Narkozun yan etkileri ve yan etkilerin vucuttan nasil atilmasi ile ilgili makaleler

Narkozun Yan Etkileri ve Yan Etkilerin Vucuttan Nasil Atilmasi ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Narkozun Yan Etkileri ve Yan Etkilerin Vucuttan Nasil Atilmasi ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Avokado Hamile Kalmayı Kolaylaştırıyor

Avokado Hamile Kalmayı Kolaylaştırıyor

Harvard Tıp Fakültesi Üreme Merkezi'nde tedavi gören 147 kadın üzerinde araştırma gerçekleştirildi. Akdeniz diyeti ile beslenen, zeytinyağı ve avokado tüketen kadınlar daha kolay çocuk sahibi oluyor.

Ramazan'da Kilo Almamak İçin Bunları Yapın

Ramazan'da Kilo Almamak İçin Bunları Yapın

Beslenme tipi ile saatlerinin değişmesi ve hareketin azalması nedeniyle Ramazan ayında kilo almak kaçınılmaz hale geliyor. Ancak uzmanların önerdiği dengeli beslenme yöntemiyle şişmanlamak bir yana, kilo bile verilebiliyor.

Genel Sekreter Dr. Fidan'dan Müjde

Genel Sekreter Dr. Fidan'dan Müjde

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin S. Fidan, Eskişehir Devlet Hastanesi ve Yunusemre Devlet Hastanesi’nde mesai dışı hizmet verilmeye başladığı müjdesini verdi.

Oruç, Niyetin Olağanüstü Gücünü Gösteriyor

Oruç, Niyetin Olağanüstü Gücünü Gösteriyor"

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, "Niyet etmeden yazın en sıcak günlerinde 16-17 saat yemeden ve içmeden durmayı denesek öğleye kadar zor sabredebiliriz. Ancak niyet ettiğimizde bunu başarabiliyoruz.

Kırklareli'nde Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı

Kırklareli'nde Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, ildeki bebek ölüm oranlarını daha aşağıya düşürebilmek için, bebek ölümlerine sebep olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözümüne yönelik yeni programları hayata geçirmek amacıyla ‘Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı’ düzenlendi.

8 gıdanın arkasındaki büyük tehlike!

8 gıdanın arkasındaki büyük tehlike!

Gıda Teknikeri ve Diyetisyen Yunus Kapar, Türkiye'de piyasalara giren yerli sandığımız yabancı besinleri ve GDO'lu 8 besini inceledi.

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi"

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) tarafından pilot il seçilen Bursa'da başlatılan "Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi" kapsamında eğitim verilen ebeler, anne adaylarının doğum algısının pozitif yönde değiştirilmesi için çalışacak, doğum korkusunu aşmalarını sağlayacak ve ağrılarla başa çıkma tekniklerini öğretecek.

Kanseri Erken Yakalıyoruz

Kanseri Erken Yakalıyoruz"

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, kanser oranlarında artış yaşandığı izleniminin, erken tanı olanaklarının artması ile ilişkili olduğunu belirterek, "Olanaklarımızın gelişmesiyle kanserden ölüm oranları bir taraftan azalıyor.

Türkiye'de 20 Milyon Kişide Hipertansiyon Var

Türkiye'de 20 Milyon Kişide Hipertansiyon Var"

Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, Türkiye'de 20 milyon kişide hipertansiyon bulunduğunu belirterek, "Bu hastalığın sıklığı, işsizlik, kaza, enflasyon oranından daha fazla. Hipertansiyon içimizdeki gizli katil." dedi.

Mezda sakızı iltihaba çare olabilecek mi?

Mezda sakızı iltihaba çare olabilecek mi?

Toros dağlarında yetişen ve halk arasında "Mezda sakızı" olarak bilinen Toros köknarının iltihaplar üzerinde etkisini araştıran Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Fatih Özen, proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Belkıs Atasever Arslan'ın desteğiyle TÜBİTAK'a başvurdu.

Aort Damarını Korumak İçin Neler Yapılabilir?

Aort Damarını Korumak İçin Neler Yapılabilir?

Aort damarı kalpten çıkan ana damar olup tüm vücuda kan taşıyan en büyük damardır. Aort damarı oldukça sağlam bir yapıya sahip olmasına karşılık nadiren yırtılabilir ve ölümcül olabilir.

Aort damarı neden yırtılır?

Aort damarı neden yırtılır?

Türk sinemasının başarılı oyuncusu Oya Aydoğan'ın ölüm haberinin ardından dikkatler bu hastalığa çevrildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Güler, açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu: Sanat Dünyasının Başı Sağ Olsun

Bakan Müezzinoğlu: Sanat Dünyasının Başı Sağ Olsun

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, oyuncu Oya Aydoğan'ın vefatına ilişkin, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevenlerinin, sanat ve sinema camiasının başı sağ olsun." dedi.

5 kilodan fazla stresi tatile gidecekler yaşıyor

5 kilodan fazla stresi tatile gidecekler yaşıyor

Yaz sezonu, bir çok insanın daha iyi görünme ve kendisini daha iyi hissetme telaşına girdiği dönemde 5 kilodan fazla stresi tatile gidecekler daha fazla yaşıyor. işte o yorumlardan bazıları...

Çocukluk çağı hastalıklarının erken teşhisinde doktor kontrolü şart!

Çocukluk çağı hastalıklarının erken teşhisinde doktor kontrolü şart!

Uzm. Dr. Yadigar Genç, bebeklikten itibaren özellikle de ilkokula kadar olan çağda, gelişimleri hızlı seyreden çocukların büyümesini ve gelişmesini sağlıklı takip edebilmek için doktor kontrolünde düzenli olarak check up kontrollerinin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye Nüfusunun Yüzde 29'u Çocuk, En Çok Koyulan İsimler Yusuf Zeynep

Türkiye Nüfusunun Yüzde 29'u Çocuk, En Çok Koyulan İsimler Yusuf Zeynep

Türkiye nüfusu 2015 yılı sonu itibariyle 78 milyon 741 bin 53 iken çocuk nüfus 22 milyon 870 bin 683 oldu. 2015 yılında, en çok koyulan isimler ise Yusuf ve Zeynep.

