Narkozun yan etkileri ve yan etkilerin vucuttan nasil atilmasi ile ilgili makaleler

Narkozun Yan Etkileri ve Yan Etkilerin Vucuttan Nasil Atilmasi ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Narkozun Yan Etkileri ve Yan Etkilerin Vucuttan Nasil Atilmasi ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Gebelik Dönemindeki Depresyona Dikkat Edilmeli

Gebelik Dönemindeki Depresyona Dikkat Edilmeli"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Yazıcı, gebelik ve doğum sonrası dönemde görülen depresyonun özellikle çocukları olumsuz etkilediğini belirterek, "Sağlıklı bir anne olmadan sağlıklı bir bebeğin olması mümkün değil. Haliyle önce kendi tedavimize bakmak zorundayız." dedi.

Medıcana'da Organ Nakli Eğitimi

Medıcana'da Organ Nakli Eğitimi

Türk Yoğun Bakım Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) tarafından Samsun Özel Medicana Hastanesi’nde organ nakli ile ilgili eğitim verildi.

Yaza daha fit girmek için edinmeniz gereken 5 alışkanlık

Yaza daha fit girmek için edinmeniz gereken 5 alışkanlık

Diyetisyen Kübra Bal ile daha fit ve sağlıklı olmaya hazır mısınız? tam Vücudumuza olumlu katkı sağlayacak öneriler ve bu yazın favori 5 yaz sebzesi ile zayıflamak mümkün olacak.

Ergenlikte Diyet, Gelişimi Olumsuz Etkiliyor

Ergenlikte Diyet, Gelişimi Olumsuz Etkiliyor"

Hareketsizlik ve yanlış beslenme nedeniyle 14 yaşında 105 kilograma ulaşan Burak Şener, egzersiz fizyolojisi uzmanı Dr. Nilay Ergen, psikolog ve bireysel spor eğitmeni gözetiminde 1 ay önce başladığı çalışma sonucunda 99 kilograma indi.

Tansiyon Hastasıysanız, 24 Saatlik Takip En Güvenli Yöntem

Tansiyon Hastasıysanız, 24 Saatlik Takip En Güvenli Yöntem

Doç. Dr. A. Ozan Kınay, 10- 17 Nisan Kalp Haftası dolayısıyla kalp ve damar sağlığını tehdit eden ve birçok ölümcül hastalığa zemin hazırlayan hipertansiyon hastalığının teşhisinde doğru kan basıncı ölçümünün önemine vurgu yaptı.

Depresyona Karşı Nasıl Beslenmeliyiz?

Depresyona Karşı Nasıl Beslenmeliyiz?

Sağlıklı beslenme depresyon tedavisinde de önemli bir yere sahip.*Beslenmede basit karbonhidratları çıkarmak depresyon tedavisinde başarıyı artırır. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, şeker ve şekerli yiyecekler yerine uygun miktarda meyve, her öğün salata veya sebze tüketimi önemli.*Depresyonda sigara, alkol ve kafeinli içeceklerin tüketiminin azaltılması faydalı olur.

Uyumadan Önce Akıllı Telefon Kullanımına Dikkat!

Uyumadan Önce Akıllı Telefon Kullanımına Dikkat!

Geceleri telefonunuzu elinize alınca, telefonunuzun ekranından tam gözlerinize doğru bir foton demeti (mavi ışık) gönderilir ve bu durum beyninize yorgun hissetmenizi sağlayan melatonin hormonunu salgılamaması uyarısı yapar. Melatonin, insan beyninde bulunan ve uyurken salgılanan bir hormondur.

Minikler

Minikler "Yaşama Yol Ver"Di

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Motorize ekiplerin gösterisi, şehir turu Şehit Ahmet Benler İlkokulu birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilere tanıtılan 112 araç ve ekipmanları daha sonra minikler tarafından uygulanması Muğla Valisi Amir Çiçek açıklaması MUĞLA (AA) Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Servis araçlarına yol verilmesine dikkat çekmek amacıyla "Yaşama Yol Ver" projesi Marmaris'te minikler tarafından tanıtıldı.

Anne-babalara 'Alerjik Nezle' Uyarısı

Anne-babalara 'Alerjik Nezle' Uyarısı

Alerjik nezlenin soğuk algınlığı ile karıştırılan bir hastalık olduğunu belirten Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. İpek Özkan Akman, “Hayvan tüyleri, duman, toz ve polen gibi alerjenler, alerjik nezleye neden olabiliyor.

Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu Başladı

Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitimi Sempozyumu'nun açılışı Kursiyer hekimlerin görüntüsü Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu ile röportaj Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu başladı Sempozyum başkanı Prof. Dr. Sayarlıoğlu: "Romatizmal hastalıkların tedavisinde başta romatoloji uzmanı olmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, ortopedi uzmanı ve gereğinde diğer uzmanlık dallarının ekip olarak çalışması gerekmektedir.

Uçakta Rahatsızlanan Rumen Yolcu Trabzon'da Tedavi Ediliyor

Uçakta Rahatsızlanan Rumen Yolcu Trabzon'da Tedavi Ediliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Hastaya hediye takdimi -Hastanın hediyeyi diğer hastalara ve sağlık personelini ikram etmesi -Ducu'nun açıklamaları -Başhekim Doç. Dr. İsmet Durmuş'un açııklaması -Ducu'nun ailesiyle basına poz vermesi -Ducu'nun hemşirenin elinden tutup yürümesi -Romanya'nın Trabzon Fahri Konsolosluğu Mustafa Beyazlı'nın açıklaması - Malezya'dan Bükreş'e seyahat ederken rahatsızlanan Angela Ducu, tedavi altına alındığı Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesinden servise alındı Ducu: "Hastanedeki hizmetten çok memnunum. Tamamen profesyonel bir iş yapıyorlar" TUĞBA YARDIMCI - Malezya'dan Bükreş'e seyahat ederken rahatsızlanan Rumen yolcu Angela Ducu, uçağın acil iniş yaptığı Trabzon'daki tedavisinin ardından sağlığına kavuşuyor.

Organ Bağışı Avrupa'da Yüzde 95, Türkiye'de Yüzde 10 Oranında

Organ Bağışı Avrupa'da Yüzde 95, Türkiye'de Yüzde 10 Oranında

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Karaciğer Nakli Birimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam, Avrupa ve ABD'de beyin ölümü gerçekleşen kişilerde organ bağışlanma oranının yüzde 90- 95, Türkiye'de ise yüzde 5- 10 aralığında olduğunu söyledi.

