İşte o listedeki yiyecekler: – Portakal: Bağışıklık sistemini güçlendirir. – Kivi: Antioksidan koruma sağlar. – Nar: Tüm meyvelerden daha fazla C vitamini ve potasyum içerir. – Ahududu: Kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir. – Yabanmersini: Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır. – Greyfurt: Cildi temizleyip sindirimi dengeler. Kansere karşı faydalıdır. – Mandalina: Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır. – Avokado: Kalp hastalığı riskini azaltır. – Muz: Kalbi koruma özelliği olan potasyum kaynağıdır. – Domates: Hücrelerdeki DNA'yı korumaya yardım eder. Kansere karşı koyan enzimleri – Patlıcan: Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur. – Pazı: Magnezyum ve potasyum bakımından – Mantar: Kanserle mücadelede etkili bir antioksidandır. – Lahana: Kanser riskini azaltır, kemikleri güçlendirir. Toksin – Brokoli: Vücudu zehirli toksinlerden arındırır. Kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar. – Rezene: Antioksidan özelliği vardır. – Tatlı patates: A vitamini deposudur. B vitamini, yararlı lifler ve potasyum açısından da – Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalbi korur. Etkili bir antiviraldir. – Şekerpancarı: Tansiyonu ve kolesterolü düşürmede yardımcı. – Ispanak: Folik asit kaynağıdır. Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum barındırır. – Karnıbahar: Kanserle mücadelede vücudu güçlendirir. – Kara lahana: Cilt, göz ve dişler için faydalıdır. – Soğan: C, B6, manganez ve potasyum kaynağıdır. – Bal kabağı: Hücrelerin geliştirir ve gözü korur. – Tuna balığı: Beyin gelişimini güçlendirir, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu – Ançuvez: Protein deposudur. B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir. – Sardalya: Beyin gelişimini güçlendirir. – Somon balığı: Cilt kanseri riskini azaltır. – Tam buğday ekmeği: Kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin – Kümes hayvanı eti: B vitamini bakımından zengindir. – Kinoa: Amino asitler açısından çok zengindir. – Yulaf ezmesi: Bağışıklığı güçlendirici ve kolesterolü düşürücü özellikler sahiptir. – Kenevir tohumu: Yağ asitleri, E vitamini ve amino asit zenginidir. – Firavun buğdayı: E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko, fosfor, B vitamini zengini – Yeşil mercimek: Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayıp, kan şekerini düzenler. – Kavılca buğdayı: Düşük kalori için eşsiz bir besin kaynağıdır. – Ceviz: Kalp sağlığına faydalıdır. – Badem: Koleterolü düzenleyip, bağışıklık sistemini güçlendirir. – Chia çekideği: Kalsiyum deposudur. – Keten tohumu: B vitamini, potasyum ve demir gibi mineraller açısından çok zengindir. – Yumurta: Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır. – Kefir: Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini – Yoğurt: Bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler. – Hindistan cevizi: Kalp sağlığı na faydalı. Yağları yakar – Zeytinyağı: Kalp sağlığını güçlendirir. Bol miktarda antioksidan barındırır. – Kimyon: Kalp sağlığını destekler, enfeksiyonlara karşı etkilidir. – Zerdeçal: Antiviraldir. Alzheimer ve kansere karşı etkilidir. – Tarçın: Beyin ve bağırsak sağlığına faydalıdır. – Kırmızı çay: Antioksidandır. Kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir. – Kırmızı şarap: Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.
14.5.2015 - 17408
|