Kanser Hastalarının Katkı Maddesi Olmayan Ürünleri Tüketmesi Gerekir

Kanser Hastalarının Katkı Maddesi Olmayan Ürünleri Tüketmesi Gerekir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Basın toplantısı detay görüntüleri, Esra Kaytan Sağlam'ın gazetecilere açıklamaları ANTALYA - Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Kaytan Sağlam, TROD'un düzenlediği "12. Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi"nde gazetecilerin soruların yanıtladı.

Kansere Karşı

Kansere Karşı "Arı Zehri" Önerisi

Kanserden korunmak ve onu yenmek için en önemli nokta, vücudun savunma sisteminin güçlü tutulması. Bu noktada uzmanların işaret ettiği savaşçılar arasında arı ürünleri önemli yer tutuyor.

Evde Kalmış Bitmemiş Antibiyotik Olamaz

Evde Kalmış Bitmemiş Antibiyotik Olamaz"

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, evde gelişigüzel antibiyotik ilaçlarının bulunmaması gerektiğini belirterek, "Maalesef ülkemizde yapılan çalışmalarda her evde bir, iki çeşit antibiyotik olduğu tespit edildi.

SGK Başkanı'nın Yolsuzluk İsyanı

SGK Başkanı'nın Yolsuzluk İsyanı

SGK Başkanı, hekimlerin adının yolsuzlukla anılmaması gerektiğini belirterek "Bir hastane düşünün SGK'ya 124 bin vaka gönderiyor ve bunun 123 bini acil. Orada atom bombası falan patlamadı" dedi.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Çocuğun Organları 3 Kişiye Umut Oldu

Beyin Ölümü Gerçekleşen Çocuğun Organları 3 Kişiye Umut Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hastaneden detay görüntü Organ nakli için hastaneden çıkan doktorlardan görüntüler İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özdemir'in açıklaması Hastanedenin görüntüsü Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Düzkale'nin açıklamaları Beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organları 3 kişiye umut oldu Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki çocuğun karaciğeri ve böbrekleri organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki çocuğun organları 3 kişiye umut oldu.

Hemoroid, Kansızlığa Davetiye Çıkarıyor

Hemoroid, Kansızlığa Davetiye Çıkarıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Akın Arif Demir, makat bölgesindeki damarlı dokunun genişlemesi ve sarkması ile oluşan Hemoroid hastalığının, belli bir süre buna maruz kalan pek çok kişinin gündelik hayatını oldukça olumsuz etkilediğini söyledi.

Türk Toraks Derneği'nden Aa'ya Ödül

Türk Toraks Derneği'nden Aa'ya Ödül

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ödül töreninden detaylar Türk Toraks Derneği'nden AA'ya ödül Türk Toraks Derneği, Anadolu Ajansı muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'ı ödüle layık gördü Türk Toraks Derneği tarafından, toplumsal bilincin kazandırılması ve etkin habercilik anlayışından dolayı Anadolu Ajansı muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'a ödül verildi.

Anneden

Anneden "Umut" Nöbeti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kübra Pekgenç'in annesi, Sema Pekgenç ile röportaj Anneden "umut" nöbeti Kızılay'daki terör saldırısında ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden 29 yaşındaki Kübra Pekgenç'in annesi, kızının başucunda gözünü açacağı günü umutla bekliyor Anne Pekgenç: "Rabbim onu pamuklara sarıp korumuş, oradan çıkması mucize. Daha güzel mucizeler de yaşayacağıma inanıyorum.

Meme Kanserine Estetik Destek

Meme Kanserine Estetik Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Sezer'in açıklaması ve detay görüntüler Meme kanserine estetik destek TÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezer, kanser tedavisi sürecinde ameliyatlarda memesi alınan kadın hastalara moral olması açısından meme yaptıklarını bildirdi Doç. Dr. Sezer: "Kadın ameliyattan çıktıktan sonra memesi alınsa dahi gerek kendi dokusundan gerekse silikondan yeni meme yapıyoruz.

Vücudun Denge Sihirbazı: Tiroid Bezi

Vücudun Denge Sihirbazı: Tiroid Bezi

Tiroid hastalıklarının tanısı önce hastayı çok iyi dinleyip ondan doğru bilgileri almakla mümkün.TİROİD HASTALIKLARININ BELİRTİLERİTiroid bezinin yapısal hastalıklarında; nodüllerin sayı ve büyüklüğüne göre boyunda şişlik, nefes borusuna bası nedeniyle geçmeyen öksürük veya ilerlemiş olgularda nefes almada zorluk, yemek borusuna bası nedeniyle yutkunma zorluğu, ses kısıklığı, boyundaki lenf bezlerinde şişlik gibi belirtiler olabilir.

Selülitlerden Kurtulmak İçin 20 Öneri

Selülitlerden Kurtulmak İçin 20 Öneri

Yaşam tarzı, genetik faktörler ve genel sağlık durumu cilt yapısını etkiler. Ancak yine de doğru beslenme programı ile selüliti önlemek veya mevcut görüntüyü düzeltmek mümkün.

Kanser Haftası

Kanser Haftası

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır, Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre bir yıl içinde yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu söyledi.

Profesör Ünal: Kız Çocuklarına Rahim Ağzı Kanseri Aşısı Yaptırmaktan Korkmayın

Profesör Ünal: Kız Çocuklarına Rahim Ağzı Kanseri Aşısı Yaptırmaktan Korkmayın

Antalya'da özel bir hastane kompleksinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat İnal, rahim ağzı kanserini önlemek için geliştirilen aşının 9 yaşından itibaren çocuklarda rahatlıkla kullanıldığını belirterek, "Kız çocuklarına rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmaktan korkmayın" dedi.

