Genel cerrah dr taskin aydin ile ilgili makaleler

Genel Cerrah Dr Taskin Aydin ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Genel Cerrah Dr Taskin Aydin ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :

"Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi"

Öğrencilerin bisiklete binmesi- Bisikletlerden genel ve detay planlar- Karabük Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner ile röportaj "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencilerine 20 adet bisiklet verildi.

Kalbi Duran Kişi, Hastanede Yaşama Döndürüldü

Kalbi Duran Kişi, Hastanede Yaşama Döndürüldü

Anjiyodan detay- Recep Tekin'in konuşması - Tanju Tekin'in konuşması- Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz'ın konuşması Kalbi duran kişi, hastanede yaşama döndürüldü Yalova'da, kalp krizi sonrası kalbi duran 67 yaşındaki kişinin, hastanede yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü bildirildi.

Sepsis Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri Nelerdir?

Sepsis Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri Nelerdir?

Nabzın ve solunumun hızlanması, ateşin yükselmesi, genel bitkinlik hali? Son günlerde bu tür şikayetleriniz mi var? Sıkça karşılaştığımız bu belirtiler, çok ciddi hatta ölümcül olabilecek hastalığın belirtileri olabilir!

Madde Bağımlılığına Karşı Mücadele

Madde Bağımlılığına Karşı Mücadele

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çorlu Devlet Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinden (AMATEM) genel ve detay görüntüler- Çorlu AMATEM Sorumlu Doktoru Sinan Yayla ile röportaj Çorlu'da yaklaşık 8 ay önce devlet hastanesi bünyesinde hizmete giren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM), bugüne kadar 190 kişi tedavi gördü.

Karnında 6 Kilogramlık Tümörle 8 Yıl Yaşadı

Karnında 6 Kilogramlık Tümörle 8 Yıl Yaşadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane önünden genel görüntü, - Ameliyatla alınan tümörden detay, - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatı yapan doktor Ali Emre Tahaoğlu'nun açıklamaları, Karnında 6 kilogramlık tümörle 8 yıl yaşadı- Diyarbakır'da 46 yaşındaki kadının ameliyattan korktuğu için 8 yıl karnında taşıdığı 6 kilo 400 gramlık tümör, başarılı bir operasyonla alındı- Ameliyatı yapan doktor Tahaoğlu: - "Hastamızı muayene ettikten sonra şoka uğradık.

Tedavi Tanı Kiti

Tedavi Tanı Kiti" Üretilmeye Başlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Teknokentten genel ve detay görüntü- Açılışın yapılması ve Vali Taşyapan'ın konuşması- Birimin gezilmesi- Üretim bandının çalıştırılması- Canan Kalsın'ın konuşması Van'da "tedavi tanı kiti" üretilmeye başlandı- YYÜ Teknokent bünyesinde DAKA desteğiyle kurulan şirket, hastane laboratuvarında yoğun kullanılan tedavi tanı kitlerini, Van'da üretmeye başladı- Vali Taşyapan: "Burada üretilecek kitler, hem ülkemizin ekonomisine katkı sunacak hem de insanlarımızın sağlığına erken kavuşmasını sağlayacak"- Firma yetkilisi Kalsın: "Yüksek teknoloji ürünlerin bu bölgede üretilmesinin önünde hiçbir engel yok. Bütün yatırımcıların da buralara gelip elini taşın altına koyması lazım" Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde hizmet veren şirket, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle kurduğu laboratuvarla Türkiye'nin yerli bilimsel tanı amaçlı kitlerini üretmeye başladı.

Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi

Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Otomobil, motosiklet ve bisikletlerden genel görüntü- Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği Başkanı Altuğ Ulucan'ın konuşması - Eskişehir Auto Show 26 Başkanı Hasan Akbaş'ın konuşması - Tiyatro gösterisi Bilecik'in İnhisar ilçesinde, Belediye ve Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği işbirliğinde "Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kktc, Türkiye'nin Sağlık Sistemini Örnek Alacak

Kktc, Türkiye'nin Sağlık Sistemini Örnek Alacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Müezzinoğlu'nun açıklamaları- KKTC Sağlık Bakanı İzbul'un açıklamaları KKTC, Türkiye'nin sağlık sistemini örnek alacak- KKTC Sağlık Bakanı İzbul: - "Şu anda Hükümet programında da belirttiğimiz gibi, Kıbrıs'taki genel sağlık sigortası sistemini önümüzdeki 9 aylık bir süreçte hayata geçirme yönünde karar almış bulunuyoruz.

