cerrah-pasa-hastanesi Soruları

Cerrah-Pasa-Hastanesi Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Cerrah-Pasa-Hastanesi Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Cerrah-Pasa-Hastanesi Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Belimdeki Vidalar Çıkarılmalı mı?

    1998 Niğde Devlet Hastanesi'nde bel fıtığından ameliyat olmuştum. Daha sonra rahatsızlık ortaya çıktı. Kayseri'ye gittim, oradaki doktor tomografi görüntüleri ile belime takılan cihazın vidalarının gevşeyip battığını ve cihazın çıkarılması gerektiğini söyledi. Hangi tür tornavida kullanıldığını sordu, fakat dosya bilgilerimde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • Aşılamayı Ertelemem Gerekir mi?

    Hocam merhaba, ben aşılama tedavisi gördüm. 2. aşılamaya geçmeden vajinit oldum. 2. aşılamaya geçmeden çatlatma iğnesi kullandım. Devlet hastanesi olduğu için doktorlar fazla bir şey söylemiyorlar. Siz cevap verirseniz sevinirim. Doktor fitil verdi, 2 gün kullan dedi ama kararı bana bıraktı. Sizce aşılamada bu fitilleri kullanmam iyi olur mu? En önemlisi, aşılamadan önce ilişki gerekiyormuş ama ben kötü durumdayım, mümkün değil bu. Sizce ertelesem iyi olur mu? Saygılarımla.

  • Alt Çene Ameliyatını Nerede Yaptırabilirim?

    Merhaba hocam, ben 23 yaşındayım. Alt çene sorunum var. Ortodontide tedavi gördüm ve aparat taktım. Şimdi de alt çene ameliyatı olmam gerekiyor, fakat bu alanda iyi bir cerrah tanımıyorum ve bu konuda sizden yardım istiyorum. Bu alanda güvendiğiniz bir cerrah var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Dışkıdan Önce Balgamsı Sıvı Gelmesi Normal midir?

    Merhabalar hocam, son 1 senedir midemde yanma vardı. Bununla ilgili 3 ay önce genel cerrah bir operatör doktora muayene oldum. Klinik tanısı reflü idi. Endoskopi sonucunda küçük bir iltihap olduğu, bunun yanında Antral Gastrit tanısı konuldu. Endoskopi sırasında yine alınan sıvının biyopsisinde Kronik Gastrit sonucu çıktı. Nexium 40 mg kullanıyorum her sabah. Asıl soruma gelince; dışkı gelmeden önce balgamsı bir sıvı geliyor. Bazense köpüğümsü gibi beyaz renkli bir sıvı geliyor. Bu durum normal midir? Değilse; bununla ilgili yapmamı önereceğiniz birşey var mı? Teşekkür ederim.

  • Bağırsak Yapışıklığı Tekrarlar mı?

    Merhaba, benim eşim 1,5 ay önce dış gebelikten ameliyat oldu ve sağ tüpü alındı. Kısa sürede iyileşmesine rağmen geçen gün şiddetli ağrı ve kramp şikayeti ile tekrar doktora gittik. Bir sürü tahlil ve ultrason yapıldı ama hiç bir şey çıkmadı. Doktor tekrar açmamız gerek dedi ve genel cerrah ile birlikte tekrar ameliyat ettiler ve içerdeki alınan tüp bağırsağa kaynama yapmış ve ayırmışlar. Bağırsağa 3 dikiş atıldı. Bunun yanında iki bağırsak ta birbirine yapışıkmış, sorun teşkil etmediği için dokunmamış. Doktor sürekli yürümesini istedi. Hocam sürekli endişeliyiz, tekrar yapışma olur mu? Bu sorunun tedavisi var mıdır? Ne yapmalıyız? Yardımlarınızı bekliyoruz. İyi günler.

  • Eşimin Bağırsağında Tekrar Yapışma Olur mu?