Antalya - Profesör Ünal Kız Çocuklarına Rahim Ağzı Kanseri Aşısı Yaptırmaktan Korkmayın

Antalya - Profesör Ünal Kız Çocuklarına Rahim Ağzı Kanseri Aşısı Yaptırmaktan Korkmayın

Profesör Ünal Kız çocuklarına rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmaktan korkmayınANTALYA'da özel bir hastane kompleksinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat İnal, rahim ağzı kanserini önlemek için geliştirilen aşının 9 yaşından itibaren çocuklarda rahatlıkla kullanıldığını belirterek, Kız çocuklarına rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmaktan korkmayın dedi.

Tıkalı Bacak Damarına Stent Tedavisi

Tıkalı Bacak Damarına Stent Tedavisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Medikal Park Fatih Hastanesi Kardiyovasküler Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Bayer Çınar'ın röportajı Hasta Müsemma Arslan'ın röportajı Ameliyattan detaylar Tıkalı bacak damarına stent tedavisi Bacak damarında tıkanıklığa bağlı olarak ayaklarında yaralar oluşan ve bir süredir yürüyemeyen 84 yaşındaki Müsemma Arslan, bacak damarına yerleştirilen stentle sağlığına kavuştu Medical Park Fatih Hastanesi Kardiyovasküler Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Çınar: "Stent uygulamasıyla öncelikle ağrıyı kesmeyi amaçlıyoruz.

Kansere 10 yılda çare bulunabilir!

Kansere 10 yılda çare bulunabilir!

Kanser tedavisinde erken teşhisin önemini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent "Türkiye'de erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanserine sık rastlanıyor. Tıpta yaşanan gelişmeler ve kanserin erken teşhisi için atılan adımlar umut vadediyor. 10 yılda kansere çare bulunabilir" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açılış Törenlerine İştirak Etti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açılış Törenlerine İştirak Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk Kızılayı Enver Suna Akın İMES Kan Alma Birimi'nden görüntüler Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun tören alanına gelişi Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun konuşması Tuzla Sağlık Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nden detaylar Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun konuşması Açılış töreni ve tesisin gezilmesi Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İstanbul'da Bakan Müezzinoğlu, Türk Kızılayı Kan Merkezi ile Tuzla Sağlık Tesisleri açılış törenlerine katıldı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılayı Kan Merkezi ile Tuzla Sağlık Tesisleri açılış törenlerine iştirak etti.

Ağız kokusunu basite almayın

Ağız kokusunu basite almayın

Ağız kokusu sakız çiğneyerek örtülebilecek bir problem değil, ciddiye alınması ve tedavi ettirilmesi gereken bir tablodur. Erken teşhis ile ileride tedavisi çok daha zor hale gelen birçok hastalığın tanısında anahtar rolü oynamaktadır.

İlik Nakli Bekleyen Babanın Hayali Çocuklarını Kucaklamak

İlik Nakli Bekleyen Babanın Hayali Çocuklarını Kucaklamak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İlik bekleyen baba ve ailesi detay Hasta baba Çokluk'un çocuklarıyla ilgilenmesi Çocuklardan detay Ailenin eski fotoğraflara bakması Adnan Çokluk'un konuşması Semire Çokluk'un konuşması İlik nakli bekleyen babanın hayali çocuklarını kucaklamak Geçen yıl yakalandığı kemik iliği hastalığı yüzünden yaklaşık 30 kilo veren Adnan Çokluk, çok sevdiği çocuklarına yeniden sıkıca sarılabilmek için uygun ilik bekliyor Uygun ilik için önce ailesinde kök hücre taraması yapılan ancak bulunamayınca TÜRKKÖK'e başvuran Çokluk, gelecek olumlu haberle eski sağlığına kavuşmayı umut ediyor Çokluk: "Çocuklarımı bile taşıyamıyorum, onlarla oyun oynayamıyorum.

Çocuklarda Diyabete Dikkat

Çocuklarda Diyabete Dikkat

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Sangün, 40'lı yaşlarda görülen diyabetin artık 8-10 yaş çocuklarda bile görüldüğünü belirterek bunun nedeninin ise yanlış beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite olduğunu söyledi.

13. Ulusal Viral Hepatit Kongresi

13. Ulusal Viral Hepatit Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kogrenin yapıldığı salondan ve katılımcılardan görüntü Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak'ın açıklamaları Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, Kronik Hepatit B'nin neredeyse tek tabletlik ilaçlarla baskılanabilir, kontrol edilebilir bir noktaya geldiğini söyledi.

Patlamayı

Patlamayı "Oyun" Sanan Nisanur, Evinde İyileşecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Nisanur oyuncakları ile oynarken Nisanur'un annesi Yıldız Alımcı ile röportaj Nisanur'u ziyarete gelen komşusunun oğlu Can Dalkılıç'tan detay Patlamayı "oyun" sanan Nisanur, evinde iyileşecek Ankara'daki terör saldırısının en küçük mağduru 4 yaşındaki Nisanur, taburcu edildikten sonra evine ve çok özlediği oyuncaklarına kavuştu Anne Alımcı: "Salı günü taburcu edildik.

Türkiye'de İnsanlar En Çok Dolaşım Sistemi Hastalıklarından Ölüyor

Türkiye'de İnsanlar En Çok Dolaşım Sistemi Hastalıklarından Ölüyor

Ölüm nedeni istatistiklerine göre 2014 yılında ölen yaşlıların yüzde 46,7'si dolaşım sistemi hastalıklarından hayatını kaybetti. İyi huylu ve kötü huylu tümörler ikinci sırada.

