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Suat Süphan Erşahin, kızlık zarı kontrollerinin hepsinin film gibi bir hikâyesi olduğunu söylüyor. Dr. Erşahin, Türkiye'de bakireyken hamile kalan pek çok kadının olduğunu da vurguluyor.

Varis 'Geliyorum' Diye Haber Verir Belirtileri Ciddiye Alın!

Varis 'Geliyorum' Diye Haber Verir Belirtileri Ciddiye Alın!

Varisleri yüzünden sıkıntı yaşayanlar en çok bacakta ağrı, kaşıntı ve şişlikten yakınır. Görünürde hiçbir sorununuz olmamasına rağmen gece krampları yaşıyorsanız ve sık sık şişlik oluşuyorsa, varis 'geliyorum' diye haber veriyordur. Şikayetlerinizin ilerlemesini beklemeden bir an önce bir doktora gidin ve geç kalmadan tedaviye başlayın Medical Park Fatih Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Uğur Cangel; varisleri ve tedavi yöntemlerini anlattı:

Düğün Salonu ve Evde Değil Hastanede Sünnet Yaptırın

Düğün Salonu ve Evde Değil Hastanede Sünnet Yaptırın

Ciddi bir cerrahi operasyon olan sünnetin ameliyathane koşullarında ve genel anestezi altında yapılması gerektiğini söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Salih Somuncu uyarıyor: Hatalı yapılan sünnet, bir erkeğin yalnızca çocukluğunu değil, bütün hayatını karartabilir. O nedenle sünnet mutlaka ehil ellerde ve hastane ortamında yapılmalı. Sünnetin asla hafife alınmaması gereken ciddi bir operasyon olduğunun altını çizen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Salih Somuncu, sünnet hazırlığındaki ailelere önemli uyarılarda bulundu:

Şişmanlığa Karşı Mide İçi Balon Ne İşe Yarar?

Şişmanlığa Karşı Mide İçi Balon Ne İşe Yarar?

Diyet uygulamada zorlanan, ilaç desteklerinden yararlanmayan veya yan etkiler yaşayan, ayrıca mevcut yandaş hastalıklar nedeniyle cerrahi tedavilerden yararlanamayan, ileri derecede şişman hastalar, mide içi balon uygulamasıyla daha rahat diyetlerine uyabiliyor ve etkin bir şekilde kilo verebiliyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'den Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh; çağın sorunu haline gelen obezite ve şişmanlıkla ilgili bilgiler verdi

Gebelik Kusmalarının Altında Başka Bir Hastalık Yatabilir

Gebelik Kusmalarının Altında Başka Bir Hastalık Yatabilir

Daha çok gebeliğin ilk üç ayında görülen sabah bulantı ve kusmaları sadece gebeliğe bağlı olmayabilir. Her yüz gebeden birinde görülen sabah kusmaları; tiroit, pnömoni, hepatit, diyabet ya da böbrek taşı gibi hastalıklardan da kaynaklanabilir. Gebelik kusmalarını ihmal etmeyip bir doktora görünmekte fayda var. Medical Park Sultangazi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beyhan Yıldızbaş; her 100 gebeden birinde görülen gebelik bulantıları ve kusmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Çocuklarınızın Dişlerine İyi Bakın!

Çocuklarınızın Dişlerine İyi Bakın!

Çocukların ömür boyu ağzında kalacak daimi dişlerinin 6 yaşında çıktığına dikkat çeken Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dent. Veysel Bilge aileleri uyarıyor: Aileler, ağız ve diş sağlığını korumak istiyorlarsa, çocuklarını altı ayda bir diş hekimine götürerek, çürükleri önleyen Topikal Fluor ve Fissür Sealant uygulamalarından yararlandırmalı. Medical Park Van Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dent. Veysel Bilge; çocuklarda ağız ve diş sağlığının korunmasıyla ilgili bilgiler verdi:

Kusursuz Görünme Takıntısının Sonu: Bulimia

Kusursuz Görünme Takıntısının Sonu: Bulimia

Çağımızı saran zayıf ve kusursuz görünme takıntısının yanı sıra aile ilişkileri de yeme bozukluğu hastalıkları olan bulimianın artmasına neden oluyor. Bulimia nevroza tanısı konmuş hastalarının pek çoğunun aile öyküleri incelendiğinde; sorunlu, sevgisiz ve iletişimsiz aile ilişkileri ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ailelere önemli görevler düşüyor! Medical Park Samsun Hastanesi'nden Psikolog Mustafa Güral, yediklerini kusma olarak bilinen ve çok ciddi bir psikolojik hastalık olan bulimia nevroza ile ilgili bilgiler verdi

Sevgisiz Anne Baba Çocuğun Geleceğini Karartıyor!

Sevgisiz Anne Baba Çocuğun Geleceğini Karartıyor!

Çocuklukta anne-babasıyla ilişkisinde sevgi ve yakınlık gören çocuklar, kardeşleriyle de sevgi dolu bir ilişki kuruyor. Çocuklukta anne-babaları tarafından yeterince sevgi görmemiş, ihmale veya istismara uğramış çocuklar ise kardeşleriyle ilişkilerinde de uyumsuzluk yaşıyor. İşte bu yüzden anne ve babaya çok önemli görevler düşüyor! İnsan hayatını hiçbir şey çocukluk yaşantıları kadar etkilemiyor! Bir çocuğun çocuklukta anne-babası ile yaşadıkları hem onun kişiliğini hem de nasıl bir hayatı olacağını etkiliyor. Medical Park Uşak Hastanesi Uzman Psikologu Neşe Coşkun Özyavru; anne-baba ve kardeş ilişkilerini değerlendirdi

Karpuz-Peynir İkilisini Abartmayın!