    Merhaba, benim eşim 1,5 ay önce dış gebelikten ameliyat oldu ve sağ tüpü alındı. Kısa sürede iyileşmesine rağmen geçen gün şiddetli ağrı ve kramp şikayeti ile tekrar doktora gittik. Bir sürü tahlil ve ultrason yapıldı ama hiç bir şey çıkmadı. Doktor tekrar açmamız gerek dedi ve genel cerrah ile birlikte tekrar ameliyat ettiler ve içerdeki alınan tüp bağırsağa kaynama yapmış ve ayırmışlar. Bağırsağa 3 dikiş atıldı. Bunun yanında iki bağırsak ta birbirine yapışıkmış, sorun teşkil etmediği için dokunmamış. Doktor sürekli yürümesini istedi. Hocam sürekli endişeliyiz, tekrar yapışma olur mu? Bu sorunun tedavisi var mıdır? Ne yapmlıyız? Yardımlarınızı bekliyoruz. İyi günler.

  • İnfertil ve Kromozom Bozukluğu Hastasıyım. Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 36 yaşında, infertil hastası erkek olup, eşim 32 yaşındadır. Ben aynı zamanda kromozom bozukluğu olan (46, xy, t (16;22) (p13, 3;q12) ) hastasıyım. Bu zamana kadar Ankara Gazi Hastanesi’nde 2002 yılında testis biyopsisi yapıldı, ancak sperm elde edilmedi, yalnız sperm üreten madde bulunduğu patoloji raporunda mevcuttur denildi. Yine 2006 yılında İstanbul’da özel bir hastanede micro tese işlemi yapıldı ve testislerden cılızda olsa 8-10 adet sperm bulundu, eşimin de tüp bebek için hazırlanarak yumurtalar toplandı ve 4 adet embriyo oluşturuldu, ancak yapılan PGT testi ile bendeki kromozom bozukluğuna rastlanılınca transfer gerçekleşmedi. Yeni bir deneme daha yapmak istiyoruz, sizin tavsiyeniz ne olur? Benim gibi hastalarda başarı elde edilebilir mi?

  • Smear Testi Güvenilir Bir Test midir?

    Merhaba hocam, 33 yaşındayım. 2 yıl önce Hg sil sonuçla leep yapıldı. Sonrasındaki smear sonuçlarım, servisit as cus l sil reaktif değişiklikler ve iltihap bulguları olarak farklı farklı geldi. Üniversite hastanesi, bizdekiler temiz, artık takipten çıkabilirsin dedi. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Smear %100 güvenilir bir test midir? Ne yapmam gerekir? Çok teşekkür ederim.

  • 20'lik Dişler İçin Cerrahi Operasyonu Nerede Yaptırabiliriz?

    Eşimin 20'lik dişlerine cerrahi bir operasyon gerekiyormuş. Bartın, Zonguldak, Karabük yakınlarında bu operasyonu yapabilecek doktor ya da uzman cerrah var mıdır? Teşekkürler.

  • Retina Dekolmanı Ameliyatı Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    Oğlumun gözüne top gelmişti, doktor retina dekolmanı olduğu söyledi. Acil ameliyat olması ve mercek takılması gerekliymiş. Retina dekolmanı ameliyatı için hangi doktora gitmeliyim? Ankara’da yaşıyorum, sizin tavsiye edebileceğiniz devlet hastanesi var mı?

  • Akıntı, Kaşıntı ve Ağrı Şikayetlerim İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba Seval Hanım, ben 2 gün önce akıntımın, kaşıntı, ilişkide şiddetli ağrı olduğunu, 9 ay çeşitli ilaçlar kullandığımı ve en son devlet hastanesinde vaginal kültür alındığını bahsetmiştim. Sonucu 8-10 epitel hücresi,10-12 lökosit görüldü. Gram boyama: epitel hücreleri, 7-8 Lökosit, Gram (+) çomak görüldü. Ayrıca, normal vagen florası bakterileri üredi. Siz de sadece basit bakteri testi diye bahsetmişsiniz, vaginal antibiyogram gerekli demişsiniz. Bunu devlet hastanesi yapar mı? Sizce benim durumum ne kadar kötü? Hamile kalırsam bebeğe zararı olur mu? Saygılarımla.

  • Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?

    Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
     

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu

    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Kullandığım İlaçların Verdiği Etkileri Nasıl Yok Edebilirim?

