Diş Beyazlatma, Diş Temizliği Gibi!

Dt. Yavuz İpçi, Diş estetiği sadece dişlerin beyaz olması ya da dişlerin porselen kaplanması demek değildir, diyerek diş estetiğini oluşturan birçok etken vardır açıklamalarda bulundu.

Diş Beyazlatma, Diş Temizliği Gibi!

Zaman zaman hastalarımız beğendikleri kişilerin fotoğraflarını getirip dişlerini aynı şekilde yaptırmak istediklerini söylüyorlar. Ancak dişlerin şekli, kişinin yüz hatlarına, dudak yapısına ve güldüğünde dişlerin ne kadar görüneceğine bağlı olarak değişir. Önemli olan doğal güzelliği yakalamaktır. Biri size baktığında 'dişlerini mi yaptırdın' demek yerine 'ne güzel dişlerin var' demeli, işte diş estetiği bu noktada yakalanmış olur.

Kim güzel bir gülüş istemez ki!.Dişler arasındaki boşluklar ve kırıklar,fazla gözüken diş etleri veya çok az gözüken üst dişler,dişlerdeki renklenmeler ve minedeki bozukluklar güzel gülmenizi engelliyor yada hiç gülmemenize neden oluyor.Artık kendinize güvenerek parlak bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

ESTETİK İÇİN DİŞLER KESİLMELİ Mİ?

Sadece estetik için dişlerin kesilmesi bence son derece yanlış.Dişin en sağlam ve koruyucu tabakası mine tabakası gereksiz yere bu tabakaya zarar verememek lazım.Çoğunlukla dişlerde hiçbir kesme yapmadan uyguladığım estetik kompozitleri kullanıyorum.Bunlarla dişlerin arasındaki diastema denen boşlukları doldurup,dişlerin şekil ve renk bozukluklarını düzeltebiliyoruz.Bu yöntemde hastamız dişlerini beğenmezse eski haline getirmemizde mümkün.Ama şimdiye kadar böyle bir istekte bulunan hastamız olmadı.Bu yöntemin bir avantajı da tek seansta ve 1-2 saat gibi kısa bir sürede yapılması.Dişleri uyuşturmamıza gerek kalmaması,.Hastamız kliniğimize bozuk dişleriyle girip yeni gülüşüyle hemen yaşantısına dönebilmekte.Bazı durumlarda,lamineyt porselen dediğimiz,çok ince metalsiz porselenleri sadece dişlerin ön yüzlerinden çok az aşındırma yaparak uyguluyoruz.Ne yaparsak yapalım,eskiden olduğu gibi dişleri çepeçevre kesip estetik için dişlerde madde kaybı yapmıyoruz.

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR? DİŞ TEMİZLİĞİ GİBİ Mİ?

Dişlerimiz söz konusu olduğunda onların beyazlıkları her zaman sağlık ve estetiğin vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilmiştir. Beyaz dişler güzel bir gülüşün anahtarlarındandır.Öncelikle şunu söylemeliyim ki diş temizlemeden tamamen farklı bir uygulama.Normal diş temizliğinde dişlerin üzerinde ki lekeleri çıkartıyoruz,fakat dişin ana rengini değiştiremiyoruz.Bu yöntemle dişlerin rengini kalıcı olarak beyazlatabiliyoruz.Burada şunu vurgulamak istiyorum her 6 ayda bir diş temizliği yapılmalı bu dişlerin sağlığı açısından çok önemli,Diş taşları diş eti hastalığı yaparak kemik kaybına neden olup dişlerimizi kaybetmemize sebep olmakta.

DİŞ RENKLENMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Birçok nedeni vardır. En yaygın olanları yaşlılık, kahve, çay, kola, sigara gibi leke yapıcı maddelerin kullanılması; travma, tetrasiklin (antibiyotik) lekelenmesi ; aşırı florid kullanımı ve sinir dejenerasyonudur.

NASIL BİR UYGULAMA YAPIYORUZ?

Başlıca iki tip beyazlatma yöntemi var.Biri klinikte uyguladığımız yöntem.Bunda dişin üzerine bir jel uyguluyoruz buna aktivasyon için ışık uyguluyoruz..Bu yöntemle hastamız 1 saat içinde beyaz dişlere kavuşarak kliniğimizden ayrılıyor.Diğer yöntem de hastamızdan bir ölçü alıp,laboratuarımız da hazırladığımız ince bir kalıbı hastamıza veriyoruz,hastamız bunun içine bizim verdiğimiz jeli günde 1 saat uyguluyor.Ortalama 10-15 gün bunu uyguladıktan sonra beyaz bir gülüşe sahip oluyor.

KALICI BİR BEYAZLIK MI?

Çok uzun zaman eski rengine dönmüyor.Doğru bir uygulama yapıldığında eski rengine dönmesi çok zor ama kişinin renklendirici ajanları kullanma sıklığına göre 2-3 sene de 1-2 gün evde tekrarlamak gerekebiliyor.

DİŞ BEYAZLATMA GÜVENLİ Mİ?

80li yıllardan beri uygulanan bir yöntem.Ben şimdiye kadar,dişhekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere zarar verdiğine dair herhangi bir araştırmaya okumadım..Amerika'da FDI onaylı,Avrupa' da CE sertifikalı ve Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı olarak kullanılmakta.Yapılan bir araştırmada dişlerin üzerinde 240 saat bırakılmış ve yaptığı aşınma miktarı kola gibi asitli meşrubatlarla meydana gelen mine kaybına eşit bulunmuş.Zaten biz uygulamalarımızda bu kadar uzun süre kullanmıyoruz.

27.12.2016 - 24919



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]