Diyabet Hastalarına Özel Un Üretildi

Diyabet Hastalarına Özel Un Üretildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Diyabetik un ile yapılan yiyecekler, pide, kurabiye, börek, kek Diyabetik undan detaylar Makineye un konması Hamur yapılması Konya Yıldızı Un Fabrikası Genel Müdürü İbrahim Güzel'in açıklaması Diyabet hastalarına özel un üretildi Konya'da bir un fabrikasında, kan şekerini yüzde 40 daha az yükselten, yüzde 30 lif oranına sahip un üretimi yapıldı Firma Genel Müdürü Güzel: "Beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüz, tam buğday ve kepekli ekmeğin glisemik indeksi 98 iken, bizim ürettiğimiz unun glisemik indeksi ise 61'dir" "Ürettiğimiz glisemik indeksi düşük unları Almanya ve ABD'ye ihraç ediyoruz.

Küçük Zeliha'ya

Küçük Zeliha'ya "İkiz" Umut

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ali Sami Gürbüz ile röportaj İkiz bebeklerin anne kucağında ağlaması Anne ile röportaj İlik nakli bekleyen Zeliha'nın kardeşlerini kucağına alıp sevmesi METİN BOLAT - Konya'da, talasemi hastası 7 yaşındaki kızı Zeliha'ya ilik nakli yapılabilmesi için, tüp bebek yöntemiyle genetik açıdan uyumlu ve hastalık taşımayan embriyolarla hamile kalan Rukiye Şarlı, kızına donör olacak ikizlerini sağlıklı şekilde kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Kornea Nakli

Kornea Nakli"Nde Uzun Bekleyişler Son Buldu - Bursa

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Göz doktoru Neslihan Parmak ile röportaj Kornea ameliyatı olmuş hastalar ile röportaj "Kornea nakli"nde uzun bekleyişler son buldu Güney Marmara'da "kornea nakli" bekleyen hastalara hizmet vermek amacıyla Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan "Göz Bankası", yıllarca görme sıkıntısı çeken hastaların nakil için gerekli bekleme sürelerini azalttı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz doktoru Parmak: "Bize başvuran hastalarımız çok kısa bir sürede nakil olma imkanına sahipler.

Teröre Rağmen Orada Olmak Zorundayız

Teröre Rağmen Orada Olmak Zorundayız"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seminerden detaylar Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç'un konuşması -SADEFE Başkanı Opr. Dr. Koç: -"(Terör örgütü PKK'nın sağlık personeline yönelik saldırıları) Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların cinayet olduğunu ilan ediyoruz" -"Terörün yapmak istediği yıldırma, sindirme ve korkutma politikasıdır.

Türkiye'de 25 Bin Hasta Böbrek Bekliyor

Türkiye'de 25 Bin Hasta Böbrek Bekliyor

Türk Böbrek Vakfı Tıbbi Koordinatörü ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Türkiye'de 65 bin civarında böbrek yetersizliğine bağlı hasta olduğunu ve bu hastalardan en az 25 bininin böbrek beklediğini söyledi.

Zika virüsünden kurtulmanın 10 yolu

Zika virüsünden kurtulmanın 10 yolu

Zika virüsü, Latin Amerika'da hızla yayılıyor ve virüsün diğer kıtalara da sıçramasından endişeleniliyor. Sinek savar kullanmak ve uzun kollu kıyafetler giymek virüsten korunmanın yolları arasında.

Çocuklarda zeka gelişimi için 10 adım

Çocuklarda zeka gelişimi için 10 adım

Bilimsel çalışmalar, çocukların zekalarının sadece genetik faktörlere bağlı olarak gelişmediğini gösteriyor. Çocukların zeka gelişiminde anne ve babaların tüm tutum ve davranışları da ciddi rol oynuyor.

Doç. Dr. Gündoğan: İyi Beslenerek Gripten Korunun

Doç. Dr. Gündoğan: İyi Beslenerek Gripten Korunun

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Beslenme Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Kürşat Gündoğan, kış aylarında özellikle vücut savunması zayıf kişilerin, ciddi sıkıntılara yol açan gribal enfeksiyonlardan doğal ve düzenli beslenmeyle korunulabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Balkan:

Doç. Dr. Balkan: "Vücudunuzdaki Hormonlar Sizi Derinden Sarsabilir"

Medicana International İstanbul Hastanesi doktorlarından Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fevzi Balkan, “Farkında olmadığınız ve ciddi tehlikeler barındıran, vücudunuzdaki bazı değişiklikler hormonal olabilir.

Anestezi Teknisyeninin 90 Dakika Sonra Hayata Dönmesi

Anestezi Teknisyeninin 90 Dakika Sonra Hayata Dönmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Anestezi biriminin 1,5 saatlik ölüm kalım mücadelesini bir başka sağlık personeli üzerinde canlandırarak anlatması- Dr. Semih Koşanoğlu ve Dr. Ayşe Taşdemir ile röportaj- Hüseyin Çapur'a müdahale edildiği günkü güvenlik kamerası görüntüleri - Hüseyin Çapur'ın yayınlanan röportajın tekrarı - Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi Birimi Sorumlusu Dr. Koşanoğlu: "Hastamızın kalbi normal hale gelmedi, uğraşa devam ettik. 1,5 saat sonunda solunum ve ritm normal hale gelmeye başladı.

Sivas'ın Termal Suları Şifa Dağıtıyor

Sivas'ın Termal Suları Şifa Dağıtıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaplıcanın dışardan görüntüsü - Hastaların kaplıcadaki görüntüleri - Tedavi havuzundan görüntü - Prof. Dr. Sami Hizmetli'nin açıklamaları - Hastalar ile röportaj Sivas'ın termal suları şifa dağıtıyor- Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi'nde iltihaplı olmayan kronik romatizma, eklem kireçlenmesi, bel-boyun fıtığı bulunan hastalara, kaplıca ve fizik tedavi yöntemleriyle tedavi uygulanıyor- CÜ Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Hizmetli: - "Ülkemiz jeotermal kaynaklar bakımından dünyanın 7. zengin ülkesi ve Sivas da bu sıralamada 6. veya 7. sırada geliyor.

Geçirdiği 9 Kalp Ameliyatıyla Tıp Tarihine Geçti

Geçirdiği 9 Kalp Ameliyatıyla Tıp Tarihine Geçti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kalp hastası Halim Yılmaz ailesi ile hastane koridorunda yürürken - Halim Yılmaz hastane odasında ailesi ile sohbet ederken - Prof. Dr. Kerim Çağlı ile röportaj- Halim Yılmaz hastane koridorunda yürürken- Prof. Dr. Kerim Çağlı ile Halim Yılmaz sohbet ederken- Halim Yılmaz ile röportaj Geçirdiği 9 kalp ameliyatıyla tıp literatürüne girdi- Kalp rahatsızlığı nedeniyle 27 yılda 8 ameliyat geçiren ve doktorların 6 ay ömür biçtiği 59 yaşındaki Halim Yılmaz, 9'uncu kalp ameliyatı sonrası hayata tutunmayı başardı- Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalp damar cerrahı Prof. Dr. Çağlı: - "Bu kadar başarılı geçmesini biz de beklemiyorduk. Verilerimizi gönderdik, uluslararası literatürde yayımlanacak"- Halim Yılmaz: - "Gitmediğim doktor kalmadı, 'masadan kalkamayabilirsin' dediler.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Sarkmalara

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Sarkmalara "Estetik" Çözüm

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane cerrahi tabelası, - Hastane koridorlarındaki insanlardan detay, - Obez insanlardan detaylar (ARŞİV), - Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım'ın açıklaması, - Doç. Dr. Sezgin Yılmaz'ın açıklaması, - Hastane binasından genel görüntü, Mide küçültme ameliyatı sonrası sarkmalara "estetik" çözüm- AKÜ Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldırım: - "Obezite cerrahisinden sonra aşırı kilolular zayıfladıkları takdirde karın ve göğüs bölgelerinde kolları ile bacaklarında aşırı derecede deri sarkmaları oluşabilir.

