Behçet Hastalığı Klinik Çalışması Türkiye'den İki Uzmana Emanet

Türkiye ve yurt dışında yürütülen Behçet Hastalığı klinik çalışması Türkiye'den iki uzmana emanet.

Behçet Hastalığı Klinik Çalışması Türkiye'den İki Uzmana Emanet

Servier tarafından yürütülmekte olan Behçet Hastalığı konulu klinik çalışmanın üçüncü fazı onaylandı. Çalışmanın uluslararası ve ulusal koordinasyonu Türkiye’den iki uzman tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmanın uluslararası koordinatörü Prof. Dr. İlknur Tuğal Tutkun, ulusal koordinatörü ise Prof. Dr. Ahmet Gül oldu. Prof. Dr. Tutkun,  Avrupa ülkelerinin yanı sıra Brezilya ve Çin’deyürütülecek çalışmayı da koordine edecek.

Türkiye’de 1987 yılından bu yana daha iyi ve sağlıklı bir yaşam için çalışan, dünyanın önde gelen yenilikçi ilaç şirketi Servier’in Behçet Hastalığı konusunda yürütmekte olduğu uluslararası klinik çalışmanın üçüncü fazı onaylandı. Çalışmanın uluslararası  koordinatörlüğüne İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Tuğal Tutkun getirildi.

 

Çalışmanın ulusal koordinatörü ise Faz 2 klinik çalışmanın uluslararası ayağını yöneten İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül oldu. ‘Behçet Hastalığı Üveit (EYEGUARD ™-B) ‘Hastaları Tedavisinde GevokizUmAb Etkinliğinin Randomize, Çift Kör, Plasebo Kontrollü Çalışması’ başlığını taşıyan klinik çalışma,Behçet hastalarında üveit atak riskini azaltmak ve gevokizumab etkinliğini değerlendirmek için mevcut standart tedavilere ek Gevokizumab’ın etkisini değerlendirmeyi amaçlıyor.

 

Servier Araştırma & Geliştirme Başkanı Emmanuel Canet, söz konusu klinik çalışmaya ilişkin  Servier’in Behçet Hastalığı gibi net karşılanmamış tıbbi ihtiyaçları olan hastalıklar için yenilikçi tedaviler geliştirmek konusunda kararlı olduğunu belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde Faz 2 aşaması tamamlanan ve  yine Servier tarafından yürütülecek olan klinik çalışmanın 3. Fazı, Türkiye’nin de içinde olduğu çeşitli Avrupa ülkelerinin yanı sıra , Brezilya ve Çin de başlatılacak. Klinik çalışmaya toplam 110 hasta alınması planlanıyor. Türkiye, söz konusu klinik çalışmaya beş merkez ile katılacak olup, uluslararası klinik çalışmaya katılacak hastaların çoğunun Türkiye’den olması planlanıyor.

Behçet Hastalığı’nın Görülme Sıkılığı En Fazla Türkiye’de

Dr. Hulusi Behçet tarafından bulunan Behçet Hastalığı, tıp literatüründe bir Türk  doktorunun adıyla anılan tek hastalık olarak biliniyor. Behçet Hastalığı, ağız içi ve cinsel bölgede yaralarla seyreden, ayrıca deri, göz, orta ve büyük eklemler ve damarlar başta olmak üzere vücuttaki tüm organ ve dokuları tutabilen bir damar iltihabı hastalığı olarak tanınıyor. Hastalığın gözde görülmesi en ciddi sorunlardan birini oluşturuyor ve hastaların yaklaşık %50’sini etkiliyor. Behçet Üveit tekrarlayan akut ataklar ya da alevlenme ile karakterize ediliyor. Tedavi edilmez ise nihai körlüğe neden olabiliyor.

Yirmi, otuz ve kırklı yaşlardaki erkek ve kadınları etkileyen ancak erkek hastalarda daha ağır seyreden Behçet Hastalığı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu eski İpek Yolu ticaretinin yapıldığı Doğu Akdeniz ülkeleri, Japonya ve Kore’de daha sık görülen hastalık,  bölgesel bir hastalık olarak  literatürde ‘İpek Yolu’ hastalığı olarak da adlandırılıyor. ABD’de yaklaşık 5,000- 15,000 Behçet Hastası olduğu belirtilirken Türkiye, 0.8-4.2 /1000 prevelans oranıyla dünya üzerinde bu hastalığın en sık görüldüğü ülke olarak dikkat çekiyor.

15.5.2013 - 12626



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]