Nakilli Eliyle 8 Yıl Sonra İlk Kez Tokalaştı

Nakilli Eliyle 8 Yıl Sonra İlk Kez Tokalaştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mustafa Sağır'dan ve kollarından detaylar Özlenen Özkan ile Mustafa Sağır'ın el sıkışması Özlenen Özkan'ın röportajı Mustafa Sağır'ın röportajı Nakilli eliyle 8 yıl sonra ilk kez tokalaştı Antalya'da yaklaşık 1,5 ay önce çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır, operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Özlenen Özkan ile tokalaşarak, kendisine teşekkür etti Sağır: "8 yıl sonra ilk kez tokalaştım. Özlenen hocamın elini sıktım. Bir gün inşallah eşimin, sevdiğimin de elinden tutarım. Umarım o duyguyu yaşarım" Doç. Dr. Özkan: "Ameliyat öncesi, sonrası ve geçirdiği süreçleri yakından bildiğim için onunla tokalaşmak çok güzel bir duygu oldu.

Organları İki Kişiye Hayat Verecek

Organları İki Kişiye Hayat Verecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çanakkale Devlet Hastanesinden detaylar Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakil Sorumlusu Azem Ülkü'nün açıklaması Bağışlanan organların organ nakil aracına yerleştirilmesi Organları iki kişiye hayat verecek Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen kadının karaciğeri ile böbreği, Bursa'da iki hastaya nakledilecek Çanakkale'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının karaciğeri ve böbreklerinden biri, Bursa'da iki hastaya nakledilmek üzere alındı.

SSK'ya Fahiş Fiyatla İlaç Alımı

SSK'ya Fahiş Fiyatla İlaç Alımı" Davasında Karar

"SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımı" davasında. Eski Roche Genel Müdürü Faruk Yöneyman, ve SSK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 sanık, 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuklara Düzenli Ekg Önerisi

Çocuklara Düzenli Ekg Önerisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Prof Dr. Haşim Olgun çalışma görüntüsü Olgun'un açıklamaları Çocuklara düzenli EKG önerisi Kalp krizine bağlı ölümlerin önlenebilmesi için tüm çocukların okula başlarken sağlık kontrolünden geçirilmesi ve düzenli aralıklarla elektrokardiyografilerinin (EKG) çekilerek değerlendirilmesi önerildi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Ağız Kokusu Sadece Dişlerle İlgili Değil

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Ağız Kokusu Sadece Dişlerle İlgili Değil

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen ağız kokusunun sadece diş tedavisi ile ilgili olmadığını, çürük dişler kadar kronik solunum yolu rahatsızlığı ve astım hastalığının da kötü kokuya neden olabileceğini söyledi.

Doğum Korkularını Eğitimle Yenince Sezaryen Oranı Düştü

Doğum Korkularını Eğitimle Yenince Sezaryen Oranı Düştü

Bartın'da 2 yıl önce başlatılan proje kapsamında dizayn edilen "Anneliğe İlk Adım Polikliniği"nde özel eğitimli ebe ve hemşirelerin yaşam koçluğu yaptığı anne adaylarının normal doğumu tercih etmesi, kentte sezaryen oranını düşürdü.

Çocuklarda Kronik Böbrek Hastalıklarının Çoğu Erken Tanıyla Önlenebilir

Çocuklarda Kronik Böbrek Hastalıklarının Çoğu Erken Tanıyla Önlenebilir"

Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Turgay Arınsoy, bugün Türkiye'de kronik diyaliz gerektiren her 3 çocuk hastanın birinde nedenin, zamanında tespit edilmemiş idrar yolunda yapısal bozukluklar ve böbrek enfeksiyonlarına bağlı gelişen kronik böbrek hasarı olduğunu belirtti.

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aile sağlığı merkezinde muayene olan hastalar Aile sağlığı merkezindeki personel Aile Hekimi Sema Demircan ile röportaj Vatandaşlarla röportaj Yüksekova'da aile sağlığı merkezindeki hırsızlık Yüksekova ilçesindeki aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, hasta ve yakınlarını mağdur etti.

İlik Nakliyle Hayata Bağlandılar

İlik Nakliyle Hayata Bağlandılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Rektör Battal'ın YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi İlik Nakli Ünitesindeki hastaları ziyareti Rektör Battal'ın konuşması Başhekim Demir'in konuşması İlik nakli yapılan Yunus Tonk'un konuşması Şirin Tonk'un konuşması Nergis Altınkum'un yeğeni Şaziye Kaçat'ın konuşması İlik Nakli ünitesi girişi İlik nakliyle hayata bağlandılar YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde kurulan İlik Nakli Ünitesi'nde iki hasta, kök hücre nakliyle sağlıklarına kavuştu Rektör Prof. Dr. Battal: "Arkadaşların, ilik naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve hastalarımızın şifa bulduğunu gördük. Bundan çok mutlu olduk" Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde açılan İlik Nakli Ünitesi'nin ilk hastaları, başarılı geçen kök hücre naklinin ardından taburcu edildi.

Nadir görülen IPF nefesi kesiyor!

Nadir görülen IPF nefesi kesiyor!

Türkiye'de nadir hastalıklarla mücadele eden yaklaşık 6 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. Ölümcül bir akciğer hastalığı olan ve dünyada 3 milyon kişiyi etkileyen IPF (Idiyopatik Pulmoner Fibrozis) en önemli nadir hastalıklardan biri olarak başı çekiyor.

Çölyak Hastalığına Biorezonans Terapisi

Çölyak Hastalığına Biorezonans Terapisi

Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içinde bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta sindirimi sağlayan mukozal yapıların hasara uğramasına sebep olduğu kronik seyirli bir hastalık olarak bilinen Çölyak için, biorezonans terapinin önleyici olduğu belirtildi.

Kronik Hastalıklı Çocuklar Gribe Karşı Aşılanmalı

Kronik Hastalıklı Çocuklar Gribe Karşı Aşılanmalı"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, kronik rahatsızlığı olan 6 aydan büyük tüm çocuklara, her yıl ekim ayında mutlaka girip aşısı yapılması gerektiğini söyledi.

