saglik-yasam-beslenme-dogal-yasam Soruları

Saglik-Yasam-Beslenme-Dogal-Yasam Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Saglik-Yasam-Beslenme-Dogal-Yasam Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Saglik-Yasam-Beslenme-Dogal-Yasam Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tık

  • Akciğer Hastalıklarından Korunmak İçin Beslenme Programım Nasıl Olmalı?

    Akciğer hastalıklarından korunmak için beslenme programım nasıl olmalı?

  • 18 Yaşından Sonra Boy Uzar mı?

    Öncelikle merhaba, 18 yaşındayım. 1,59 boyundayım, bu da yaşıtlarıma göre çok kötü. Kilom da oldukça zayıf, 45-50 civarıyım. 18 yaşından sonra bazı egzersizler, beslenme gibi düzenli birşeyler yapsam boyum uzar mı? Boy kısalığım bacak kısmımdan belli oluyor. Ben bu boy kısalığından çok çektim. Psikolojim bozulmuş durumda. Lütfen yardım edin, cevabınızı bekliyorum.

  • Endoskopi ve Kolonoskopi Yaptırmalı mıyım?

    Hocam iyi günler, vücutta oluşan enfeksiyon nedeniyle uygulanan yoğun antibiyotik tedavisi neticesinde bağırsak flora bozukluğu vuku buldu. Antibiyotik kullanımının son dönemlerinden (son 10 gün) itibaren her yemek sonrası 2-3 saatlik süre sonunda bel bölgesinde yoğun ateşlenme oluşmaya başladı. Ben bunu tamamen diğer hastalığın belirtisi olarak gördüğüm için antibiyotik tedavisine devam ettim. Tedavinin bitmesinin sonrasında antibiyotiğe bağlı 2 gün süren ishal geçirdim. Ve aynı dönemlere tekabül eden süre zarfında kalbimle ilgili extrasistol, sol göğüs ağrısı, genel huzursuzluk, uyku sorunları, nabız düşüklüğü, nabız atışlarını yoğun şekilde hissetme, genel durum bozukluğu yaşamaya başladım. Dahiliye uzmanına görünüp özellikle böbreklerle ilgili iltihap riskine karşı yapılan gerekli kan tahlillerim normal çıktı. Tiroid değerleri, karaciğer testleri de normaldi. Daha sonra okuduğum bir makale neticesinde antibiyotik kullanımına bağlı flora bozukluğu yaşadığımı anladım. Ve buna yönelik beslenme diyeti uyguladım. Sonuç aldım. Durumum giderek düzeldi. Sorum: Ancak bu düzelmenin ardından 10 gün geçmiş olmasına rağmen gün içinde zaman zaman yemeklerden 2-3 saat sonra diz ve baş arası bölgede ateşlenme, bazen kendiliğinden gelen yine aynı bölgede ateşlenme ve yemek sonrası düzelme gibi bir durum hasıl oldu. Ayrıca hala bir miktar kalp atışlarını hissetme durumu devam etmekte. Mantar oluşumuna istinaden gaita kültürü ve gaita da gizli kan testleri ve açlık kan şekeri ölçümleri yaptırdım. Sonuçlar normal. Bağırsak faaliyetlerim normal ve ender görülen küçük batmalar dışında herhangi bir sorunum yok. Sadece gaitanın ishal şeklinde olacağı hissi oluyor ancak gaitada normal rengi ve görünümünde. Acaba bu ateşlenmeler nedeniyle bir gastroenteroloji uzmanına gitmeli miyim ve mantar, mikrop ya da bakteri riskine karşı tahlil, endoskopi ya da kolonoskopi yaptırmalı mıyım? Ayrıca bağırsak florasını düzenleyici bir ilaç tavsiyeniz olabilir mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

  • Femur Kayması İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 19 yaşındayım. 3-4 yaşlarında düşme sonucu femur kayması oluştu ve sol ayağımdaki büyüme ve beslenme damarları hasar gördüğü için sol, sağ ayağıma göre geç büyüyor ve topallık oluşuyor. Tedavisi 20 yaşından sonra kemik büyümesi durunca olacak denildi. Sağ dizimde romatizma ve kireçlenme var. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Kemoterapi ve Radyoterapi Sonucu Beslenme Ne Şekilde Olmalıdır?