    İyi günler, Şubat 2006 civarı üzüntü, yorgunluk, fazla uyku gibi nedenlerden psikiyatri doktoruna gittim. Doktor, senin bir şeyin yok, sadece psikologla dertleşmen gerekiyor dedi. Ben de psikoloğa gidemedim. 2 ay sonra başka bir doktora (araştırma hastanesi) gittim. Doktora aynı problemlerimi anlattım ve Risperdal ve Lithuril ilaçlarını verdi ve 2 hafta sonra gel dedi. İşten dolayı gidemedim ve bu ilaçları bilgisizce kullanmaya devam ettim. İnternetten araştırdım, çok ağır 50 kişiyi felç bırakmış bir ilaç olduğunu, şizofrenililerde kullandığını öğrendim. Bu arada 20 günde bende gözlerimde bulanıklık, konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, uykusuzluk yaptı. Bu nedenle, doktora gitmeden bıraktım. Daha sonra tekrar gittim, başka doktor vardı. Durumu anlattım. Kullandığım ilaçların benimle alakası olmadığını söyledi. En son tüm ilaçları bıraktım ve hemopatiste gittim ve tedavi oldum. Şimdi uyku düzenim, sinirlilik, unutkanlık, hemopatist sayesinde düzeldi. Şimdi bu kullandığım ilaçların verdiği etkileri nasıl yok edebilirim?

  • SLE Hastalığının Tamamen Geçme İhtimali Var mı?

    Merhaba, kızkardeşim Sistemik Lupus Eritromatozus (SLE) hastası. Malatya Araştırma Hastanesi nefroloji bölümünde tedavi görüyor. Yaklaşık 8 yıldır düzenli aralıklarla kontrole gidiyor. Bu hastalığın tamamen geçme ihtimali yok mu? Bir de Ankara'da bu konuda uzman, tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?

  • Kız Arkadaşım Hamile Kalmışsa Bu Bebeği Aldırabilir miyiz?

    Merhaba. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve hamile kalmış olmasından korkuyoruz. Eğer böyle bir durum söz konusuysa kürtaj yapan devlet hastanesi var mı? Kürtaj yaptırmak evli olmayan bayanlar için serbest mi bilmiyorum, biz evli değiliz kız arkadaşım 22 yaşında. Maddi durumdan dolayı böyle bir araştırma yapmak zorundayım. Sosyal güvencemiz var. Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz. Çünkü gerçekten çok pişmanız ve korkuyoruz.

  • Vücudumdaki Ağrı, Halsizlik ve Uykunun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba ben 19 yaşındayım. Birkaç ay önce bir bayılma olayı yaşadım. Kan şekerim ve hemogram yükselmiş. Bir de tansiyonum düşmüş. Nörolojiye çıkmam gerektiğini söylediler. Ancak nörolojiye çıkınca şüpheli bir rahatsızlık olabilir deyip araştırma hastanesi olan tıp fakültesine sevk ettiler. Oraya da gidemedim. O günden sonra baş dönmesi ve baş ağrıları, mide bulantıları, göz kararmaları artmaya başladı. Neredeyse iki günde bir oluyor. Vücudumda acayip bir ağrı dolaşıyor, uyuyamıyorum da, çok halsiz ve yorgun hissediyorum kendimi. Ne olabileceği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Ben'imin Üstündeki Siğili Plastik Cerrahın Alması Gerekiyormuş, Tehlikesi Var mıdır?

    Başımda tam kulağımın üst tarafında küçük bir ben çıktı. Daha sonra bu ben şişip büyüdü ve üstünde bir siğil çıkardı. Arada bir baş ağrısı ve kaşıntı yaşıyorum. Ufak bir operasyonla çıkarmak istedim ama genel cerrah bunu ben alamam dedi, plastik cerrah önerdi. Acaba bu benin bir tehlikesi var mıdır?

  • Dizlerindeki Ağrıdan Dolayı Anneme Ameliyat Olmasını Söylediler, Siz Ne Önerirsiniz?

