Obezite Cerrahisi Ameliyatlarında hasta ne kadar sürede normal hayata dönebilmektedir?

Obezite cerrahisi operasyonlarında genel olarak laparoskopik yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntem sayesinde hasta, normal ameliyatlara nazaran gündelik hayatına daha kısa sürede dönebilmektedir.

Obezite Cerrahisi Ameliyatlarında hasta ne kadar sürede normal hayata dönebilmektedir?

 



Gerçekleştirilen mide balonu işleminde hasta, 1-2 saat hastanede misafir edilerek taburculuk işlemleri gerçekleşmektedir. Taburcu olan hasta bir sonraki gün gündelik hayatına rahat bir şekilde devam edebilmektedir. Tüp mide ve transit bipartisyon ameliyatlarında hasta, 2 gece 3 gün hastanede misafir edilerek taburcu edilmektedir. Taburcu olan ve masa başı işlerde çalışan hastalar, taburcu olmasının ardından 1 gün sonra iş hayatına ve sosyal hayatına devam edebilmektedir. Daha ağır işlerle meşgul olan hastalarda ise 1 hafta istirahatin ardından iş hayatına dönmesi önerdiğimiz bir durumdur.

 

 

Tüp Mide Ameliyatı sonrası hastanın beslenmesi ne şekilde olmaktadır?

 

 

Gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatı sonrasında hasta, 2 gece 3 gün hastanede misafir edilmektedir. Operasyon sonrası hastanede bulunan hasta, damar yolu ile beslenmektedir. Taburculuk işlemleri ardından hastaneden ayrılan hasta, diyetisyen kontrolünde sırası ile 15 gün sıvı, 15 gün püre diyeti uygulamaktadır. Sıvı diyet döneminde bulunan hastalar için, 15 gün süre zarfında bol su tüketmesi ve tanecikli içeceklerden uzak durması önerilmektedir. 15 günü başarı ile tamamlayan hastalar bir 15 gün de püre diyet döneminde geçmektedirler. Bu diyet döneminde ise, yenilen yiyeceklerin mikserden geçirilerek mama kıvamına getirilmesi ve bu şekilde tüketilmesi istenir. 2 dönemi de tamamlanan hastalar katı diyet dönemine geçmektedir. Bu dönemde ise günlük tüketilen yiyecekler küçük porsiyonlar halinde tüketilmeye başlanır.

 

 

Tüp Mide Ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

 

 

Tüp mide operasyonu süresince diyet dönemleri başarılı şekilde tamamlanan hastalar gündelik yiyecekleri tüketmeye başlayabilmektedir. Bu dönemden sonra hastanın sürekli diyet halinde olması zorunlu değildir. Fakat diyetisyenin öngördüğü programlara uyulması, hastanın ideal kilosuna daha hızlı bir şekilde ulaşması açısından önemli bir unsurdur. Daha sonraki dönemlerde hastalardan istenen, 15 gün süre boyunca tütünlü mamullere ara vermesi, 1 ay süre ile alkol tüketmemesi, katı ile sıvı ayrımını iyi yapabilmesi ve 6 ay süre ile gazlı içeceklerden uzak durmasıdır. Sigara kullanan hastalar, 15. Günün ardından sigara kullanmaya devam edebilmektedir. Alkol kullanan hastalar ise 1 ay sonunda alkol tüketimine devam edebilmektedir. Lakin burada bilinmesi gereken, alkolün kilo veriş hızını yavaşlatmasıdır. Bu unsurlara dikkat edilmesi, operasyonun amacına daha rahat ulaşması ve sürecin olumlu şekilde sürdürülmesi açısından önemli hususlardır.

 

 

 

 

 

Hastanın obezite cerrahisi ameliyatlarına uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

 

 

Obezite cerrahisi operasyonları kapsamında, hastaların ilk uygunluğu yapılan ilk görüşmede değerlendirme altına alınır. Bu değerlendirmede ilk unsur,  hastanın belirli bir vücut kitle indeksine sahip olmasıdır. Hastanın vücut kitle indeksinin yeterli bulunduğu noktada yapılan ikinci işlem psikolojik değerlendirmedir. Psikolojik değerlendirmede hastanın operasyon süreçlerini iyi anlaması açısından tüm bilgiler detaylı olarak hasta ile paylaşılır. Bu adımın da başarılı şekilde tamamlanması ardından gerçekleştirilen check-up programında hastalar detaylı bir test sürecinden geçer. Bu testlerin uygunluğu uzman doktorlar tarafından kontrol edilmektedir. Tüm bu unsurların olumlu sonuç vermesi ardından hasta, operasyon sürecine dahil edilir ve operasyon gerçekleşir.

 

 

 



 

24.3.2017 - 26394



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]