Büyüme Ürünlerine Rağbet Göstermeyin

Büyüme Ürünlerine Rağbet Göstermeyin"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bebek görüntüleri (Arşiv),- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak'ın konuşması, "Büyüme ürünlerine rağbet göstermeyin"- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orbak: - "Büyüme için dengeli beslenme ve iyi bir boy uzamasını sağlaması açısından egzersiz önemli"- "Bunun dışında piyasada büyümeyi hızlandırdığına yönelik satışı yapılan ürünlere kesinlikle rağbet edilmemesi gerekir" İLHAMİ ERKILIÇ - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak, çocukların sağlıklı gelişimi için dengeli beslenme ve egzersizden başka şeye ihtiyaç duyulmadığını belirterek, piyasada büyümeyi hızlandırdığı iddiasıyla satılan ürünlere rağbet edilmemesini istedi.

Palyatif Merkezi Kuruldu

Palyatif Merkezi Kuruldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi Palyatif servis önünden görüntü, - Detaylar, - Servis odalarından görüntü, - Doktar ile röportaj, - Detaylar, - Hasta Yakınları ile röportaj, Erzurum'da palyatif merkezi kuruldu- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oluşturulan merkezde sağlık durumu ağır hastalara her türlü bakım uygulanarak son dönemlerini rahat geçirmeleri sağlanıyor Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık durumu ağır hastaların son dönemlerini rahat geçirebilmesi için her türlü bakımlarının yapıldığı "Palyatif Bakım Merkezi" oluşturuldu.

Çocuklar Hastane Fobisini Çizgi Film Kahramanlarıyla Yeniyor

Çocuklar Hastane Fobisini Çizgi Film Kahramanlarıyla Yeniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çizgi film karakterlerinin çizilmesi ve boyanması, -Hastane Başhemşire Yardımcısı Beyzanur Topaktaş röportaj. YOZGAT- (AA) Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, çocuk hastaların hastane fobisini yenmek adına hastanede yeni düzenlemeler yaptı.

Farklı Cinsel Fanteziler 'Aıds'i Tetikliyor

Farklı Cinsel Fanteziler 'Aıds'i Tetikliyor

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinin doktorları, farklı cinsel fantezilerin AIDS’in bulaşmasında etkili olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle gençlerde artan uyuşturucu kullanımıyla beyindeki kontrol kalkıyor ve her önüne gelen kişiyle kontrolsüz cinsel ilişkiye giriyor.

Hastanelere

Hastanelere "Basın Odası" Geliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan'ın konuşması - Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Özhan: - "Basın mensubu arkadaşımız bizim kurumumuzda ona tahsis edilen bilgisayarla haberini yazarak kendi gazetesi ya da televizyonuna fotoğraf ve görüntüsünü gönderebilecek" Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, "Basın mensubu arkadaşımız bizim kurumumuzda ona tahsis edilen bilgisayarla haberini yazarak kendi gazetesi ya da televizyonuna fotoğraf ve görüntüsünü gönderebilecek" dedi.

Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek

Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Organların götürülmesi- Organ Nakli Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen'in konuşması- Organ Nakli Bursa Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar'ın konuşması Organlarıyla 5 kişiye hagyat verecek- Beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş'nin bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek Bursa'da, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş. adlı kadının bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek.

Kanser Hastalarında Üreme Sağlığı Korunabilir

Kanser Hastalarında Üreme Sağlığı Korunabilir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Prof. Dr. Gürkan Uncu ile ropörtaj Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, "Herhangi bir şekilde genç yaşta kemoterapi alacak hastalarda, üreme ile ilgili bir şeylerin yapılabileceğini bilmek ve bir hekimle konuşmak gerekiyor" dedi.

Türkiye'de Gebelikte Anne Ölümlerinde Düşüş

Türkiye'de Gebelikte Anne Ölümlerinde Düşüş

Birleşmiş Milletler (BM), dünya genelinde gebelikte anne ölüm oranında 1990 yılına kıyasla bu yıl yüzde 44 düşüş olduğunu ve 2015'te Türkiye'de 16, dünya genelinde ise 303 bin kadının gebelik ve doğum sonrasındaki ilk 6 haftalık süreçte hayatını kaybedeceğini öngördüklerini açıkladı.

MİT'çinin Cinnet Getirip Öldürdüğü Eşi 3 Kişiye Umut Oldu

MİT'çinin Cinnet Getirip Öldürdüğü Eşi 3 Kişiye Umut Oldu

Bursa'da 3 gün önce MİT'çi K.Ş. cinnet getirerek kızını, eşini vurmuş ve intihar etmişti. Ağır yaralanan ve hayata vedan eşin organları 3 kişiye umut oldu.

Ablasına Karaciğeriyle Hayat Verdi

Ablasına Karaciğeriyle Hayat Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Hastane odasından detay-Esra Değer ve kardeşi ile röportaj-Baba Musa Değer ile röportaj Ablasına karaciğeriyle hayat verdi- Konya'da ani gelişen karaciğer yetmezliğiyle mücadele eden 23 yaşındaki Esra Değer, kardeşi Ayşe Değer'den alınan karaciğer dokusuyla hayata tutundu- Ayşe Değer: - "O benim bir parçam. Kendime geldiğimde hemen ablamı sordum. Onu kurtardığım ve yeniden hayata bağladığım için çok mutluyum" METİN BOLAT - Konya'da ani gelişen karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya giren 23 yaşındaki Esra Değer'e kardeşinden alınan karaciğer dokusu nakledildi.