    Sn. Hocam. Annem 62 yaşında ev hanimi olup memlekette yaşamaktadır. Dizlerinde ağrılardan dolayı artik yürüyemeyecek duruma gelmiştir. Geçen yıl Kemik Hastalıkları Hastanesine Ortopedi servisine muayene olmaya getirdik. Film ve tetkiklerden sonra; diz kapaklarının sürtünmeden dolayı aşındığını, sıvı kaybı olduğundan dolayı yürümede zorlandığını, acilen ameliyat olması gerektiğini bildirdiler. Annem korktuğu için, ameliyat olmaya ikna edemedik. Ayni zamanda Samsun Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde de acilen ameliyat olmalı diye aynı teşhisi koyuyorlar. Henüz ameliyat olmadı. Neticede annem yürüyemeyecek duruma geldiği için ameliyat olmaya ikna oluyor. Sizin bir tavsiyeniz olabilir mi? Teşekkürler.

  • Alt Dudağım Sol Tarafa Doğru Kayıyor ve Çenemin Sağ Tarafında Çıkma Var. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, benim ağzımda, ailemin söylediğine göre; doğuştan kaynaklanan bir eğrilik var. Konuşurken alt dudağım sol tarafa doğru kayıyor. Ama çenemin sağ tarafında da bir çıkma söz konusu. Gittiğim Plastik Cerrah, sorunun sağ çene kemiğinin fazla büyümesinden kaynaklandığını söyledi. Önerdiği çözüm yüzde yüz bir iyileşme göstermediğinden, beni fazla tatmin etmedi. Sizce daha etkili bir çözüm var mı? Şimdiden teşekkürler.

  • Bana Çift Rahim Teşhisi Kondu, Çocuğumun Olmamasını Sebebi Bu Olabilir mi?

    Sayın hocam bana çift rahim (Uterus bikornus) teşhisi kondu. İlk çocuğum 28 haftalık doğdu.3.gün kaybettik.1,5 yıldır çocuğum olmuyor. Bazı doktorlar ameliyat ol diyor. Cerrah paşada ise 3.denemeden sonra bakalım diyorlar ve 2,3. çocuklarını da kaybedebilirsin diyorlar. Siz ne önerirsiniz? Yumurtalıklarda ve rahimde herhangi bir sorun olmamasına rağmen çocuğum neden olmuyor? Teşekkürler.

  • Safra Kesesi Taşı İçin Kapalı Ameliyat Olamıyor muyum?

    Karın ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerle doktora gittim. Kolelithiazis teşhisi konuldu. Görüştüğüm cerrah sadece açık ameliyat yaptığını söyledi. Ben kapalı olmak istiyordum. Bu mümkün mü? Açık olursam kaç cm'lik bir yara izim olur? Teşekkür ederim.

  • Kızımın Alerji Kapsamında Her Hafta Aşı Olması Gerekiyor. Siz Ne Önerirsiniz?

    Kızım 6 yaşında ev tozu, tarla poleni, süt ve küfe karşı alerjisi var. Ankara dış kapı hastanesi gözetiminde tedavi görüyor. Aşı tedavisine başlamak istiyoruz. Başlangıçta her hafta aşı olması gerekiyor. Banım her hafta aşı için Ankara gitme olasılığım yok. Öğrenmek istediğim zku hastanesinde bu aşıları yaptırabileceğim bölüm veya doktor var mı?

  • Tıbbi Tedavi Olarak Ne Yapmam Lazım?

