Genel cerrah dr taskin aydin ile ilgili makaleler

Genel Cerrah Dr Taskin Aydin ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Genel Cerrah Dr Taskin Aydin ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Göz Sağlığınız İçin Yüzünüzü Yıkamayı İhmal Etmeyin

Göz Sağlığınız İçin Yüzünüzü Yıkamayı İhmal Etmeyin

Dünya Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Haluk Talu, yüzün sık sık yıkanmasının gözyaşı kurumasına engel olduğunu belirterek ve sık sık göz kırpmanın da gözyaşı kurumasına engel olabilecek bir diğer önlem olduğunu belirtti.

Çocuğum Büyüyor Ama Konuşamıyor

Çocuğum Büyüyor Ama Konuşamıyor

Memorial Ataşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Doç. Dr. Yezdan Fırat, çocuklarda gecikmiş konuşma hakkında bilgi verdi ve anne babalara tavsiyelerde bulundu.

Alzheimer Hastalığının İlk Belirtileri Nelerdir?

Alzheimer Hastalığının İlk Belirtileri Nelerdir?

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Abdullah Özkardeş, Alzheimer Hastalığı hakkında bilgi verdi.

Multipl Skleroz (Ms) Genç Kadınları Vuruyor

Multipl Skleroz (Ms) Genç Kadınları Vuruyor

Memorial Hastanesi Konsültan Hekimi Prof. Dr. Ayşe Altıntaş, Mayıs ayının üçüncü haftasında değişik etkinliklerle kutlanılan Multipl Skleroz (MS) Haftası öncesinde, MS'in belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Soğuk Algınlığına Ev Çareleri

Soğuk Algınlığına Ev Çareleri

Etiler Memorial Tıp Merkezi KBB Bölümü'nden Op. Dr. Atilla Şengör, "Soğuk algınlığına ilk müdahale" ile ilgili bilgi verdi.

Cinsel İlişki Sırasında Oluşan Baş Ağrıları Tehlikeli Midir?

Cinsel İlişki Sırasında Oluşan Baş Ağrıları Tehlikeli Midir?

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde Uzm.Dr.Abdullah Özkardeş, cinsel ilişki ile olan baş ağrıları hakkında bilgi verdi.

Sağlık Ve Mutluluğun Yolu Aşktan Geçiyor

Sağlık Ve Mutluluğun Yolu Aşktan Geçiyor

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Abdulah Özkardeş, "Aşkın nörolojik kimyası"nı anlattı.

Rahim Ağzı Kanserinden Nasıl Korunacaksınız?

Rahim Ağzı Kanserinden Nasıl Korunacaksınız?

Medical Park Elazığ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Remzi Atılgan; kadın sağlığı açısında büyük önem taşıyan serviks (rahim ağzı) kanseri ve servikal smear taraması hakkında bilgiler verdi

Doğum Yaklaşırken Nasıl Hazırlık Yapılmalıdır?

Doğum Yaklaşırken Nasıl Hazırlık Yapılmalıdır?

Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Banu Göker Özdemir, doğum şekilleri ve bu konuda son kararı kimin vermesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Saman Nezlesi Hayat Kalitesine Darbe Vuruyor

Saman Nezlesi Hayat Kalitesine Darbe Vuruyor

Medical Park Elazığ Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Nihat Susaman; hayat kalitesini düşüren ve halk arasında saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinitle ilgili uyarılarda bulundu ve bilgiler verdi:

Mevsimi Geldi: Besin Zehirlenmelerine Dikkat!

Mevsimi Geldi: Besin Zehirlenmelerine Dikkat!

Memorial Şişli Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Uz. Dr. Selahattin Türen, yaz mevsiminde artış gösteren gıda zehirlenmeleri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Her Derde Deva Ozon Tedavisi

Her Derde Deva Ozon Tedavisi

Medical Park Gaziantep Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Özköse; son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı yöntem olarak yararlanılan ozon tedavisiyle ilgili bilgiler verdi.

Uzun Süreli Emzirme Bebeğinizin Ağız Sağlığı İçin Zararlı Olabilir

Uzun Süreli Emzirme Bebeğinizin Ağız Sağlığı İçin Zararlı Olabilir

Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Diş Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Dt. Ezel Yıldız Elmas, uzun süreli emzirmenin bebeklerde ağız sağlığına etkisi hakkında bilgi verdi.

Bikini Mevsimine Girerken Meme Estetiğine Talep Arttı

Bikini Mevsimine Girerken Meme Estetiğine Talep Arttı

Memorial Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Barış Çakır, yaza girmeden kadınların çok rağbet ettiği "Meme Estetiği"ndeki yeni trendler hakkında bilgi verdi.

Ofis Yaşamı Metabolik Sendroma Neden Oluyor

Ofis Yaşamı Metabolik Sendroma Neden Oluyor

Memorial Ataşehir Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, modern çağın hastalığı olarak bilinen metabolik sendromun, çalışma hayatında özellikle ofis çalışanlarını olumsuz etkilediğini belirterek alınması gereken önlemleri sıraladı.

Huzursuz Bacak Sendromu Kadınları Etkiliyor

Huzursuz Bacak Sendromu Kadınları Etkiliyor

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, "Huzursuz bacak sendromunun vücuda etkileri ve tedavisi" hakkında bilgi verdi.

Ramazanda Ağız Kokusuna Çözüm Önerisi

Ramazanda Ağız Kokusuna Çözüm Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Prof. Dr. Varol Çanakçı'nın diş tedavisi yapması Prof. Dr. Varol Çanakçı'nın açıklaması Ramazanda ağız kokusuna çözüm önerisi Ramazan ayında oluşan ağız kokusunu en aza indirmek için yeni bir fırça ile dişlerin temizlenmesi ve sonrasında ağzın çalkalanması gerektiği bildirildi ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çanakçı: "Ramazan ayında yeni bir fırça alınmalı, hiç macun değmemiş.

Tüba 3. Uluslararası Kök Hücre Kursu

Tüba 3. Uluslararası Kök Hücre Kursu" Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar ile röportaj Prof. Dr. Taner Demirer ile röportaj "TÜBA 3. Uluslararası Kök Hücre Kursu" başladı TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: "Türkiye'nin bilim alanında, araştırma geliştirme, özellikle sağlık araştırmaları ve eğitim alanında ciddi bir potansiyeli var. Son yıllarda özellikle 2000'den sonra eskiden var olan altyapı ve potansiyelin üzerine yeni ilave yatırımlar yapıldı.

