Nadir Hastalıklar Günü için 'Günbegün, El Ele'

Bu yıl "Günbegün, El Ele" (Day by day, hand in hand) temasıyla tüm hastalara ve hasta yakını milyonlarca aileye, eşe, amcaya, kuzene, büyükanneye, büyükbabaya ve arkadaşa beraberlik ve destek çağrısı yapıyor.

Nadir Hastalıklar Günü için 'Günbegün, El Ele'

Tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği, hatta pek çok hekimin teşhis koyamadığı ve hastayı ölüme kadar götürebilen az görülen hastalıklar, tıp literatüründe "nadir görülen hastalıklar" olarak adlandırılıyor. Sanofi Grubu bünyesinde nadir hastalıklar alanında öncü olan Genzyme, "Günbegün, El Ele" temasıyla, tüm hastalara ve hasta yakınlarına, tedavi süreçlerine destek olmaları için farkındalık çağrısı yapıyor.

Avrupa Birliği tarafından toplumda 2 bin kişiden 1 kişiyi veya daha azını etkileyen hastalıklar "nadir" olarak kabul ediliyor. Çoğunlukla genetik nedenlerden kaynaklanan bu hastalıkların yaygın görüldüğü ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Dünya genelinde 350 milyon kişiyi, Avrupa ve Amerika'da 60 milyon kişiyi, Türkiye'de ise 5 milyon kişiyi etkileyen yaklaşık 6000'den fazla nadir hastalık görülmektedir.* Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerine göre, nadir hastalığı olan her iki kişiden biri çocukluk çağında etkilenmektedir.

Nadir Hastalıklar Günü, 2008'den beri dünya gündeminde

Nadir Hastalıklar Günü, nadir hastalıkla birlikte oluşan yalnızlığı aşmanın ve paylaşmanın bir yolu olarak görülüyor. Nadir Hastalıklar Günü, ilk olarak 2008 yılında 46 ülkede 502'den fazla nadir hastalık hasta derneğini temsil eden sivil toplum kuruluşu olan EURORDIS (Avrupa Nadir Hastalıklar Hasta Derneği) tarafından başlatıldı. Şubat'ın 29 çektiği yıllarda ise, 29 Şubat Nadir Hastalıklar Günü olarak kabul ediliyor.

Hasta yakınları Nadir Hastalıklar için "Gün Be Gün, El Ele"

Genetik kaynaklı hastalıklar alanında lider Genzyme, Türkiye'de nadir hastalıkla birlikte oluşan yalnızlığı paylaşmak ve farkındalığı artırmak için "Nadir hastalıkla yaşama" temalı "Günbegün, El Ele" temasıyla hasta yakını milyonlarca aileye, eşe, amcaya, kuzene, büyükanneye, büyükbabaya ve arkadaşa sesleniyor.

Nadir hastalıklarda erken teşhis önemli

Genzyme Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Sökmen, Genzyme'ın 20 yılı aşkın süredir genetik geçişli hastalıklar alanında çalışmalar yürüttüğünü belirterek "Bu hastalıkların tedavi alanı geçtiğimiz birkaç yılda hızlı bir gelişme kaydetti. Nadir görülen hastalıklarla mücadele eden, hastaların hayatlarını değiştirecek çığır açıcı tedaviler geliştirip, yeniliklere birlikte imza atacağımız heyecan verici bir vizyonu paylaşıyoruz. Nadir hastalıklarda erken teşhis ve tedavi hastaların hayat kalitelerinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu yüzden, ne kadar yüksek farkındalık olursa o kadar iyi sonuçlar elde edilecektir. Genzyme Türkiye olarak, daha çok hastaya çözüm ulaştırmak için, doktorlarla el ele bir aile gibi çalışmaktayız" diye konuştu.

25.2.2015 - 16846



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]