|
Güçlü bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını belirten İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akçal, önerilerde bulundu.
|
|
|
İlaç kullandığımız esnada tükettiğimiz besinlerin vücudumuzda oluşturduğu etkiler üzerine uyarılarda bulunan Diyetisyen Dilem İrkin Koçan, tüketilen besinlere göre bazı ilaçların olması gerektiğinden daha az etki oluşturduğuna bazılarının ise etkisinin artarak vücudumuzda zehirlenmelere kadar yol açabileceğini dile getirdi.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri, aşırı sıcağın vücutta sıvı, mineral ve elektrolit kaybına yol açtığını belirterek yazın içilmesi gereken içeceklerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Eda Akın, diyabet, kalp damar hastalıkları olanlar ve diyet yapanların dondurma tüketiminde dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Toplumda kısa zamanda kilo vermek için tercih edilen yöntemlerin başında uzun süreli açlığın geldiğini söyleyen uzmanlar, bunun son derece tehlikeli olduğu konusunda uyarıyor.
|
|
|
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala aşırıya kaçmadan sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat çeken İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, kırmızı etin yanında sebze ve meyve gibi lifli gıdaların tüketilmesini önerdi.
|
|
|
Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları taze et tüketimi konusunda uyardı. Taze kesilmiş etlerin dinlendirilerek, küçük parçalar halinde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Aktepe, "Dinlendirmediğimiz etleri tüketirsek, insanlarda karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemler ortaya çıkabilir" dedi.
|
|
|
Diyetisyen Cansu Arslan Kurban Bayramına sayılı günler kala bayramda et tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
|
|
|
Pandemi döneminde alınan kiloların bayram tatili döneminde doğru beslenmeyle verilebileceğini söyleyen Uzm. Diyetisyen ve Uzm. Klinik Psikolog Merve Öz, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.
|
|
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiye ettiği dut pekmezinin dalından sofraya uzanan yolculuğu başladı.
|
|
|
Yazı daha sağlıklı ve fit geçirmek için önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, "Meyveleri mutlaka taze tüketin ve porsiyon kontrolüne dikkat edin. Tek seferde fazla meyve tüketiminden kaçının. Tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı ve margarin gibi doymuş yağlar yerine zeytinyağını tercih edin" dedi.
|
|
|
Diyetisyen Eda Balcı, yumurta alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dair tüyolar verdi.
|
|
|
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, ceviz hakkında bilgi vererek, nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
|
Gıda Mühendisi Prof. Dr. Yeşim Ekinci hacmi artırmak için sütte birtakım hilelere başvurulduğunu belirterek, "İçerisine çamaşır suyu katılması, yağının çekildikten sonra bitkisel yağ eklenmesi sütte karşılaştığımız hilelerden. İyi üretim koşullarının uygulandığı, kaynağını bildiğimiz sütü tüketmek çok önemli" ifadelerini kullandı.
|
|
|
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak konu ile ilgili bilgiler verdi.
|
|
|
İdeal vücut ağırlığına gelmenin ve bunu korumanın bazı temel kuralları olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, yazın ideal kilo için 8 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
|
|
|
Uzun süren pandemi döneminden sonra gelen Ramazan ayı ve bayram günleri beslenme alışkanlıklarımızı değiştirdi. Bu anlamda yaz öncesi alınan kiloları sağlıklı bir şekilde vermek adına önerilerde bulunan Doç. Dr. Hüseyin Gün, mevsimine uygun beslenmenin önemine dikkat çekti.
|
|
|
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, "Aynı yaşta olanlar aynı hızda yaşlanmıyorlar. Bu nedenle sağlıklı yaşlanma için kas kaybının önlenmesinden hafızanın korunmasına, ağrı ve sızıların azaltılmasından uyku kalitesinin yükseltilmesine alınabilecek birçok tedbir var" diyor.
|
|
|
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Cihat Adın, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, sıcak havalarda dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlara bol sıvı tüketmeleri uyarısında bulundu.
|
|
|
Kovid-19 ile birlikte hayat tarzlarının değişimi, yeme alışkanlıkları da etkiledi. Pandemi koşullarında sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Diyetisyen Gonca Güzel Ünal doğru beslenme konusunda açıklamalarda bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Fatma İlhan Uçan: "Elbette tatlı tüketeceğiz ama genelde sütlü, meyveli ve az şerbetsiz tatlılar tüketmeliyiz" dedi.