Hemşirelik Bakımıyla Ölüm ve Enfeksiyon Riski Azalıyor

Hemşirelik Bakımıyla Ölüm ve Enfeksiyon Riski Azalıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : KOÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özkan konuşması - KOÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özkan: "Bilimsel kalıplar, ister sağlık kurumlarında isterse de evde nitelikli hemşirelik bakımıyla ölümlerin, enfeksiyon riskinin, yatak yaralarının azaldığını, hastaların hastanede kalma süresinin kısaldığını, hasta memnuniyetinin arttığını göstermektedir" Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Özkan, "Bilimsel kalıplar, ister sağlık kurumlarında isterse de evde nitelikli hemşirelik bakımıyla ölümlerin, enfeksiyon riskinin, yatak yaralarının azaldığını, hastaların hastanede kalma süresinin kısaldığını, hasta memnuniyetinin arttığını göstermektedir.

Sülük ve Hacamat Tedavisinde

Sülük ve Hacamat Tedavisinde "Hepatit" Uyarısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan detay görüntü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Ünal'ın konuşması Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan'ın konuşması - Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal: "Sülüklerin bir insanda kullanıldıktan sonra başkasında kullanılmaması gerekiyor.

Hepatit B Tarihe Karışacak

Hepatit B Tarihe Karışacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'nin yapıldığı salondan görüntü Kongreye katılanlardan görüntü Basın toplantısına katılan hocalardan görüntü Basın toplantısını takip eden gazetecilerden görüntü 13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Hasan Özkan'ın açıklamaları "Hepatit B tarihe karışacak" 13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Özkan: "Hepatit B tarihe karışacak diyebiliriz. Çiçek hastalığı gibi tümüyle ortadan kaldırılmaya aday duruma geldi" 13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Hasan Özkan, tıptaki yeni gelişmelerle hepatit B hastalığının yakın bir zamanda tarihe karışabileceğini bildirdi.

Parkinson Gençlerde de Görülebiliyor

Parkinson Gençlerde de Görülebiliyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Parkinson İçin Sen de Durup Düşün" etkinliğinden detaylar Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Emre'nin röportajı Prof. Dr. Hanağası'nın açıklaması - Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Emre: -"Türkiye'de şu an 100 bin civarında Parkinson hastası olduğunu varsayıyoruz.

Türkiye'de Laparoskopik Cerrahi Uygulamaları

Türkiye'de Laparoskopik Cerrahi Uygulamaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Extreme laparoskopi uygulamaları eğitiminden görüntüler Extereme laparoskopi ve robotik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru'nun röportajı - Extreme laparoskopi ve robotik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Erdoğru: "Laparoskopik cerrahide birkaç delikten ameliyat yaptığımız için büyük kitlede hemen hemen hiç kanama olmadan ameliyatı bitirebiliyorsunuz. Burada hastalar hızla iyileşiyor, sosyal yaşantılarına dönüyorlar" Extereme laparoskopi ve robotik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru, "Laparoskopik cerrahide birkaç delikten ameliyat yaptığımız için büyük kitlede hemen hemen hiç kanama olmadan ameliyatı bitirebiliyorsunuz. Burada hastalar hızla iyileşiyor, sosyal yaşantılarına dönüyorlar" dedi.

Klimik 30. Yıl Kurultayı

Klimik 30. Yıl Kurultayı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kurultaya katılanlar Doç. Dr. Süda Tekin'in konuşması Prof. Dr. Alpay Azap'ın konuşması Prof. Dr. Önder Ergönül'ün konuşması Katılımcılardan detay görüntüler.

Fast Food, Çocuklarda Kronik Hastalık Nedeni

Fast Food, Çocuklarda Kronik Hastalık Nedeni"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak ile röportaj, - Yemek detayları, "Fast food, çocuklarda kronik hastalık nedeni"- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orbak: - "Ailelerin çocuklarını, obezite ve bundan kaynaklanan birçok kronik hastalıktan korumak için fast food beslenmeden ve şekerli içeceklerden uzak tutmaları gerekiyor" İLHAMİ ERKILIÇ - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak, ailelerin çocuklarını fast food tarzı yiyecek ve şeker içeren içeceklerden uzak tutarak birçok kronik hastalığa karşı koruyabileceğini bildirdi.

Anestezi Teknisyeninin 90 Dakika Sonra Hayata Dönmesi

Anestezi Teknisyeninin 90 Dakika Sonra Hayata Dönmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Anestezi biriminin 1,5 saatlik ölüm kalım mücadelesini bir başka sağlık personeli üzerinde canlandırarak anlatması- Dr. Semih Koşanoğlu ve Dr. Ayşe Taşdemir ile röportaj- Hüseyin Çapur'a müdahale edildiği günkü güvenlik kamerası görüntüleri - Hüseyin Çapur'ın yayınlanan röportajın tekrarı - Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi Birimi Sorumlusu Dr. Koşanoğlu: "Hastamızın kalbi normal hale gelmedi, uğraşa devam ettik. 1,5 saat sonunda solunum ve ritm normal hale gelmeye başladı.

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek "Bakteri Kiti"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın çalışması, - Ahmet Yılmaz Çoban ile röportaj, Enfeksiyon ölümlerinin önüne geçecek "bakteri kiti"- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoban, ölümlere neden olabilecek bazı enfeksiyonlara karşı hızlı tanı konulmasını sağlayan bakteri direnci kiti geliştirdi - Çoban: "Geliştirdiğim bakteri direnci ile enfeksiyona neden olan bakteri türü çok hızlı şekilde belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor ve böylece ölümlerin önüne geçildiği gibi hastanın tedavi süresi de kısalmış oluyor" MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın geliştirdiği kit ile bazı enfeksiyonlara yol açan bakteri türü hızla belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor.

Geçirdiği 9 Kalp Ameliyatıyla Tıp Tarihine Geçti

Geçirdiği 9 Kalp Ameliyatıyla Tıp Tarihine Geçti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kalp hastası Halim Yılmaz ailesi ile hastane koridorunda yürürken - Halim Yılmaz hastane odasında ailesi ile sohbet ederken - Prof. Dr. Kerim Çağlı ile röportaj- Halim Yılmaz hastane koridorunda yürürken- Prof. Dr. Kerim Çağlı ile Halim Yılmaz sohbet ederken- Halim Yılmaz ile röportaj Geçirdiği 9 kalp ameliyatıyla tıp literatürüne girdi- Kalp rahatsızlığı nedeniyle 27 yılda 8 ameliyat geçiren ve doktorların 6 ay ömür biçtiği 59 yaşındaki Halim Yılmaz, 9'uncu kalp ameliyatı sonrası hayata tutunmayı başardı- Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalp damar cerrahı Prof. Dr. Çağlı: - "Bu kadar başarılı geçmesini biz de beklemiyorduk. Verilerimizi gönderdik, uluslararası literatürde yayımlanacak"- Halim Yılmaz: - "Gitmediğim doktor kalmadı, 'masadan kalkamayabilirsin' dediler.

