Bahar Yorgunluğunu Hissetmeden Yaza Formda Girin

Bayındır İçerenköy Hastanesi'nin Lezzetli & Sağlıklı Diyet Atölyesi'nde bu kez yaza hazırlık için diyet yemekleri yapıldı.

Bahar Yorgunluğunu Hissetmeden Yaza Formda Girin

Bahar yorgunluğunu hissetmeden yaza formda girmenin ele alınacağı Lezzetli & Sağlıklı Diyet Atölyesi mutfağında,  kurulan mutfakta diyet yemekleri Bayındır İçerenköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Ayşe Korkmaz’ın verdiği bilgiler eşliğinde yapıldı.

Etkinlikte, diyet yaparken yediği yemeklerden sıkılanlar için peynirli kabak ve sebzeli tavuk yemeği tarifi de verilerek, uygulamalı olarak yapıldı.


Yaza Formda Girmenin Formülü

Bayındır Hastanesi İçerenköy Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Ayşe Korkmaz,   havalar tam ısınmaya başlamadan kış mevsiminde alınan fazla kilolardan kurtulmak için erken davranılması gerektiğini dile getirerek, kilo vermek için neler yapılması gerektiğini anlattı. Korkmaz, kilo kaybetmek için sağlıksız yöntemlere başvurulmaması gerektiğine de işaret ederek, şunları dile getirdi: "Sağlıksız yöntemleri kullanmak ileri de başka sağlık sorunlarınının ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Amaç kısa zamanda kilo kaybı değil verilen kiloları geri almamaktır. Buna ulaşmak için emek vermek ve yeterli zaman  ayırmak gerekir. "


Peki İdeal Kiloya Ulaşmak İçin Gerekli Süre Ne Olmalıdır?

Haftada 0,5-1 kg. kilo kaybı ideal olanıdır. Burada önemli olan kaybedilen kilonun vücuttaki yağ kitlesinden olmasıdır. Bunun için bu işe zaman ayırmak ve acele etmemek gereklidir. Unutulmaması gereken önemli nokta; hızlı verilen kilo hızlı bir şekilde ve daha fazlasıyla geri alınacaktır.

Karar Verdiniz, Peki Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz?

1- Öncelikle bu işe başlamak için kararlılık şart. Bu noktada bir tavsiye: diyet yapmaya başladığınızı etrafınızdaki kişilere söylemeyiniz. Sizi yoldan çıkarmak isteyenler ya da yaptığınız diyet hakkında ilginç yorumlar  yapanlar olacaktır. Unutmayın herkesin “diyet yapmak” konusunda değişik bilgileri vardır. Genelde bu bilgilerin doğruluğuna kuşku ile yaklaşmak gerekir.

2- Diyete  başlamadan bir doktor kontrolü şart. Kilo almanın ya da kilo vermede zorluk çekmenin altında bir sağlık sorunu olabilir. Eğer bir ilaç kullanmanız gerekecekse bunu size ancak ve ancak doktorunu z söylemelidir. Kilo kaybı için kulaktan dolma bilgiler ile ilaç kullanımı başka sağlık sorunlara zemin hazırlayabilir.

3- Doktor kontrolü tamam, sıra bir diyetisyene gitmeye geldi. Aman dikkat gittiğiniz kişinin bir diyetisyen olduğundan emin olunuz. Çünkü yapılacak yalnış bir beslenme planı ileride daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Amaç kişi ya da kişilerin söyledikleri ya da yaptıkları ile değil uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş kurallar ile size özel bir diyet programı yapmaktır. Sağlık işi hafife alınacak bir şey değildir.

4- Sırada diyetisyen tarafından kişiye özel bir beslenme planı düzenlenmesine geldi. “Kişiye özel “ne demek diye sorarsanız; cinsiyet, yaş, sağlık durumu ve fiziksel aktivite durmununa göre beslenmenin düzenlenmesidir.

5- Diyet yaparken dönem dönem kilo kaybı yavaşlayabilir ya da durabilir. Bu durumda yapılacak en doğru şey pes etmeden diyetinize devam etmektir.

6- Diyetiniz yaparken ek olarak yapılacak en iyi şey düzenli bir egzersiz programı uygulamak olacaktır. Unutmayın bunun içinde uzmanından yardım almak en doğrusudur.

7- Artık herşey tamam. Asla vazgeçmek yok.


Diyet Yaparken Bazı Öneriler;

1- Diyetisyeninizin kontrolü dışında tartılmayınız. Kilonuz başka bir tartıda farkı çıkabilir ve bu durum sizin motivasyonunuzu olumsuz yönde etkileyebilir.

2- Diyet yaparken amaç vücut yağ kitlesinin azalmasıdır. Bunun için kesinlikle size verilen programdaki besinlerin miktarlarını azaltmayınız.

3- Diyet yaparken hep olumlu düşünmek gerekir, özellikle  kilo kaybının az olduğu durumlarda. Gözünüze az görünen kilo kaybını o kiloyu almışta olabilirdim diye düşünün.

4- Kilo verdikten sonra almak istediğiniz bir kıyafet varsa arada bir çıkarıp ona bakın. Diyetinize devam etmek için motivasyonunuz artacaktır.

5- İdeal kiloda olduğunuz resminizi bulup sürekli görebileceğiniz bir yere koyun ve gece yatarken kendinizi o kiloda düşünüp yatın.

6- Diyet yaparken bir öğün ya da bir gün diyetinizin dışına çıkmış olabilirsiniz. Böyle bu durumda en iyi davranış şekli hiçbir şey olmamış gibi kaldığınız yerden diyetinize devam etmektedir.

25.3.2013 - 12293



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]