Müezzinoğlu Ankara Şehir Hastanesini İnşaatını İnceledi (2)

Müezzinoğlu Ankara Şehir Hastanesini İnşaatını İnceledi (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Basın toplantısından genel ve detay görüntüler- Müezzinoğlu'nun açıklamaları Bakan Müezzinoğlu Ankara şehir hastanesini inşaatını inceledi- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Ankara Bilkent Entegre Şehir Hastanesi 3 bin 680 yatak kapasitesine sahip. Avrupa'nın en büyük, dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacak.

Toprak Olacağımıza Umut Olalım

Toprak Olacağımıza Umut Olalım"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Böbrek hastaları genel ve detay görüntüler- Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk röportaj - Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Kazanabileceğimiz sevapların en büyüklerinden biri de organ bağışıdır" EMRAH GÖKMEN - Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, organ nakli konusunda ellerinden geldiğince kamuoyunu bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Kazanabileceğimiz sevapların en büyüklerinden biri de organ bağışıdır" dedi.

İnternetten Satılan İlaçlar Her Yıl 1 Milyondan Fazla İnsanı Öldürüyor

İnternetten Satılan İlaçlar Her Yıl 1 Milyondan Fazla İnsanı Öldürüyor

TEİS Genel Başkanı Saydan, "İnternetten satılan ilaçların yüzde 50'si sahtedir. Bu yüzden her yıl 1 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor." dedi.

Milli İlaç

Milli İlaç" Hayali Gerçeğe Dönüşüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Fakülteden detay görüntü-Laboratuvardan detay görüntüler-Ekibin çalışmasından görüntüler-Rektör Battal'ın konuşması-Doç. Dr. Arif Kıvrak'ın konuşması-Yrd. Doç. Dr. Metin Konuş ile Dr. Can Yılmaz'ın konuşmaları-Proje pastasının kesilmesi "Milli ilaç" hayali gerçeğe dönüşüyor- Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan Milli İlaç Projesi'ne katkıda bulunmak için araştırmalarını sürdüren bilim insanları, ülkenin ilk yerli ilacını üretme yolunda ikinci adım olan farmakolojik testlere başladı- YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: "Altyapımızı güçlü bir şekilde kullandığımızda gelecekte daha yeni projelere imza atacağımıza inanıyorum.

Hastalığa Dikkat Çekmek Koşarak Geldiler

Hastalığa Dikkat Çekmek Koşarak Geldiler

Görüntü Dökümü: Koşuya katılanların ısınma hareketleri yapması,Koşudan genel detaylar,Madalya töreni,RöportajlarBisiklet gösterisi,Konuşmalar, Hastalığa dikkati çekmek Şanlıurfa'ya koşarak geldiler- SGK'nın malnütrisyon hastalığına dikkati çekmek amacıyla Ankara'dan başlattığı projeye destek veren 30 profesyonel atlet, koşarak geldikleri Şanlıurfa'da maraton ve halk yürüyüşüne katıldı- Başkan Vekili Yazıcı: - "10 milyon kalori harcamayı hedeflemiştik. Hedefimizi biraz daha aşarak 10,7 milyon kaloriyi proje kapsamında harcamış bulunmaktayız" Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Ankara'da başlatılan "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" Projesi, Şanlıurfa'ya ulaşan atletlerin katıldığı maraton ve halk yürüyüşüyle tamamlandı.

Rus Kadının Organları 3 Kişiye Nakledilecek

Rus Kadının Organları 3 Kişiye Nakledilecek

-Organların özel muhafazalı kaplarda hastaneden alınması-Acil Servis önünden genel plan-Organların arabadan alınıp nakil yapılacak hastaneye götürülmesi İnegöl ilçesinde, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 65 yaşındaki Rus kadının bazı organları, Bursa'da 3 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Her Sigara Ömrü 5 Dakika Kısaltıyor

Her Sigara Ömrü 5 Dakika Kısaltıyor

Yeşilay Genel Başkanı Karaman: "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü başlangıç olsun. Kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın" "Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır"

Türk Kızılayı, Kan İlaçları Üretecek

Türk Kızılayı, Kan İlaçları Üretecek

Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığıyla yürüttüğü Plazma Fraksinasyonu Projesi kapsamında ithal edilen kan ilaçlarını yerli imkanlarla üreterek ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtaracak Genel Başkan Akar: "Her yıl milyarlarca dolar civarındaki parayı artık yurt dışına ödemeyeceğiz.

Hemoroid Ameliyatsız Tedavi Edilebilecek!