    Merhaba, eşim onkoloji özefagus hastası. 6 cm karsinom hücreli kitle olduğu belirtilmektedir. 5 haftalık bir radyoterapi ve 50 mg kemoterapi gördü. 1. kemoterapiyi gördüğü zaman boğazda ödem oluştu. Beslenmesi için mideye hortum takıldı ama 1 gün oradan besleneme gereği görüldü. Çünkü boğazdan beslenme ışınla kemoterapi gördüğü sürede 3,60 kilo aldı. İyi bir sonuç mudur? Tabi ki mama da içiyor ve bunun beslenmesi konusunda ne önerirsiniz? Bunun başarı oranı nedir?

  • Gelişimimle İlgili Sorular Sormuştunuz Onların Yanıtına Göre Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

    Gelişmediğimi 19 yaşında olduğum halde 16 yaşındaymışım gibi göründüğümü bunun nedeninin ne olabileceğini sormuştum? Benim sorduğum soruya karşı bu soruları sormuşsunuz. Boy ve kilonuz, beslenme alışkanlığınız nasıl? Sigara alışkanlığınız mevcut mu? Bu durumunuz sizin için yeni mi yoksa önce den beri böyle bir düşünceniz var mıydı. Boyum 1.68 civarı kilom 50,beslenme alışkanlığım pekiyi olduğu söylenilmez sigara içmiyorum, bu durum ise benim için yeni. Bu cevaplara karşılık olarak cevabınızı bekliyorum.

  • İki Bebeğim Düşük Oldu, Üçüncü Bebeğimi de Kaybeder miyim?

    Merhaba, 3 yıllık evliyim, eşim ve ben 27 yaşındayız. İki bebeğimi kaybettim, ilki kanamalı düşük, ikincisi, beslenme kesesi gelişmediği için 9 haftalıkken alındı. Üzerinden 1 yıl geçti ve 4 aydın korunmuyoruz. Bir sorun olmadığı halde hamile kalmıyorum. 3. düşükten sonra tedavi olabileceği söylendi. 3. bebeğimi de kaybetmek istemiyorum. Ne yapabilirim?

  • İki Kez Hamileliğim Düşükle Sonuçlandı, Sağlıklı Doğum Yapabilmek İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben ve eşim 27 yaşındayız ve 3 yıllık evliyiz. 2 tane bebeğimi kaybettim. İlki 6 haftalıkken kanama oldu ve kürtajla alındı. İkincisi de 8 haftalıktı. Doktor, beslenme kesesinin gelişmediğini söyledi ve o da alındı. Şimdi 5 aydır korunmuyoruz ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. Tükiye'de doktora gittim, bazı kan testleri yapıldı ve rahim ultrasonu çekildi. Bunun sonucunda hiçbir problem olmadığı söylendi. Eşimin de sperm testi normal çıktı. Ben yurtdışında yaşıyorum. Burada başka yapılması gereken ne gibi testler olabilir? Ben tedavimi Türkiye'de düşünüyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

  • 9 Aylık Kızımı Sabah ve Akşam Emzirebiliyorum. Beslenmesi İle İlgili Ne Yapabilirim?

    Merhaba, 9 aylık bir kızım var. 50 cm boyunda ve 3,450 kg ağırlığında doğdu. Şu an boyu 63 cm ve 8,5 kg. Sizce normal mi? Kızımı 7 aylıkken halasına bıraktım, çalıştığım için sadece akşamları ve sabahları emziriyorum. Bana beslenme hakkında bilgi verebilir misiniz? Çünkü biraz zayıfladı. Bir de fazla terleme problemimiz var. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Kabızlık Problemim İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, ben 32 yaşında bir bayanım. Sorunum sindirim problemi. Haftada 1 tuvalete çıkabiliyorum. Suyu çok az, çayı ise çok fazla içiyorum. Kabızlık önleyici bir beslenme tarzı tavsiye edebilir misiniz?

