Dijtal diş hekimliği fark yaratıyor !

Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Emre Çakır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Dijtal diş hekimliği fark yaratıyor !

Dijital diş hekimliğine geçiş için artık bir servet harcamak gerekmiyor. Klinikler için firmaların yaptığı her ihtiyaca uygun dijital paketler var. İster geniş multi-disipliner bir poliklinik olsun, ister kompakt bir muayenehane olsun uygun bir ürün seçeneği mutlaka bulunuyor, yeter ki hekiminiz yeni nesil diş hekimliğiyle barışık olsun.

"Dijtal diş hekimliğinin en büyük avantajı nedir? " sorusunun cevabı ise; hastaların bu tedavileri yaptırmak için geçmişe nazaran çok daha makul rakamlar ödemesidir. " diyen Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Emre ÇAKIR "Dijital diş hekimliğine en hızlı giriş yapmanın yolu klinik-laboratuvar iletişimini ağız içi ölçü-tarayıcısı ile hızlandırmaktır. Bu vesileyle hasta koltuktan kalkmadan, hastaya ait diş ölçüleri bu cihazlar ile dakikalar içerisinde alınıp sonucu ekranda kontrol edilebilir, hasta ile birlikte incelenebilir. Hastanın yapılmasını istediği estetik uygulamalar, ki bunlar sıklıkla lamina veya zirkonyum alt yapılı porselenlerdir, tasarlanıp ekranda hasta ile birlikte incelenerek son kararı verilebilir. Bunca avantaj yetmediği gibi bir de; önce mokap (model) ile dijital olarak tasarlanan dişlerin son halinin çıktısı alınarak ağızda provası yapılır, değişmesi istenen yer varsa değiştirilir ve öyle son karar verilir. Bu aşamalarda karşılaşılan birçok potansiyel problem de bu vesile ile elimine edilmiş olur. Aynı zamanda hastanın da içine sinen dişler yapılmaktadır yani artık hasta da umduğunun değil bulduğunun ağzına takılmasına razı olmaz, içine sinen ve en çok beğendiği dişler yapılıp gelir ve takılır. " ifadelerini kullandı.

Bu aşamaların oldukça hızlı olduğunu belirten Çakır, "Hasta ile son karar verildikten sonra hastanın ağız içine ait son taramayı ve tasarımı wi-fi internet üzerinden saniyeler içinde laboratuvara yollayabilmekte ya da klinikte lazer-milling sistemi ile restorasyonlar tasarlanarak çok hızlı bir şekilde üretilebilmektedir. " diye konuştu.

Sistemin klinik içinde son derece basit ve "akıllı " bir enfeksiyon kontrolü sağladığını ifade eden Çakır, "Diş hekiminin teknolojiden öte hastaya odaklanmasını sağlamak amacıyla tamamen dijital ağız içi üç boyutlu tarayıcılar son derece küçük bir başlık ile tasarlanmıştır ve bir el aleti büyüklüğündedir. Bu nedenle kullanılması ve hasta tarafından tolere edilmesi kolaydır ve hastada bulantı refleksi oluşturmaz. Sistem klinik içinde son derece basit ve "akıllı " bir enfeksiyon kontrolü sağlamaktadır. Öyle ki tarayıcının dokunmatik olan ekranına bile artık dokunmaya gerek kalmadan havada el hareketlerini algılamakta ve bu şekilde sistemi rahatlıkla kontrol etmektedir. Bu dijitalizasyon öyle bir aşamaya gelmiştir ki, çekilen fotoğraflar ve alınan bilgisayarlı tomografi (CT) görüntüleri ile bu ağız içi tarayıcıdan elde edilen görüntüler birleştirilerek hastaya yapılacak tüm girişimlerin sonucu öngörülebilmekte, hasta ile beraber son derece estetik gülüş tasarımı yapılabilmektedir. " dedi.

Dijital diş hekimliğinin ayrıca ortodonti alanında da kullanıldığına değinen Çakır "Şeffaf plaklarla ortodontik tedavi seçeneği hastalara çok rahatlıkla sunulabilmektedir. Daha çok hekimlerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik olarak da ayrıca ortodontik vaka arşivi, analiz, model setup, ortodontik aparey tasarımı ve pre-operatif ortognatik cerrahi planlaması da yapılabilmektedir. Kısacası teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde bir diş hekimi olarak bizlerin çağa ayak uydurarak hastalara en son ve en iyi hizmeti vermek gibi bir misyonumuzun olması gerektiğini düşünüyorum ve buna uygun olarak çalışmaya da özen gösterdiğimi söyleyebiliriz. " diye konuştu.

30.5.2019 - 39695



İlgili Diğer Yazılar
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
Gülüş tasarımı ile hem estetik hem de fonksiyonel sonuçlar mümkün!
Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde engelliler için özel klinik oluşturulacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde engelliler için özel klinik oluşturulacak
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli?
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]