Hastalıklardan Korunma Yolları

Yaban mersini: Antioksidan açısından zengin bir içeriğe sahip... Bağışıklık sisteminizin ve beyin fonksiyonlarınızın gelişmesine yardımcıdır.

Hastalıklardan Korunma Yolları

Yeşil çay: Çayların çoğu yatıştırıcı etkilerinin yanı sıra, sizi soğuk algınlığından da korur. Ancak yeşil çay, antioksidan açısından fazlasıyla zengindir.

Turuncu besinler: Havuç, tatlı patates ve balkabağı gibi yiyeceklerin içerdiği beta karoten, vücutta A vitaminine dönüştürülür.

Mantar: Antioksidan açısından oldukça zengindir. Potasyum, B vitamini ve lif kaynağı açısından da zengindir...

D vitamini: Hastayken süt ürünleri tüketmemek gerektiği söylenir, bu yanlış bir bilgi... Aksine size gayet iyi gelecektir. Ayrıca kışın da güneş ışınlarından faydalanabilir, süt ürünlerinden D vitamini alabilirsiniz.

Rezene: Bu sebze ve tohumları öksürüğü azaltır, solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.

Bitter çikolata: Şeker hastalık zamanlarınızda size dost değildir. O nedenle canınız tatlı bir şeyler istediğinde bitter çikolata yediğinizden emin olun. Ve %70 kakao oranına sahip olanları tercih edin.

Anason: Burun akıntısı ve öksürüğü azaltmaya yardımcıdır. Çayını yapabilirsiniz, içerisine bal ve tarçın ekleyebilirsiniz.

Baharatlı besinler: Bu yiyecekler soğuk algınlığına birebirdir. Ancak mide rahatsızlıklarına neden olabileceği nedeniyle uzak durulur. Olası bir soğuk algınlığı durumunda baharatın arkadaşınız olduğunu bilmelisiniz...

Yoğurt: Probiyotik bir besin olan yoğurt, vücudunuzun yenilenme sürecinde büyük rol oynar.

Turunçgiller: C vitamini yönünden zengin olan turunçgiller, boğaz ağrısını yatıştırır. Soğuk algınlıklarında en iyi dostunuzdur.

Sarımsak: Antioksidan yönünden oldukça zengindir. Eğer kokusundan veya tadından hoşlanmıyorsanız, sarımsak içeren takviye gıdalar da kullanabilirsiniz.

Zerdeçal: Doğal bir antibiyotiktir. Midenizi rahatlatır, iştahınızı artırır. Zerdeçalı yemeklere katarak ya da sıcak süte ekleyerek tüketebilirsiniz.

Muz, pirinç, elma püresi ve kızarmış ekmek dörtlüsünden oluşan BRAT diyeti: Potasyum açısından zengin olan bu diyet, mide sorunları olan kişi için idealdir.

Bal: Eğer hastayken biraz tatlı bir şeylere ihtiyaç duyuyorsanız, bal iyi bir seçimdir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve boğaz ağrılarınızı azaltır.

Yulaf: Lif yönünden oldukça zengin olan yulaf, sizi birçok hastalıktan korur ve stresinizi azaltır.

İstiridye: Çinko yönünden zengin istiridye, soğuk algınlıklarına birebirdir.

Koyu, yeşil yapraklı sebzeler: Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ya da iyileşmek için ihtiyacınız olan besin değerlerine sahiptir.

Tuzlu sıcak su: Tuzlu sıcak su ile gargara yapmak, zararlı bakterileri yok eder ve boğazınızdaki rahatsızlıklara iyi gelir.

Yağsız et: Vücut direncinizi artırır ve hastayken iyileşmeniz için en çok ihtiyaç duyduğunuz proteini içinde barındırır.

Bakliyat, çerez, fasulye: Hepsi protein kaynağı açısından oldukça zengindir.

Tavuk suyu çorbası: Sizi hastalıklardan korur.

Zencefil: Başta mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olmak üzere neredeyse her hastalığa iyi gelir. Çayını yapabilirsiniz ya da omletinize koyabilirsiniz.

Yağlı balık: Hasta olduğunuz dönemde pek tercih etmeyin ancak bu tür balıkların Omega 3 yönünden zengin olduğunu bilin.

Ekinezya: Çay halinde tüketilen ekinezya, vücudunuzun birçok hastalıkla savaşmasında yardımcı olur. Ancak fazla tüketildiğinde mide ağrılarına yol açabileceği unutulmamalı.

Lahana: İçeriğindeki sülfürlü bileşikler, gıdalarla alınan kanserojenleri bağladığı gibi, vücudumuzdaki kanserle savaş mekanizmalarını da aktive ediyor. Meme kanserine neden olan östrojen formlarını düşürüyor, akciğer kanserine karşı koruyor.

Hindiba: Vücutta sindirilemeyen bazı özel şeker molekülleri içeriyor. Bunlar bağırsaklardaki faydalı bakterileri besleyerek bedenin savunma sistemini güçlendiriyor.

Kabak çekirdeği: İçerdiği, 'moschatin' adlı maddenin adeta bir kanser savaşçısı olduğu belirtiliyor. Kabak çekirdeği aynı zamanda bolca başka bir kanser savaşçısı madde olan E vitamini de içeriyor.

Tarhun: Hücre deneylerinden alınan sonuçlar bu baharatı sofralarımıza sokma zamanının gelip geçtiğini söylüyor. Et yemeklerinin hepsine eşlik edebilecek hoş kokulu aromatik yağlar içeren tarhun, hem kırmızı ete hem de balık ve tavuğa yakışıyor.

Tere: Keskin aromalı bu sebze, bağırsaklardaki kanser öncesi oluşumların kansere dönüşmesini engelliyor. Çiğ olarak tüketilmesi öneriliyor.

Mantar: Yunanistan'da güç, Çin'de ise sağlık kaynağı lakaplı bu bitkinin dünyada 3 bin yenilebilir türü bulunuyor. Çok az besinde bulunacak miktarda D vitamini içeriyor. Bu vitaminin meme kanserine karşı koruyucu olduğu belirtiliyor.

2.10.2015 - 18865



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]