  • Oğluma Boğaz Reflüsü Teşhisi Kondu. Nasıl Bir Beslenme Yolu İzlenmeli?

    8 yaşındaki oğluma KBB uzmanı tarafından boğaz reflüsü tanısı kondu. Şikayetlerimiz sadece ağız kokusu ve bazen yutma zorluğu. Boğaz reflüsü nün diyet önerileri büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için çok ağır. Nasıl bir beslenme yolu izlenmelidir?

  • Gut Hastalığında Beslenme İle İlgili Bilgiler Verebilir misiniz?

    Yaklaşık 9 yıldır gut la boğuşuyorum. Konuyla ilgili çok makale okudum gut la kardeş oldum atakları zamanında karşılıyorum. Ancak beslenme hususunda çelişkiler yaşıyorum. Bu yaz tatilde küçük bir hastanede bir dh. uzm. beni taze fasulye konusunda uyardı, ilk defa duydum. Oysa ben bildiğimiz klasik diyet, bazı yağlı balık türleri, zengin protein içeren besin türü. Alkol vs... sn. doktorum gut da beslenme ile ilgili önem sıralamasında özet bir açılım lütfen. Şimdiden teşekkürler.

  • Hemoroid ve Kıl Dönmesi Farklı Hastalıklar mı?

    Benim hastalığım. Sanırsam hemoroid dedi doktor birde kıl dönmesi var dedi. İkisi aynı hastalık mı yoksa farklı mı onu anlayamadım? Birde kıl dönmesi operasyonlarında tehlikeli mi? Ameliyattan sonra kaç gün içinde çalışabilir durumda olunuyor. Birde bana ilaçla tedavi sırasında önerebileceğiniz beslenme ve bakım. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.

  • Ağızda Oluşan Yaraların Sebebi Nedir?

    Merhaba, ciltte mantar oluşumu var. Bunun nedeni nedir? Nasıl önlemini alabilirim? Bir de eşimin ağzında oluşan bazı yaralar var, beslenme açısından zorluk çekiyor. Bunun nedeni nedir? Bazı arkadaşlar Behçet hastalığı diyorlar. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Migrenin Beslenme Şekilleri İle Alakası Var mıdır?

    Ben 14 yaşında bir bayanım, 9 yaş civarlarında iken migren teşhisi kondu. 2 yıl önce başka bir hastanede onaylandı. 2 çeşit hap kullandım ama kesin çözüm olmadı. Okuyorum. Baş ağrılarımı kesin olarak geçirebilmem için ne yapmam lazım? Migrenin beslenme şekilleriyle bir alakası var mıdır? Cevabınız için teşekkürler.

  • Düşükler Nedeniyle mi Hamile Kalamıyorum?

    4 yıllık evliyim, 21 yaşındayım ve 2 defa düşük yaptım. İkisi de 1,5 aylıktı. Doktorum tıbbi bir problem olmadığını söylüyor ama detaylı bir araştırma yapılmadı. İlki kanamayla düştü, diğeri ise beslenme kordonu koptuğu için düştü ve ikisinde de kürtaj oldum. 3 ay korunduk ve o zamandan beri korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum. Bu düşükler nedeniyle olabilir mi ve o düşüklerin tıbbi bir nedeni var mıdır? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

  • Şeker Hastasıyım, Bana Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilgi Verebilir misiniz?

    2 yıldır şeker hastasıyım. 38 yaşındayım. 113 kiloyum. Masa başı işim var. diaformin ve roswelt ilaçları kullanıyorum. Günde 1’er tane alıyorum. Beslenme, yaşam biçimi ve yapmam gerekenler konusunda detaylı bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

  • Erken Boşalma Sorunu Psikolojimi Bozdu, Ne Önerirsiniz?

    Erken boşalma sorunu psikolojimi iyice bozdu. Kendime güveni mi kaybediyorum sanırım. Doktora başvurmadan önce herhangi önerebileceğiniz bir yöntem var mı? Bu düşünce tarzı olabilir, beslenme olabilir ya da başka bir şey. Teşekkür Ederim.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]