Tedavi Tanı Kiti

Tedavi Tanı Kiti" Üretilmeye Başlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Teknokentten genel ve detay görüntü- Açılışın yapılması ve Vali Taşyapan'ın konuşması- Birimin gezilmesi- Üretim bandının çalıştırılması- Canan Kalsın'ın konuşması Van'da "tedavi tanı kiti" üretilmeye başlandı- YYÜ Teknokent bünyesinde DAKA desteğiyle kurulan şirket, hastane laboratuvarında yoğun kullanılan tedavi tanı kitlerini, Van'da üretmeye başladı- Vali Taşyapan: "Burada üretilecek kitler, hem ülkemizin ekonomisine katkı sunacak hem de insanlarımızın sağlığına erken kavuşmasını sağlayacak"- Firma yetkilisi Kalsın: "Yüksek teknoloji ürünlerin bu bölgede üretilmesinin önünde hiçbir engel yok. Bütün yatırımcıların da buralara gelip elini taşın altına koyması lazım" Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde hizmet veren şirket, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle kurduğu laboratuvarla Türkiye'nin yerli bilimsel tanı amaçlı kitlerini üretmeye başladı.

Küçük Kızın Yüzünü Bakan Müezzinoğlu Güldürdü

Küçük Kızın Yüzünü Bakan Müezzinoğlu Güldürdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık ekiplerinin küçük Sıla'nın evine gelişi- Sağlık ekiplerinin küçük Sıla'yı tedavi etmesi- Küçük Sıla'nın hastaneye götürülüşü- Küçük Sıla sağlık ekipleri tarafından odasına götürülürken- Sıla'nın annesi Gülhan Cengiz ile röportaj- Sıla ile röportaj- Detay- Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Özgecan Demirbaş ile röportaj Küçük kızın yüzünü Bakan Müezzinoğlu güldürdü- Kalbindeki delik nedeniyle acilen ameliyat olması gereken 10 yaşındaki Ayşe Sıla Cengiz, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun talimatıyla Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı- Anne Cengiz: "Sağlık Bakanımıza sesimizi duyurabildim. Çok seviniyorum.

Bedensel Engelli Sporcudan

Bedensel Engelli Sporcudan "İlk Adım"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Engelli sporcu Sait'in hastaneye getirilmesi, - Sait'in yürüme robotu için hazırlanması, - Sait'in robot yardımıyla yürümesi ve konuşması, - Fizyoterapist Nilüfer Aydemir'in konuşması, - Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, Bedensel engelli sporcudan "ilk adım"- Adana'da yaşayan bedensel engelli sporcu Sait Edemen, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırılan "Robotik Yürüme Cihazı" sayesinde ilk adımlarını atabilmenin mutluluğunu yaşadı- Edemen: "Çok umutluyum, umarım bu cihaz başkalarına da umut olur.

E-Nabız

E-Nabız" Vücuttaki Radyasyon Dozunu da Gösterecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -e-Nabız sisteminin ekranda tanıtımı-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci'nin açıklamaları "e-Nabız" vücuttaki radyasyon dozunu da gösterecek- Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve her türlü sağlık kaydına erişime olanak sağlayan "e-Nabız" sistemi üzerinden görüntüleme cihazlarının yaydığı radyasyon dozu da öğrenilebilecek- Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Birinci: - "Hasta röntgen ve teknik cihazların ne kadar radyasyon verdiğini görme şansına sahip olacak.

Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi

Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Otomobil, motosiklet ve bisikletlerden genel görüntü- Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği Başkanı Altuğ Ulucan'ın konuşması - Eskişehir Auto Show 26 Başkanı Hasan Akbaş'ın konuşması - Tiyatro gösterisi Bilecik'in İnhisar ilçesinde, Belediye ve Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği işbirliğinde "Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Mahkeme Kararıyla Ameliyat Edilen Suriyeli Bebek

Mahkeme Kararıyla Ameliyat Edilen Suriyeli Bebek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mahkeme kararıyla ameliyat edilen Suriyeli bebek- 9 aylık Aliye Rezzuk ameliyat edildi- Bebekten detaylar - Hemşire Ayfer Ablığ'ın konuşması Mahkeme kararıyla ameliyat edilen Suriyeli bebek- Adana'da, anne ve babasına ulaşılamadığı için mahkeme kararıyla kalbinden ameliyat edilen 9 aylık Aliye Rezzuk'un sağlık durumu iyiye gidiyor Adana'da, anne ve babasına ulaşılamadığı için mahkeme kararıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kalbinden ameliyat edilen 9 aylık Suriyeli Aliye Rezzuk'un sağlık durumu iyiye gidiyor.

Umke Personeline Sahra Hastanesi Eğitimi Verildi

Umke Personeline Sahra Hastanesi Eğitimi Verildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sahra hastanesinin kuruluş aşamaları- Sahra hastanesinin iç ve dış görüntüsü- Umke Birim Sorumlusu Öner Çakal röportajı UMKE personeline sahra hastanesi eğitimi verildi Rize'de, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) "Mobil Şişirilebilir Sahra Hastanesi Kurulumu ve Kullanımı" eğitimi verildi.

Eksikliği Hasta Ediyor

Eksikliği Hasta Ediyor

Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özışık ve Beslenme Danışmanı Dr. Dyt. Yonca Sevim, magnezyum eksikliği ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Türkiye Bel Fıtığı Tedavisinde Avrupa'nın Önünde

Türkiye Bel Fıtığı Tedavisinde Avrupa'nın Önünde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane detayları- Ameliyattan detay görüntü- Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy ile röportaj Türkiye bel fıtığı tedavisinde Avrupa'nın önünde- Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Yücesoy: "Yurtdışından çok sayıda hasta Türkiye'ye ameliyat olmak için geliyor.

Diş Problemleri Sistematik Hastalıkların Belirtisi

Diş Problemleri Sistematik Hastalıkların Belirtisi

Ağızda oluşan diş eti kanamaları sistematik hastalıklar için zemin hazırlar ve olan hastalığında ilerlemesine neden olur. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.

Kulağınıza Kaçan Su Tatilinizi Zehir Etmesin

Kulağınıza Kaçan Su Tatilinizi Zehir Etmesin

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek'in konuşması Kulağınıza kaçan su tatilinizi zehir etmesin- Denizde ve havuzda kalındığında kulakta biriken suyun temizlenmemesi halinde ortaya çıkan iltihaplanmanın şiddetli ağrılar nedeniyle özellikle kısa süreli tatilleri ıstıraba çevirebileceği belirtildi- KÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şimşek: "Kulağımızın içerisinde kalan suyu kafamızı sağa sola sallayarak atmamız gerekir. Bir havlunun ya da peçetenin kenarıyla da kulağımızı nazikçe temizleyebiliriz" ZEKERİYA KARADAVUT - Denizde ve havuzda kalındığında kulakta biriken ve neme dönüşen suyun temizlenmemesi durumunda ortaya çıkan dış kulak iltihabının, çene eklemine, yüzün yarısına ve boyuna yayılan şiddetli ağrılara yol açarak özellikle kısa süreli tatilleri ıstıraba çevirebileceği bildirildi.