|
|
|
Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Gürbüz, vatandaşlara Ramazan Bayramı'nda gıda tüketimi konusunda tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Cansu Arslan, Ramazan sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunarak, sağlıklı beslenme ilkelerine uyulmadığı takdirde kan şekeri yükselmelerine, kalp krizlerine kadar varan olumsuz sonuçların görülebileceğini söyledi
|
|
|
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, "yaza az kaldı, tam kapanmışken kilo almayın!" diyerek önerilerde bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
|
|
|
Pandemi nedeniyle başlatılan tam kapanma devam ediyor. Milyonlarca insan uzun saatler evde vakit geçirirken uzmanlar hareketsiz kalmanın yol açabileceği form sorunlarına dikkat çekiyor.
|
|
|
Kilo vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hataların istenmeyen sonuçlara neden olduğunu dile getiren Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Buket Ertaş, kilo kaybını zorlaştıracak hataları ve doğru davranış biçimlerini açıkladı.
|
|
|
Diyetisyen Salih Gürel, sporcularda beslenme konusunda önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Eda Balcı, çoğu tarım ürününün yetiştirilmesinde kullanılan pestisit içeren kimyasal ilaçların, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek meyve sebzeleri sirkeli suda bekletmenin faydasız olduğunu söyledi. Balcı, pestisite karşı etkili silahın karbonat olduğunun altını çizdi.
|
|
|
Prof. Dr. Onur Yaprak, "İftarda ağır yağlı yemeklerden, lezzetli ramazan pidesini fazla tüketmekten, şekerli asitli içeceklerden, şekerli hamur tatlılarından uzak durmalıyız. Aksi takdirde uykuda düşen metabolizma hızı ile alınan kalori, yağ ve kiloya dönüşür" dedi.
|
|
|
Tam kapanma boyunca sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulunan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, "17 gün sürecek kapanma başladı. Bu süreçte oruç ya da 2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün" diye konuştu.
|
|
|
Yaz aylarına kısa bir süre kala kilo vermek isteyen bir çok kişi pandemi dolayısla spor salonlarının kapalı olması dolayısıyla alternatif yöntemlere yönelmeye başladı. Bulaş riskinden dolayı evde oturan ve çözüm bulunamayan fazla kilolar için en iyi çözüm şimdilik diyetler.
|
|
|
Bu hastaneden başka hastaneye sevk olmayacak İçerisinde tüm bölümler olup son teknolojiyle donatılacak hastanede, sağlık profesyoneli hekimler görev yapacak İnşaatına başlanılan bin 48 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi, 2023 yılında tamamlanacak.
|
|
|
Ankara'da Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Atila İyisoy, "Oruç tutmanın kalbi koruyucu bir etkisi var. Ramazan ayında kalp hastalıklarının azaldığını, mevcut hastalıkların da daha fazla ilerlemeden gerilediğine şahit oluyoruz" dedi.
|
|
|
Beta glukanın enfeksiyonlara karşı etkisinin çalışmalarla ispatlandığını kaydeden Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, "Son dönemde en sık tüketilen vitamin takviyelerinden olan beta glukan özellikle mevsimsel geçişlerde düzenli kullanılmalıdır.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
|
Zorluklarla baş etme gücü ve daha mutlu bir yaşam için bireysel enerjimizi yükseltmenin yollarını Enerji ve Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş açıkladı.
|
|
|
Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, hurmanın sağlığımız üzerindeki 10 önemli faydasını anlattı; önemli önerilerde bulundu!
|
|
|
Genellikle Ramazan aylarında karşılaşılan yetersiz su tüketiminin mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü ve daha birçok olumsuzluğa davetiye çıkardığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, "Bu olumsuzlukları yaşamamak için su tüketimine özen göstermelisiniz" dedi.
|
|
|
Koronavirüs kapsamında vaka sayıları artış gösterirken, hayatımızdaki olumsuz etkileri büyüyor. Özellikle pandemi döneminden dolayı bir çok kişi bulaş riskini göze almayıp evde zaman geçirmeye dikkat ediyor.
|
|
|
Dyt. Bahar, "Özellikle yoğun bir iftar yemeği sonrasında şerbetli tatlılara alternatif olarak 1-2 top dondurma ile hem tatlı arzunuzu kırar hem de mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sorunların gelişmesi olasılığını azaltırsınız" diyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu pandemide artan unutkanlığa karşı, hafızayı güçlendirici 9 beslenme önerisini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
|
|
|
Ramazan ayında tüketilen gıdalara bağlı kilo değişimleri yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Onur Yaprak, "Eğer ramazan ayında uygun beslenirsek bu ayı kilo vermek, kolesterolümüzü düşürmek ve karaciğerimizde detoks sağlamak için bir fırsata dönüştürebiliriz.'' dedi.
|
|
|
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kürşat Poyrazoğlu, kabızlık sorunu olan kişilerin Ramazan'da sıvı alımını iftardan sahura yaymasını önerdi.