Müezzinoğlu:

Müezzinoğlu: "Bu Millete Tuzak Kuranlar Mutlaka O Tuzağa Düşenler Olmuştur"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: (1) "Bu ülkenin bu güçlü yolculuğuna tuzak kurmak isteyenler, çukur kazanlar o çukurlara kendileri düşecek, bu millet o zihniyeti mutlaka o çukurlara gömecektir" "Hükümet olarak Sağlık Bakanlığının öncülüğünde, uzun vadeli alım garantileriyle yerli üretim, yerli tıbbi teknoloji, yerli milli ilaç sanayi, yerli milli ilaç endüstrilerini Türkiye'nin üretimine kazandırabilen ve Ar-Ge'siyle yarınlarda bölgede de dünyada da iddialı olabilecek hedeflerin altyapısını kurduk, kurguladık" "Türkiye geçen yıl itibarıyla 500 bin yabancıya sağlık hizmeti sunmuş, sağlık turizminden 3 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş.

Antalya Bakan Çelik Artvin'deki Olaylardan Bilgim Yok

Antalya Bakan Çelik Artvin'deki Olaylardan Bilgim Yok

Bakan Çelik: Artvin'deki olaylardan bilgim yok GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, memleketi Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bir şirketin bakır madeni çıkarmak istemesi nedeniyle çıkan olaylarla ilgili gazetecilerin sorusuna, "Şu anda çok bilgim yok" yanıtını verdi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hasta Memnuniyeti Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hasta Memnuniyeti Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, ildeki tüm hastanedeki hasta-çalışan hakları sorumluları, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sorumluları ve ilgili yöneticilerle hasta, çalışan memnuniyeti değerlendirme toplantısı yapıldı.

Süt dişi değil mi çekelim gitsin hocam nasıl olsa düşmeyecek mi?

Süt dişi değil mi çekelim gitsin hocam nasıl olsa düşmeyecek mi?

Uz. Dr. Banu Kürkçü, 6 yaş dişleri sürer sürmez yapılacak basit ve maaliyet bakımından diğer tedavilere göre daha ucuz olan fissur örtücü uygulamaları ile dişleri korumanın çok kolay olacağını belirtti.

Saü Öğretim Üyesi Mustafa Kösecik Doğumsal Kalp Hastalıkları Hakkında Bilgi Verdi

Saü Öğretim Üyesi Mustafa Kösecik Doğumsal Kalp Hastalıkları Hakkında Bilgi Verdi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kösecik, 7-14 Şubat ‘Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası’nda, doğumsal kalp hastalıkları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Madde Bağımlılığında Hiperaktif Grup Riskli

Madde Bağımlılığında Hiperaktif Grup Riskli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantı salonundan görüntüler Doktor Deniz Şimşek'in konuşması Madde bağımlılığında hiperaktif grup riskli Psikiyatr Şimşek: "Yapılan çalışmalardan hiperaktivitesi baskın grubun, madde bağımlılığına yatkınlığının artığını görmekteyiz" "2015 yılı haziran ve aralık ayları arasında madde bağımlılığı tedavisinde etkili olan çipli yöntemi 24'ü kadın 171 hastaya uyguladık" Psikiyatrist Deniz Şimşek, madde bağımlılığında hiperaktiflerin riskli grubu oluşturduğunu, uyuşturucu tedavisinde etkili olan çipli yöntemi 6 ayda 24'ü kadın 171 kişiye uyguladıklarını söyledi.

Sigara yaşamınızdan 5 yıl çalıyor

Sigara yaşamınızdan 5 yıl çalıyor

"Bir taneden bir şey olmaz" diyerek başlanan ve zamanla bağımlılığa dönüşen sigaranın, sağlığa zararları saymakla bitmiyor. Sigara bağımlılığı birçok hastalığa davetiye çıkarırken, insan ömründen en az 5 yıl çalıyor.

Dişleriniz Gülüşünüze Gölge Düşürmeyecek

Dişleriniz Gülüşünüze Gölge Düşürmeyecek

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu kusursuz denilecek bir gülümseme için diş eti estetiği oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Kansere Karşı Durma 'Koş'

Kansere Karşı Durma 'Koş'

Doç. Dr. Çağatay Arslan ise, "Kanseri yenmenin yolu erken tanıdan geçer. Kanserden korunmak için sağlıklı beslenmeden ve spor yapmak şart" dedi.

Sağlıksız Dişler Kalbi Zorluyor

Sağlıksız Dişler Kalbi Zorluyor

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu kötü ağız hijyeni olan kişilerde, enfeksiyonun görülmediği bireylere kıyasla daha fazla kalp krizine rastlandığını belirtiyor.

Uzmanlardan soğuk hava uyarısı

Uzmanlardan soğuk hava uyarısı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Rezzan Okyay Budak, kış aylarında sık görülen yüz felci, kulak iltihapları ve üst solunum yolu hastalıklarının erken dönemde tedavi edilmediği takdirde ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirtti.

Samsat'ta Milli Eğitim Domuz Gribi Konusunda Bilgilendirildi

Samsat'ta Milli Eğitim Domuz Gribi Konusunda Bilgilendirildi

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü ve mevsimsel grip ile ilgili Adıyaman’ın Samsat İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şuayb Erdil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, domuz gribi hakkında bilgiler vererek öğrencilerin uyarılmasını istedi.

Virüslerdeki Ufak Değişimler Bile Tekrar Hastalığın Pençesine Düşmemize Neden

Virüslerdeki Ufak Değişimler Bile Tekrar Hastalığın Pençesine Düşmemize Neden"

İş yerinde, okulda, ya da evde, grip olmayan, öksürüp hapşırmayan, yok denecek kadar az. Salgın halinde devam eden ve herkesi yatağa düşüren, hatta ölüme kadar giden grip, genellikle sonbahar aylarında başlayıp, ilkbahara kadar azalarak devam ediyor.