Tırnaklarınıza Bakarak Hastalığınızı Öğrenebilirsiniz

Tırnaklarınıza Bakarak Hastalığınızı Öğrenebilirsiniz

Tiroid, kalp hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları ve hatta AIDS bile tırnaklarda belirti gösteriyor. Tırnaklar, birçok ciddi hastalık ve sağlık probleminin habercisi. Tırnaklarınıza bakarak hangi hastalığa sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Zayıflamak İçin İçtiği Çay Yüzünden Karaciğer Nakli Oldu

Zayıflamak İçin İçtiği Çay Yüzünden Karaciğer Nakli Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Seda Nur Çalışkan ve ailesinden görüntü- Seda Nur Çalışkan ile röportaj- Doktorlardan genel detay- Doktorların açıklamaları Zayıflamak için içtiği çay yüzünden karaciğer nakli oldu- Konya'da zayıflamak amacıyla 15 gün kullandığı çay nedeniyle komaya giren hemşirelik öğrencisi Seda Nur Çalışkan, karaciğer nakliyle yaşama tutundu- Prof. Dr. Demir: - "İçinde ne olduğu belli olmayan birtakım bitkisel ürünlerin kullanılması sonucu karaciğer ve böbrekler ciddi zarar görmektedir.

Sebzeler Nasıl Pişirilmeli?

Sebzeler Nasıl Pişirilmeli?

Sebzeler, Türk Mutfağının ve beslenmemizin büyük bir bölümünü oluştur. Çoğunlukla et yemeklerine de sebze konulur. Hemen her mutfakta her zaman sebze bulunur ve her öğünde bir sebze yemeği de yapılır.

Havuz Suyu Diş Sağlığı İçin Risk Oluşturabilir

Havuz Suyu Diş Sağlığı İçin Risk Oluşturabilir

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, yüzme sporu ile ilgilenen kişilerin ağız ve diş sağlığı bakımından risk altında olabileceğini belirtti.

Bahar Detoksu ile Vücudunuzu Yenileyin

Bahar Detoksu ile Vücudunuzu Yenileyin

Kış mevsimi boyunca alınan kalorili gıdalar ve hareketsiz yaşam metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Buna bağlı olarak da bahar döneminde kişi kendini yorgun, halsiz ve bitkin hissedebiliyor.

Hastalığa Dikkat Çekmek Koşarak Geldiler

Hastalığa Dikkat Çekmek Koşarak Geldiler

Görüntü Dökümü: Koşuya katılanların ısınma hareketleri yapması,Koşudan genel detaylar,Madalya töreni,RöportajlarBisiklet gösterisi,Konuşmalar, Hastalığa dikkati çekmek Şanlıurfa'ya koşarak geldiler- SGK'nın malnütrisyon hastalığına dikkati çekmek amacıyla Ankara'dan başlattığı projeye destek veren 30 profesyonel atlet, koşarak geldikleri Şanlıurfa'da maraton ve halk yürüyüşüne katıldı- Başkan Vekili Yazıcı: - "10 milyon kalori harcamayı hedeflemiştik. Hedefimizi biraz daha aşarak 10,7 milyon kaloriyi proje kapsamında harcamış bulunmaktayız" Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Ankara'da başlatılan "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" Projesi, Şanlıurfa'ya ulaşan atletlerin katıldığı maraton ve halk yürüyüşüyle tamamlandı.

Dünya Parkinson Günü

Dünya Parkinson Günü

Görüntü Dökümü: Etkinliğe katılanlardan görüntüler, balon tutan katılımcılar, Katılımcıların dilek balonlarını uçurması, Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Okan Doğu'nun açıklamaları,Bir hastaya tekerlekli sandalye hediye edilmesi, Hasta ve hasta yakınları birlikte yürüyüşü Dünya Parkinson GünüParkinson Hastalığı Derneği (PHD) tarafından Parkinson hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa'da olduğu gibi Mersin'de de "Birlikte Yürüyelim" etkinliği gerçekleştirildi.

Göz Kapağı Düşüklüğüne Neştersiz Çözüm

Göz Kapağı Düşüklüğüne Neştersiz Çözüm

Göz kapağı düşüklüğüne neştersiz çözüm-Görme kapasitesini azaltan göz kapağı düşüklüğü, cerrahi operasyon olmaksızın, plazma teknolojisiyle tedavi edilebiliyor-Bu yöntemle cildin sorunlu dış yüzeyi buharlaştırılarak yeni doku oluşum süreci başlatılıyor-Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Özdemir: -"Plazma enerjisi, havada bulunan gazları kullanarak etkili olur ve cildin en üst tabakasında buharlaşma yaratır.

Çocuk Yaşta Kalp Krizi Geçirdi, Atardamarı 70 Yaşında Gibi

Çocuk Yaşta Kalp Krizi Geçirdi, Atardamarı 70 Yaşında Gibi

Çocuk yaşta kalp krizi geçirdi, atardamarı 70 yaşında gibi- Kocaeli'nde 14 yaşında by-pass ameliyatı olan ortaokul öğrencisine hiperkolesterolemi (kolesterol yüksekliği) tanısı koyuldu- KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Babaoğlu: - "Kötü huylu kolestrol birikiyor, normalde 100 civarında olması gerekirken, bu çocukta 600-700 civarlarındaydı"- KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omay: - "Kalpten çıkan ve vücuda kan getiren büyük atardamarda yüksek oranda yağ biriktiğini gördük. 70 yaşında hastalarda bulunan atardamar gördük" METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY- Kocaeli'nde 14 yaşında by-pass ameliyatı olan ve hiperkolesterolemi (kolesterol yüksekliği) tanısı konulan 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Gülizar Hatice Koç'un atardamarının 70 yaşındaki hastalarınki gibi olduğu belirlendi.

Gripten 'Japon Selamı' ile Korunun

Gripten 'Japon Selamı' ile Korunun"

"Gripten 'Japon selamı' ile korunun"- Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kasapoğlu: - "Grip hastalığından korunmak için tokalaşmaktan, öpüşmekten ve kucaklaşmaktan kaçınılmalı, gerekirse 'Japon selamı' ile yetinilmeli" Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, gribin kişiden kişiye bulaşmasında "tokalaşma ve kucaklaşmanın" önemli rol oynadığını belirterek, "Gerekirse 'Japon selamı' ile yetinilmeli" dedi.

Milli İlaç

Milli İlaç" Üretiminde Dev Adım

"Milli İlaç" üretiminde dev adım- Bilim adamları, Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan yerli ilaç üretimi üzerine hazırladığı projeyle, Türkiye'nin kendi yerli ilaçlarını üretebilmesinin ilk adımını attı- YYÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kıvrak: "Biyolojik araştırmalar sonucunda İnşallah elde ettiğimiz ya da sentezlediğimiz bir türev, ilaç olarak kullanılabilecektir"- "Bizim sentezlediğimiz organik malzeler, potansiyel olarak ilaç olma özelliğine sahiptir ve umut ediyorum ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde elde ettiğimiz bu türevlerden bir tanesi yerli ilaç olarak piyasa veya eczanelerden alınabilecek hale gelecektir" SITKI YILDIZ - Türkiye'nin 2023 vizyonu içerisinde yer alan yerli ilaç üretimine yönelik araştırma başlatan bilim adamları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli ilaç üretimi yolunda büyük bir adım attı.