|
|
|
Vücudu devamlı zinde tutarak, direncini artıran propolis birçok rahatsızlığa iyi geliyor Arı Mucizesi Akademisi tarafından oueropin ve bor ile birleştirilen propolis, antimikrobiyal güce sahip oldu.
|
|
|
Dyt. Ceyda Nur Çakın, sahurda mutlaka yenilmesi ve uzak durulması gereken gıdaları şöyle sıraladı.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay: "Yapılan araştırmalar oruç tutmanın bağışıklığı kuvvetlendirdiğini gösteriyor, bu yüzden pandeminin tam ortasındayken böyle bir detoksa ihtiyacımız var" dedi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftarda 'beslen, dinlen, beslen' ilkesine uyulması gerektiğini söyledi.
|
|
|
Salgının bu kadar arttığı bir dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine vurgu yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sedat Özdemir, 'Ramazan'da koronavirüsü yenip iyileşmiş hastaların oruç tutmasında bir sakınca yoktur.
|
|
|
Yaz aylarına kısa bir süre kala bir çok insan koronavirüs sürecinde aldığı kiloları vermenin yollarını arıyor. Kısıtlamalar ile kapanan spor salonlarının yanı sıra aktivitelerin virüsün bulaş riski taşımasıyla birlikte kilolardan kurtulmanın en güvenilir yolu diyetler oldu.
|
|
|
Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar ve beraberinde gelen kilolar, yaz sezonunun yaklaşmasıyla korkulu rüyamız haline geldi. Vaka sayılarının artması ve spor salonlarının kapatılmasıyla birlikte fazla kilolardan kurtulmak için tek çaremiz diyet oldu. Bu noktada sizler için en merak edilen diyetleri araştırmaya devam ediyoruz.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, sarımsağın faydaları hakkında bilgi verdi ve tüketimi hakkında önemli uyarılarda bulundu.
|
|
|
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağıroğlu, kimyasal içerikli bitkilerin bilinçsiz tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bitkilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini ifade etti.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
|
Küresel salgınla birlikte sağlık tatilleri öne çıkmaya başladı.
|
|
|
Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, oruç tutarken en sık yapılan 8 hatayı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
|
|
|
Özellikle alerjik bünyelerin GDO'lu ürünlerden uzak durması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, "Fındığa alerjisi olan biri, soya tüketirken içerisine fındık geni yerleştirildiğini öngöremez. Bu da sorunlara neden olur' 'dedi.
|
|
|
Bir çok insan koronavirüsün getirdiği kısıtlamalarla birlikte alınan kilolardan kurtulmanın yolunu aramaya başladı. Yaz mevsimininde yaklaşması ve spor salonlarının virüs açısından riskli olması kilo vermek isteyenlere diyetten başka çıkış noktası bırakmıyor.
|
|
|
Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Diyetisyen Özge Kayhan Özen, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber, vatandaşlara beslenme önerilerinde bulundu.
|
|
|
Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan, günümüzde beslenmeye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
|
|
|
Osmniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, iftardan sonra büyük porsiyonlar yerine az ve sık porsiyonların tercih edilmesi, sahura kadar olan sürede bol sıvı tüketilmesi gerektiğini belirtti.
|
|
|
Dr.Fevzi Özgönül, Koronavirüs döneminde ramazan ayında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, "Ramazan beslenmesinde altın kurallardan bir tanesi sahur yapılmasıdır.'' dedi.
|
|
|
Kahve tutkunlarının yeni gözdesi yağlı Türk kahvesinin, kilo vermeyi kolaylaştırmaktan iştahı azaltmaya, açken olan baş ağrısına çözüm olmaktan konsantrasyonu arttırmaya kadar onlarca faydası var.
|
|
|
Dışarı çıkma sürelerinin kısıtlı olması, enerjilerini atacakları herhangi bir fiziksel aktivite yapamamaları nedeniyle çocukların bir kısmında kilo artışı olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, alınabilecek basit önlemlerle çocukların daha sağlıklı beslenip kilo almalarını engellemenin mümkün olabildiğini söyledi. Öz, "Ana öğün ve ara öğün saatleri belirlenerek, bu saatler dışında çocukların yemek yemesinin engellenmesi çok önemli" diye konuştu.
|
|
|
Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan salataların içerisine konan besinlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Sağlıklı yiyecek olarak adlandırılan salataların içine koyduklarımız maalesef sağlıksız bir hal alabilir" dedi.
|
|
|
Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı.
|
|
|
Pandemi döneminde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 14 kural olduğunu belirten Diyetisyen Ramle Duzcan, "Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için makro ve mikro besin ögelerini barındıran sağlıklı, antioksidan değeri yüksek, renk renk beslenebileceğiniz yeterli ve dengeli tabaklar çok büyük önem taşıyor" dedi.