Hastaların Yaptığı Resimler Duvarları Süslüyor

Hastaların Yaptığı Resimler Duvarları Süslüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Duvardaki resimlerden detaylar, - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal Şahin ile röportaj, - Duvardaki resimlerden detaylar, Hastaların yaptığı resimler duvarları süslüyor- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahin, hastalarının çizip kendisine hediye ettiği yaklaşık 250 resmi odasında sergiliyor- Prof. Dr. Şahin: -"Birçok hastam, hastane fobisini bu sayede yendi"-"Resimler sayesinde özellikle çocuklarla aramda kuvvetli bir bağ oluştu.

Siroz Hastasına Çifte Müdahale Tıp Literatürü Yolunda

Siroz Hastasına Çifte Müdahale Tıp Literatürü Yolunda

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hasta ile doktordan detay- Prof. Dr. Ramazan Özdemir ile röportaj- Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile röportaj- Şeyhmus Özgün ile röportaj Siroz hastasına çifte müdahale tıp literatürü yolunda- İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ameliyatsız kalp kapakçığının değişmesinin ardından karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan hastanın durumu, yayınlanacak uluslararası makalelerle tıp literatürüne girecek- Prof. Dr. Özdemir: - "Bu, her iki işlemin birlikte yapıldığı dünyada ilk vaka. Literatüre girmesi için yayınlayacağız" İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde bir hastanın ameliyatsız kalp kapakçığı değişmesinin ardından karaciğer nakliyle sağlığına kavuşması vakası yayınlanacak uluslararası makalelerle tıp literatürüne girecek.

Büyüme Ürünlerine Rağbet Göstermeyin

Büyüme Ürünlerine Rağbet Göstermeyin"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bebek görüntüleri (Arşiv),- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak'ın konuşması, "Büyüme ürünlerine rağbet göstermeyin"- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orbak: - "Büyüme için dengeli beslenme ve iyi bir boy uzamasını sağlaması açısından egzersiz önemli"- "Bunun dışında piyasada büyümeyi hızlandırdığına yönelik satışı yapılan ürünlere kesinlikle rağbet edilmemesi gerekir" İLHAMİ ERKILIÇ - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak, çocukların sağlıklı gelişimi için dengeli beslenme ve egzersizden başka şeye ihtiyaç duyulmadığını belirterek, piyasada büyümeyi hızlandırdığı iddiasıyla satılan ürünlere rağbet edilmemesini istedi.

Yerli Donör Arayışında Yeni Çözüm Önerisi

Yerli Donör Arayışında Yeni Çözüm Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Tepecik hastanesinden ve laboratuvar detayları-Prof. Dr. İbrahim Pirim ile röportaj Yerli donör arayışında yeni çözüm önerisi- Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku Tipi Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Pirim: - "Türkiye'deki 42 doku tipleme laboratuvarına gelen sağlıklı donörler, TÜRKKÖK Projesi'ne dahil edilebilir"- "Projenin zenginleşmesiyle yurt dışından kök hücre için donör arayışının da kısmen önüne geçilebilir" EFSUN YILMAZ - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku Tipi Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Pirim, yerli donörlerin TÜRKKÖK Projesi'ne dahil edilmesiyle yurt dışından kök hücre arayışının kısmen önüne geçilebileceğini söyledi.

31. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi

31. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreyi takip eden basın mensuplarından görüntü- Konuşmacılardan görüntü- Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu'nun konuşması- Prof. Dr. Mahmut Şahin'in konuşması 31. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi- TKD Başkanı Prof. Dr. Tokgözoğlu: - "(Monoklonal antikor) Yüzde 60'lara varan kolesterol düşüşü sağlıyor.

Baş Ağrısını Hafife Almadı Beyin Tümöründen Kurtuldu

Baş Ağrısını Hafife Almadı Beyin Tümöründen Kurtuldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Dokuz Eylül Hastanesi-Doç Dr Hülagü Kaptan hastayı muayene ederken-Beyin (MR) incelerken-Hasta Gülizar Aktaşoğlu ile röportaj-Gülizar Aktaşoğlu'nun yürüyüşü-Doç Dr Hülagü Kaptan ile röportaj Baş ağrısını hafife almadı beyin tümöründen kurtuldu- İzmir'de baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye giden kadının beyninde tümör tespit edildi- Beynin riskli bir bölgesindeki bulunan tümör, operasyonla alındı- Doç. Dr. Kaptan: - "Tümör, hastanın görme alanını etkiliyordu.

Meme Kanseri Taramalarında Hedef

Meme Kanseri Taramalarında Hedef "Sıfır Hata"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Doç. Dr Gültekin'in katıldığı konferanstan detay- Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin açıklaması Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, "Ulusal Mamografi Okuma Merkezi" kurularak meme kanseri taramalarının daha hızlı ve güvenilir hale getirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Meme Kanseri Tedavisi 'Fil Hastalığını' Tetikleyebiliyor

Meme Kanseri Tedavisi 'Fil Hastalığını' Tetikleyebiliyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detay- Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Akalın'ın açıklamaları "Meme kanseri tedavisi 'fil hastalığını' tetikleyebiliyor"- Prof. Dr. Akalın: - "Meme kanserinin tedavisi sırasında koltuk altı lenf bezleri alınan hastalarda çok sık olarak lenf ödemi görülür"- "Lenf ödemini erken tanımak ve kişinin kolu ya da bacağı çok şişmeden buna müdahale etmek gerekiyor " SİNAN ÖZMÜŞ - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Akalın, meme kanserinin tedavisi sırasında koltuk altı lenf bezleri alınan hastalarda lenf ödeminin çok sık görüldüğünü bildirdi.

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Keklik Açıklaması

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Keklik Açıklaması

Kayseri Tabip Odası tarafından aile hekimleri ve acil servis çalışanlarına yönelik eğitim seminerlerinin bu haftaki konusu ‘Anemili Hastaya Yaklaşım’ oldu.

Doç. Dr. Eskitaşçıoğlu: Kanser Sonrası Meme Kaybı Artık Kader Değil

Doç. Dr. Eskitaşçıoğlu: Kanser Sonrası Meme Kaybı Artık Kader Değil

ESTETİK, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, önemli bir sağlık sorunu olan meme kanserinin, artık günümüzde meme kaybı ile sonuçlanmadığını belirterek, "Kanser nedeniyle cerrahi müdahale ile alınan meme dokusunun yerine silikon protezin yanı sıra karın, sırt ve kalça bölgelerinden alınan doku parçalarıyla yeniden meme yapılabiliyor" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gedikoğlu: Varis Hastaları Sıcaktan Uzak Durmalı

Yrd. Doç. Dr. Gedikoğlu: Varis Hastaları Sıcaktan Uzak Durmalı

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Girişimsel Radyoloji Servisi'nde görevli Radyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Gedikoğlu, varis hastalarının sıcak havalardan olumsuz etkilendiğini belirterek, dikkatli olunmasını istedi.

Uzm. Dr. Gürlek:

Uzm. Dr. Gürlek: "Hastalığın Derecesine Göre, Doktor Kontrolündeki Kalp Hastaları Oruç Tutabilirler"

Gözde Akademi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ahmet Gürlek, bazı kronik rahatsızlığı olan hastaların, doktor kontrolünde oruç tutabileceklerini belirtti.

