Diyabet Hastalarına Özel Un Üretildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Diyabetik un ile yapılan yiyecekler, pide, kurabiye, börek, kek Diyabetik undan detaylar Makineye un konması Hamur yapılması Konya Yıldızı Un Fabrikası Genel Müdürü İbrahim Güzel'in açıklaması Diyabet hastalarına özel un üretildi Konya'da bir un fabrikasında, kan şekerini yüzde 40 daha az yükselten, yüzde 30 lif oranına sahip un üretimi yapıldı Firma Genel Müdürü Güzel: "Beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüz, tam buğday ve kepekli ekmeğin glisemik indeksi 98 iken, bizim ürettiğimiz unun glisemik indeksi ise 61'dir" "Ürettiğimiz glisemik indeksi düşük unları Almanya ve ABD'ye ihraç ediyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Diyabetik un ile yapılan yiyecekler, pide, kurabiye, börek, kek

Diyabetik undan detaylar

Makineye un konması

Hamur yapılması

Konya Yıldızı Un Fabrikası Genel Müdürü İbrahim Güzel'in açıklaması Diyabet hastalarına özel un üretildi

Konya'da bir un fabrikasında, kan şekerini yüzde 40 daha az yükselten, yüzde 30 lif oranına sahip un üretimi yapıldı

Firma Genel Müdürü Güzel:

"Beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüz, tam buğday ve kepekli ekmeğin glisemik indeksi 98 iken, bizim ürettiğimiz unun glisemik indeksi ise 61'dir"

"Ürettiğimiz glisemik indeksi düşük unları Almanya ve ABD'ye ihraç ediyoruz. Yakın zamanda Kanada, İsviçre, Suudi Arabistan ve Brezilya'ya da ihracatımız başlayacak"

Konya'daki bir un firmasında glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) düşük un üretildi.

Konya Yıldızı Un Fabrikası Genel Müdürü İbrahim Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında müşterilerinden "diyabetik un üretmeleri yönünde talep aldıklarını, bunun üzerine piyasadakilere göre glisemik indeksi daha düşük ürün yapmaya karar verdiğini söyledi.

Güzel, bazı üniversitelerin de desteğiyle Ar-Ge merkezinde uzun süre çalışma yürüterek, proje hazırladıklarını anlattı.

Çalışmalar neticesinde, kan şekerini birden yükseltmeyen ve birden düşürmeyen, glisemik indeksi yüzde 40 azaltılmış un ürettiklerini dile getiren Güzel, şöyle devam etti:

"Proje ile TÜBİTAK'a başvurduk ve çalışmamız destek için onaylandı. Bunun üzerine üretimlere devam ettik. Beyaz ekmeğin unu, ürettiğimiz una göre yüzde 65 daha fazla kan şekerini yükseltiyor. Beyaz ekmeğin glisemik indeksi 100, tam buğday ve kepekli ekmeğin glisemik indeksi 98 iken, bizim ürettiğimiz unun glisemik indeksi ise 61'dir. Lif oranları da diğer ekmeklere göre daha yüksek. Normal beyaz unlarda lif oranı yüzde 2'yi geçmiyor. Bizim ürettiğimiz ü beyaz olmasına rağmen yüzde 30 lif içermektedir. Tam buğday unlarındaki lif oranları ise yüzde 10-12 olmasına rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının piyasadaki ekmekler üzerinde yaptığı analizlerde, en yüksek lif oranının yüzde 6 olduğu görüldü."

Almanya ve ABD'ye ihraç ediliyor

Doktorların şeker hastalarına glisemik indeksi düşük olduğu bilinen tam buğday veya kepek ekmeklerini tavsiye ettiğini aktaran Güzel, şunları kaydetti:

"Glisemik indeksi yüksek bir gıda aldığınız zaman, yarım saat veya bir saat sonra uykunuzu gelir veya erken acıkmanıza neden olur ama ürünlerimiz, bir beyaz ekmeğe göre kan şekerini yüzde 40 daha az yükseltiyor. Aynı zamanda ürettiğimiz unların tüketilmesi durumunda, enerjisi düşük olduğu için sağlıklı bir birey yılda 5,3 kilogram zayıflayabiliyor. Bu unla, bütün ekmek çeşitleri yapılabiliyor. Tat ve kalite açısından hiçbir farklılık yok. Ürettiğimiz glisemik indeksi düşük unları Almanya ve ABD'ye ihraç ediyoruz. Yakın zamanda Kanada, İsviçre, Suudi Arabistan ve Brezilya'ya da ihracatımız başlayacak. Aylık üretimimiz şu anda 500 ton. Talebe göre kapasite artırımına gitmeyi düşünüyoruz."

2.3.2016 1 - 20210



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]