Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Kan şekeri hücreleri besleyerek enerji sağlar. Bununla birlikte kan şekeri yorgunluğa da neden olabilir ve diyabet riskini artırabilir. Kan şekerimin yüksek olup olmadığını nasıl anlarım diyorsanız işte cevapları…

Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Çoğu zaman, kan şekeri seviyelerini kontrol etmek, yediklerinizle ilgilidir. Yüksek karbonhidratlı ve şekerli gıdalar yemek, kan şekerinizi yükseltebilir. Eğer şanslıysanız vücudunuz insülin üretir ve kan şekeri kontrolüne yardımcı olur.

Bazen ise vücut kan şekerini düşürecek kadar insülin üretemez. Bu durumda kan şekeri seviyeleri her zaman yükseltilmiş durumda kalır. Bunun sonucunda kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, görme kaybı gibi rahatsızlıkların görülme riski artar. Yüksek kan şekeri bulgularına dikkat ederseniz, tüm bu sağlık problemlerinden kurtulabilirsiniz. İşte o bulgular…

Sık idrara çıkma



Kan şekeri böbreklere gidince daha fazla su çeker ve kişinin sık idrara çıkmasına neden olur. Sıklıkla idrara girdiğinizi, ancak sıvı alımını artırmadığınızı fark ederseniz, kan şekeri seviyelerinizin kontrol edin.

Her zaman yorgun hissetme



Kan şekeri bize enerji verse de, çoğu zaman yorulursunuz. Kan şekeri yüksek olduğunda çok fazla glikoz harcar ve sonuç olarak kendinizi yorgun hissedersiniz. 

Artan susuzluk



Böbrekler glikozu filtreleyemezse vücut susuz kalır. Bu sadece susuzluğu azaltmakla kalmaz aynı zamanda diğer organların işlevini de düşürür.

Sık idrara çıkmak vücudun suyunu kaybeder ve susuzluk başlar. Bu da viskoz bir döngüye neden olur, çünkü çok su içmek sizin daha fazla idrara çıkmanıza sebep olur.

Bulanık görüş 



Vücutta kan şekerinin çok fazla olması göz merceğini şişirir ve görüşünüzü bulanıklaştırır. Ancak kan şekeriniz düştüğünde görüşünüz normale dönecektir. Kronik yüksek kan şekerinin kalıcı olarak görüşünüze zarar verebileceğini de unutmamak gerekir.

Yavaş iyileşen yaralar



Yüksek kan şekeri sinirleri ve kan dolaşımını etkileyebilir, yüksek kan şekeri kanın yaralara veya çürüklere erişmesini zorlaştırır.

Kesiklerin ve çürüklerin her zamankinden daha uzun sürede iyileştiğini fark ederseniz bir doktora görünmenizde fayda var.

Beklenmedik kilo kaybı 



Kilo vermek isteyenler için bu iyi bir şey gibi gelebilir ama maalesef ki değil. Yüksek kan şekeri ile verilen kilo sağlıklı değildir. Vücut hücreleri yeterince glikoz almadığında, enerji için kas ve yağ yakmak zorunda kalırlar. Kas kaybı metabolizmayı yavaşlatır ve yorgunluğa neden olur.

Odaklanma problemi



Daha önce de belirttiğim gibi, kan şekeri hücrelerimize enerji verir. Vücutta çok fazla kan şekeri olduğunda, boşa gider ve vücut ihtiyaç duyduğu enerjiyi almaz. Bu genellikle odaklanma eksikliğine yol açar.

Diş etinin kanaması



C vitamini eksikliği de dahil olmak üzere pek çok şey kanamalara neden olabilir. Diş etinin kanaması yüksek kan şekerinden de olabilir. Yüksek kan şekeri seviyeleri ağızda kötü bakterilerin birikmesine neden olur ve dişlerinizi fırçalarken veya diş ipi ile dişlerinizi temizlerken diş eti kanamasının görülme olasılığını arttırır. Daha fazla meyve, sebzeler ve kepekli tahıl tüketin ve işlenmiş gıda alımını azaltın. 

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

19.1.2018 - 31242



İlgili Diğer Yazılar
Günlük tuz kullanım miktarı 5-6 gram olmalı
Günlük tuz kullanım miktarı 5-6 gram olmalı
Şeker hastalığı uzuv kaybı yaşatıyor!
Şeker hastalığı uzuv kaybı yaşatıyor!
'Şeker hastaları kontrollerini aksatmamalı'
Şeker hastalığı böbrek nakline götürüyor
Şeker hastalığı böbrek nakline götürüyor
Prof. Dr. Emral: "Erken dönemde kilo vermek şeker hastalığını geriletebilir"
Prof. Dr. Emral: "Erken dönemde kilo vermek şeker hastalığını geriletebilir"
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]