Doç. Dr. Halil Coşkun: Cerrahi Yöntemle 50 Kilo Verenler, 'Yeniden Doğdum' Diyorlar

Doç. Dr. Halil Coşkun: Cerrahi Yöntemle 50 Kilo Verenler, 'Yeniden Doğdum' Diyorlar

Obezite cerrahisinde Türkiye'nin en deneyimli isimlerinden biri olan Doç. Dr. Halil Coşkun, "Operasyon geçiren hastalar tartının 50 kilo eksik göstermesinden sonra yeniden doğduklarını söylüyorlar" dedi.

Psa Testinin Önemi Nedir? Yükselmesi Prostat Kanserini mi İşaret Eder? Prof. Dr. Bülent Alıcı...

Psa Testinin Önemi Nedir? Yükselmesi Prostat Kanserini mi İşaret Eder? Prof. Dr. Bülent Alıcı...

Prof. Dr. Bülent Alıcı sorusu eşliğinde, Prof. Dr. Süleyman Ataus “PSA testinin önemi nedir ve yükselmesi mutlaka prostat kanserini mi işaret eder?” konusu hakkında yanıtlar veriyor.

Fazla Tüketilen Çay Yemek Borusu Kanseri Nedeni

Fazla Tüketilen Çay Yemek Borusu Kanseri Nedeni"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondan detay görüntü- Türk Göğüs Cerrahisi Derneği (TGCD) Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli açıklaması- Kongre Başkanı Doç. Dr. Ilgaz Doğusoy açıklaması "Doğu bölgelerinde fazla tüketilen çay yemek borusu kanseri nedeni"-"8. Ulusal Göğüs Cerrahisi Kongresi" Antalya'da başladı-Kongrede konuşan Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elbeyli: - "Doğu bölgelerinde fazla tüketilen çay, yemek borusu kanserinin nedenlerinden biri"- Kongre Başkanı Doç. Dr. Doğusoy: - "Türkiye'de sigara içimi yüksek"-"Diğer kanser türleri gibi akciğer kanseri için de tarama programları başlattık" Türk Göğüs Cerrahisi Derneği (TGCD) Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin Sağlık Bakanlığının verdiği rakamlara göre ölüm nedenlerinde birinci sırada yer aldığını belirtti.

Şişmanlığa Karşı Mide İçi Balon Ne İşe Yarar?

Şişmanlığa Karşı Mide İçi Balon Ne İşe Yarar?

Diyet uygulamada zorlanan, ilaç desteklerinden yararlanmayan veya yan etkiler yaşayan, ayrıca mevcut yandaş hastalıklar nedeniyle cerrahi tedavilerden yararlanamayan, ileri derecede şişman hastalar, mide içi balon uygulamasıyla daha rahat diyetlerine uyabiliyor ve etkin bir şekilde kilo verebiliyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'den Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh; çağın sorunu haline gelen obezite ve şişmanlıkla ilgili bilgiler verdi

Karatay Hocaya Uymayın 'Bal' Yiyin

Karatay Hocaya Uymayın 'Bal' Yiyin

Karatay hocaya uymayın 'bal' yiyin Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay'ın, " Bal yemeyin" uyarısına, Bingöl'den " Karatay'a uymayın, Bal yiyin" cevabı geldi Yrd. Doç.Dr.

Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer Sözü Verem Için

Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer Sözü Verem Için"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündeniz Altıay'ın açıklaması Toplantıdan görüntüler "Güneş girmeyen eve doktor girer sözü verem için" TÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Estetik Cerrahi Uzmanı Ali Rıza Öreroğlu Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Estetik Cerrahi Uzmanı Ali Rıza Öreroğlu Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu, 'Estetik' konulu workshopta Haberler.com çalışanlarına bilgi verdi. Workshop'ta özellikle yüz gerdirme, botoks, PRP ve burun operasyonlarıyla aydınlatıcı bilgiler paylaşan Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu, Haberler.com editörlerinin konuyla ilgili sorularını da yanıtladı.

Doktorun Hastaya Kötü Muamele Ettiği İddiası

Doktorun Hastaya Kötü Muamele Ettiği İddiası

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu beldesindeki Aile Sağlığı Merkezinde, 70 yaşındaki Erdoğan Gül'e hakaret ederken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Dr. Birsen Tirtar'ın üzgün olduğunu, aynı mesleği icra eden doktorların da olay nedeniyle üzüntü duyduğunu açıkladı.

'Süt tozu kanserojen değildir' iddiası

'Süt tozu kanserojen değildir' iddiası

Son yıllarda gündeme gelen süt tozunun kanserojen olduğu tartışmalarına bir yanıt da veterinerlik fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Hecer'den geldi. Dr. Hecer, "Süt tozu içindeki kazein maddesi kanserojen değildir, süt proteinidir." dedi

Kanseri, Erken Yakalıyoruz

Kanseri, Erken Yakalıyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seminerden görüntüler KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ve Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Zafer Cantürk'ün konuşması - KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cantürk: "Kanser oranının artmasındaki bir neden de erken tanı olanaklarımızın gelişmesi, pek çok şeyi erken yakalıyoruz" "Olanaklarımızın gelişmesiyle kanserden ölüm oranları bir taraftan azalıyor.

Akupunkturu İlk Bulan Uygur Türkleri'dir

Akupunkturu İlk Bulan Uygur Türkleri'dir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gazi Üniversitesi Akupunktur Polikliniği Sorumlusu Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Çevik'in açıklaması ve kongreden detaylar Gazi Üniversitesi Akupunktur Polikliniği Sorumlusu, Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Çevik, akupunktura ilişkin, "Zaman içerisinde Çinliler bunu almış geliştirmişler, Japonlar elektronikle tanıştırmışlar, Almanlar lazerle tanıştırmış derken onlardan biz tekrar geri aldık.

Türkiye'de 20 Milyon Kişide Hipertansiyon Var

Türkiye'de 20 Milyon Kişide Hipertansiyon Var"- Adana

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği tarafından oluşturulan sağlık standı Sağlık standından tansiyonu ölçülen vatandaş Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker ile röportaj Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, Türkiye'de 20 milyon kişide hipertansiyon bulunduğunu belirterek, "Bu hastalığın sıklığı, işsizlik, kaza, enflasyon oranından daha fazla. Hipertansiyon içimizdeki gizli katil." dedi.

Organ Nakliyle Hayata Tutundular

Organ Nakliyle Hayata Tutundular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sırasıyla, Karaciğer nakli olan Fatma Avni, Böbrek nakli olan Metin Taşkesen ve Opr. Dr. Tuğrul Çakır'ın açıklamaları Organ nakliyle hayata tutundular Antalya'da trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin böbrek ve karaciğeri, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 saatlik ameliyatla iki kişiye nakledildi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Sorumlu Uzmanı Opr. Dr. Çakır: "Birkaç gün içerisinde her iki hastamızı da taburcu etmeyi planlamaktayız" Böbrek nakli olan Taşkesen: "Böbrek nakli için böyle bir fedakarlığı yaptıkları için ölen arkadaşımızın ailesine teşekkür ederim" Karaciğer nakli olan Avni: "Herkes organ bağışı yapsın.