|
|
|
Dyt. Gizem Gençyürek, çorbaların limon, sirke ve pul biber eklenerek tüketilmesini tavsiye etti.
|
|
|
Siirt'te kış mevsiminde şifa kaynağı olarak bilinen ve korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen kurut, alıcısını bekliyor.
|
|
|
Tokat'ta köylerde kadınların imece usulü yaptıkları ve bağışıklığı güçlendirdiği düşünülen ekşi mayalı köy ekmeğe rağbet arttı.
|
|
|
Uzmanlar, Türkiye'de en fazla tüketilen içeceklerin başında gelen çayın, yemeklerden hemen sonra tüketilmemesi uyarısında bulundu.
|
|
|
Koronavirüs(COVID-19) enfeksiyonu nedeniyle zamanın büyük çoğunluğunu evde geçirenler için uzmanından uyarı geldi.
|
|
|
Korona virüs ile tehdit altında olduğumuz bugünlerde güçlü bir bağışıklığın önemine dikkat çeken Diyetisyen Berrin Yiğit, beslenme önerileri sıraladı.
|
|
|
Günümüzde kozmetikten yemeklere, saç kremlerinden alzheımer hastalığına birçok faydası bulunan Hindistancevizi yağı, kozmetik ürünlerinin sağladığı faydalara karşı doğal yollarla etki etmektedir. Yaşamın her alanında etkisi hissedilen ve kolay kullanımı ile tercih sebebi haline gelen ürün hakkında neler biliyorsunuz?
|
|
|
Nişantaşı Hastanesi'nden Diyetisyen M. Berrin Ak, vücut ısımızı yükseltmeye yardımcı olan birbirinden leziz sekiz besin önerisinde bulundu.
|
|
|
Yılbaşına sayılı günler kaldı, birbirinden lezzetli sofralarda sevdiklerimizle yepyeni bir yılı karşılamak için de hazırlıklar devam ediyor.
|
|
|
Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan midye, dolmasından tavasına; çorbasından pilavına farklı şekillerde tüketilebilirken, midyeden zehirlenme vakalarına da sıkça rastlanabildiğinden dikkatli olunması gerekiyor.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, belediye halini by-pass ederek pazara sürülen sebze ve meyvelerin denetlenmediğine dikkat çekerek, tüketicileri zehirli ya da bozulmuş olabilecek bu tür yiyeceklerden uzak durmaya çağırdı.
|
|
|
Fındıkzade Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Yeliz Öz: Çocuklarda obezite ürkütücü bir şekilde artıyor.
|
|
|
İstanbul ve Tekirdağ'da tüketilen ıspanaklardan onlarca kişinin zehirlendiği bildiliyor.
|
|
|
Canan Karatay'ın konuk olduğu bir programda "Patlıcanın, yeşil biberin, domatesin kışın sofrada yeri yok" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren üreticiler, "O profesörlüğünü yapsın. Biz de çiftçiliğimizi yapalım" dedi.
|
|
|
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisi; kanser, öksürük, astım, bronşit, cilt, bağışıklık ve hormon bozukluğu gibi hastalıklara iyi gelirken, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasına yardımcı olduğu için dünyada mutluluk iksiri olarak biliniyor.
|
|
|
Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran "Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir.'' dedi.
|
|
|
Kayseri'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir.
|
|
|
Son zamanlarda oldukça sıkça duyduğumuz cihazla zayıflama yöntemlerinin insan üzerindeki olumlu etkilerini, Ankara'da "Slimwell Bodyshape" hizmeti veren güzellik merkezi işletmecisi Ayşegül Özdemir'e sorduk.
|
|
|
OECD tarafından yapılan bir araştırma, obezlerin normal bireylere göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla sağlık harcaması yaptığını ortaya koydu.
|
|
|
Havaların soğuduğu, mevsim geçişinin etkileriyle yorgunluk ve halsizliğin iyiden iyiye hissedildiği bugünlerde vücut direncini yüksek tutmak büyük önem taşıyor.
|
|
|
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, elektronik sigaranın "sigarayı bırakmak için araç" olduğu yönündeki argümanların bilim dışı olduğunu belirterek, "Elektronik sigara, tütün endüstrisinin kendisine daha geniş bir alan açmak için uydurduğu, para kazanmak için piyasaya daha cazip...
|
|
|
SMA hastası 4,5 yaşındaki Arife, Doktorların 1 yaşındayken 'tıs' sesi bile duyamayacaksınız sözünün ardından geçen 3,5 yıl sonrası solunum cihazına bağlı şekilde 'anne' dedi.
