Yaşlanan Gözler Ekstra Özen İster

Yılların yorduğu gözlerde, ilerleyen yaşın da etkisiyle oluşan rahatsızlıklar körlüğe kadar ilerleyebilecek ciddi rahatsızlıkların oluşmasına sebep olabilir.

Yaşlanan Gözler Ekstra Özen İster

2050 yılında nüfusumuzun %20'sini oluşturması beklenen yaşlıların toplumsal, sosyal ve ailevi yaşamın bir parçası olması ise büyük bir önem taşıyor. Dünyagöz Etiler'den Op. Dr. Pervin Uygur, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek göz hastalıkları ile ilgili detaylı bilgilerin yanı sıra, bu rahatsızlıkların önlenmesi adına alınabilecek önlemleri paylaşıyor.

İlerleyen yaşlarda belirli alışkanlıkların bırakılması önemli

Yaşlı kişilerin, gençlere oranla günlük yaşamlarındaki belirli alışkanlıklarına da daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirten Op. Dr. Pervin Uygur, "Bahsi geçen hastalıkların ortaya çıkma oranı, ilerleyen yaşla birlikte artış gösterse dahi, günlük yaşamlarımızda yapacağımız belirli değişikliklerle bu riski en aza indirmek mümkün. Göz sağlığının korunmasını sağlamak için iyi beslenmek, güneş ışınlarından korunmak adına güneş gözlüğü kullanmak, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak, şeker hastalığına karşı sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, iyi bir uyku uyumak ve yaşam alanlarımızda iyi ışıklandırma kullanmak oldukça önemli" şeklinde konuşuyor.

Erken teşhis ile doğru tedavi mümkün

Uzmanlar, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen katarakt, glokom, makula dejenerasyonu ve diyabetik retinopati rahatsızlıklarının yaşlı kişilerin günlük hayatlarında oluşturabileceği olumsuz etkilere dikkat çekerken, yapılacak detaylı bir göz muayenesinin bu yaşlarda görülebilecek hastalıkların teşhis ve tedavisinin sağlanması adına büyük önem taşıdığını belirtiyorlar. Dünyagöz Etiler'den Op. Dr. Pervin Uygur, "İleri yaştaki kişiler, ileride körlüğe yol açabilecek rahatsızlıklara yakalanma olasılığı en yüksek grup olarak öne çıkıyor. İlerleyen yaşlarda özellikle katarakt, glokom, makula dejenerasyonu ve diyabetik retinopati gibi hastalıklar körlüğe kadar gidebilecek bir yolun başı olmaktadır. Diyabetik retinopati, genç yaşlarda başladığında çok daha hızlı görme kaybına sebep olmasına rağmen yaşlılıkta da kontrolsüz diyabet gurubunda ileri görme kayıplarına sebep olabilir. Bu hastalıklar, hastanın ayrıca günlük yaşamlarındaki fonksiyonlarını da olumsuz etkileyebilir. Sigara ve alkol tüketimi, vitamin eksikliği, genetik sebepler ve şeker hastalığı gibi etkenler de bu rahatsızlıkların oluşmasında büyük rol oynuyor. Bahsi geçen hastalıkların oluşmasını veya ilerlemesini engellemek için yapılacak kapsamlı bir göz muayenesi ile konulacak erken teşhis, doğru tedavilere yönlendirilerek hastanın sağlığına kavuşması adına çok büyük önem taşıyor" diyor.

28.3.2017 - 26454



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]