Sevgililer günü öncesi diş bakımı...

Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Hakan Doğantepe, ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat etmeniz gereken 5 temel noktayı özetliyor.

Sevgililer günü öncesi diş bakımı...

AĞIZ KOKUSUNU HIZLI ŞEKİLDE ÇÖZMEK İÇİN

Her öğünden sonra etkili bir diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile ağız kokusunun önüne kolayca geçilebilir. Ayrıca bu noktada ağız garagarası kullanılarak nefese daha taze bir his kazandırılabilir. Ağızdaki diş çürükleri, kırıklar ve diş eti problemleri ekstra gıda birikimine neden olacak alanlar yaratabilir. Bunlardan doğacak kötü koku ve sağlık problemlerinin önüne geçmek için dişlerin ve diş etinin tedavisi yapılmalı, rutin kontroller aksatılmamalıdır.

DİŞ BEYAZLATMA KİŞİYE ÖZGÜ BİR TEDAVİDİR

Diş beyazlatma kişiye özgü bir tedavidir. Tedavinin uygunluğu hekim tarafından kontrol edilmeli ve bütün bu süreç hekim tarafından yönetilmelidir. Sıklıkla medyada yer bulan doğal olarak nitelendirilen karbonat, limon gibi ekstra aşındırıcı maddeler diş yüzeyini aşındırarak geri dönüşümsüz hasarlara sebebiyet verir. Bu hasarlardan en önemlisi geçmek bilmeyen diş hassasiyetidir. Bundan dolayı diş beyazlatma tedavisi bir diş hekimi tarafından yönetilmeli ve kontrol hekime bırakılmalıdır.

ÇÜRÜKLERİNİZDEN ARININ

Diş çürüğü, bakteriler tarafından meydana getirilen dişin sert dokularında harabiyet oluşturan bir hastalıktır. Başlangıç seviyesindeki diş çürükleri yüzeyde matlaşma olarak kendini gösterir. İyi bir ağız hijyeni ve remineralize edici ajanlarla geri döndürülebilir. Bu seviyeden daha ileri çürüklerde, çürük doku dişten uzaklaştırılır. Ortaya çıkan kavite (boşluk) çeşitli dolgu malzemeleri ile restore edilebilir. Eğer çürük sinir dokusuna ulaşmışsa kanal tedavisi yapılır. Çürük sebebiyle aşırı madde kaybetmiş dişler de ise porselen dolgu (inley – onley ),kaplama gibi tedavilere de başvurulabilir.

DİŞ MACUNU SEÇİMİNE DİKKAT

Kişinin tadına tölerans gösterebileceği herhangi bir diş macunu iyi bir fırçalama ile ağız kokusunu ortadan kaldırır. Ancak birçok kişi tarafından nane tadı ve esansı tercih edilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken klinik olarak bilimselliği kanıtlanmış diş macunlarının kullanılmasıdır.

14 ŞUBAT'A KADAR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AÇISINDAN BESLENME NASIL OLMALI?

Ağız kokusunun ilk sebebi kötü ağız hijyeni olduğundan ağız hijyenine maksimum özen gösterilmeli. Aşırı derecede protein tüketimi kötü bir ağız kokusuna sebep olacağı akılda tutulmalıdır. Ayrıca baharat, sarımsak, soğan gibi yiyeceklerin keskin bir ağız kokusuna neden olacağı unutulmamalıdır.

11.2.2017 - 25804



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]