Yazın gelmesiyle birlikte düğün sezonu yavaş yavaş gelmiş oldu. Genç kızların hayalini kurduğu bu en özel günde kusursuz görünmek istemeleri en doğal hakları. Gelinliklerinin içine girebilmek ve incecik bir görüntüye sahip olmak için gelinler şimdiden sıkı diyetlere başlamış durumda.
İşte gelinlik diyeti ve dikkat etmeniz gereken 5 nokta Gelinlerin ne kadar sağlıklı beslenir ve hafif hissederse düğün günü o derece kusursuz görüneceklerini belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, düğün hazırlıkları sırasındaki koşuşturmanın gelinlerin düğünden önce yaptığı fiziksel aktiviteyi artırmasına yardımcı olduğuna dikkat çekiyor. Yoğun geçen bu günlerde karşılaşılan zorlukların ise küçük bir davranış değişikliği ile avantaja çevrilebileceğini, düz bir karın ve incecik bir belin aslında hayal olmadığını ifade ediyor ve dikkat edilmesi gereken 5 noktayı şöyle sıralıyor: DÜĞÜNDEN ÖNCEKİ HAFTA MUTLAKA YEDİKLERİNİZE DİKKAT ETMELİSİNİZ! 1.Konserve türü ve fazla tuzlu ürünlerden uzak durmaları gerekir. Tuzlu besinler tüketirlerse eğer vücutta su tutumu fazla olur. Dolayısıyla ödem oluşur, şiş bir karın ve vücut gelini düğün günü rahatsız edecektir. 2.Basit karbonhidrat tüketmekten kaçınmalılar çünkü kalitesiz karbonhidratlar şeker dengesinin bozulmasına sebep olur, kişi halsizlik ve yorgunluk hisseder. Düğün öncesinde daha çok enerji veren protein grubundan tüketmek daha doğrudur. 3.Gaz yapıcı kurubaklagiller, asitli içecekler, yağlı yiyeceklerden mutlaka uzak durulmalıdır. 4.Su tüketimi artırılmalıdır. Düğün telaşı içerisinde hissedilen susuzluk ve açlık karıştırılabilir. Yemek yerine mutlaka su tüketmeye yönelmek gerekir. Su tüketmemek halsizlik ve yorgunluk yapar. 5.Düğün öncesi stres ve heyecan ile kişide kabızlık ve ödem oluşturabilir. Bitki çayları tüketerek stres azaltılabilir. Kabızlık ve ödem için kiraz sapı ve biberiye demlenip içilebilir. DÜĞÜNDEN ÖNCE YAPILACAK 3 GÜNLÜK DİYETİ 1.Gün Kalkınca: 1 bardak su + 2 tane kuru kayısı SABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmek ARA (10:30) : 2 ince dilim ananas, 2 adet ceviz ÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız ızgara bonfile, 1 kase lahana çorba ARA (15:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ badem AKŞAM (19:00) : 1 kase yoğurt, 10 kaşık kabak yemeği ARA (21:00) : 10 tane çilek, 6 adet çiğ fındık 2.Gün Kalkınca: 1 bardak su + 2 tane kuru kayısı SABAH (09:00) :1 dilim peynir (az yağlı),6 adet tuzsuz zeytin, 1 dilim glütensiz ekmek ARA (10:30) : 10 adet taze erik, 2 adet ceviz ÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız haşlama tavuk, 1 kase az yağlı yoğurt ARA (15:30) : 1 dilim peynir, 1 tane grisini AKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 1 kase az yağlı yoğurt ARA (21:00) : 2 ince dilim ananas,6 adet çiğ fındık 3.Gün Kalkınca: 1 bardak su, 2 adet kuru kayısı SABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmek ARA (10:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ badem ÖĞLE (13:00 ) : 12 yemek kaşığı semizotu, 1 dilim glütensiz ekmek ARA (15:30) : 10 adet çilek, 2 adet ceviz AKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak, 1 kase az yağlı yoğurt ARA (21:00) : 1 küçük boy elma veya 2 ince dilim ananas
21.6.2016 - 21419
|