Salgın Hastalıkların Önlenmesinde Hijyenin Rolü Büyük!

Salgın Hastalıkların Önlenmesinde Hijyenin Rolü Büyük!

Genellikle mevsim geçişlerinde görülen; grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların zamanı geldi çattı. Uzmanlar bu noktada özellikle kapalı alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarının önemine dikkat çekiyor.

260 Kiloya Ulaşan Kadının Umudu Ameliyat

260 Kiloya Ulaşan Kadının Umudu Ameliyat

260 kiloya ulaşan kadının umudu ameliyat- Kahramanmaraş'ta, aşırı kiloları nedeniyle yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan 48 yaşındaki Yaylacık, Osmaniye'deki özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olacak- Yaylacık: "İnşallah güzel haberlerle döner ve bu sıkıntıdan kurtulurum" Kahramanmaraş'ta, hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan ve yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Firdevs Yaylacık, Osmaniye'deki özel bir hastanede yapılacak ameliyatla eski günlerine dönmek istiyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şencan'dan Aa'ya Ziyaret

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şencan'dan Aa'ya Ziyaret

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şencan'dan AA'ya ziyaret-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve beraberindeki heyet, Bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen "Organ Bağışı İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında Anadolu Ajansı'na ziyarette bulundu-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şencan: -"Ajansın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.

Kanser Ölümlerinde Akciğer Birinci Sırada

Kanser Ölümlerinde Akciğer Birinci Sırada

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2015 yılı Şubat ayında yayınladığı verilere göre, dünyada 8 milyon 200 bin olan kanser ölümlerinde 1 milyon 590 bin vakayla akciğer kanseri ilk sırayı aldı Akciğer kanserini karaciğer, mide, kalın bağırsak, meme ve yemek borusu kanserleri izledi Kanserden ölümlerin üçte birine neden olarak yüksek beden kitle indeksi, yetersiz meyve sebze tüketimi, fiziksel aktivite yetersizliği, alkol ve tütün kullanımı gösterildi.

Hayata

Hayata "30 Dakika Mola"

Hayata "30 dakika mola"- Konya'da, ana atar damarında, kalbinden çıktığı noktadan başlayıp böbrek damarlarının altına kadar ciddi yırtık tespit edilen hastanın, vücut ısısı 24 dereceye kadar düşürülüp kan, kalp ve beyin gibi tüm fonksiyonları 30 dakika durduruldu- Hiçbir makineye bağlı olmadan yarım saat boyunca hayattan kopan hasta, yaklaşık 5,5 saat süren ameliyatta yapay damar kullanılıp aort damarının onarılmasıyla iyileştirilerek taburcu edildi METİN BOLAT - Konya'da, ana atar damarında, kalbinden çıktığı noktadan itibaren yırtık olduğu için hemen müdahale edilmediğinde yaşamını yitirecek olan hastanın vücut ısısı 24 dereceye kadar düşürülüp kalp, kan ve beyin gibi tüm dolaşımı ile fonksiyonları yarım saat durduruldu.

Her Sigara Ömrü 5 Dakika Kısaltıyor

Her Sigara Ömrü 5 Dakika Kısaltıyor

Yeşilay Genel Başkanı Karaman: "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü başlangıç olsun. Kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın" "Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır"

İşte Evlilikleri Bitiren Hastalık

İşte Evlilikleri Bitiren Hastalık

Özbölük "Ağız kokusuna sebep olan problem teşhis edilmeli ve sebebe yönelik tedavi uygulanmalıdır. Ağız kokusunu önlemek için kokuya neden olan yiyecek ve içeceklerden kaçınmalıdır" dedi.

Organlarıyla 7 Kişiye Umut Oldu

Organlarıyla 7 Kişiye Umut Oldu

Organlarıyla 7 kişiye umut oldu- Gelibolu'da spor yaptığı sırada beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Savaş Soydaş'ın organları, 7 kişiye nakledilecek Gelibolu ilçesinde spor yaptığı sırada beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Savaş Soydaş'ın organları, 7 kişiye nakledilecek.

Vakalara, Kara Kışı Aşarak Ulaşıyorlar

Vakalara, Kara Kışı Aşarak Ulaşıyorlar

Sağlık Bakanlığı tarafından, kış şartlarının ağır olduğu Erzurum'a gönderilen 8 paletli ambulans, iki snowtrack ve bir ambulans helikopter sayesinde hayati tehlikesi bulunan ve ulaşması imkansız olan vakalar hastaneye ulaştırılıyor Erzurum Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Vançelik: "Kar üstü araçlar sayesinde.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Antalya'da - (2)

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Antalya'da - (2)

Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "2 yıllık bakanlık sürecimde salon toplantıları, masa başında yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda yakalayamadığımız birçok problemi veya çok basit sorunu evdeki hastamızdan, hasta yakınımızdan yakaladık"- "1 Şubat'tan itibaren bütün yöneticilerimiz zile basacak, kapıyı çalacak ve hatır soracak"- "Korkarım ki 3-5 yıl sonra kar topu gibi büyüyen bir teknoloji bağımlılığı grubu geliyor.

Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu, Antalya'da

Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu, Antalya'da

Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "2 yıllık bakanlık sürecimde salon toplantıları, masa başında yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda yakalayamadığımız birçok problemi veya çok basit sorunu evdeki hastamızdan, hasta yakınımızdan yakaladık"- "1 Şubat'tan itibaren bütün yöneticilerimiz zile basacak, kapıyı çalacak ve hatır soracak"- "Korkarım ki 3-5 yıl sonra kar topu gibi büyüyen bir teknoloji bağımlılığı grubu geliyor.

Otistik Bireylere

Otistik Bireylere "Kasaba Gibi" Merkezde Rehabilitasyon

Bursa'da 2007 yılında kurulan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, alışveriş merkezi, yüzme havuzu, spor salonu, pastane, sera, mesleki kurslar gibi imkanlarıyla dünyaya ve Türkiye'ye örnek oluyor Merkez Müdürü Çınar: "Okulumuzun içine alışveriş merkezi kurduk. Bu, bildiğimiz kadarıyla dünyada ilk bizim uyguladığımız proje, şu anda ikinci bir örneği yok" "Avrupa'dan birçok eğitimci ve araştırmacı okulumuza gelip bilgi alıyor.

