Çocukta uzun süren öksürüğe dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Tamer Parıldar, basit nedenlerle kendini gösterebilen öksürük sorununun; enfeksiyonların belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Çocukta uzun süren öksürüğe dikkat!

Nezle, grip, bademcik enfeksiyonu, sinüzit, öksürük gibi üst solunum yoluyla ilgili enfeksiyonlar, özellikle okul çağındaki çocuklar için önemli bir tehdit unsuru olarak öne çıkarken, doktorlar basit bir sorun gibi algılanan öksürük ile ilgili doktorlardan, ebeveynlere yönelik önemli uyarılar gelmeye devam ediyor.

Çocuklarda sıklıkla baş gösteren öksürüğün, geniz akıntısı gibi basit denebilecek nedenlerden kaynaklanabileceği gibi çeşitli akciğer enfeksiyonlarının da habercisi olabileceği yönünde uyarılarda bulunan Özel Esentepe Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Tamer Parıldar; zatürre, bronşit ve larenjit, boğmaca gibi enfeksiyonların yanı sıra, astım belirtisi de olabilecek öksürük sorunun kesinlikle ihmal edilmemesi yönünde ebeveynleri uyardı.

"3 Günden Fazla Sürüyorsa Hekim Gözetimi Şart!"

Çocuklarda öksürük sorunun şiddetli şekilde, ateşle beraber etkisinin artması durumunda ve her türlü önleme rağmen 3 günden uzun sürmesi halinde doktor gözetimine tabii tutulması gerektiğinin altını çizen Parıldar; "Aynı şekilde günlük aktiviteleri aksatacak düzeyde veya uykuyu etkiliyorsa, zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerekiyor. Bu enfeksiyonlar, erken dönemde tedavi edilmezse veya gelişigüzel antibiyotik takviyeleriyle atlatılmaya çalışılırsa, kalp kası ve böbrekler üzerinde etkisi olan romatizmal ateş veya orta kulak enfeksiyonu gibi ciddi sorunlara da yol açabilir" şeklinde konuştu.

"Bol Sıvı Takviyesi Gerekiyor"

Çocuklara yönelik, öksürük sorunuyla mücadele konusunda yapılması gereken adımları da paylaşan Parıldar; "Bu dönemde evde kesinlikle sigara içilmemesi gerekiyor. Ayrıca bol bol sıvı tüketimi şart… Taze sıkılmış portakal suyu veya bitki çayları, öksürüğün yumuşaması konusunda etkili olabiliyor. Çocuğun bulunduğu odayı her gün havalandırmak ve mümkünse kısa aralıklarla nemlendirmek yeterli. Aynı şekilde burundaki akıntıları da tuzlu suyla temizlemek mevcut salgıları olabildiğince aspire edebiliyor" açıklamalarında bulundu.

7.6.2016 1 - 21208



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Ayurveda
Ayurveda' ya Göre Spor Hangi Saatlerde Yapılmalıdır?
Sağlık Video Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Sağlık Video Kolesterol Nedir?
Kolesterol Nedir?
Sağlık Video Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

 

[Hata Bildir]