Multipl Skleroz'a Karşı Yeni Gelişmeler Hazır

Kazalardan sonra gençlerde sakatlığa neden olan bir numaralı neden olarak gösterilen MS'e (Multipl skleroz) karşı yeni çözümler araştırılıyor. Sanofi-aventis'in multipl skleroz tedavisi için geliştirdiği yeni oral tedavi ajanı teriflunomid ile gerçekleştirilen Faz II çalışmanın bir yıllık yeni sonuçlarını açıkladı

Multipl Skleroz'a Karşı Yeni Gelişmeler Hazır

Bu yeni ajanla ile hastalığın kontrolünde anlamlı iyileşme gözlendiğini ortaya koydu. Hastalığın kontrolü MRG (manyetik rezonans görüntüleme) ile değerlendirildi. Güvenlilik profili, Faz II monoterapi çalışmasından elde edilen verilerle uyumlu bulundu.


Bu sonuçlar, Amerikan Multipl Skleroz Tedavi ve Araştırma Komitesi’nin (ACTRIMS: American Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis), San Antonio’da (ABD) yapılan yıllık olağan kongresinde, en önemli sözlü sunumun konusu olarak sunuldu.


Bu çalışma, MS hastalarında teriflunomidin tek başına (monoterapi) veya yardımcı tedavi olarak etkinliğinin araştırıldığı, geniş kapsamlı bir klinik geliştirme programı çerçevesinde gerçekleştirildi.

 

Ottawa Üniversitesi (Ontario, Kanada) Tıp Fakültesi Nöroloji Departmanı’ndan Prof. Dr. (HBSc, MSc) Mark S. Freedman, “Bu keşif araştırmasının bir yıllık sonuçları, sabit beta interferon tedavisiyle birlikte uygulanan teriflunomid ile, MR incelemesiyle değerlendirilen hastalık aktivitesinde anlamlı iyileşme ve kabul edilebilir bir güvenlilik profili gözlenmesi bakımından cesaret vericidir.


İnterferonla tedavi edilen ancak MR sonuçlarına göre hastalık aktivitesinin devam ettiği veya hastalığın tekrarladığı hastalara uygulanan bu yardımcı tedavi, şimdiye kadar karşılanamayan medikal bir gereksinime cevap olabilir. Bu sonuçları bir Faz III çalışma programında da tekrarlayabilmeyi umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Teriflunomid Hakkında


Teriflunomid, de novo pirimidin sentezini bloke ederek, T ve B lenfositlerinin çoğalmasını sitotoksik etki göstermeksizin azaltan yeni bir oral ajandır. Teriflunomid ile yürütülen kapsamlı klinik geliştirme programı çerçevesinde, ilacın tek başına (monoterapi şeklinde) değerlendirildiği Faz III çalışmalar devam etmekte olup, ilacın yardımcı tedavi olarak değerlendirildiği Faz II çalışmalar tamamlanmıştır.


Günde bir doz oral teriflunomidin beta interferona (IFN-β) ek olarak yardımcı tedavi olarak uygulandığı bu çok merkezli, plasebo kontrollü, çift-kör, randomize Faz II çalışmaya, tekrarlayan multipl sklerozu olan hastalar dahil edilmiştir. Çalışmanın birincil amacı, IFN-β ile birlikte yardımcı tedavi olarak uygulanan 7mg ve 14mg dozlarında teriflunomidin tolerabilitesinin ve güvenliliğinin değerlendirilmesidir.


Çalışmanın bu yıl ACTRIMS Kongresi’nde sunulan bir yıllık sonuçları, geçen yıl Avrupa Multipl Skleroz Tedavi ve Araştırma Komitesi’nin Kongresi’nde (ECTRIMS) sunulan, 24 haftalık sonuçları tamamlar niteliktedir. Teriflunomidin glatiramer asetat ile birlikte yardımcı tedavi şeklinde uygulandığı ikinci bir Faz II çalışmanın sonuçları da, bu yıl Amerikan Nöroloji Akademisi (AAN) Kongresi’nde sunulmuştur.

 

 

8.7.2010 1 - 1504



Multipl Skleroz'a Karşı Yeni Gelişmeler Hazır Konusunda Ziyaretçi Görüşleri

Bilal Tunç dedi ki;
22.10.2010

Sonmez Özer dedi ki;
13.9.2010

Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]