Artık

Artık "Kolsuz Ali" Diye Çağıramayacaklar

Artık "Kolsuz Ali" diye çağıramayacaklar- Bir kolu doğuştan dirsek hizasından olmayan ve arkadaşlarının "Kolsuz Ali" şeklinde dalga geçmesi nedeniyle okula gitmek istemeyen 9 yaşındaki Ali Şahin'e bir hayırsever tarafından protez kol alındı- Önce protez kolu, ardından da protez koluna saat takılan Ali, artık kimsenin kendisiyle dalga geçmeyeceği için hayata gülümseyerek bakıyor- İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Ali Şahin: - "Okuluma artık rahatça gidebileceğim. Çok mutluyum. Okuyup doktor olmak istiyorum" Antalya'da doğuştan dirsek hizasından kolu bulunmayan ve arkadaşları tarafından "Kolsuz Ali" diyerek dalga geçilen ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki çocuğa, bir hayırsever tarafından alınan protez kol takıldı.

Alzheimer Hastalığında

Alzheimer Hastalığında "Erken Tanı" Umudu

Dünyada milyonlarca kişinin hayatını olumsuz etkileyen Alzheimer hastalığına neden olan bazı genlerin araştırılarak erken tanı ve tedavi olanağı sağlanmasına yönelik DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Nöroloji anabilim dallarının işbirliğiyle çalışma başlatıldı Prof. Dr. Erçal: "Gen testi her yaşta yapılabilir, anne karnı da dahil olmak üzere. Ancak 3 yaşındaki çocuğa yapılan testte 60 yaşında Alzheimer riskinin bulunduğunu öğrenmek aile için dram olur.

Hayat Kurtaran Tesadüf

Hayat Kurtaran Tesadüf

Oğlunu öksürdüğü için aile sağlığı merkezine götüren ev kadını Meryem Azaklı, doktorun ısrarı üzerine muayene olunca romatizmal kalp hastalığının bulunduğunu, o anda atak geçirdiğini ve ani ölüm riskinin bulunduğunu öğrendi İlk müdahalesi merkezde yapılan ve ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınan Azaklı'nın doktora götürdüğü oğlu Arda'nın ise basit bir soğuk algınlığı geçirdiği tespit edildi Kısa sürede ameliyatla kalp kapakçıklarının değişmesi gerektiğini öğrenen Azaklı: "Kalp çarpıntım vardı ama önemsemedim, doktora da hiç söylemedim. Doktor hanım iyi olup olmadığımı sordu, kalp atışım hızlı olunca müdahale ettiler.

Beşinci Denemede İkiz Şansını Yakaladı

Beşinci Denemede İkiz Şansını Yakaladı

İzmir'de tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen kızının kardeş isteği üzerine 7 yılda 5 kez aynı tedaviye başvuran bir kadın, ikiz bebeklere hamile kaldı Sibel Varlık: "Maddi ve manevi olarak çok yıprandım ama Defne kardeş istediği için hiç yılmadık, sürekli çaba içindeydik ve güzel bir sonuç elde.

Metabolizmayı Yeniden Harekete Geçirme Yolları

Metabolizmayı Yeniden Harekete Geçirme Yolları

Son beş kilo fazlanız var ama bir türlü veremiyorsunuz. Çünkü metabolizmanız durdu ve siz bunun sebebini bilmiyorsunuz. Yediklerinizi ne zaman ve nasıl tükettiğinize dikkat edin.

Yılbaşı Gecesi Kabus Olmasın!

Yılbaşı Gecesi Kabus Olmasın!

Yılbaşı'nda dilediğiniz kıyafeti giymek, güzel ve formda görünmek istiyorsanız yılbaşı diyet önerileri ve diyet listesi yazımızda sizlerleyiz…Pes etmeyin. 2013 yılbaşı diyet önerilerilerine kulak verin...

Yenidoğan Bebeklerin Fiziksel Özellikleri

Yenidoğan Bebeklerin Fiziksel Özellikleri

Bebeğiniz yeni doğdu ve siz merak içinde bebeğinizi inceliyor, size değişik gelen bazı fiziksel özellikleri dikkatinizi çekiyor ve panikliyorsunuz. Korkmayın... Her ne kadar bu konuda bilgi sahibi olmaya çalışsanız da bazı şeyler gözden kaçabilir.

Günde 20 Dakika Ayırarak Nasıl Zayıflanır?

Günde 20 Dakika Ayırarak Nasıl Zayıflanır?

Bu egzersizlere günde sadece 20 dakikanızı ayırarak daha güçlü, fit ve hızlı olun. Vücudunuzu kısa zamanda geliştiren, ilgili kaslarınıza adeta nokta atışı yapan çalışmalar ve işte adım adım yapmanız gerekenler...

Zayıflama Tabletleri Kalbi Yoruyor!

Zayıflama Tabletleri Kalbi Yoruyor!

Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği üyesi ve Mikro-Gen Ar-Ge Direktörü Dr. Özgür Göknel, Uzakdoğu'dan gelen zayıflama tabletlerinin içinde tiroit bezi ekstrelerine, kalp krizine yol açabilen sibutramin maddesine, ölüme yol açtığı için ABD'de yasaklanan amfetamine rastlandığını söyledi.

En Faydalı 10 Şifalı Bitki

En Faydalı 10 Şifalı Bitki

Çağlardan beri insanların tedavi amacıyla bitkilere yönelmesinin birçok nedeni var. Son yıllarda bunun daha popüler olmasının nedeni, sağlık sigortalarının ve ilaçların fiyatlarının yüksek olmasıdır. Bazen de sorunlar için en sağlıklı ve doğal yöntem olarak bitkiler tercih ediliyor.

Az Uyuyan Çocuklar Başarısız Oluyor!

Az Uyuyan Çocuklar Başarısız Oluyor!

Amerikan Hastanesi Uyku Kliniği Bölüm Şefi Dr. Sabri Derman, uykuları yetersiz olan çocukların okuma, yazma ve matematik problemlerini çözme becerilerinin bozulduğunu ve sağlıklı uyuyanlara göre daha düşük notlar aldığını gösteren araştırmaların olduğunu belirtti.

Çocuklarda Baş Ağrısı Tehlikeli Olabilir!

Çocuklarda Baş Ağrısı Tehlikeli Olabilir!

İlköğretim 2. ve 5. sınıf öğrencilerinin yüzde 49'u; ortaokul ve lise dönemi çocukların ise yüzde 79'u, sıklıkla baş ağrısı çekiyor.

Erkeklerin Ereksiyon Sorunları Artıyor!

Erkeklerin Ereksiyon Sorunları Artıyor!

Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, ekonomik kriz, stres ve sıkıntının erkeklerde sağlık sorunlarının artmasına neden olduğunu belirtti. Son zamanlarda ekonomik krizin yarattığı stres ve sıkıntının, başta ereksiyon olmak üzere erkeklerde sağlık sorunlarının artmasına neden olduğunu gözlemleniyor.