Hemoroid Ameliyatsız Tedavi Edilebilecek!

Halk arasında ''basur'' olarak bilinen hemoroid hastalığına ameliyatsız tedavi imkanı sunan genel cerrahi uzmanı Orçun Oral Şentürk, uyguladığı tedavi yönteminin ameliyat kadar başarılı olduğunu belirterek, ''İşlem 20 dakika sürüyor ve hasta yürüyerek taburcu oluyor'' dedi.

2 Kadından 1 Tanesi Sezeryan Doğumu Tercih Ediyor!

2 Kadından 1 Tanesi Sezeryan Doğumu Tercih Ediyor!

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'deki tüm doğumlar arasında sezaryen oranı 1998 yılında yüzde 14 iken, 2007 yılında yüzde 36, 2010 yılında ise yüzde 45.4 olarak gerçekleşti.

''Vemurafenib'' İleri Evre Deri Kanserini Tedavi Edecek!

''Vemurafenib'' İleri Evre Deri Kanserini Tedavi Edecek!

Vemurafenib, metastatik melanomda anlamlı bir genel sağkalım faydası gösteren ilk kişiye özel ilaçtır. Roche, Vemurafenib için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) Yeni İlaç Başvurusu ve Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) Pazarlama Ruhsatı Başvurusu yaptığını açıkladı.

Kardeş Kıskançlığını Yok Etmeye Çalışmayın!

Kardeş Kıskançlığını Yok Etmeye Çalışmayın!

Hemen hemen hepimiz belirli dönemlerde ilişkilerimizde kıskançlık hissetmişizdir. Genel hatlarıyla kıskançlık bizim için önemli ve değerli bir ilişkiyi üçüncü bir kişiye, yani bir rakibe kaybetme tehdidi ile karşı karşıya kaldığımızda duyduğumuz acı, kaygı ve korkudur diyebiliriz.

Kanser Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar!

Kanser Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar!

Genel anlamıyla kanser, çağımızın en korkulan ve tedavisi en zor hastalık grubudur. Bu durum, kanser hakkında eğitimi olsun veya olmasın hemen herkesin gelişigüzel bilgi edinmesine ve konunun ciddi anlamda kötüye kullanılmasına zemin hazırlamaktadır.

Panik Atak Sorunu Nasıl Oluşuyor?

Panik Atak Sorunu Nasıl Oluşuyor?

Klinik açıdan anksiyete, yaygın anksiyete ve panik atakları olarak ikiye ayrılabilir. Yaygın anksiyete, genel bir ruhsal gerginlik ve rahatsızlık hissiyle birlikte yavaş ve sinsi olarak başlarken, panik atakları ani ve patlamalar tarzında bir başlangıç göstermektedir.

Her Meme Ağrısı Kanser Değildir!

Her Meme Ağrısı Kanser Değildir!

Çok korkulan meme ağrılarının kanser dışında da pek çok nedeni olabilir. İnternatıonal Hospital Genel Cerrahi Bölümü uzmanları meme ağrılarının türlerini ve bu ağrıların nasıl önlenebileceğini anlatıyor.

Penis Kalınlaştırma Operasyonları Nasıl Yapılıyor?

Penis Kalınlaştırma Operasyonları Nasıl Yapılıyor?

Penis büyütme operasyonlarının genellikle mantıklı ve olumlu sonuç alınabilen operasyonlar olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Erol Kışlaoğlu, kişinin kendi yağları ile uygulanan penis kalınlaştırma işlemi için genel anestezi ve hastanede yatmak gerekmediğini vurguladı. Prof. Kışlaoğlu'nun uyguladığı operasyon, ortalama 1-1,5 saat sürüyor ve hasta aynı gün evine dönebiliyor.

Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid artirit (RA) romatizmal hastalıklar içinde en sık görülenlerden biridir ve toplum tarafından ismi en fazla bilinen hastalıklarımızdandır. RA özellikle eklem yakınmalarına neden olan, hatta iyi tedavi edilmediğinde sakatlığa yol açan, kronik ve iltihaplı romatizmal bir hastalıktır. Genel olarak iç organlarda ve diğer sistemlerde soruna neden olmaz, kendini kas ve iskelet sisteminde gösterir.

Sıcak Havalarda Rahat Bir Uyku Uyumanın Sırları

Sıcak Havalarda Rahat Bir Uyku Uyumanın Sırları

Yaz aylarında, özellikle sıcak ve rutubetli günlerde uyku uyumak neredeyse imkansızdır. Ancak yine de daha rahat bir uyku için alabileceğiniz bazı önlemler var. Klima da bunlardan biri. Hatta genel kanının aksine, dikkatli kullanılan klimalar hastalıklara yol açmıyor ve konfor düzeyini önemli ölçüde artırıyor.