Karpuz-Peynir İkilisini Abartmayın!

Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği karpuz-peynir ikilisine dikkat! Bu ikilinin çok miktarda tüketilmesi kilo verdirmek yerine, kilo aldırabilir. Tercih edilen peynir eğer çok yağlı ve tuzluysa, karpuzun miktarını da fazla kaçırırsanız masum gözüken bir öğün tam bir diyet faciasına dönüşebilir! Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, yaz aylarında yapılan diyetlerde düşülen hataları ve sağlıklı beslenmenin kurallarını anlattı

Diyet Yapmak Yerine Uyulacak 10 Altın Kural

Diyet Yapmak Yerine Uyulacak 10 Altın Kural

Yaza girerken zayıf görünmek uğruna yapılan kulaktan dolma şok diyetler sağlığınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. Oysa yeterli ve dengeli beslenmek için uyulacak birkaç kural, ömür boyu fit ve sağlıklı bir bedene kavuşmanızı sağlayabilir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenmenin kurallarını öğrenmenizde fayda var! Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Tuğçe Örnek; her yaz döneminde gündeme gelen diyetlerle ilgili uyarılarda bulundu ve sağlıklı beslenmenin reçetesini yazdı

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Kural

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Kural

Yaz gelmeden cilt bakımına başlayın. Cildinize bilinçli bakarsanız parlaklığını ve sağlıklı görünümünü uzun süre koruyabilirsiniz. Eğer cilt bakımına zaman ayıramıyorsanız temel kurallara uyarak derinize yeterli bakım sağlayabilirsiniz. Bilinçli deri bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı cildinizin doğal yaşlanma sürecini geciktirecektir ve birçok deri problemini engeller. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr.Can Cengiz, baharla birlikte cilt bakımında yapmamız gerekenleri ve doğru bildiğimiz yanlışları anlattı.

Karar Veremeyen Kadın İçin Hangisi Doğru Erkek ?

Karar Veremeyen Kadın İçin Hangisi Doğru Erkek ?

Ayakları yerden kesen 'şiddetli fırtına' mı, sakinliği ile güven veren 'durgun körfez' mi? Duygu mu yoksa mantık mı? İşte bu soruların yanıtları bu yazımızda. Medical Park Fatih Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir, 'Hangisi Doğru Erkek?' kararsızlığı yaşayan kadınlar için, hayatın belli evrelerinde karşılaşılabilecek iki farklı erkek protipini örnek verdi ve bu örnekler üzerinden, Mantık - Duygu ikilemini yorumladı.

Kazalarda Omurilik Felcini Önleyecek Buluş

Kazalarda Omurilik Felcini Önleyecek Buluş

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın açıklamaları- Boyunluk'un görüntüleri- Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı ve ekibinin çalışma görüntüleri Kazalarda omurilik felcini önleyecek buluş- Bursa'da bir akademisyen tarafından, trafik kazaları başta olmak üzere kurtarma çalışmalarında, kazazedenin omurilik felci olma riskinin önlenmesi amacıyla tasarlanan ve "proneck" adı verilen boyunluğun üretimi için TÜBİTAK'a başvuru yapıldı- Buluşun sahibi Yrd. Doç. Dr. Öztahtalı: "Bir otomobil yan sanayi firması, projeye ve buluşa ciddi ilgi gösterdi.

Şifa ABD'den Geldi

Şifa ABD'den Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kemik İliği Nakli Merkezinden görüntüler, - Arzu Şut'tan görüntüler, - Şut'un konuşmaları, - Mehmet Koçer ve Prof. Dr. Emin Kaya'dan görüntüler, - Koçer'in konuşmaları, - Prof. Dr. Kaya'nın konuşmaları, Şifa ABD'den geldi- Malatyalı 2 lösemi hastası, ABD'den getirilen kök hücreler sayesinde sağlığına kavuştu- İlik nakli yapılan Şut: - "Hastalıktan önce ben de ilik vermeye cesaret edemiyordum. Ama şimdi herkese tavsiye ederim. Herkes örnek versin, çünkü ilik bekleyen gencecik insanlar var. Onların ellerinden tutsunlar"- İlik nakli yapılan Koçer: - "Yurtdışında bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olabilmek önemli bir olay. Tanımadığınız birine ikinci bir doğum günü hediye etmiş oluyorsun" RAMAZAN KAYA - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi'nde lösemi tedavisi gören iki hasta, ABD'de gönüllü bağışçılardan alınan kök hücreler sayesinde sağlıklarına kavuştu.

Yaz Sıcakları Çocuklarda Burun Kanaması Nedeni Olabilir

Yaz Sıcakları Çocuklarda Burun Kanaması Nedeni Olabilir

Bahçede oynayan çocuğunuz aniden sesleniyor: "Anneeee; burnum kanadı" ya da size hiçbir şey söylemiyor fakat siz tişörtündeki kan lekesinden anlıyorsunuz. Bu tabloda görülenler yaz aylarında pek çok anne babanın başına gelir. Bunun sebebi sıcak havalarda çocuklarda burun kanamalarının sık görülmesidir. Peki neden olur, tedavisi nasıldır? Memorial Etiler Tıp Merkezi KBB Bölümü'nden Op. Dr. Atilla Şengör, çocuklarda burun kanaması hakkında bilgi verdi ve ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]