Sani Konukoğlu Hastanesi'nde Halka Açık Konferans

Sani Konukoğlu Hastanesi'nde Halka Açık Konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, “Astım ve Tedavisi” konulu halka açık konferans verdi.

Stres Dişlerin De Düşmanı

Stres Dişlerin De Düşmanı

Modern hayat ve gittikçe ağırlaşan iş-sosyal yaşam şartları birçok kişide bazı sağlık problemlerine yol açabiliyor. Özellikle istemsizce diş sıkma ya da gıcırdatma (bruksizm) gibi sorunlar sıklıkla yaşanabiliyor.

Rahim Dönmesi Nedir?

Rahim Dönmesi Nedir?

Rahim, ön mesaneye doğru eğik bir pozisyonda durmaktadır. Fakat bazı kadınlarda rahim arkaya doğru ve yatık pozisyonda yer alır. Bu duruma retrovert uterus yani rahim dönmesi veya ters rahim denir.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Dü Tıp Fakültesi Hastanesi Çalışanlarına Yönelik İddialar

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Dü Tıp Fakültesi Hastanesi Çalışanlarına Yönelik İddialar

Görüntü Dökümü : Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaretinden detaylar Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "(Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarına yönelik iddialar) Dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunuyoruz.

Çocuklarda Orta Kulak İltihabına Dikkat

Çocuklarda Orta Kulak İltihabına Dikkat

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Sarıkaya, kış aylarıyla birlikte çocuklarda orta kulak iltihabının arttığına dikkat çekti.

Ayaklarınızı Üşütmeyin!

Ayaklarınızı Üşütmeyin!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, prostat hastaları ile kronik pelvik ağrısı olan hastaların aşırı soğuklara dikkat etmesi ve ayaklarını soğuktan koruması gerektiğini söyledi.

Doç.dr. Demirtaş: Prostat Hastaları, Ayaklarını Üşütmemeli

Doç.dr. Demirtaş: Prostat Hastaları, Ayaklarını Üşütmemeli

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Abdullah Demirtaş, prostat ile kronik pelvik ağrısı olan hastaların aşırı soğuklara dikkat etmesi ve ayaklarını soğuktan koruması gerektiğini söyledi.

102 Yaşında Ameliyat Oldu, Ertesi Gün Yürüdü

102 Yaşında Ameliyat Oldu, Ertesi Gün Yürüdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 102 yaşındaki Fatma Kalkan'ın yürümesi- Fatma Kalkan'ın yatağına yatırılması- Fatma Kalkan ile röportaj- Prof. Dr. Mehmet Arazi ile röportaj 102 yaşında ameliyat oldu, ertesi gün yürüdü- Kalçası kırılan Fatma Kalkan, Konya'da geçirdiği başarılı operasyondan kısa süre sonra yürümeye başladı- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Arazi: - "Kapalı işlemle röntgen yardımıyla sorunlu bölgeye teknolojik çivi yerleştirdik.

"Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi"

Öğrencilerin bisiklete binmesi- Bisikletlerden genel ve detay planlar- Karabük Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner ile röportaj "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencilerine 20 adet bisiklet verildi.

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek "Bakteri Kiti"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın çalışması, - Ahmet Yılmaz Çoban ile röportaj, Enfeksiyon ölümlerinin önüne geçecek "bakteri kiti"- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoban, ölümlere neden olabilecek bazı enfeksiyonlara karşı hızlı tanı konulmasını sağlayan bakteri direnci kiti geliştirdi - Çoban: "Geliştirdiğim bakteri direnci ile enfeksiyona neden olan bakteri türü çok hızlı şekilde belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor ve böylece ölümlerin önüne geçildiği gibi hastanın tedavi süresi de kısalmış oluyor" MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın geliştirdiği kit ile bazı enfeksiyonlara yol açan bakteri türü hızla belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor.

Skolyoz Hastası Çocuğun Omurgasına Uzaktan Kumandalı Cihaz

Skolyoz Hastası Çocuğun Omurgasına Uzaktan Kumandalı Cihaz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Doç. Dr. Hilmi Ataseven'in konuşması- 5 yaşındaki Yasemin Asya Çetin'in görüntüsü- Uzman Doktor Kartal Hakan Yıldız'ın konuşması Skolyoz hastası çocuğun omurgasına uzaktan kumandalı cihaz- Omurga eğriliği bulunan 5 yaşındaki çocuğa takılan uzaktan kumandayla uzayan çubuklar, hastanın normal bir kemik gelişimi göstermesini sağlayacak "Skolyoz" hastalığı nedeniyle omurgasında eğrilik bulunan 5 yaşındaki çocuk, Malatya Devlet Hastanesi'nde takılan ve uzaktan kumandayla uzatılan çubuklar sayesinde kemik gelişimi süresince yeni bir operasyona ihtiyaç duymayacak.

Küçük Kız, 1 Yaşında Kan Kanserine Yakalandı

Küçük Kız, 1 Yaşında Kan Kanserine Yakalandı

İngiltere'de bir küçük kız, bir yaşındayken kan kanserine yakalandı. Şimdi dört yaşında ve kan kanserini yendi. Şimdi Noel'i ebeveynleriyle birlikte geçirecek.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun Bisiklet Turu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun Bisiklet Turu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bisiklete binişi ve Eymir Gölü etrafında tur atmasından detaylar- Tur sonrasında Müezzinoğlu'nun açıklamaları ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi' kapsamında Eymir Gölü'nde sağlık muhabirleri ile bisiklet turu gerçekleştirdi.

Şeker Hastalarına

Şeker Hastalarına "Diyabet Okulu Diploması"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hemşirenin hastaya bilgi vermesi- Diyabet panosundan görüntü- Hastaların video izlemesi- Diyabet Okulu Diplomasından görüntü- İsmail Kara ile röportaj Şeker hastalarına "Diyabet Okulu Diploması" Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan "Diyabet Okulu"nda eğitim alan hastalara "Diyabet Okulu Diploması" verilecek.