Pankreas Kanserine Doğal Çözüm? Umudu

Pankreas Kanserine Doğal Çözüm? Umudu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sütçü İmam Üniversitesi'nin dış görüntüsü Laboratuvar çalışmalarından görüntüler Sumak ekşisi detayı KSÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ceyhan ile röportaj Pankreas kanserine doğal çözüm? umudu Sumak ekşisinin antimikrobiyal etkisinden yola çıkarak kanser üzerindeki tesirini araştıran KSÜ'den bir grup akademisyen, pankreas kanseri hastalarına doğal yollarla tedavi açısından umut olabilecek sonuca ulaştı KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceyhan: "Yaptığımız deneylerde kristallerin kanser hücresini öldürdüğünü tespit ettik. Doğal yollarla tedavi açısından umut ışığı oldu.

2. Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Sempozyumu

2. Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Sempozyumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 2. Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Sempozyumu'ndan detayları KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Çorakçı'nın konuşması 2. Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Sempozyumu KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çorakçı: "Gebelikte kanser tanısı, aile için yıkım oluyor.

Tıkalı Bacak Damarına Stent Tedavisi

Tıkalı Bacak Damarına Stent Tedavisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Medikal Park Fatih Hastanesi Kardiyovasküler Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Bayer Çınar'ın röportajı Hasta Müsemma Arslan'ın röportajı Ameliyattan detaylar Tıkalı bacak damarına stent tedavisi Bacak damarında tıkanıklığa bağlı olarak ayaklarında yaralar oluşan ve bir süredir yürüyemeyen 84 yaşındaki Müsemma Arslan, bacak damarına yerleştirilen stentle sağlığına kavuştu Medical Park Fatih Hastanesi Kardiyovasküler Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Çınar: "Stent uygulamasıyla öncelikle ağrıyı kesmeyi amaçlıyoruz.

13. Ulusal Viral Hepatit Kongresi

13. Ulusal Viral Hepatit Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kogrenin yapıldığı salondan ve katılımcılardan görüntü Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak'ın açıklamaları Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, Kronik Hepatit B'nin neredeyse tek tabletlik ilaçlarla baskılanabilir, kontrol edilebilir bir noktaya geldiğini söyledi.

Çocukta Tansiyon Olmaz İnancı Yanlış

Çocukta Tansiyon Olmaz İnancı Yanlış"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Böbrek Günü dolayısıyla hazırlanan afişlerden detay -Prof. Dr. Zübeyde Gündüz'ün açıklaması "Çocukta tansiyon olmaz inancı yanlış" ERÜ Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gündüz: "Çocukta tansiyon olmaz' diyerek hastaları geri gönderen sağlık çalışanları var ama biz yeni doğandan itibaren her yaş grubunda hipertansiyon görebiliyoruz" "3 yaşın üzerindeki bütün çocuklarda en az yılda bir kez kan basıncı ölçümü öneriyoruz.

Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu Başladı

Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitimi Sempozyumu'nun açılışı Kursiyer hekimlerin görüntüsü Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu ile röportaj Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu başladı Sempozyum başkanı Prof. Dr. Sayarlıoğlu: "Romatizmal hastalıkların tedavisinde başta romatoloji uzmanı olmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, ortopedi uzmanı ve gereğinde diğer uzmanlık dallarının ekip olarak çalışması gerekmektedir.

Sünnet İçin

Sünnet İçin "İlk 2 Yaş" Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sünnet olacak çocuklardan detay Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr Özgül Karaaslan'ın konuşması Sünnet için "ilk 2 yaş" önerisi Erkek çocuklarda sünnet için en uygun dönemin, ilk hafta sonrasındaki yeni doğan dönemi olduğu bildirildi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Karaaslan: "Sağlık sorunları nedeniyle doğumdan sonra ilk hafta sünneti fazla önermiyoruz.

Tiroid Nodüllerinde İğne Biyopsisi Nasıl Yapılır?

Tiroid Nodüllerinde İğne Biyopsisi Nasıl Yapılır?

Doç. Dr.Ahmet Nurhan Turhan - Doç.Dr.Sinan Çağlayan “Tiroid nodüllerinde iğne biyopsisi nasıl yapılır?“ sorusunu yanıtlıyor.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki Üçüncü Çift Kol Nakli

Akdeniz Üniversitesi'ndeki Üçüncü Çift Kol Nakli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Prof. Dr. Ömer Özkan'ın basın toplantısı Mustafa Sağır'ın nakil gerçekleşmeden önceki görüntüleri Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan: "Erdemli bir ailenin bağışlaması sonucu hastamız kollarına kavuşmuş oldu.

Teröre Rağmen Orada Olmak Zorundayız

Teröre Rağmen Orada Olmak Zorundayız"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seminerden detaylar Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç'un konuşması -SADEFE Başkanı Opr. Dr. Koç: -"(Terör örgütü PKK'nın sağlık personeline yönelik saldırıları) Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların cinayet olduğunu ilan ediyoruz" -"Terörün yapmak istediği yıldırma, sindirme ve korkutma politikasıdır.

H1n1 Virüsü Salgın Boyutunda Değil

H1n1 Virüsü Salgın Boyutunda Değil"

SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karabay'ın konuşması "H1N1 virüsü salgın boyutunda değil"- SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karabay: - "Türkiye'nin çeşitli illerinde 'domuz gribi' şüphesi adı altında birtakım ölümler yaşandı.

102 Yaşında Ameliyat Oldu, Ertesi Gün Yürüdü

102 Yaşında Ameliyat Oldu, Ertesi Gün Yürüdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 102 yaşındaki Fatma Kalkan'ın yürümesi- Fatma Kalkan'ın yatağına yatırılması- Fatma Kalkan ile röportaj- Prof. Dr. Mehmet Arazi ile röportaj 102 yaşında ameliyat oldu, ertesi gün yürüdü- Kalçası kırılan Fatma Kalkan, Konya'da geçirdiği başarılı operasyondan kısa süre sonra yürümeye başladı- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Arazi: - "Kapalı işlemle röntgen yardımıyla sorunlu bölgeye teknolojik çivi yerleştirdik.

