Hangi Kuru Meyve Neye İyi Geliyor?

Uzmanlar, bu gıdaların mutlaka beslenme programına eklenmesi gerektiğini belirtiyor. İşte kanserden tansiyona, kansızlıktan göz yorgunluğuna kadar iyi gelen kuru meyvelerin faydaları.

Hangi Kuru Meyve Neye İyi Geliyor?

Sağlıklı yaşamın sembolü meyvelerin kurusu da hastalıklara geçit vermiyor. Sağlığa yararlı posalı bölümün kurutulmuş meyvelerde daha yoğun olduğunu belirten uzmanlar hangi kuru meyvenin neye iyi geldiğini açıkladı.

Kuru Kayısı

Sindirim sorunlarına iyi gelir. Stresi ve kansızlığı önler.

İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkilidir. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum sayesinde kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemlidir.

Kuru Üzüm

İyi bir enerji kaynağıdır. Balgam söktürücü etkisiyle solunum hastalarına tavsiye edilir. Günde 10 tane yendiğinde tansiyonu düşürmede etkilidir. Bu yönüyle iltihaplara karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kuru Elma

Özellikle yoğurtla yendiğinde zehirli ishal türleri üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Yine lifli özelliği sayesinde tok tutar. Gözlerinizi yoracak bir işte çalışıyorsanız her gün bir avuç kuru elma yemek iyi gelir.

Kuru Hurma

Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar. Yüksek fibrin içeriği ile hazımsızlığa iyi gelir. B1, B2 vitaminleri ile sinir sistemini korur. Beyin fonksiyonlarının düzenler.

Kuru Dut

İyi bir kan yapıcı ve ateş düşürücü olarak yüzyıllardır kullanılan kuru dut vitamin deposudur. Günde bir avuç yiyerek kendinizi daha zinde ve enerjik hissedebilirsiniz. Ayrıca kuru dut ağız kokusunu da yok eder.

Kuru Erik

Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi vardır. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum ile tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.

Kuru İncir

Yağ, sodyum, kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye yardımcıdır.

İçerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit açısından zengindir. Bu nedenle hücre gelişimini destekler. Boğaz ağrısı ve bronşitte etkilidir. Vücut yenilenmesinde aktif rol oynar.

18.2.2015 - 16780



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Kansere yol açıyor: Olestra içeren ürünlerden uzak durun
Uzmanından uyarı: Salatanıza bu besinleri koymayın!
Uzmanından uyarı: Salatanıza bu besinleri koymayın!
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Ramazanda tüketimi artan hangi besin ne kadar faydalı?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]