İş Kazaları Sonucu Kopan Uzuvlara Uygulanacak İlkyardım Yöntemleri!

İş kazaları sonucu kopan uzuvların yeniden hayat bulabilmesi için, kopan uzvun en kısa süre içerisinde doğru adrese, doğru bir şekilde ulaştırılması gerekiyor.

İş Kazaları Sonucu Kopan Uzuvlara Uygulanacak İlkyardım Yöntemleri!

Anadolu Sağlık Merkezi, Gebze bölgesindeki sanayi kuruluşlarına hızla ulaşabilecekleri bir adres olarak önemli kazanımlar sağlıyor.


Ülkemizde küçük sanayi işletmelerinin de yoğun olmasının etkisiyle iş kazalarına sık rastlanıyor. Özellikle sanayi bölgelerinde yer alan işyerleri, herhangi bir kaza ya da travma halinde neler yapılacağı ve nereye başvuracakları konusunda hala yeterli bilgiye sahip değiller.


Modern tıbbın tüm olanaklarına sahip olan Anadolu Sağlık Merkezi, kurulduğu Gebze bölgesinde yer alan işletmelerin ulaşabilecekleri doğru bir adres olarak önemli bir kazanım sağlıyor.


Bugün modern tıpta geniş bir kullanım alanı bulan mikrocerrahide 0.5 mm`den 5 mm`ye kadar, damarlar ve sinirler mikroskop altında büyütülerek çok küçük özel cerrahi aletleri ile uygulanıyor. Parmaklarda damar ve sinirlerin kalınlığının 1 mm`nin altında olmasından dolayı el cerrahisi mikrocerrahinin en geniş kullanıldığı cerrahi branşların başında geliyor. El cerrahisinde kesilen damar ve sinirler onarıldığı, kopan uzuvlar yerine takılabildiği gibi yine vücudun bir yerinden başka bir bölgesine damar ve siniri ile birlikte serbest doku nakilleri yapılabiliyor.


El, parmak ya da bacak kopması gibi kayıpların hepsi hiç kuşkusuz ki son derece önem taşıyor. Ancak, Anadolu Sağlık Merkezi Başhekim Yardımcısı ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı , kayıpların tolere edilebilmesinde kişinin mesleği, cinsiyeti yaşı gibi pek çok faktörün etkili olduğuna işaret ederek, "Bir piyanist için parmağının kopması neredeyse hayati önem taşımasına karşın, farklı bir mesleği icra eden, farklı bir yaşam biçimi olan kişi bu durumu zor da olsa tolere edebiliyor " diyor.


Bunun yanında herhangi bir uzvu kopan kişinin sigara kullanması, diyabet hastası olması ya da herhangi bir romatizmal hastalığa sahip olması ve yaşı, cerrahinin sonucunu olumsuz etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.


Herhangi bir iş kazası sonrasında hastada kopan bir uzuv varsa genellikle onun naklinde sorunlar yaşanıyor. Burada önemli olan sıcak iskemi süresini (dokuların kan akımı olmaması nedeniyle beslenmeme süresi) en aza indirmek. Bir parça ne kadar büyükse sıcak iskemi süresi o kadar kısalıyor. Bu nedenle mümkün olduğunca kısa süre içinde bir sağlık merkezine ulaşmak gerekiyor.


Anadolu Sağlık Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı , uygun taşıma koşulları konusunda şu bilgileri aktarıyor; "Öncelikle kanayan kısmın sıkı bir bandajla sarılması gerekli. Kanamanın durmasını kolaylaştırmak için kalp seviyesine kaldırmakta yarar var. Kopan parça ise nemli bir bezin içine koyup, temiz bir plastik torba içine yerleştirilmeli ve torbanın ağzı sıkıca kapatılmalı.


Sonra büyük bir kaba yarı yarıya buz ve su konmalı. Kopan parça direkt buzla temas etmemeli. Sadece buz içinde uzvun taşınması yanmalara neden olabiliyor. Bu nedenle buzla direkt temas olmadan hastayla birlikte sağlık merkezine ulaştırılmalı.


Kopan parçaya ve koptuğu noktaya kesinlikle hiçbir madde sürülmemeli dezenfektan ilaçlarla yıkanmamalı, damar uçları cerrahi aletlerle sıkıştırılmamalı veya bağlanmamalı. Basınç uygulanarak kanama durdurulmalı.

9.2.2011 0 - 5024



İlgili Diğer Yazılar
Parçalanan el, Şanlıurfa'da ameliyatla dikildi
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye'yi seçti
Organ Nakil Merkezi
Organ Nakil Merkezi'nde iki hastaya birden nakli yapıldı
Böbreğini temizleyip, yeniden naklettiler
Böbreğini temizleyip, yeniden naklettiler
Beyza Nur, aynı kaderi paylaştığı yaşıtlarını umutlandırdı
Beyza Nur, aynı kaderi paylaştığı yaşıtlarını umutlandırdı
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?

 

[Hata Bildir]