Postpartum Depresyon Nedir?

Postpartum Depresyon Nedir?

Doğum, kadın için en önemli yaşam olaylarından biridir. Doğum sonrası dönem aileye yeni bir üyenin katılması ile yeni bir düzenin kurulduğu bir dönemdir. Kadınlar doğum sonrası ilk yıl içinde, psikiyatrik hastalıklar (anksiyete bozuklukları, obsesisf kompulsif bozukluk, depresyon ve nadiren psikoz) açısından anlamlı risk altındadır. Ancak depresyon bu hastalıklar açısından en baskın olduğundan doğum sonrası psikiyatrik hastalık dendiğinde ilk akla gelen doğum sonrası depresyondur. Sıklığı %5-20 olarak bildirilmekle beraber, genel bazal sıklığının %10 olduğu kabul edilir.

Yorgunlukla Başa Çıkamıyorsanız Dikkat!

Yorgunlukla Başa Çıkamıyorsanız Dikkat!

Genel güçsüzlük, çabuk yorulma ve konsantrasyon güçlüğü olarak ifade edilen yorgunluk, çok sık rastlanan bir semptomdur. İş performansını, aile yaşamını ve sosyal ilişkileri olumsuz etkiler

Yaz Depresyonuna Dikkat!

Yaz Depresyonuna Dikkat!

Genel olarak kış depresyonu olarak tanımlanan mevsimsel duygulanım bozukluğu, yaz depresyonu olarak da görülebilir. Yaz depresyonu, kış depresyonuyla karşılaştırıldığında ender görülen ve farklı belirtilerle ortaya çıkan bir duygulanım bozukluğudur. Memorial Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Ayşe Elif Orhon, yaz depresyonu tanısı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Düğün Salonu ve Evde Değil Hastanede Sünnet Yaptırın

Düğün Salonu ve Evde Değil Hastanede Sünnet Yaptırın

Ciddi bir cerrahi operasyon olan sünnetin ameliyathane koşullarında ve genel anestezi altında yapılması gerektiğini söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Salih Somuncu uyarıyor: Hatalı yapılan sünnet, bir erkeğin yalnızca çocukluğunu değil, bütün hayatını karartabilir. O nedenle sünnet mutlaka ehil ellerde ve hastane ortamında yapılmalı. Sünnetin asla hafife alınmaması gereken ciddi bir operasyon olduğunun altını çizen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Salih Somuncu, sünnet hazırlığındaki ailelere önemli uyarılarda bulundu:

Uyku alışkanlıkları duruş bozukluğuna yol açabilir

Uyku alışkanlıkları duruş bozukluğuna yol açabilir

Uzm. Dr. Şevket Yalçı uyku alışkanlıklarının postür yani duruş üzerinde büyük etkileri olduğunu belirttti.

Cep telefonu ile beyin tümörü arasında bağ yok!

Cep telefonu ile beyin tümörü arasında bağ yok!

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, yetişkinlerde beyin tümörleri ile ilgili son derece önemli bilgiler paylaştı.

"Maske saman nezlesinden koruyor"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerjik nezleden korunmak için maske takılmasını tavsiye etti.

İftardan sonra art arda sigara yakmak kalp krizi ve ölüm riskini artırıyor

İftardan sonra art arda sigara yakmak kalp krizi ve ölüm riskini artırıyor

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Toprak, iftardan sonra arka arkaya ve çok miktarda sigara içmenin kalp krizi riskini artırdığını söyledi.

"Koronavirüse karşı lens yerine gözlük kullanın"

Koronavirüse karşı özellikle kontakt lens kullananların bu dönemde gözlük takmaları gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr.

Nöroloji Uzmanı Onultan: Koronavirüs beyni etkileyebilir

Nöroloji Uzmanı Onultan: Koronavirüs beyni etkileyebilir

Koronavirüsün beyni etkileyebileceğini ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, koronavirüsle benzerlik gösteren SARS ve MERS virüsünü örnek gösterdi.

Mikroçip teknolojisi ile baba olma şansı artıyor

Mikroçip teknolojisi ile baba olma şansı artıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, kısırlık yani infertilite sorununun ortaya çıkmasında erkek faktörünün kadın kadar etkili rol oynadığını söyledi.