|
|
|
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından Meme Kanserinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Kontrolü Elden Bırakma' etkinliği İstanbul'da gerçekleşti.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Seçmeler, ambalajlı gıda alırken etiketlerin mutlaka okunması gerektiğini söyleyerek, "Bazı işlenmiş gıdalarda insan sağlığını korumak için antimikrobiyal katkı maddeleri kullanılabilir ancak hiç katkı maddesi kullanılmaması gereken gıdalar da var" dedi.
|
|
|
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bakteriye karşı direncin hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Engin Ulukaya, 2050 yılında bakteri kaynaklı ölümlerin kanserden kayıpların önüne geçeceğini belirtti.
|
|
|
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, saf zeytin ve zeytinyağının kanserli hücreleri öldürdüğünü söyledi.
|
|
|
Zeytinyağı, sağlık uygulamalarından yemek tariflerine endüstriyel üretimden kozmetik ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. Peki zeytinyağı nedir ve nasıl yapılır??
|
|
|
Aşırı stres, sağlıksız ve endüstriyel beslenme, bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi etkenler bağırsak florasını olumsuz etkiliyor.
|
|
|
Manisa Ayşe Hafsa Sultan Kız Öğrenci Yurdu, Türk Kızılay tarafından başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmayı sürdürüyor.
|
|
|
ediği turşu yüzünden zehirlenen ve 50 gün boyunca solunum yolları felç olan Nisanur'a tedavisi ardından hayata yeniden hoş geldin kutlaması yapıldı
|
|
|
112 ambulanslarıyla umuda yolculuk, Isparta'da bağışlanan organlar, 112 Acil Servis ekipleri ambulanslarıyla Antalya ve Konya'ya gönderildi.
|
|
|
Adıyaman Gastronomi Günleri için kente gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Ekmekler yangını başlatır. Beyni uyuşturur, kafa bulanıklığı yapar. Uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor" dedi.
|
|
|
Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Sarımsağın faydaları ile tanıştığınızda onu sadece mutfağınızda bir lezzet aracı olarak değil, adeta bir ilaç gibi kullanacaksınız. İşte mucize besin sarımsağın faydaları…
|
|
|
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, kalın bağırsağından yapay mesane yapılan Bahreynli hasta sağlığına kavuştu.
|
|
|
Diyet yemekleri seçiminde kararsız kalıyorsanız, diyet yemekleri, diyet yemeği tarifleri, diyet yemekleri tarifleri, zayıflama diyet yemekleri tarifi, diyet yemekleri listeleri ve diyet yemekleri listesi gibi alternatiflerden yardım alabilirsiniz. İşte zayıflamanıza yırdım eden diyet yemekleri
|
|
|
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sabri Cavkaytar, göğüs ağrısı, çarpıntı, yüksek tansiyon ve nefes darlığı şikayetleri olan anne adaylarının mutlaka kardiyoloji muayenesinden geçmesi gerektiğini ve hastaneye başvurması gerektiğini belirtti.
|
|
|
Pankreas kanserinin cerrahi tedavisinde uygulanan ve cerrahinin en büyük ameliyatlarından biri olan 'robotic whipple' tekniği, Antalya'da ilk kez gerçekleştirildi.
|
|
|
Sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor.
|
|
|
Manisa'nın Salihli ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir kişinin ince bağırsağında tespit edilen 6 santim uzunluğunda balık kılçığı operasyonla çıkarıldı.
|
|
|
Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsa Kaman, kişinin bedeniyle düzenli iletişim halinde olması için belirli aralıklar ile tartılması gerektiğini söylüyor.
|
|
|
Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, "Hepatit B ve C artık ilaçlarla çok başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor ancak karaciğer yağlanmasının ilaçla tedavisi yok" dedi.
|
|
|
Bursa'da diyetisyen Ezgi Yaşar, anneler için emzirme döneminde sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, "9 ay boyunca devam eden gebelik sürecini takip eden emzirme süreci en az hamilelik dönemi beslenmesi kadar önemlidir.
|
|
|
Türkiye'de işaret dili bilen tek psikiyatr Erkan Dönmez, danışanın mahremiyetine dikkat çekerek, işitme engelliler açısından işaret dili bilen psikiyatrın önemli olduğunu söyledi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, özellikle selülit problemi olan kadınlara özel bir kür tarifi vererek, bu yöntemle bacaklarda 2 ayda yaklaşık 10 santimetrelik bir incelmenin ve sıkılaşmanın görülebileceğini söyledi.
|
|
|
AvivaSA'nın, "Her Yaşta Dolu Dolu Yaşa" adını verdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesinin ilk adımı olan "Türkiye'de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri" araştırmasının sonuçları paylaşıldı.
|
|
|
Antalya'da diyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi.