Sivas'ın Termal Suları Şifa Dağıtıyor

Sivas'ın Termal Suları Şifa Dağıtıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaplıcanın dışardan görüntüsü - Hastaların kaplıcadaki görüntüleri - Tedavi havuzundan görüntü - Prof. Dr. Sami Hizmetli'nin açıklamaları - Hastalar ile röportaj Sivas'ın termal suları şifa dağıtıyor- Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi'nde iltihaplı olmayan kronik romatizma, eklem kireçlenmesi, bel-boyun fıtığı bulunan hastalara, kaplıca ve fizik tedavi yöntemleriyle tedavi uygulanıyor- CÜ Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Hizmetli: - "Ülkemiz jeotermal kaynaklar bakımından dünyanın 7. zengin ülkesi ve Sivas da bu sıralamada 6. veya 7. sırada geliyor.

İnce Ses Operasyonla Kalınlaştırıldı

İnce Ses Operasyonla Kalınlaştırıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ses kalınlaştırma ameliyatından görüntüler, - Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay'ın konuşması, İnce ses operasyonla kalınlaştırıldı- Mersin'de, bir hastanın çok ince olduğundan yakındığı sesi, lokal anestezi altında yapılan operasyonla istediği kalınlığa getirildi- Prof. Dr. Hayrettin Alpay: - "Ameliyatı lokal anestezi altında yaptığımız için bir anlamda hasta kendi ses tonunu seçti" Mersin'de bir kişinin ince olduğu için rahatsızlık duyduğu sesi uygulanan operasyonla istediği kalınlığa getirildi.

Koü'de Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu

Koü'de Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eğitim salonundan detaylar - KÖGEM Müdürü Doç. Dr. Yusufhan Yazır'ın konuşması - KÖGEM tarafından kök hücre alanında yetişmiş bilim adamı sayısını arttırmak amacıyla düzenlenen "20. Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu" başladı- KÖGEM Müdürü Doç. Dr. Yazır: - "Türkiye'de kök hücre araştırmalarının yaygınlaşmasında öncü oluyoruz"- "Çok yakın bir gelecekte birçok soruna kök hücre yoluyla çözüm bulabileceğimizi düşünüyoruz" Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) tarafından farklı üniversitelerden 20 akademisyene teorik ve uygulamalı eğitimin verileceği "20. Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu" başladı.

Yenidoğanlar İçin Yeni Uygulama

Yenidoğanlar İçin Yeni Uygulama

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Nabız Oksimetre Testi"nin bebeğe yapılması- Yenidoğan eğitim görevlisi Doç. Dr. Dilek Dilli ile röportaj Yenidoğanlar için yeni uygulama- "Nabız Oksimetre Testi" bebek hastaneden taburcu olmadan, doğumsal kalp rahatsızlığında erken tanı imkanı sağlıyor- Türkiye genelinde bazı devlet hastanelerinde ücretsiz uygulanmaya başlanan test, 1 dakika içinde bebeğin kandaki oksijen düzeyini ölçüyor- Yenidoğan Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Dilek Dilli: -"Cihazın probunu bebeğe bağlıyoruz.

Meyveleri Kurutmak Yerine Dondurun

Meyveleri Kurutmak Yerine Dondurun" Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuru gıdalardan detay - Prof. Dr. Gülay Koçoğlu ile röportaj - Detaylar "Meyveleri kurutmak yerine dondurun" önerisi- CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçoğlu: - "Tüketiciler, vitamin açısından kurutma yerine derin dondurucuda saklama yöntemini tercih edebilir çünkü dondurucuda saklanan ürünlerin A, B ve C vitamini açısından besin değeri oldukça yüksek" MERVE TOPUZ - Güneşte kurutulan meyve ve sebzelerde güneş ışınları nedeniyle bazı vitaminlerin yok olduğu, derin dondurucuda saklanan gıdaların ise A, B ve C vitamini açısından daha zengin kaldığı belirtildi.

Böbrekler Güçlü Ağrı Kesicilerden Zarar Görebilir

Böbrekler Güçlü Ağrı Kesicilerden Zarar Görebilir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İlaç görüntüsü (detaylar arşivdir)- Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Tokgöz'ün konuşması "Böbrekler güçlü ağrı kesicilerden zarar görebilir"- Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tokgöz: - "Hastalar parasetamol içeren ağrı kesicileri günde üç taneye kadar güvenle kullanabilir.

Kalp Kapakçığı

Kalp Kapakçığı "İz Bırakmayan" Operasyonla Değiştirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ameliyat olan Songül Saylam ve nişanlısından detaylar- Ameliyatı gerçekleştiren Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Haşmet Bardakçı ile röportaj- Songül Saylam ile röportaj- Nişanlısı Eray Tırpan ile röportaj- Detaylar Kalp kapakçığı "iz bırakmayan" operasyonla değiştirildi-Kalp kapakçığı değiştirilmesi gereken 22 yaşındaki genç kız, koltuk altından gizli kesi yöntemiyle yapılan operasyonla ameliyat izi dışarıdan fark edilmeden sağlığına kavuştu- Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Haşmet Bardakçı: - "Göğsünü açmadan, koltuk altından 6 santimetrelik gizli kesiyle aort kalp kapağını değiştirdik.

Kansızlık, Hamileliği Problemli Hale Getiriyor

Kansızlık, Hamileliği Problemli Hale Getiriyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol ile röportaj Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol, hamilelikte kansızlığın bebeğin anne karnındaki gelişimini önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek

Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Organların götürülmesi- Organ Nakli Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen'in konuşması- Organ Nakli Bursa Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar'ın konuşması Organlarıyla 5 kişiye hagyat verecek- Beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş'nin bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek Bursa'da, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş. adlı kadının bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek.

Meme Kanserine Umut Olacak

Meme Kanserine Umut Olacak" Çalışma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Laboratuvar çalışmalarından görüntüler- Prof. Dr. Ersin Yücel'in konuşması "Meme kanserine umut olacak" çalışma- Eskişehir'de 6 öğretim üyesinin Anadolu'da yaygın bulunan "pinar bitkisi" ile ilgili çalışması kapsamında bu bitkinin etken maddesinin kanserli hücreleri yok ettiği belirlendi- AÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel: - "Laboratuvar çalışmalarımızın yüzde 70'i tamamlandı.

Biobank

Biobank" Türkiye'nin Gen Hafızası Olacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Laboratuvar çalışmalarından detaylar-ERÜ GenKök Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özkul'un, AA muhabirine yaptığı açıklama "Biobank" Türkiye'nin gen hafızası olacak- Türkiye'de ilk kez ERÜ bünyesinde kurulacak biobank, 3 milyon DNA, RNA canlı hücre örneği ve kordon kanını saklayarak genetik araştırmaların yapılabilmesine imkan tanıyacak- ERÜ GenKök Başkanı Prof. Dr. Özkul: - "Elde edilen verilerle hem hastalıkların hem de kişilerin, yaşadıkları toplumların genetik yapısı belirlenebilecek.