Bilinçsiz kullanılan vitaminler kansere yol açıyor

Bilinçsiz kullanılan vitaminler kansere yol açıyor

Bilinçsiz bir şekilde vitamin takviyesi alan kişilerde kanser riskinin arttığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Özdoğan uyardı.

Kalça çıkıklığının nedeni: Yanlış kundaklama

Kalça çıkıklığının nedeni: Yanlış kundaklama

Avrasya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, kalça çıkıklığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Kronik yorgunluk sendromunu hafife almayın

Kronik yorgunluk sendromunu hafife almayın

Her yaş grubunda görülen kronik yorgunluk sendromu hakkında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Cebrail Kısa, "Sürekli yorgun hissetme, uyku hali, ilişkilerden kaçınma ve içe kapanma gibi belirtileri vardır.

Çağın hastalığı: Obezite

Çağın hastalığı: Obezite

Doç. Dr. Uğur Deveci, obeziteyi çağın hastalığı olarak tanımlayarak, obezitenin Türkiye'de giderek arttığını ve önlem alınmazsa yükselişinin devam edeceğini söyledi.

Bu belirtiler akciğer kanserinin habercisi olabilir

Bu belirtiler akciğer kanserinin habercisi olabilir

Akciğer kanserinin Türkiye'de en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Seha Akduman, bazı hastalarda erken dönemde belirti verebileceğine dikkat çekti.

Çocuğunuz yemek yerken yoruluyorsa dikkat

Çocuğunuz yemek yerken yoruluyorsa dikkat

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tuğçin Bora Polat, "Yemek yerken terleme veya kısa süreli beslenme ve dinlenmeye ihtiyaç duyması bir kalp hastalığının olduğunu düşündürebilir" dedi.

Tiroit kanserinde ezberleri bozacak araştırma

Tiroit kanserinde ezberleri bozacak araştırma

ABD'de Florida Uluslararası Üniversitesi Cerrahi Onkoloji ve Endokrinoloji Bölüm Şefi ve Miami Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Seza Güleç ve ekibinin yaptığı araştırma, tiroit kanserinin teşhis ve tedavisindeki ezberleri değiştirecek.

Uzmanlar uyarıyor: Bayramın ilk günü et tüketmeyin

Uzmanlar uyarıyor: Bayramın ilk günü et tüketmeyin

Kurban Bayramı sebebiyle aşırı besin tüketimi konusunda uyarıda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murtaza Çit, bayram günü kesilen etlerin birkaç gün sonrasında tüketilmesini önerdi.

'Buz' uyarısı: Zehirlenmeye sebep olabilir

'Buz' uyarısı: Zehirlenmeye sebep olabilir

Yaz aylarında sıkça karşılaşılan besin zehirlenmesine karşı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu özellikle buz ve dondurulmuş gıdalara karşı uyarılarda bulundu.

İlk büyük ayrılıktır bebeği memeden kesmek!

İlk büyük ayrılıktır bebeği memeden kesmek!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Özberk Koç bebekleri memeden kesme süreci konusunda önemli bilgiler verdi.

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonuna karşı 5 önlem

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonuna karşı 5 önlem

Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Yunus Çavuş, gebelik döneminde oluşabilecek idrar yolu enfeksiyonları ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Su içmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Su içmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Medicana Bursa Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, günde en az 2 litre su içmenin toksinlerin vücuttan atılmasında büyük rolü olduğunu söyledi.

Baş ağrısı beyin kanamasına neden olabilir

Baş ağrısı beyin kanamasına neden olabilir

Baş ağrılarında bölgesel değişikliklerin yüksek tansiyon belirtisi olabileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Selen Gür Özmen, "İhmal edilen baş ağrısı beyin kanamasına yol açabilmektedir" dedi.

Evinizi temizlemeden bir kez daha düşünün

Evinizi temizlemeden bir kez daha düşünün

Burtom Özlüce Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ufuk Sevgican, ev temizliği yaparken çocukları odadan veya evden uzaklaştırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Sarı kız diye bilinen böğüler zehirsizdir

Sarı kız diye bilinen böğüler zehirsizdir

Prof. Dr. Hakan Demir, halk arasında 'sarı kız' ya da 'et yiyen örümcek' olarak bilenen, hazirandan itibaren doğada ve yaşam alanlarında görülmeye başlanan 'böğü' adlı canlının zehirsiz olduğunu söyledi.

Yaptığınız diyet sizi kabız edebilir

Yaptığınız diyet sizi kabız edebilir

Bilinçsiz yapılan diyetlerin kabız yapabileceğini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ercan Bıcakcı, ileri yaşlarda görülen kabızlığın ise kolon kanserinin habercisi olabileceğini söyledi.

