Dengesiz Hava Sıcaklıklarına Hazırlıksız Yakalanmayın

Eczacıbaşı sağlık hizmetleri doktorları şeker hastalarını uyarıyor.

Dengesiz Hava Sıcaklıklarına Hazırlıksız Yakalanmayın

Sıcak – soğuk dengesinin bir türlü tutturulamadığı sonbaharın ilk günleri  özellikle kronik hastalığı olan bireylerin kabusu... Bu kabusu yaşayan en önemli kesimlerden biri de Diyabet hastaları. Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Medikal Çağrı Merkezi ile 7 / 24 Sağlık Takipçim hastalarını takip eden Dr. Mustafa Yılmaz; sonbahar aylarına girilmesine rağmen yurdun bazı bölgelerinde sıcak hava ve yüksek nem oranının devam ettiğini belirterek, ani ısı farklarının olumsuz etkilediği diyabet hastalarını önlem almaları konusunda uyarıyor.

 

Sonbahar mevsimi geldi ancak henüz sıcak günler yerini serinliğe bırakmadı. Uzmanlar özellikle kronik hastalığı bulunan bireyleri mevsim geçişlerinde yaşanan ani ısı farklarına karşı uyarıyor. Dikkat edilmesi gereken hastalıklardan biri de; “Diyabet” yani “Şeker Hastalığı”. Yaz aylarını geride bıraktığımızı düşünsek de özellikle yurdun bazı bölgelerinde termometrelerin hala yüksek derecelere ulaşması ve hava sıcaklıklarının ani iniş çıkışları, tedbirini almayan birçok şeker hastası için beklenmedik kan şekeri düzensizlikleri tehlikesi oluşturuyor. Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri diyabet hastalarının tüm değerlerini uzaktan takip ettiği Sağlık Takipçim hizmeti ile ciddi komplikasyonların önüne geçmeyi hedefliyor. 7 / 24 hastaları kontrol altında tutan Sağlık Takipçim Medikal Çağrı Merkezi hekimi Dr. Mustafa Yılmaz alınacak önlemlerle, terleme ile aşırı sıvı kaybı, beslenme bozuklukları ve düzensizlikleri ile yetersiz sıvı alımı sonucu karşı karşıya kalınan rahatsızlıkların önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

 

Şeker ilaçlarının kullanma talimatına uygun sıcaklıklarda muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Yılmaz; şeker hastalarının hava sıcaklığı ve nemin en yüksek olduğu 11:00 ile 15:00 saatleri arasında kapalı ve serin mekanlarda kalmaya özen göstermesi gerektiğini vurguluyor. Kaybedilen sıvı kaybını telafi etmek için bol su tüketilmesi gerektiğini de ifade eden Dr. Mustafa Yılmaz uyarılarını şu şekilde sıralıyor;

 

• “Şeker hastalarının özellikle beslenmelerine dikkat etmesi gerekiyor. Bu dönemlerde  en çok tüketilen ve şeker oranı yüksek olan karpuz, kavun ve kayısı gibi meyveleri aşırı miktarda tüketmek yerine şeker oranı daha düşük olan vişne, erik, şeftali, elma, armut gibi meyveleri ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.

 

• Doktorunuzun önerdiği egzersizleri veya hafif tempoda yürüyüşleri havanın daha serin olduğu günün erken saatlerinde veya akşam saatlerinde yapın.

 

• Tatilde, dışarıda, yani evde olmasanız da mutlaka şeker takibinizi yapın / ölçümlerinizi atlamayın.”

Dr. Yılmaz; şeker hastalarının özellikle dikkat edeceği birkaç küçük değişiklik ile kan şekeri düzeyleri ve buna bağlı rahatsızlıkları kontrol altına alabileceğini hatırlatıyor.

 

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri’nin, kronik hastalığı bulunan bireyleri kontrol altında tuttuğu ‘Sağlık Takipçim’ hizmetinden faydalanan diyabet hastaları, ‘Medikal Danışmanlık’ hizmetinden de 7/24 yararlanabiliyor.

4.9.2013 1 - 13273



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]