|
|
|
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde merdiven altı üretim yapanlara yönelik gerçekleştirilen baskında 25 ton bozulmuş domates ele geçirildi.
|
|
|
Bir kase aşurenin yaklaşık olarak 3 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyve ile eş değer olduğunu belirten Tanoğlu, "Yani bir kase aşure ortalama olarak 270-350 kalori civarındadır.
|
|
|
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hareket ederim, tereyağı ve zeytinyağı tüketirim. Doğal beslenmemden dolayı genç ve sağlıklı görünüyorum" dedi.
|
|
|
Uzmanlar gebelikte annelerin beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulunarak, gebelik sürecinde tüketilen fındığın anne sağlığı ve bebeğin gelişimine fayda sağladığını belirtti.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, kış sebzelerinin metabolizmayı yavaşlattığını belirterek, bu dönemde hazırlanacak olan menülere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol açan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi.
|
|
|
Uzmanından okulda beslenme tüyoları Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz: "Sabah kahvaltısında yumurtayı muhakkak koymanız gerekiyor."
|
|
|
Üniversite öğrencilerinde beslenme alışkanlıklarının öğrenme kapasitesi ve hafızaya etkileri hakkında açıklamada bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, "Geç saatlere kadar sürekli kafeinli içecekler tüketerek ders çalışmaya çalışmak etkili verim alamamanıza yol açabilir" dedi.
|
|
|
Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, çocukluk döneminde dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu belirtti.
|
|
|
AMASYA'da aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Şaziye Gündüz (59), tedavi sürecinde doktorunun diyet önerilerine uyup, düzenli olarak her gün yürüyüş yapmaya başladı.
|
|
|
Diyetisyen Emre Uzun, ideal bir beslenme çantasında bulunması gerekenleri şöyle sıralıyor:
|
|
|
Diyet Uzmanı Özge Özyaman sağlıklı salça yapmanın püf noktalarını anlattı.
|
|
|
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, aşure ayının yaklaşması nedeniyle tüketicileri aşure hazırlarken kullanacakları kuruyemişler, kuru meyveler ve bakliyatları seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.
|
|
|
Mevsimsel depresyonun doğru beslenmeyle tedavi edilebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, kırmızı pul biber gibi acı besinlerin mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağladığını belirtti.
|
|
|
Samsun'da yaşayan yaşlı çift, birbirlerini motive ederek gittikleri obezite merkezinde hem fazla kilolarından hem de mahkum oldukları.
|
|
|
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Margarinler 1950'den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır.'' dedi
|
|
|
Dört mevsim tüketilen bazı bitki çaylarının yapılan araştırmalar sonucunda hiç de masum olmadığı ortaya çıktı. Laboratuvar ortamında yürütülen çalışmada, piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür olarak paketlenmiş bitkisel drogların içinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddeler tespit edildi.
|
|
|
Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Nida Doğan, "Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli" diyor.
|
|
|
AMASYA'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Cuma Sarıtaş (72), aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, vişnenin faydaları hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Kurban Bayramı beslenmesi hakkında uyarılarda bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Meryem Arslan Yılmaz, fazla et tüketiminin sindirimin sistemini zorladığını ifade ederek, et ile birlikte limon, kimyon ve sebze tüketiminin sağlıklı bir bayram geçirilmesine yardımcı olacağını belirtti.
|
|
|
Kefir, süt ve kefir mayasıyla oluşturulan çok besleyici bir içecektir. Birçok rahatsızlığa iyi gelen kefir, ülkemizde hemen hemen her evde tüketilir. Kefirin faydaları arasında sindirim sistemini düzenlemesi ve vücudu mikrobik enfeksiyonlara karşı koruması sayılabilir. Peki, kefirin faydaları nedir? Kefir nasıl yapılır? Kefir nedir?
|
|
|
Etin ekmekle tüketilmesi önerisinde bulunan Beslenme Uzmanı Eftal Geçgil Demir, "Ekmek yemediğimiz zaman doygunluk hissi sağlanmıyor ve et tüketimi daha da artıyor.
|
|
|
Prof. Dr. Alper Çelik, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda 'hayati' uyarılarda bulundu…
|
|
|
Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
|
|
|
Kurban Bayramı sebebiyle aşırı besin tüketimi konusunda uyarıda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murtaza Çit, bayram günü kesilen etlerin birkaç gün sonrasında tüketilmesini önerdi.
|
|
|
Dyt. Psk. M. Berrin Ak kontrollü porsiyonlarda her mevsim sevilerek tüketilen ve ideal bir tatlı alternatifi olan dondurmanın faydalarını anlattı.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, sağlıklı bir bayram geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Gökçen Özüpek, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik uyarılarda bulundu.