Anoreksik Kadın, Popüler Olayım Diye Az Kalsın Ölüyordu

Anoreksik Kadın, Popüler Olayım Diye Az Kalsın Ölüyordu

Avustralyalı genç bir kadın, okulda arkadaşları arasında popüler olmak için bir hafta boyunca neredeyse hiçbir şey yemedi ve içmedi. Genç kız, 34 kiloya kadar düştü.

Sepsis Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri Nelerdir?

Sepsis Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri Nelerdir?

Nabzın ve solunumun hızlanması, ateşin yükselmesi, genel bitkinlik hali? Son günlerde bu tür şikayetleriniz mi var? Sıkça karşılaştığımız bu belirtiler, çok ciddi hatta ölümcül olabilecek hastalığın belirtileri olabilir!

Akılcı Antibiyotik Kullanımında 4 Yıldır Zirvede

Akılcı Antibiyotik Kullanımında 4 Yıldır Zirvede

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şehir merkezinden görüntü, - Hastaneden görüntü, - Vatandaşların konuşması, - Artvin Valisi Kemal Cirit'in konuşması, - İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç'in konuşması, - Eczacılıkla uğraşan Elfaz Topçu'nun konuşması, - Yavuzköy Köyü Muhtarı Engin Temizci'nin konuşması, Artvin, akılcı antibiyotik kullanımında 4 yıldır zirvede- Türkiye'de antibiyotiklerin en düşük oranda kullanıldığı il olan Artvin bu başarısını dört yıldır sürdürüyor- Vali Cirit: - "Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu ilaç kullanımı konusunda son dört yılda birinciliği kazanan İl Sağlık Müdürlüğümüz yetkililerini ve tüm sağlık çalışanlarını kutluyorum.

Kalp Kapakçığı

Kalp Kapakçığı "İz Bırakmayan" Operasyonla Değiştirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ameliyat olan Songül Saylam ve nişanlısından detaylar- Ameliyatı gerçekleştiren Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Haşmet Bardakçı ile röportaj- Songül Saylam ile röportaj- Nişanlısı Eray Tırpan ile röportaj- Detaylar Kalp kapakçığı "iz bırakmayan" operasyonla değiştirildi-Kalp kapakçığı değiştirilmesi gereken 22 yaşındaki genç kız, koltuk altından gizli kesi yöntemiyle yapılan operasyonla ameliyat izi dışarıdan fark edilmeden sağlığına kavuştu- Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Haşmet Bardakçı: - "Göğsünü açmadan, koltuk altından 6 santimetrelik gizli kesiyle aort kalp kapağını değiştirdik.

Kansızlık, Hamileliği Problemli Hale Getiriyor

Kansızlık, Hamileliği Problemli Hale Getiriyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol ile röportaj Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol, hamilelikte kansızlığın bebeğin anne karnındaki gelişimini önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

İnci Gibi Dişler, İçten Bir Gülümseme

İnci Gibi Dişler, İçten Bir Gülümseme

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr Çağdaş Kışlaoğlu, son zamanlarda öne çıkan uygulamalar hakkında bilgi veriyor.

Biobank

Biobank" Türkiye'nin Gen Hafızası Olacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Laboratuvar çalışmalarından detaylar-ERÜ GenKök Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özkul'un, AA muhabirine yaptığı açıklama "Biobank" Türkiye'nin gen hafızası olacak- Türkiye'de ilk kez ERÜ bünyesinde kurulacak biobank, 3 milyon DNA, RNA canlı hücre örneği ve kordon kanını saklayarak genetik araştırmaların yapılabilmesine imkan tanıyacak- ERÜ GenKök Başkanı Prof. Dr. Özkul: - "Elde edilen verilerle hem hastalıkların hem de kişilerin, yaşadıkları toplumların genetik yapısı belirlenebilecek.

Kimyasallara Maruz Kalmak Prostat Kanserine Yol Açıyor

Kimyasallara Maruz Kalmak Prostat Kanserine Yol Açıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreye katılanlardan görüntü, - Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çağ Çal'ın konuşması, Kimyasallara maruz kalmak prostat kanserine yol açıyor- Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çal: - "Sigara içenler, tarım ilacına maruz kalan çiftçiler, pil imalatında çalışanlar, kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalanlar prostat kanserine yakalanma riski yüksek gruplardır"- "Plastik sanayinde çalışanların da normal topluma göre prostat kanseri olma riskleri daha fazla" Erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan prostat kanseri gelişmesinde aile öyküsünün yanı sıra sigara tüketimi, pil imalatında çalışma, tarım ilacına ve kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalma, riski artıran faktörler arasında.

Kabızlığa İyi Gelen Besinler

Kabızlığa İyi Gelen Besinler

Dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam biçimi kabızlığın en büyük etkenlerinden. Peki kabızlığa ne iyi gelir? İşte cevabı...

Kaya Tuzu Konferansı

Kaya Tuzu Konferansı" - Prof. Dr. Canan Karatay

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Konferanstan detay görüntüler- Prof. Dr. Canan Karatay'ın konuşması- Vali Vahdettin Özcan'ın Karatay'a hediye takdim etmesi "Kaya Tuzu Konferansı"- Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay: "Kaya tuzu, içerisinde zararlı hiçbir mineral barındırmadığı için insan sağlığına çok faydalıdır, insan ömrünü uzatır" Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun içerisinde zararlı hiçbir mineral barındırmadığı için insan sağlığına çok faydalı olduğunu ve insan ömrünü uzattığını söyledi.