    Merhaba, ben 15 yıldır boyun ve sırt kaslarımda sürekli ağrılar yaşıyordum. Aynı yıllardan beri ayak bileklerimde ve bacaklarımda, kollarımda dirseklerimde kırmızı şişlikler, sonra sedefimsi kabuklar tutuyordu. Bunlar hep bacak ve kolumun damarları üzerinde oluşuyordu. Çok doktorlara gittim, bana sedef diyen oldu, kimi bir çeşit mantar dedi ama hiç iyileşmedi. Uyku bozukluğu yıllardır yaşıyorum, aynı zamanda cinsel yönde de beni çok kötü etkilemişti. Cinsel organımda hiç sertlik olmuyordu. İşimden dolayı bir çok ülkeye gidiyorum. Hindistan’da bana nemden dediler. Çinli bir cildiyeci nemden kaynaklı dedi, Elocon pomat verdi, fazla kullanma, geçmezse gel başka bölümde doktora göndereceğim dedi. Ben ise en az 200 adet pomatı kullandım, biraz rahatlatıyordu, yine de geçmedi. Tekrar 40 gün önce Çin’e gittim. Bir çinli arkadaşım beni bir çinli yaşlı adama götürdü, doktor değildi. Bana bir kaç ay küveti ılık su doldur, 6 veya 7 kilo ütülmüş kaya tuzu, 1 kilo karbonat karıştır, 1-2 saat içinde kal, damarları ve eklemleri masaj yap dedi. Son 3 yıldır bacaklarım hareket etmekte zorlanıyordu, kaslar ağrıyordu, özellikle sol bacağım ve sol diz eklemim ve kalça eklemim, kalbim sıkışıyordu. Acıbadem Hastanesi’ne gittim, kalp EKG yaptılar, kalbin normal dediler ama ben beni biliyorum, neredeyse kalp krizi geçirecek gibi oluyordum. Konuya geçeyim, 1 aydır başladım tuzlu suya giriyorum, inanılmaz bir gerçeği yaşıyorum. Yaklaşık 15 gündür o kaybettiğim cinsel isteklerim eskisinden çok. Bel ağrım tamamen geçti. Kollarımdaki sedefimsi ama altları kırmızı egzamalar hiçbir tane bile kalmadı, sadece bacaklarımda damarların üstünde birkaç tane kalmış, onlar da zayıf, bir kaç güne kadar geçecek gibi. Sırt ve boyun ağrılarım bir rüya gibi bitti. Yaşlı adam bana tam iyileşinceye kadar sırtındaki havluyu çıkarma dedi ama ben bazı günler çıkarıyorum, yine de ağrı yaşamıyorum. Acaba ileride tekrarlanır mı? Ben bilime inanıyorum. Bundan sonra ne yapmam lazım, hangi tıbbi tedaviyi yapmam lazım?

  • İki Göğsümde de Fibrokist ve Ağrı Mevcut, Sizin Öneriniz Nedir?

    Yaklaşık 4 yıldır her iki göğsümde de fibrokist var her yıl ultrason çektiriyorum ve her yıl artış ve büyüme oluyor. Benim tek şikâyetim ağrılarımın çok olması en son gittiğim genel cerrah agnucaston tb verdi 3 ay kullan dedi. 2 ay oldu kullanalı ve hala ağrılarım devam ediyor. Ağrılarım en çok göğüs uçlarında ve sağ göğsümün ucu içe gidiyor ve akıntı oluyor. Kendim de eczanede çalışıyorum agnucaston pek mantıklı gelmedi bana. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Bebeğimizde Genetik Hastalıkların Olabileceğini Söyledi, Bunun Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

    Sayın doktor 40 günlük bir bebeğimiz var. Doğumdan sonra hiç bir rahatsızlık ve belirtiler yokken biraz ufak doğdu 2,5 kg. Birinci muayenesinde 30 günlükken doktorumuz çocuğumuzun yüz şeklinden genetik hastalık olacağı şüphesiyle hareket etti. Bu konuda bizi Cerrahpaşa hastanesi genetik hastalıklar bölümüne yönlendirdi. Çocuğumuzda zekâ konusunda bir rahatsızlık gözlemlemiyoruz. Örneğin ilk haftasından itibaren sese tepki vermesi, gözleriyle takip etmesi, annesini tanıması bizi moralman sevindirmekle beraber genetik hastalıkların başka ne gibi rahatsızlıklar yapabileceğini ve de özellikle tanı konduktan sonra tedavi imkânlarının neler olduğunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

  • Beyin Kanaması Geçirdim ve Epilepsi Hastasıyım. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, baş ağrısı şikayeti ile doktora gittik. Çekilen MR sonunda beyin kanaması geçirdiğim söylendi. Aynı zamanda epilepsi hastasıyım. Kanamanın nereden kaynaklandığı hakkında bilgi alamadım. Gittiğim devlet hastanesi beyin cerrahı ve nöroloji uzmanlarına göre ameliyata gerek olmadığı söylendi ama özel bir muayenehanedeki beyin cerrahı doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bu ameliyetta epilepsi hastalığıma da müdahale edebileceğini söyledi. Kanamanın sağ tarafta oldunu da söylediler ve tekrarlamasının söz konusu olduğunu söylediler. Baş ağrılarım hala devam ediyor. Sadece SSK güvencem var, maddi durum da özele gitmeme engel ve benden bıçak ücreti istendi. Bunu ödeyebilecek durumda değilim. İşe de gidemiyorum. Bana bir yol gösterirseniz, sizin için elimden geleni yaparım.

