|
Uzmanlar her gün 1 tane acı biber yemeniz gerektiğini söylüyor. İçeriğindeki vitamin, kalsiyum ve potasyum nedeniyle en sağlıklı besinler arasında.
|
|
|
Tüm dünyada yetişebilen acı biber pek çok yemekte kullanılır ve vücudun vitamin, kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılar. İşte acı biber'in faydaları
|
|
|
Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger 'Dut, A vitamini, K vitamini, B grubu vitaminleri, demir, potasyum ve fosfordan zengindir. Dut aynı zamanda antosiyanin, lutein, ksantin ve beta-karoten gibi önemli antioksidanların kaynağıdır' diyor.
|
|
|
Domates, aynı zamanda A, B, C vitaminleri ile potasyum, folik asitten de zengindir. Domatesin tam da zamanıyken her gün tüketmeye özen göstermeliyiz.
|
|
|
Amerikalı uzmanlar, fazla tuz tüketiminin zararlı olmadığına aksine potasyum alımı açısından faydalı olabileceğine yönelik Avrupalı uzmanlarca ortaya atılan iddialara ilişkin, "Fazla tuz tüketimi değil, sodyum-potasyum dengesi önemli" yanıtını verdi.
|
|
|
Potasyum ve elektrolit yönünden son derece zengin olan muz, spordan sonra yiyebileceğiniz en iyi besinlerden biri.
|
|
|
Yaprakları A, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden zengin olan maydanozun bir tutamı günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor.
|
|
|
Potasyum, kalp sağlığınızı korumak ve beyninizin çalışması için çok gerekli bir mineraldir.
|
|
|
İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin. İncir, diğer meyvelerle karşılaştırıldığı zaman kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci sırada yer alıyor.
|
|
|
Yaprakları A, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden zengin olan maydanozun bir tutamı günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor.
|
|
|
Sarımsağın bileşiminde protein, karbonhidrat, kükürtlü bileşikler, lif (posa) ve suyun yanı sıra fosfor, potasyum, kükürt, çinko, selenyum mineralleri ve bir miktar A ve C vitamini yer almaktadır.
|
|
|
Çilek üretimi yapan bir ziraat mühendisi, meyvenin içeriğinde bulunan kalsiyum, demir, potasyum, azot ve fosfor elementi zenginliğini özel karşımla elde ettiği gübreyle sağlıyor.
|
|
|
Dondurma süt, şeker, glikoz şurubu, salep, süt yağı, vanilya, meyve püresi, çeşitli kuru yemişler, çikolata veya kakaodan yapılan, besleyici değeri yüksek olan bir tatlıdır. Dondurma; karbonhidrat, protein, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, A, B, C, D ve E grubu vitaminleri içerir.
|
|
|
Adale kasılmaları, sinir uyaran yayılımları, osmotik basıncının ve kalp ritminin düzenlenmesinde etkilidir.
|
|