Deprem Korkusu Panik Atak Hastalığına Neden Oluyor!

Deprem Korkusu Panik Atak Hastalığına Neden Oluyor!

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. K. Fatih Yavuz, deprem korkusu yaşayan kişilerde; titreme, terleme, baş dönmesi, sallanma, kalp çarpıntısı, kalp hızında artış, baş ve vücut ağrısı gibi birçok fiziksel belirtinin görülebileceğini belirtti.

Hamilelik Döneminde Her Duyduğunuza İnanmayın!

Hamilelik Döneminde Her Duyduğunuza İnanmayın!

Hamilelik döneminde birçok kişi ağız ve diş sağlığı hakkında asılsız bilgilerle dental tedaviler için yanlış kararlar alabiliyor. Anne adaylarının bu dönemde duydukları yanlış ve doğru bilgileri Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu değerlendiriyor.

Havuza Balıklama Atlamayın!

Havuza Balıklama Atlamayın!

Süleyman Demirel Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisinden Yrd. Doç. Dr. Tamer Karaaslan, denize ve derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığını bildirdi.

Normal Doğum Korkusu Sezaryena Yönlendiriyor!

Normal Doğum Korkusu Sezaryena Yönlendiriyor!

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başaran, "Normal doğum, bebek ve anne açısından sezaryene göre son derece avantajlı ve daha az riskli" dedi.

Unutkanlık Yaşı Düşüyor!

Unutkanlık Yaşı Düşüyor!

Uykusuzluk, yoğun stres ve ilerleyen yaş unutkanlığın en bilinen sebeplerinden bir kaçıdır. Ancak uzmanlar ufak ufak başlayan unutkanlıklarla kendini gösteren Alzheimer hastalığındaki artışa ve hastaların yaş ortalamasının giderek düşmesine dikkat çekiyor.

Erken Ergenlik Gelişimi Sendromuna Dikkat!

Erken Ergenlik Gelişimi Sendromuna Dikkat!

Ergenlik dönemi, çocukların hormonal ve bedensel değişiklikler sonucunda biyolojik olarak erişkin olma sürecidir. Bu süreçte vücutta cinsiyete özgü değişiklikler, boy uzamasında hızlanma ve erişkin boya ulaşılır, üreme yeteneği kazanılır.

Menopoza Sağlıklı Geçiş Yapın

Menopoza Sağlıklı Geçiş Yapın

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Öztekin, kadınların menopoza geçiş ve sonrası dönemi en sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için yılda bir defa doktora gitmeleri gerektiğini bildirdi.

Uykusuzluğun Yeni Çözümü; Yoga

Uykusuzluğun Yeni Çözümü; Yoga

Hindistan'da Yoga Akademi'nin Kurucusu Azerbaycanlı Prof. Dr. Akif Manaf, ''Orijinal yoga sistemindeki nefes ve hareket teknikleriyle, kişide bol bol 'esneme hissi' oluşturarak, sinirsel gerilim gideriliyor ve tatlı bir uyku sistemine girilir'' dedi.

Bütün Korkularınızı Unutabilirsiniz!

Bütün Korkularınızı Unutabilirsiniz!

Psikiyatr ve psikologların son zamanlarda fazlaca uyguladığı ilaç ve hipnoz kullanılmayan ''EMDR Tekniği'' sayesinde, çoğu insanın yaşantısını olumsuz etkileyen uçağa binememe, kapalı yerde kalamama, boğulma, kalabalıkta konuşamama gibi korkuların bir kaç seansta giderilebildiği bildirildi.

Öğün Atlamak Hasta Ediyor!

Öğün Atlamak Hasta Ediyor!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, ''Araştırmalar öğün atlama ile uzamış açlık süresi ve sonrasında daha fazla besin alma ile ortaya çıkan ani kan şekeri artışının, şeker hastalığı ve kalp damar hastalıklarına yakalanmayı kolaylaştırdığını göstermektedir'' dedi.

Büyük Göğüs Kemik Sağlığını Bozuyor!

Büyük Göğüs Kemik Sağlığını Bozuyor!

Büyük göğüslerin sadece görüntü anlamında değil, fonksiyonel olarak da kişide rahatsızlık verdiğini söyleyen Op. Dr. Kul, "Büyük göğüs, boyun ve sırt ağrısından tutun da kişinin istediği kıyafeti giyememesi, göğüslerini saklamaya çalışması gibi birçok sağlık ve psikolojik problemleri beraberinde getiriyor" dedi.

Bu Hatalar Kilo Vermenizi Engeller!

Bu Hatalar Kilo Vermenizi Engeller!

Kışın giyilen kalın ve katlı kıyafetlerin yerini ince hırka, tişört ve gömleklere bırakması fazla kiloları daha da görünür hale getirecek. Bu durum da "Kilo almak kolay, vermek zor" anlayışı çoğu zaman kişiyi umutsuzluğa düşürüyor.

Bağırsak Floranız Hangisi?

Bağırsak Floranız Hangisi?

Bilimadamlarının yaptığı araştırma, bağırsaklardaki milyarlarca bakterinin, "bacteroides", "prevotella" ve "ruminococcus" olmak üzere 3 gruba ayrıldığını gösterdi. A, B, O ve AB kan gruplarına göre olduğu gibi artık kişiler bu 3 gruba göre de değerlendirilebilecek.

Hazır Gıdalardaki Kanser Tehlikesi!

Hazır Gıdalardaki Kanser Tehlikesi!

AB'ye üye ülkelerde yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.

Bebek Ürünlerindeki Toksinlere Dikkat!

Bebek Ürünlerindeki Toksinlere Dikkat!

Bebekler ve küçük çocuklar toksinlerle birebir temas halinde... Yapılan araştırmalar toksinler karşısında oldukça savunmasız olan bebek ve küçük çocukların büyük risk altında olduğunu ortaya çıkardı.

''Pioglitazon'' İçeren İlaçlara Dikkat!

''Pioglitazon'' İçeren İlaçlara Dikkat!

Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, oluşturabileceği riskler dolayısıyla Fransa'da satışı durdurulan ve Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) gündeminde olan ''Pioglitazon''un, Türkiye'de piyasada 10 farklı ilaçta ve bu ilaçların 62 farklı formunda bulunduğunu bildirdi.

Pasif İçiciler Daha Hızlı Kısırlaşıyor!

Pasif İçiciler Daha Hızlı Kısırlaşıyor!

ABD'de yapılan yeni bir araştırmada, pasif içiciliğin erkeklerin spermlerinin DNA'sına zarar verdiğini ve virüslü hücrelerin kalıtsal yolla çocuklarına geçtiğini belirterek, sigara içen babalar ve çocuklarda kanser riskinin yükselmesi arasındaki bağlantıya dikkat çekildi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

 

[Hata Bildir]