Kimyasallara Maruz Kalmak Prostat Kanserine Yol Açıyor

Kimyasallara Maruz Kalmak Prostat Kanserine Yol Açıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreye katılanlardan görüntü, - Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çağ Çal'ın konuşması, Kimyasallara maruz kalmak prostat kanserine yol açıyor- Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çal: - "Sigara içenler, tarım ilacına maruz kalan çiftçiler, pil imalatında çalışanlar, kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalanlar prostat kanserine yakalanma riski yüksek gruplardır"- "Plastik sanayinde çalışanların da normal topluma göre prostat kanseri olma riskleri daha fazla" Erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan prostat kanseri gelişmesinde aile öyküsünün yanı sıra sigara tüketimi, pil imalatında çalışma, tarım ilacına ve kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalma, riski artıran faktörler arasında.

Romatizma Hastalarına Soğuk Uyarısı

Romatizma Hastalarına Soğuk Uyarısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi dışından görüntü - Doç. Dr. Ali Şahin'in hastalarını ziyaret etmesi -Şahin'in açıklaması -Şahin'in bilgisayarında film sonucuna bakması Romatizma hastalarına soğuk uyarısı- El ve ayaklarda yaralarla seyreden romatizma hastalığında, soğuk havanın neden olduğu ülserin zamanla kangrene çevirerek, parmak kayıplarına yol açabileceği belirtildi- CÜ Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin: - "El ve ayaklarında yaralarla seyreden romatizma hastalığı olanların kış aylarında özelikle eldivensiz sokağa çıkmamaları, kendilerini soğuktan korumaları, soğuk suyla dahi temas etmemeleri çok önemlidir" El ve ayaklarda yaralara neden olan romatizma hastalığında, soğuk havanın yol açtığı ülserin zamanla kangrene dönüşebileceği ve parmak kayıplarının yaşanabileceği bildirildi.

Kanser Hastalarında Üreme Sağlığı Korunabilir

Kanser Hastalarında Üreme Sağlığı Korunabilir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Prof. Dr. Gürkan Uncu ile ropörtaj Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, "Herhangi bir şekilde genç yaşta kemoterapi alacak hastalarda, üreme ile ilgili bir şeylerin yapılabileceğini bilmek ve bir hekimle konuşmak gerekiyor" dedi.

Zamanında Müdahale

Zamanında Müdahale "Felç"Ten Kurtarabilir

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde mekanik trombektomi yöntemi ile tedavi edilen hastadan görüntüler - FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen'in konuşması- FÜ Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Aytaç'ın konuşması Zamanında müdahale "felç"ten kurtarabilir- Felç tedavisinde dünyada yeni bir yöntem olan ve Türkiye'de sayılı merkezlerde uygulanan "mekanik trombektomi" ile inme geçiren hastaların yüzde 50'si sağlığına kavuşuyor- FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berilgen: - "İnme geçiren hasta zamanında getirilirse ve uygun vakalar olursa her iki hastanın birinde yüzde 99 düzelme sağlıyoruz"- FÜ Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç: - "İlimizde hastalarımızı almaya başladık.

32. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi

32. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreyi takip eden basın mensuplarından görüntü- Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Turgay Arınsoy'un açıklamaları Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Turgay Arınsoy, Türkiye'de 10 yıllık süreçte böbrek yetmezliği bulunan hasta sayısının 2,5 kattan fazla arttığını belirterek her 7 erişkinden 1'inde bu rahatsızlığın görüldüğünü bildirdi.

Sigara ve Obeziteyle

Sigara ve Obeziteyle "Hipnoz"Lu Mücadele

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Atatürk Üniveristesi Tıp Fakültesi önünden görüntü,- Detaylar,- Merkezden görüntü,- Hipnoz tedavisinden görüntü,- Hastaya telkinle tedavi,- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan ile röp,- Detaylar, Sigara ve obeziteyle "hipnoz"lu mücadele- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde kişilik tiplerine göre yapılan hipnozla sigara bırakma ve obeziteyle mücadele ediliyor- Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taştan: - "Bana gelen her hastanın öncelikle kişilik tipini keşfediyorum ve verdiğim telkinler onun kişilik tipine uygun olan telkinler.

Eksikliği Hasta Ediyor

Eksikliği Hasta Ediyor

Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özışık ve Beslenme Danışmanı Dr. Dyt. Yonca Sevim, magnezyum eksikliği ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Sahilleri Kaplayan Yosunlardan Korkmayın

Sahilleri Kaplayan Yosunlardan Korkmayın"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Deniz yüzeyinde ve sahile vurmuş yosunlar detay-Denize giren vatandaşlar-Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Güroy'un konuşması YILMAZ ORUÇ - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Armutlu Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Güroy, ani yaz sıcakları nedeniyle denizlerde özellikle sahile yakın bölümlerde yosun miktarının artabildiğini belirterek, bunların insan sağlığına hiçbir zararının bulunmadığını söyledi.

Gurbetçi, Diş Tedavisinde Memleketini Tercih Ediyor

Gurbetçi, Diş Tedavisinde Memleketini Tercih Ediyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diş muayenehanesi, - ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı ile röportaj, - Diş tedavisi olan hastalar, "Gurbetçi, diş tedavisinde memleketini tercih ediyor"- Yurt dışındaki Türk vatandaşları, yaz mevsimiyle birlikte, hem tatil yapmak hem de diş tedavisi amacıyla Türkiye'ye geliyor- ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çanakçı: - "Gurbetçilerimiz tatillerini yapıyor veya akrabalarını, dostlarını görüyor.

Türkiye Bel Fıtığı Tedavisinde Avrupa'nın Önünde

Türkiye Bel Fıtığı Tedavisinde Avrupa'nın Önünde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane detayları- Ameliyattan detay görüntü- Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy ile röportaj Türkiye bel fıtığı tedavisinde Avrupa'nın önünde- Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Yücesoy: "Yurtdışından çok sayıda hasta Türkiye'ye ameliyat olmak için geliyor.

Kalitesiz Güneş Gözlüğü Kullanıp Gözünüzden Olmayın

Kalitesiz Güneş Gözlüğü Kullanıp Gözünüzden Olmayın"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yalova Devlet Hastanesi'nde bir göz muayenesinden detay- Güneş gözlüğü satan optikçiden detay- Op. Dr. Onur Gülseren'in konuşması- Optik dükkanı sahibi Yasin Bağcı'nın konuşması "Kalitesiz güneş gözlüğü kullanıp gözünüzden olmayın" Yalova Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Gülseren, yaz aylarında güneş ışınlarından korunmak için alınan güneş gözlükleri konusunda uyarıda bulundu.

Süt Dişlerinin Erken Çekilmesi

Süt Dişlerinin Erken Çekilmesi" Eğrilik Nedeni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı ile röportaj, - Diş hekimlerinin çalışken görüntüleri, "Süt dişlerinin erken çekilmesi" eğrilik nedeni- ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çanakçı: - "Küçük yaşlarda diş bozuklukları görülmeye başlanıyor.