Estetik kaygılarla cerrahi operasyonlara başvuranların sayısı her geçen gün artıyor

Estetik kaygılarla cerrahi operasyonlara başvuranların sayısı her geçen gün artıyor

Estetik cerrahi alanında uluslararası üne sahip Dr. Murat Dağdelen, hayalindeki mükemmel görüntüye ulaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ameliyatların başında burun estetiğinin geldiğini söylüyor.

Kronik böbrek ve şeker hastaları yazın daha çok su tüketmeli

Kronik böbrek ve şeker hastaları yazın daha çok su tüketmeli

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, böbrek ve şeker hastalarının yaz aylarında daha fazla su tüketmesi konusunda uyardı.

Lösemi genetik geçişli bir hastalık değildir

Lösemi genetik geçişli bir hastalık değildir

Doç. Dr. Sinem Civriz Bozdağ, bu hastalığın genetik geçişli olmadığını, bu nedenle ebeveynlerde lösemi hastalığı oluşması durumunda çocuklarda da oluşacağı anlamına gelmediğini belirtti.

Vücutta metal birikmesi tat ve koku almayı azaltıyor

Vücutta metal birikmesi tat ve koku almayı azaltıyor

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım yoğun trafik, hava kirliliği ve metal olmayan eşyaların metal birikiminin başlıca sebepleri olduğunu söyledi.

Ozon tedavisi birçok hastalıkta uygulanıyor

Ozon tedavisi birçok hastalıkta uygulanıyor

Dr. Öğr. Üyesi Ümit Yalçın, ozon tedavisi hakkında bilgi verdi.

Her unutkanlık demans belirtisi değil

Her unutkanlık demans belirtisi değil

Nörolog Doç. Dr. Amber Eker Bakkaloğlu, her unutkanlığın demans belirtisi olmadığını belirtti.

Saç, el ve ayaktaki aşırı terlemeye botoks tedavisi

Saç, el ve ayaktaki aşırı terlemeye botoks tedavisi

Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, botoks yönteminin aşırı terleme sorununa karşı etkili olabileceğini gösteren araştırmalar olduğunu belirtti.

Diyabetik ayak, kanserden daha tehlikeli

Diyabetik ayak, kanserden daha tehlikeli

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Hakan Zor, "Diyabetik ayak hastalığı kanserden daha tehlikeli bir hastalık.

"Bitkisel diye satılan ilaçlarda tağşiş yapılıyor"

Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, piyasada doğal ya da bitkisel diye satılan birçok bitkisel ilaçta tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma) yapıldığını belirtti.

Skolyozda kalp ve akciğer hastalığı riski

Skolyozda kalp ve akciğer hastalığı riski

Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yetkin Söğüncü, erken yaş grubunda tedavi edilmeyen skolyoz hastalığının ilerleyen yıllarda kalp ve akciğer problemlerine yol açtığını söyledi.

"Fenilketonüri önlenebilir bir hastalık"

Prof. Dr. Nimet Kabakuş, "Önlenebilir bir hastalık. Onun için farkındalık oluşturuluyor." dedi.

Sesinizdeki değişikliklerin sebebi gırtlak kanseri olabilir

Sesinizdeki değişikliklerin sebebi gırtlak kanseri olabilir

Avrasya Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, hayat kalitesini büyük ölçüde etkileyen gırtlak kanseri hakkında önemli bilgiler veriyor.

Türkiye'de her 4 bin bebekten birinde görülüyor

Türkiye'de her 4 bin bebekten birinde görülüyor

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Çakır Biçer, 1 Haziran Ulusal Fenilketonüri (PKU) Günü'ne dikkat çekmek için fenilketonüri hastalığı hakkında bilgi verdi.

"Sigara içen 5 kişiden birinde akciğer kanseri gelişiyor"

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Bayram, sigara içen her 5 kişiden birinde akciğer kanseri geliştiğini belirtti.

Hem İftarınızı Hem Sahurunuzu Hurma İle Tatlandırın

Hem İftarınızı Hem Sahurunuzu Hurma İle Tatlandırın

Dr. Gönül Ateşsaçan, iftar sonrası tatlı yeme isteği duyanlara da, şerbetli tatlılar yerine hurma veya hurmalı dondurma gibi hafif tatlar önerdi.

Hamilelik süresince seyahat edilecek ay!

Hamilelik süresince seyahat edilecek ay!