|
|
|
Manisa'da sıtmayla mücadele hız kesmeden devam ediyor Mevsimlik tarım işçilerinin sağlığı emin ellerde Manisa'da doğu ve güneydoğu illerinden tarım alanlarında çalışmak üzere Manisa'ya gelen işçiler düzenli olarak sağlık taramasından geçiriliyor.
|
|
|
Liv Hospital Ulus Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat "Sağlıklı kişiler eğer aşırı miktarda su kaybetmiyorsa genellikle günde 2-3 litre sıvı almalıdır" diyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, kurban kesiminin ardından et tüketiminin 1 gün sonraya bırakılması gerektiğini belirterek, "Kurban kesildikten hemen sonra et pişiriliyor, bu nokta çok sıkıntılı. Ölüm katılığı oluşuyor burada.
|
|
|
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kırmızı et tüketimi ile DNA yenilenmesinin mümkün olduğunu söyledi.
|
|
|
Toplumların şiddet eğilimini değerlendiren Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, teknoloji devriminin insanı bireyselleştirip yalnızlaştırdığını, bunun da şiddet eğilimini körüklediğini söyledi.
|
|
|
Diyetisyen Sibel Mumcu, "Beslenmemize dikkat ederek güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumak mümkün" açıklamasında bulundu.
|
|
|
Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Yusuf Öztürk, "Aşırı yemek yemek birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor" diyor.
|
|
|
Kurban etinin doğru tüketimi hakkında bilgi veren Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, etin kesildikten sonra en az bir saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Yaz aylarında sıcaklık artışıyla beraber beslenmeye bağlı sağlık sorunları da kendini göstermeye başlıyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, "Bel bölgesindeki inatçı yağları 10-15 günlük diyet ve sporun yanı sıra; soda-ayran-limon kürü veya yeşil çay-limon-soda kürü ile; basen yağlarını da yine sporu ihmal etmeden ıspanaklı-kivili smoothie ile eritebilirsiniz" dedi.
|
|
|
Okan Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçenur Gönenç, sezaryen doğum ve obezite ilişkisini değerlendirdi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Bihter Nurten Pala, "Sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır" diyor.
|
|
|
Protein ağırlıklı diyetlerin son günlerde gündemde olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Bihter Nurten Pala, "Sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır" dedi.
|
|
|
Zencefil; soğuk algınlığından öksürüğe, mide bulantısından kas ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi gelmektedir. Zencefil sindirim sistemi ve solunum sistemi yollarına da faydalıdır. Peki, birçok evde bulunan zencefilin başka ne gibi faydaları var?
|
|
|
Hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme ve özellikle fast food tarzı beslenmenin metabolik sendroma yol açtığını belirten uzmanlar, Diabet, İnsülin direnci, Hipertansiyon, Kolesterol yüksekliği ve obezite olan kişilerin bu sendromu taşıyabileceğini belirterek bir takım uyarılarda bulundu.
|
|
|
Gittikçe hızlanan günlük yaşam sebebiyle anda kalmakta zorlanan bireylerin bozulan yeme alışkanlıkları ile ilgili dünya yepyeni bir akımı tartışıyor.
|
|
|
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Özerkan, son 3 yılda geliştirdiği 3 farklı teknik ile dünya tıp literatürüne katkıda bulundu.
|
|
|
Yaz sıcaklarında susuzluğu giderip serinletmede önemli bir alternatif olan maden suyu, sağlık açısından da birçok fayda sağlıyor.
|
|
|
Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker incirin 7 önemli faydasını anlattı, önemli önerilerde bulundu.
|
|
|
Memorial Antalya Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Şirin Elmi, yaz tatilinde enfeksiyon risklerinden korunma yolları ile ilgili önerilerde bulundu.
|
|
|
Uzman Diyetisten İdil İmamoğlu, "Doymuş yağların, yani hayvansal kaynaklı gıdalardan gelen yağların yüksek tüketimi erkeklerde sperm sayısında azalmaya neden olup, kısırlığa sebebiyet verebiliyor" dedi.
|
|
|
Beslenme uzmanı Eliza Sabancı, yaz aylarında bunaltıcı sıcağın etkisini azaltmak ve sağlık sorunlarından korunmak için beslenmeye ayrı özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Sağlıksız saklanan gıdalardaki tehlikelere dikkati çeken VM Medical Park Bursa Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, gıda terörünün can kayıpları gibi ağır sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
|
|
|
d.ream Akademi Profesyonel Şefleri'nin hazırladığı, sofralarınıza sağlık katacak 'Pikan Cevizli Yeşil Salata' tarifi tam da bu günler için ideal.