  • Sperm Sayım Düşük Çıkıyor. Çocuğum Olur mu?

    Ben 2 yıllık evliyim. Evlendiğimiz gibi eşim ve bende çocuk isteği vardı. Yaklaşık 5-6 ay denedik ama bir sonuca varamadık. Sonra kendimden şüphelenip devlet hastanesi üroloji bölümüne sayım verdim, çok düşük çıktı. Bunun sonucunu da 15 yaşında kabakulak hastalığı geçirmiş olmama dayadılar. Doktorumun tavsiye ettiği ilaçları kullandım. İlk sayım 600 bin, ikinci sayım 850 bin, üçüncü sayım 3600 bin çıktı. Bu sayımların ardından iki kez daha sayım verdim ama sonuç aynıydı. Bana bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Bebeğim Kol ve Bacağını Rahat Hareket Ettiremiyor. Nereye Başvurabiliriz?

    Benim 11 aylık üçüz bebeklerim var. Birisi 4. aydan sonralarda, sol kol ve bacağını diğerleri gibi rahat hareket ettiremiyor. Hastanelere gidiyoruz ama özel hastaneleri tavsiye ediyorlar. Ben sigortalı olarak çalışmaktayım, galiba nöroloji bölümüne gösterilecekmiş. Tavsiye edebileceğiniz bir SSK hastanesi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Babamın Boğazında Beze Var. Ne Yapmalıyız?

    Babamın boğazında bir beze varmış, guatr denilmiş ama devlet hastanesinde hiçbir tanı koymadan ameliyat dediler. Biz Dokuz Eylül hastanesine gelmek istiyoruz. Tavsiye edebileceğiniz iyi bir cerrah var mı? Bu konuda lütfen yardımcı olun.

  • Sara Hastasıyım. Ne Yapmamı Tavsiye Edersiniz?

    Hocam, bende sara nöbeti var. Bayburt Devlet Hastanesi’nde bakıldım ve beni Erzurum Araştırma Hastanesi Nöroloji bölümüne sevk ettiler. Oradan nasıl randevu alabilirim? İstanbul’da çektirdiğim MR sonuçlarını da götürmem gerekir mi?

  • Mikroskopi Sonucuna Göre Dayımı İyileştirebilecek Bir Şey Var mı?

    Mikroskobik Tanı: Küçük hücreli dışı az diferansiye karsinoma metastazı (kemik iliği biyopsi).

    Bu durumda olan dayımın şu an yoğun bakımda tutuluyor. Bilimin bu konuda bizi iyileştirecek bir doktoru veya hastanesi veya bitkisel ilacı yok mu?

  • Bel Fıtığında Fizik Tedavi ve Meme Başı Akıntısı Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

    Sayın Doktor; Daha önce yazmış olduğum a-mail'e cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Eşim İzmir Central Hospital'a bel ağrıları için gitti ve çekilen MR sonucunda bel fıtığı teşhisi kondu. Doktor fizik tedavi önermiş. Yalnız çevremizden duyduğumuz kadarıyla bel fıtığı için fizik tedavi (ki bize en yakın Kütahya Yoncalı Fizik tedavi hastanesi var) faydalı olmadığı şeklinde söylentiler geliyor. Şu anda kas gevşetici ve ağrı kesici kullanıyoruz. Kendisi muntazaman dikkat etmeye başladı ama nereye kadar bu böyle devam edecek? Biz bu aşamada ne yapalım?

    İkinci sorum ise eşimin göğsünden sarı su sıklıkla olmamakla birlikte gelmektedir. Bunun nedeni ne olabilir?

    Şimdiden teşekkür.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]