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde hamilelerin merak ettiği soruları cevapladı:

Ağızda şişliğin belirtisi, tükürük bezindeki taş olabilir

Ağızda şişliğin belirtisi, tükürük bezindeki taş olabilir

Diş hekimi Prof. Dr. Semih Özbayrak, safra ve böbreklerde olan taş oluşumunun tükürük bezlerinde de yaşanabileceğine dikkat çekti.

'Oyun bağımlılığı psikiyatrik bir bozukluktur'

'Oyun bağımlılığı psikiyatrik bir bozukluktur'

Adana'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Önder Sönmez, "Oyun bağımlılarında dikkat sorunları, yalnızlık ve saldırganlık sık görülmektedir" dedi.

Beyin damar hastalıkları artık kesi olmadan tedavi edilebiliyor

Beyin damar hastalıkları artık kesi olmadan tedavi edilebiliyor

Prof. Dr. İsmail Oran, halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma ve inme gibi hastalıkların bir iğne deliği içinden girilerek, kafada herhangi bir kesi olmadan tedavi edilebildiğini belirtti.

Çocukların yüzde 30'u kabızlıktan yakınıyor

Çocukların yüzde 30'u kabızlıktan yakınıyor

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Uğraş, çocukların yaklaşık yüzde 30'unun, polikliniklere başvuran çocukların ise yüzde 1 ila 2'sinin kabızlıktan yakındığını vurguladı.

Kronik Hastalıkları Olanlar İçin Oruç Tutma Rehberi

Kronik Hastalıkları Olanlar İçin Oruç Tutma Rehberi

Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, Ramazanda hangi hastaların oruç tutmaması, tutacaksa nasıl hazırlanması gerektiğini anlatıyor.

İftar Sonrası Art Arda İçilen Sigara Öldürücü Olabilir

İftar Sonrası Art Arda İçilen Sigara Öldürücü Olabilir

Adana'da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, iftarın ardından yoğun bir şekilde içilen sigaranın ölüme varabilecek sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Hipertansiyon Farkındalıkla Etkisiz Hale Getirilebilir

Hipertansiyon Farkındalıkla Etkisiz Hale Getirilebilir

Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, "Hipertansiyon her zaman kapımızda bekleyen bir tehlikedir ve bu tehlike ancak farkındalıkla etkisiz hale getirilebilir."

Ben Aldırma İşleminde 'Merdiven Altı' Uyarısı

Ben Aldırma İşleminde 'Merdiven Altı' Uyarısı

Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, Türkiye'de son yıllarda 'merdiven altı' diye tabir edilen yerlerde sıklıkla ben aldırma operasyonları yapıldığını söyledi.

Diyabet, Hipertansiyon ve Böbrek Yetmezliği Gibi Hastalıklarda Oruç Riskli!

Diyabet, Hipertansiyon ve Böbrek Yetmezliği Gibi Hastalıklarda Oruç Riskli!

Okan Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Gündoğdu, uygun beslenme ve düzenli ilaç kullanımıyla orucun; bazı romatolojik hastalıklara iyi geldiğini söyledi!

Çocuğum 'Nasılsa Uzar' Diyerek Zaman Kaybetmeyin

Çocuğum 'Nasılsa Uzar' Diyerek Zaman Kaybetmeyin

Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Belma Haliloğlu, ilk bir yaş ve ergenlik döneminin büyümenin en hızlı olduğu ve arttığı dönemler olduğunu belirtti.

Manuel Tedavi ile Ağrılardan Kurtulmak Mümkün

Manuel Tedavi ile Ağrılardan Kurtulmak Mümkün

Prof. Dr. Cihan Aksoy, manuel tedavinin hipokrattan beri bilinen en eski tıp yöntemlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

İnternette Yazana Değil Doktora Güvenin

İnternette Yazana Değil Doktora Güvenin

Prof. Dr. Atila Bitigen, kanser, kalp, tansiyon hastaları ile kilo sorunu olanların çoğunun şifayı sanal ortamda aradığını belirtti.

Türkiye'de Kalp Daha Erken Yoruluyor

Türkiye'de Kalp Daha Erken Yoruluyor

Doç. Dr. Barış Kılıçaslan, kalp yetersizliği bulunan hastaların 5 yılda yüzde 50'sinin kaybedildiğini belirtti.

Hemoroid Sorunu Yaşayanlara Önemli Öneriler

Hemoroid Sorunu Yaşayanlara Önemli Öneriler

Memorial Ankara Hastanesi Proktoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Menteş hemoroid ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Bebeğime Neyi, Ne Kadar Yedirmeli Diye Düşünüyorsanız!

