Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabı genel olarak plak oluşumundan kaynaklanır. Diş eti iltihabı tedavi edilmediği takdirde sonu diş kaybına kadar giden ciddi bir rahatsızlıktır. Peki diş eti iltihabı nasıl geçer? Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en temel cevabı, diş ve ağız temizliğinize dikkat etmenizle başlıyor. Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun diğer cevaplarına ise yazımızda ulaşabilirsiniz.

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabı ağrısı ve ağızda bıraktığı kokusuyla yaşam kalitenizi düşüren bir rahatsızlıktır. Diş eti iltihabına genel olarak neden olan plak;  dişlerinizde düzenli olarak oluşan, soluk sarı ve renksiz bakteri kalıntısıdır. Diş eti iltihabı toplum arasında sık görülen bir rahatsızlıktır. Hal böyle olunca "diş eti iltihabı nasıl geçer, diş eti iltihabı belirtileri nelerdir?" gibi sorularda da artış söz konusudur. Gelin sorularınıza "diş eti iltihabı nasıl geçer?" ile çözüm kavuşturmaya başlayalım…

Diş eti iltihabı nasıl geçer?

Diş eti iltihabı tedavisinde birden fazla yöntem vardır. Bu yöntemler nelerdir bir bakalım;

1- Diş temizliği

Ağız ve diş temizliği önemlidir. Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun ilk cevabı; günde iki kez yumuşak kıllı manuel diş fırçası ya da şarjlı fırçalarla diş temizliğinizi sağlamanızdır.

Dişleri güçlendirmek ve bakterilerin yarattığı hasarı önlemek için diş eti iltihabı ve plak önleyici florür içeren diş macunu kullanmalısınız.

 - Anti-bakteriyel ağız bakım suyu kullanın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanacağınız ağız bakım suyu; plak, diş eti iltihabı ve ağız kokusu önlemeye yardımcı olur.

 - Günde en az bir kez diş ipi kullanın. Çok önemli gibi gelmese de diş ipi diş aralarındaki yemek artığı ve plağı çıkarmak için önemlidir. 

Plak ve tartarları ortadan kaldırarak diş etindeki tahrişi önleyebilirsiniz. Düzenli olarak en az yılda bir kez profesyonel diş temizliğinizi yaptırın.

2- İlaç tedavisi

Diş eti iltihabını geçirmek için yavaş salınımlı antiseptik tabletler ve antiseptik gargaralar kullanılır.

3- Ameliyat

Bazı hastalarda diş taşı temizleme ve kök düzeltme yöntemi ile diş eti iltihabı onarılır ancak bazı hastalarda bu yöntemlerle diş eti iltihabı geçmeyebilir. Böyle bir durumda sağlıksız diş ve diş eti dokusunu düzeltmek için ameliyata başvurulur.

4- Diş eti iltihabı nasıl geçer? Evde neler yapılabilir?

Diş eti iltihabı genelde evde geçirilebilir bir rahatsızlıktır. Evde uygulayacağınız bazı yöntemlerle diş eti iltihabı nasıl geçer sorunuza hızlı bir çözüm sağlayabilirsiniz.

Tuzlu su

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın.  Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.

Zerdeçal

Toz zerdeçala az miktar su ilave edin ve parmağınızla tüm dişetlerinize masaj yaparak sürün, 3-4 dakika bekledikten sonra 2-3 dakika daha diş etlerinize masaj yapın. Uygulama bittikten sonra ağzınızı temiz suyla çalkalayın ve bu işlemi günde 2-3 kez tekrarlayın. Faydalı sonuç elde etmek için 2 hafta boyunca tedaviyi devam ettirin.

Zerdeçal,  vücuttaki ödem ve iltihabı giderme özelliğiyle ağızda oluşan bakteri ve enfeksiyonları engeller.

Aloe Vera

Diş eti iltihapları, diş eti kanamaları ve enfeksiyon denince akla gelen etkili çözüm; aloe vera bitkisi… Aloe vera ile diş eti iltihabı nasıl geçer?

Aloe vera bitkisini kesin ve elde ettiğiniz jeli diş ve diş etlerinize tüm bölgelere gelecek şekilde parmağınız yardımıyla sürün. 2-3 dakika bekledikten sonra ılık suyla ağzınızı durulayın. Tahmini bir hafta süresi olmakla birlikte iltihabınız inene kadar bu uygulamaya devam edin.

Zeytinyağı ve aspirin

Zeytinyağı ve aspirin diş eti iltihabı nasıl geçer denilince akla gelen yöntemlerden biridir. Mikrop önleme ve ağrı dindirme özelliğine sahiptir. Yatmadan önce 1 yemek kaşığı zeytinyağını ağzınıza alın, 3-5 dakika kadar ağzınızda dolandırdıktan sonra tükürün ve ağzınıza 1 adet aspirin atın. Tükürük yardımıyla ağzınızda erittiğiniz aspirini özellikle ağrıyan ve şiş bölgeler olmak üzere tüm ağzınızda dolandırın sonra da tükürün. 2-3 dakika yeterli olacaktır.

Diş eti iltihabı belirtileri nelerdir?

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusundan sonra en sık karşılaşılan bir diğer soru diş eti iltihabı belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı belirtilerini doktorlar şu şekilde belirtiyorlar;

Dişleri fırçalarken ya da diş ipi temizliği sırasında diş etlerinde meydana gelen kanamalar

Kırmızı, şişmiş ya da hassaslaşan diş etleri

Diş etlerinde çekilme

Diş hassasiyeti

Dişler ve diş eti arasında irin oluşması

Dişlerde gevşeme

Çiğneme esnasında ağrı ve acı hissedilmesi

Takma dişlerin ağza uymamaya başlaması

Geçmeyen ağız kokusu

7.3.2018 1 - 32039



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]