Doktor Kapısındaki Yoğunluğa

Doktor Kapısındaki Yoğunluğa "Teknolojik" Çözüm

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastanede sıra bekleyen hastalar- Hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir'in açıklamaları- Uygulamanın gösterilmesi-Hasta Ayşe Koçak'ın açıklamaları- Detaylar Doktor kapısındaki yoğunluğa "teknolojik" çözüm- Çorum ve komşu illere hizmet veren Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, doktor kapılarındakiyoğunluğu önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulamayla, randevu alan hastalar muayene sırasını akıllı telefon ve internetüzerinden takip edebiliyor- Yrd. Doç. Dr. Zehir: "Akıllı telefon kullanan hastalarımız uygulamayı benimsedi.

Nakiller, Hastanın Ömrünü Uzatıyor

Nakiller, Hastanın Ömrünü Uzatıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinden görüntü,- Detaylar,- Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile röportaj,- Hastalardan detaylar, "Nakiller, hastanın ömrünü uzatıyor"- Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydınlı: - "Karaciğer tümörü olan bir hasta, normalde 6 ay içerisinde vefat etmesi beklenirken, karaciğer nakli yapıldığında en az beş yıl yaşama ihtimali yüzde 80'lere çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Katılımcılardan detay- Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun konuşması- Saraçoğlu'na hediye takdim edilmesi Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu: - "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bilme fazla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" dedi.

Hem Beden Hem Ruh Sağlığı İçin Hareket Et

Hem Beden Hem Ruh Sağlığı İçin Hareket Et

Dr. Eren Eroğlu "Yürümek, zaman mekan tanımadan tüm koşullar altında yapılması mümkün bir spordur" diyor. Uzm. Dr. Eren Eroğlu yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Kellik Sorununa Etkili Çözüm:

Kellik Sorununa Etkili Çözüm: "Organik Saç Ekimi"

GÖRÜNTÜ DETAYI: - Saçın ekileceği bölgenin belirlenmesi- Saç ektirecek kişinin operasyona hazırlanması- Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aytaç'ın konuşması- Kişiden yağ alma işlemi- Saç ekilecek yerden detay- Alınan köklerden saç ekimi- Saçın ekilmesi Kellik sorununa etkili çözüm: "organik saç ekimi"- Bir estetik kliniğinde yaklaşık iki yıllık araştırmalar sonucu geliştirilen yöntem sayesinde kişinin vücudundan alınan kök hücreyle zenginleştirilmiş yağ, karışımla işleme tabi tutulduktan sonra saçtan yoksun bölgeye enjekte ediliyor- Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç: - "Saçlı deriyi bir tarla, kökleri de tohum olarak düşünürsek, saçlı deriyi yani tarlayı güçlendiriyoruz ve ektiğimiz tohumlar orada daha güzel tutunuyor.

Yerli

Yerli "Fıtık Yaması" Üretecekler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yalova Üniversitesinde yapılan fıtık yamasını projesinden detay görüntü- Doç. Dr. Kadriye Tuzlakoğlu'nun konuşması- Doç. Dr. Didem Saloğlu'nun konuşması YILMAZ ORUÇ - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümünde, Türkiye'deki ihtiyacın tamamen ithalatla karşılandığı "fıtık yaması"nı yerli imkanlarla üretmek amacıyla proje yürütülüyor.

Çocuklardaki Akıllı Telefon Merakı, 112'yi Meşgul Ediyor

Çocuklardaki Akıllı Telefon Merakı, 112'yi Meşgul Ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün dışarıdan görüntüsü- Çağrı alan çalışanlar- Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ahmet Umut Karadeniz ile röportaj- 112 görevlisi Zeynep Bayrak ile röportaj- 112 görevlisi Ömür Gürdal ile röportaj Çocuklardaki akıllı telefon merakı, 112'yi meşgul ediyor-Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Karadeniz: -"Çocuklar akıllı cep telefonlarını ellerine aldıklarında, dokunmatik olmasından dolayı yanlışlıkla ilk 112 tuşuna basıyorlar ve buraya çağrılar düşüyor.

3. Ortadoğu Jinekolojik Endoskopi Kongresi

3. Ortadoğu Jinekolojik Endoskopi Kongresi

Görüntü Dökümü: Tek delik cerrahisi detayları, Fatih Şendağ açıklaması 3. Ortadoğu Jinekolojik Endoskopi Kongresi- Ortadoğu Jinekolojik Endoskopi Derneği (MESGE) Başkanı Prof. Dr. Şendağ: - "Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan robot ile başka bir şeye ihtiyaç duymadan sadece göbek deliğinden tüm ameliyatları yapabileceğiz" Ortadoğu Jinekolojik Endoskopi Derneği (MESGE) Başkanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, gelecek yıl hizmete girecek "Da Vinci" adlı yeni robot ile göbek çukurundan tüm ameliyatların yapılabileceğini söyledi.

9. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi

9. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi

9. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi- Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kuyucu: - "Günümüzde yenidoğan ölümlerini bir tarafa bırakırsak, çocuklarda en sık sağlık problemlerine sebep olan hastalık, çocuk enfeksiyon hastalıklarıdır"- "Ülkemizde geçmişte ekim ya da kasım aylarında gördüğümüz grip, birkaç yıldır ocak, şubat, mart ve hatta nisana kadar uzanabilecek bir süreç içerisinde ortaya çıkıyor" Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu, Türkiye'de geçmişte ekim ya da kasım aylarında görülen grip hastalığının, birkaç yıldır ocak ile nisan ayları arasında ortaya çıktığını bildirdi.

Domuz Gribi Sessizce Geçti

Domuz Gribi Sessizce Geçti

Domuz gribi sessizce geçti- Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kılınç: - "(Domuz gribi) Biz, bu sene sessiz olarak salgını yaşadığımızı düşünüyoruz" Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, bu yıl 57 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribiyle ilgili, "Biz, bu sene sessiz olarak salgını yaşadığımızı düşünüyoruz" dedi.

Çocuk Yaşta Kalp Krizi Geçirdi, Atardamarı 70 Yaşında Gibi

Çocuk Yaşta Kalp Krizi Geçirdi, Atardamarı 70 Yaşında Gibi

Çocuk yaşta kalp krizi geçirdi, atardamarı 70 yaşında gibi- Kocaeli'nde 14 yaşında by-pass ameliyatı olan ortaokul öğrencisine hiperkolesterolemi (kolesterol yüksekliği) tanısı koyuldu- KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Babaoğlu: - "Kötü huylu kolestrol birikiyor, normalde 100 civarında olması gerekirken, bu çocukta 600-700 civarlarındaydı"- KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omay: - "Kalpten çıkan ve vücuda kan getiren büyük atardamarda yüksek oranda yağ biriktiğini gördük. 70 yaşında hastalarda bulunan atardamar gördük" METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY- Kocaeli'nde 14 yaşında by-pass ameliyatı olan ve hiperkolesterolemi (kolesterol yüksekliği) tanısı konulan 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Gülizar Hatice Koç'un atardamarının 70 yaşındaki hastalarınki gibi olduğu belirlendi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]