Varis Problemine Enjeksiyon Tedavisi

Zamanında yapılacak tedaviyle varis probleminden kurtuluş yolu: Skleroterapi

Varis Problemine Enjeksiyon Tedavisi

Estetik görünüş ve sağlık açısından birçok olumsuz tarafı olan varis, kadınların uzun yıllardır bitmeyen derdi olmayı sürdürüyor. Alınacak önlemlerle ve zamanında yapılacak tedavi ile varis probleminden kurtulmak daha kolay!


Varis iki cinsiyette de görülmesine rağmen özellikle kadınlar daha talihsiz. Kadın cilt yapısının daha ince olması varisi kadınlarda tetikliyor. Varis kısaca toplardamarların genişlemesi anlamına geliyor. Özellikle bacaklarda rastlanan bu durum estetik açıdan kadınlara rahatsızlık verirken bazen de ilerleyerek daha büyük problemlere neden olabiliyor.


Günümüzde en yaygın kozmetik problemlerden birisi de kapiller varis. Bir çalışmaya göre kapiller varis, erişkin yaşlardaki kadınların yaklaşık yarısını etkiliyor.


Acıbadem Hastanesi Bakırköy Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Yasemin Mamur kapiller varisi, “bacaklarda örümcek ağı şeklinde kırmızı, mavi veya mor renkteki genişlemiş kılcal damar yapıları” olarak tanımlayarak şöyle devam ediyor;


“Sıklıkla ayak bileği, uyluk ve baldırı tutarlar. En yaygın şikayet kozmetik olmakla birlikte, yanma, kaşıntı ve ağrı sık görülen belirtilerdendir. Kapiller varislerin tedavisinde skleroterapi, poliklinik şartlarında çok kolaylıkla uygulanabilmekte ve hastalar hemen normal yaşam aktivitelerine dönmektedir.”


Enjeksiyon Tedavisi: Skleroterapi


Skleroterapi, kapiller varis tedavisinde yaklaşık 60 yıldan bu yana başarı ile kullanılıyor.


Ayaktan uygulanan bu tedavi şekliyle ilgili olarak Acıbadem Hastanesi Bakırköy Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Erek tedaviyle ilgili şunları söylüyor: “Tedavinin esasını çok ince özel iğneler kullanılarak, hastalıklı varis damarı içine, damar cidarını tahrip edici bir sklerozan madde verilmesi oluşturmaktadır.


Sklerozan madde varis damarı cidarına hasar vermekte ve yapılan kompresyonla birlikte varisli damarın bütünlüğü kaybolmaktadır. İçine kan dolamadığı için görünmez hale gelen varisli damarlar daha sonra vücut tarafından yok edilmektedir.”


Çok ince iğneler kullanıldığı için işlem fazla ağrı vermiyor. Varisli bölgenin genişliğine göre enjeksiyon sayısı ve tedavi seansı değişiyor. Dr. Erek tedavinin seanslar halinde yapılmasının sebeplerini şöyle açıklıyor: “Enjeksiyon neticesini görmek ve kalan varisli bölgelerin tespit edilerek yeniden enjeksiyon yapılabilmesi açısından genellikle gereklidir. Her seans yaklaşık 15 – 45 dakika kadar sürmektedir.”


Skleroterapi için genellikle sonbahar ve kış ayları tercih ediliyor. Dr. Mamur bu mevsiminde tercih edilmesinin nedenlerini şöyle açıklıyor: “Tedavi sonrasında varis çorabı veya bandajların kullanılacak olması ve oluşabilecek mor – kahverengi lekelerin kaybolması için belirli bir zamana ihtiyaç duyulması bu tercihin esas sebeplerini oluşturmaktadır. Skleroterapi işlemi sonrasında çoğu hastada, işlem yerinde mor – kahverengi lekelenmeler oluşabilir. İlk başta kozmetik açıdan eski varisli görünümden daha rahatsız edebilecek olan bu durum hastaların %90 -95’inde birkaç hafta içinde tamamıyla düzelir. Çok küçük bir hasta grubunda ise düzelmesi birkaç ayı bulabilir.”


Skleroterapi sonrasında kapiller varislerin tümünün tamamen kaybolacağını düşünmek çok gerçekçi değil. Ancak seanslar sonunda, etkilenen bölge eskiye göre kozmetik açıdan çok daha uygun bir hale geliyor.


Bununla birlikte Dr. Erek bir hatırlatmada bulunarak şunları söylüyor: “Uygulanan tedavi sadece o anda problemli ya da varisleşmiş damarlar üzerinde olacağı için, ileride başka kapiller damarların da varisleşerek benzer sorunların tekrar ortaya çıkabileceği bilinmelidir. Ayrıca kapiller varislerin, büyük çaplı varislerle birlikte bulunduğu hastalarda öncelikle büyük çaplı olanların tedavisi gereklidir. Birkaç milimetrelik kesilerle varisler cerrahi olarak çıkarılabilir.


 

18.1.2011 - 4280



İlgili Diğer Yazılar
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye'yi seçti
Vücuduna Saplanan 80 Santimlik Demire Rağmen Yaşama Tutundu
Vücuduna Saplanan 80 Santimlik Demire Rağmen Yaşama Tutundu
Gentesti Nedir? Gentest ile Kanserden Korunmak Mümkün
Gentesti Nedir? Gentest ile Kanserden Korunmak Mümkün
Tavsiye İlaçlar Kullanmayın!
Tavsiye İlaçlar Kullanmayın!
Hastane Randevusu Nasıl Alınır?
Hastane Randevusu Nasıl Alınır?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Sağlık Video Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Sağlık Video Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Sağlık Video Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?
Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?

 

[Hata Bildir]