|
|
|
Sabahları zar zor kalkıp hızlı bir şekilde hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş güç, toplantı derken beslenmeye gerekli önemi vermiyoruz. Özellikle de kahvaltıya.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevihan Akbulut, yanlış, eksik ve bilgisizce hazırlanmış diyet programları uygulayarak aç kalmanın zayıflamaya yardımcı olmadığını belirtti.
|
|
|
Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, kefir, bitter çikolata, meyve, sebze ve sarımsağın stresle baş etmede etkili olduğunu belirtti.
|
|
|
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan uyarı yazısında bayramlaşmada ikram edilen şeker, çikolata, hamur işleri gibi gıdaların, enerji içeriği yüksek gıdalar olması sebebiyle kan şekerini hızla yükselttiği belirtti.
|
|
|
Prof. Dr. Fatih Satıl, Ramazan Bayramı'nda aşırı şeker tüketimine karşı tarçının tüketilmesini önerdi.
|
|
|
Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Meryem Öncü: "Tatlı ve et tüketimi abartılmamalı"
|
|
|
Acıktığımızda karnımızı doyurma güdüsünü giderdiğimiz için ne yediğimiz pek önemli değil. Ama canımız özellikle bir yiyecek çekiyorsa bu arzu onu yiyinceye dek bir takıntıya dönüşüyor.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, Ramazan ayının ardından, bayramda aşırı tatlı tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
|
|
|
Ramazan ayı boyunca oruç tutan ve metabolizmaları yavaşlayan kalp hastalarının bayramda aşırı tatlı ve tuzlu gıdaları tüketmelerinin kalp sağlığı açısından ciddi problemlere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağlanur Korkmaz, çok miktarda şeker ve doymuş yağ içeren baklavadan olabildiğince uzak durulması uyarısında bulundu.
|
|
|
"Ramazan sonrasındaki beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeliyiz"
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Elmaoğulları, Ramazan ayından sonra ağır yiyecek ve tatlıların tüketimine dikkat edilmesini gerektiği konusunda öneride bulundu.
|
|
|
Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, yeterli ve dengeli beslenme için her yaş grubundaki insanların tüketmesi gereken sütün en önemli besin kaynağı olduğunu ancak çiftlikten sofraya veteriner hekim kontrolünde ulaşması gerektiğini söyledi.
|
|
|
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Koyuncu fazla tüketilen iyotun hashimoto tiroiditine neden olabileceğini söyledi.
|
|
|
Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, ramazan ayında dinlenen bedenin bayramda yorulmaması gerektiğini belirtti.
|
|
|
Arş Gör. Gözde Ekici, Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenmek için önerilerde bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Hüban Gönülol, Ramazan Bayramı'nda dengeli beslenme konusunda bilgi verdi.
|
|
|
Prof. Dr. Mehmet Ali Eren, ramazanda değişen beslenme düzeninin bayramda yeniden değişeceğini belirtti.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, Ramazan Bayramı'nda aşırı tüketilen şekerli ve ağır besinlerin tansiyonu da yükselteceğini söyledi.
|
|
|
Tütüncü, bayramda öğün miktarının artmasının ciddi hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.
|
|
|
Yaklaşan Ramazan Bayramı için hazırlıklar başlarken, beslenme uzmanları ramazan ayı boyunca dinlenen mideye birden yüklenilmemesi gerektiğini hatırlattı.
|
|
|
Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
|
Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, bayramda ikram için hazırlanabilecek hem sağlıklı hem lezzetli tatlı ve içecek tarifleri paylaştı.
|
|
|
Diyetisyen Meleksima Mahmutoğlu dengeli ve doğru uygulandığı takdirde vejetaryen beslenmenin pek çok hastalıktan korunmaya yönelik etkileri olduğunu belirtti.
|
|
|
Dr. Gönül Ateşsaçan, iftar sonrası tatlı yeme isteği duyanlara da, şerbetli tatlılar yerine hurma veya hurmalı dondurma gibi hafif tatlar önerdi.
|
|
|
Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, Ramazan Bayramı'nda beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı ikram önerileri paylaştı.
|
|
|
Dr. Fevzi Özgönül, "Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00'den sonradır." dedi.
|
|
|
DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Büşra Nur Kobak, "İftar sofralarındaki ağır yemekleri bol bol ve hızlı yiyip bütün gün tembelleşen midenizi harap etmeyin" diyor.
|
|
|
Sıcak havalarda bulaşıcı hastalıkların daha çok görüldüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mahmut Dülğer, restoranlarda sağlığı tehdit eden hususlara dikkat çekti.
|
|
|
Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ,baklanın faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Ramazan ayında en çok sorulan soruların başında gelen "Oruç tutarken kilo almamak için neler yapılmalı" sorusunun yanıtın Diyetisyeni Burçin Yücel anlattı.
|
|