Prostata Dolmalık Biber!

Yaşamı tehdit eden prostat kanserinde erken teşhis kadar tüketilen besinlerde önem taşıyor. Uzmanlar, 'Dolmalık biber, yumurta akı ve ceviz yağının bu rahatsızlığa karşı koruduğunu aktarıyor.

Prostata Dolmalık Biber!

Erkeklerin korkulu rüyası prostat kanseri ve prostat iltihaplanmasında erken teşhis önemli rol oynuyor. Erken teşhis kadar, prostat hastalıklarından korunmak için ve hastalıkların tedavisi sürecinde tüketilen yiyeceklerde önemlidir diyen uzmanlar prostat kanserine karşı koruma sağlayacak şu besinleri tavsiye ediyor: 



Greyfurt: Meyvelere rengini veren bileşenler, bizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getiren farklı antioksidanlardır. Farklı renklerde meyveleri her gün tüketmek prostat kanseri gibi hastalıklardan korunmanızı sağlarken genel sağlığa da katkıda bulunur. Meyvelerden aldığınız vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirime katkıda bulunur. Saç, cilt sağlığını korur ve iştahı azaltıp kilo kontrolü sağlar. Antioksidanlar açısından en zengin meyveler çilek, kiraz, portakal, greyfurt, mango, papaya, kavun, kivi, erik, üzüm ve karpuzdur. 



Kırmızı dolmalık biber: Sebzeler, meyveler gibi vücudu enfeksiyonlardan, hastalıklardan korumaya yardımcı olur ve vücudun direncini arttırır. Yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve yeşilbiber besin değeri en yüksek, düşük kalorili sebzeler arasında yer almaktadır. Bu sebzeler vücut için gerekli olan mineralleri, antioksidanları sağlarken düşük kalori değerleri ile kilo kaybına yardımcı olabilir. Antioksidan özellikli diğer sebzeler arasında kırmızı dolmalık biber, ıspanak, lahana, Brüksel lahanası, havuç, domates, kış kabağı, tatlı pata- tes sayılabilir. 

Tam Tahıllar: Rafine edilmiş tahıllarda daha fazla lif, besin ve protein içeren kepekli tahıllar üzerine yapılan araştırmaya göre tam tahıl kepeği prostat kanseri olan erkeklerde tümör büyümesini azaltmaya yardımcı oluyor. 

Fasulye: Vücutta doku üretiminin yapı taşı olan amino asitler protein kaynaklarından sağlanmaktadır. Yağlı kırmızı et, işlenmiş etler, yağlı süt gibi doymuş yağ oranı yüksek protein kaynakları genel sağlık gibi prostat sağlığını da olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak yağsız süt ve süt ürünleri, ton balığı, somon balığı, mercimek, fasulye, yumurta akı, tavuk ve hindi eti, yağsız yoğurt gibi kaliteli protein kaynakları prostat sağlığını korur. 

Domates: Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre diğer domates ürünlerini daha çok tüketenlerin prostat kanserine yakalanma riskini azalttığı tespit edilmiştir.

Sarımsak: Meyve, sebze, deniz ürünleri, yumurta, sarımsak gibi besinlerde bulunan selenyum düzeyi yüksek olan erkeklerde prostat kanseri riskinin yüzde 50 oranında azaldığı Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonucunda yer almıştır. Yaşla birlikte azalan selenyum miktarı bu gıdalarla artırılabilir.

Fındık: Hücre fonksiyonları için gerekli bir mineral olan çinkonun prostat hastalığı olanlar tarafından daha çok tüketilmesi gerekebilir. Prostat kanserinin erken evrelerinde ve prostat kanserinden korunmak için çinko zengini kabuklu deniz hayvanları, fındık ve baklagilleri tüketebilirsiniz.

22.10.2015 - 19032



İlgili Diğer Yazılar
Prostat kanserinde
Prostat kanserinde 'Nanoknife tedavisi' ile sadece kanserli doku yok ediliyor
Türk doktorun
Türk doktorun 'ağrısız biyopsi' tekniği, tıp literatüründe
Prof. Dr. Sofikerim
Prof. Dr. Sofikerim'den 'prostat' uyarısı
'Prostat kanseri riski, yaş ilerledikçe artıyor'
İyi huylu prostat büyümesine ameliyatsız tedavi
İyi huylu prostat büyümesine ameliyatsız tedavi
Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]