Zamanında Müdahale

Zamanında Müdahale "Felç"Ten Kurtarabilir

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde mekanik trombektomi yöntemi ile tedavi edilen hastadan görüntüler - FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen'in konuşması- FÜ Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Aytaç'ın konuşması Zamanında müdahale "felç"ten kurtarabilir- Felç tedavisinde dünyada yeni bir yöntem olan ve Türkiye'de sayılı merkezlerde uygulanan "mekanik trombektomi" ile inme geçiren hastaların yüzde 50'si sağlığına kavuşuyor- FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berilgen: - "İnme geçiren hasta zamanında getirilirse ve uygun vakalar olursa her iki hastanın birinde yüzde 99 düzelme sağlıyoruz"- FÜ Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç: - "İlimizde hastalarımızı almaya başladık.

Karnında 6 Kilogramlık Tümörle 8 Yıl Yaşadı

Karnında 6 Kilogramlık Tümörle 8 Yıl Yaşadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane önünden genel görüntü, - Ameliyatla alınan tümörden detay, - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatı yapan doktor Ali Emre Tahaoğlu'nun açıklamaları, Karnında 6 kilogramlık tümörle 8 yıl yaşadı- Diyarbakır'da 46 yaşındaki kadının ameliyattan korktuğu için 8 yıl karnında taşıdığı 6 kilo 400 gramlık tümör, başarılı bir operasyonla alındı- Ameliyatı yapan doktor Tahaoğlu: - "Hastamızı muayene ettikten sonra şoka uğradık.

Her Bitkisel Ürün İlaç Değildir

Her Bitkisel Ürün İlaç Değildir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer'in açıklamaları, "Her bitkisel ürün ilaç değildir"- Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sezer: - "Bizim, 'başım ağrıyor' diye aktardan aldığımız herhangi bir ot, 3 gün sonra kalpte ritm bozuklukları, böbrek ve karaciğer yetmezliği yapabilir"- "Bu otları kullandığımızda hiçbir şey olmasa bile, ciddi alerjik reaksiyonlar içeren cilt döküntüleri görülebilir.

Organlarıyla Hayat Verecek

Organlarıyla Hayat Verecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen doktorların servise girişi - Ameliyathane önünde bekleyen Hüsnü Balta'nın yakınları - Doktor Banu Çırpıcı'nın konuşması - İbrahim Balta'nın konuşması Organlarıyla hayat verecek- Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları İzmir'deki hastanelere gönderildi Uşak'ta, evindeki banyoda düşerek beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki Hüsnü Balta'nın organları İzmir'deki hastanelere gönderildi.

Küçük Emir'in Organları 3 Kişiye Hayat Oldu

Küçük Emir'in Organları 3 Kişiye Hayat Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Hastanenin dış görünüşü-Baba Kürşat Nacaroğlu ile röportaj-Organların taşınması- Emir Veysel'in fotosu Küçük Emir'in organları 3 kişiye hayat oldu- Bitlis'te geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 10 yaşındaki Emir Veysel Nacaroğlu'nun organları, İzmir ve Malatya'daki hastalara nakledilecek- Baba Nacaroğlu: - "Biz üzülüyoruz ama yaşam bulacak canlar seviniyor.

Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Rehabilitasyona katılanların yaptığı etkinlikler- Tenis oynayan katılımcılar- Müzik dinletisinden detaylar- Halk oyunlarından detaylar- Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören ile röportaj Dünya Ruh Sağlığı Günü- Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde rehabilite edilenler, müzik dinletisi sundu, halk oyunlarından örnekler sergiledi Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde "Dünya Ruh Sağlığı Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, rehabilitasyona katılanlar halk oyunları ve müzik dinletisi sundu.

Yılın Doktoru Binod Şah, Silah Sesleri Yüzünden İstifa Etti

Yılın Doktoru Binod Şah, Silah Sesleri Yüzünden İstifa Etti

Siirt'te yılın doktoru seçilen Pervari İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Nepal uyruklu Dr. Binod Şah, "Silah sesleri beni ve ailemi çok ürküttü, istifa ettim." dedi.

6. Uluslararası Avrasya Hematoloji Kongresi

6. Uluslararası Avrasya Hematoloji Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongrenin yapıldığı salon - Katılımcılar - Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer'le röportaj görüntüleri. 6. Uluslararası Avrasya Hematoloji Kongresi- Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Dinçer: - "Kan hastalıklarının yeni tedavileri ve ilaçları var. Özellikle 'monoklonal antikorlar' (hasta­lıkla savaşımda klasik tekniklerle üretilenlere göre daha etkili) dediğimiz hedef hücreli tedavilerin son bir yıldan beri çok hızlı artığını görüyoruz"- "Bu ilaçlar son derece başarılı. Kemoterapisiz şekilde lösemi, lenfoma gibi hastalıkları tedavi edebileceğine inanıyoruz" Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, hasta­lıkla savaşımda klasik tekniklerle üretilenlere göre daha etkili "monoklonal antikorlar" adı verilen hedef hücreli tedavilerin, lösemi ve lenfoma gibi hastalıklarda olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Plazma Fraksinasyonu Projesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Plazma Fraksinasyonu Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Ankara'ya açılacak- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Şu anda 26 bin yatak kapasiteli 17 tane şehir hastanemizin tamamında inşai faaliyetler devam ediyor"- "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 26 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanesinin tamamında inşaatın devam ettiğini belirterek, "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" dedi.

Avrupa'nın En Büyük Şehir Hastanesi Ankara'ya Açılacak

Avrupa'nın En Büyük Şehir Hastanesi Ankara'ya Açılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Ankara'ya açılacak- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Şu anda 26 bin yatak kapasiteli 17 tane şehir hastanemizin tamamında inşai faaliyetler devam ediyor"- "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 26 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanesinin tamamında inşaatın devam ettiğini belirterek, "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Türkkök Projesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - Türkkök Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Ankara'ya açılacak- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Şu anda 26 bin yatak kapasiteli 17 tane şehir hastanemizin tamamında inşai faaliyetler devam ediyor"- "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 26 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanesinin tamamında inşaatın devam ettiğini belirterek, "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" dedi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]