Bebeğime Neyi, Ne Kadar Yedirmeli Diye Düşünüyorsanız!

Acıbadem ve Mustela, "Bebekli Hayatımız" etkinliğinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral, annelere ideal ek gıdanın tüyolarını verdi.

Eklem Ağrılarınızdan 'Hil Terapi' ile Kurtulun

Eklem Ağrılarınızdan 'Hil Terapi' ile Kurtulun

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bursa Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nurten Küçükçakır, Hil Terapi yöntemiyle eklem ağrılarından kısa sürede kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Sarı Nokta Hastalığından Korunmak İçin Kilo Kontrolü Şart!

Sarı Nokta Hastalığından Korunmak İçin Kilo Kontrolü Şart!

Batıgöz Sağlık Grubu'ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr Fatma Oktay, sarı nokta hastalığı ile ilgili bilgiler verdi…

Anne İle Bebeği Arasındaki Bağ,

Anne İle Bebeği Arasındaki Bağ, "Emzirme" İle Başlar!

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Lale Seren, emzirmenin önemine dikkat çekti.

Adet Sancıları Kadın Hastalıklarının Belirtisi Olabilir

Adet Sancıları Kadın Hastalıklarının Belirtisi Olabilir

Medicana Sivas Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadir Comart, adet sancılarının çeşitli kadın hastalıklarının belirtisi olabileceğini bildirdi.

Oruçluyken Ağız Kokusunu Diş Fırçalayarak Önleyin

Oruçluyken Ağız Kokusunu Diş Fırçalayarak Önleyin

Prof. Dr. Hakkı Sunay, "Ramazan'da gün içinde diş fırçalamakta bir sakınca yok. Ağız kokusunu diş fırçlayarak önleyebiliriz.

Sağlık Sorunu Yaşamamak İçin Bunlara Dikkat Edin!

Sağlık Sorunu Yaşamamak İçin Bunlara Dikkat Edin!

Memorial Antalya Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabet hastalarına Ramazan ayı ile ilgili önemli önerilerde bulundu

Sirkeli Su Polen Alerjisini İyileştirmiyor

Sirkeli Su Polen Alerjisini İyileştirmiyor

Bahar alerjisini iyileştirmek için kulaktan dolma burun açma yöntemlerine sıkça başvurulduğuna dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar uyardı.

Sahurda Çok Yiyen Az Acıkır Mantığı Yanlış

Sahurda Çok Yiyen Az Acıkır Mantığı Yanlış

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Şentürk, Ramazan'da en sık görülen beslenme yanlışlarından birinin sahurda aşırı yemek tüketmek olduğunu belirtti.

"Çayı İftarda Çok, Sahurda Az İçin"

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, iftarda yemeğe birden yüklenmemek, sahurda ise kesinlikle karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek gerektiğini belirtti.

Koah Hastalarına Zatürre Aşısı Önerisi

Koah Hastalarına Zatürre Aşısı Önerisi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Sayıner, KOAH hastalarına zatürre aşısı yapılması önerisinde bulundu.

Gebelikte Toksoplazma Enfeksiyonu

Gebelikte Toksoplazma Enfeksiyonu

Kadın Hastalıkları ve Doğum/Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aytül Çorbacıoğlu, gebelikte toksoplazma enfeksiyonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

İdrar Kaçırma Sorunu Cinsel İşlev Bozukluğuna Neden Olabilir

İdrar Kaçırma Sorunu Cinsel İşlev Bozukluğuna Neden Olabilir

Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, idrar kaçırmanın hijyenik sorunlar ve güven eksikliğine neden olduğu için cinsel işlev bozukluğuna da yol açabilir dedi.

Akraba Evlilikleri, Çocuklarda Kansere Zemin Hazırlar

Akraba Evlilikleri, Çocuklarda Kansere Zemin Hazırlar

Onkolog Doç. Dr. Neriman Sarı, Özellikle çocuklarda oluşan kanser vakalarının oluşumunda anne ve babadan gelen birtakım genlerin etken olduğunu belirtti.

Bebeklerde Meme Reddine Karşı Önemli Öneriler

Bebeklerde Meme Reddine Karşı Önemli Öneriler

Memorial Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Memnune Aladağ, bebeklerde meme reddi hakkında bilgi verdi.

Uzmanından Aort Damarı Uyarısı

Uzmanından Aort Damarı Uyarısı

Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, aort damar yırtılmasının çabuk teşhis edilip, hızlı bir şekilde tedavi edilmezse ölümcül hale gelebileceğini bildirdi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]