Akdeniz Anemisi Soruları

Akdeniz Anemisi Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Akdeniz Anemisi Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Akdeniz Anemisi Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Talasemi Taşıyıcısıyım. Gebelik Öncesi Neler Yapmamız Gerekir?

    Merhaba, Karı koca talasemi taşıyıcısıyız. Ben ayrıca orak hücre anemi taşıyıcısıyım. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gebelik öncesi yapmamız gereken işlemler, testler var mı diye merak ediyorum. Cevabınız için önceden teşekkürler.

  • Akdeniz Anemisi Bulaşıcı mıdır?

    Selam hocam, akdeniz anemisi bulaşıcı mıdır? Teşekkürler.

  • Kızım Akdeniz Anemisi Taşıyıcısıymış, Bu Durum Tehlikeli mi?

    Merhaba 9 aylık bir kızım var ateş sonucu doktora gittik kan tahlili yapıldı kanı 9.3 çıktı. Demir tahlili istendi ve Ferritin Sonucu 36.4 - Iron 72 - Tıbc 286 - %Saturatıon 25 - C-Reactıve Pron 30. Demir değeri normal dendi sadece kan eksikliği olduğu ve Akdeniz Anemisi taşıyıcısı denildi bende ve eşimde var mı bilmiyoruz hemoglobin elektro yapılması gerekiyormuş, hangimizden aldığı öğrenilmesi içini. Kızımda sadece huzursuzluk ve iştahsızlık var endişe ediyorum nasıl bir tedavi uygulanmalı, korkmalı mıyım? İlik falan gerek yok dimi bunlara? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler.

  • Kan Tahlili Sonuçlarıma Göre İlaç Tedavisine Devam Etmeli miyim?

    Merhaba, Benim sorum feritin değeri ile kan sonucuna göre feritin 1.9 çıktı. Hemoglobin 10 bunun için ayrıca doktora gitmeme gerek var mı? Yoksa doktorun verdiği ferro sanola devam mı edeyim. Günde 1 tane alıyorum.

  • Eklemlerimde Ağrı ve Şişlikler Oluyor. Sürekli Belim, Midem ve Karnım Ağrıyor. Ne Yapabilirim?

    Merhaba, ben 24 yaşındayım. Eklemlerimde ağrı ve şişlikler oluyor, bu yüzden Romatoloji bölümüne gittim. Birkaç test yapıldı. Kemik iliği ödemi ve iltihaplanma olduğu kanısına varıldı. İdrar Test Sonuçlarım; Renk: Sarı, Görünüm: Berrak, Dansite: 1.030, 1005 - 1.030. pH: 5,5, 4,6 - 8,0, Protein: Negatif, Glukoz: Negatif, Bilirubin: Negatif, Keton: Negatif, Nitrit: Negatif, Kan: Negatif, Lökosit: ++, Ürobilinojen: Normal, Lökosit, Maya Hücreleri görüldü. Bel ağrılarım da oluyor. Belimde de ilik ödemi varsa, serumla tedavi başlanacağı söylendi ve bunun için MR istendi. Sol ayak serçe parmağım, sol el serçe parmağım, sağ el orta parmağım ve dizimde, dokunduğumda acı ve ağrı oluyor. Sürekli mide ve karın ağrılarım var. Şimdiden teşekkür ederim.

  • FMF Tahlili Yaptırmak İstediğim Hastanede, Akdeniz Anemisi Yaptılar. Başka Bir Hastalığım mı Var?

    Merhaba, ben özel bir hastaneye giderek 'Akdeniz Ateşi Gen Tahlili' yaptırmak istediğimi söyledim. Gen Tahlili diye Hemoglobin Elektroforezi yaptılar ve sonucunun bir hafta sonra çıkacağını söylediler. İstediğim tahlil yerine başka bir tahlil yapmaları bende kuşkuya yol açtı. Bu durum psikolojimi de rahatsız ediyor. Sizce ne yapmalıyım?

  • Yıllardır Kas Ağrıları Çekiyorum, Tahlillerimde MCV Değeri Düşük Çıktı. FMF Çıkarsa Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, Çok defa kalp krizi geçiriyorum diye doktora gittim ama kas ağrısı çıktı. Ailemde kas ağrısı olan yok ama ben kendimi bildim bileli kas ağrılarım oluyor. Ayrıca karnımdan alınan sıvı Sitolojiye gitti ve sonuç normal çıktı. Bu güne kadar yaptırdığım kan tahlillerinde MCV değerleri düşük çıkıyor. Düşük çıkması, FMF hastalığı üzerinde düşündürüyor. Sonuç FMF çıkarsa ne yapmam gerek? Teşekkürler.

  • Sonuçlarıma Göre Anemi Olabilir miyim?

    Merhaba, Demir: 56 (37-145), Demir Bağlama Kapasitesi: 248 (100-370), Ferritin: 5,13 (13-150). Tetkik sonucumu açıklayabilir misiniz?

  • Eşimle Ben Akdeniz Anemisi Taşıyıcısıyız. Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Yapmalıyız?

    Eşimle bende Akdeniz anemisi taşıyıcısıyız ve eşimde klıneferter sendromu var. İstanbul Memorial’ de tüp bebek denedik tese ameliyatında sperm bulundu ve tüp bebek uygulandı ama tutmadı. 2. Seferde Konya Euro fertılde denemek istedik eşime tese uygulandı ama sperm bulunamadı ve hayallerim yıkıldı. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Yardım ederseniz sevinirim.

  • FMF Hastalığından Şüpheleniyorum. Hangi Tahlillerin Yapılması Gerekir?

    Merhaba, yaklaşık olarak 10 aydır bilinmeyen bir rahatsızlığım var. Doktorlar teşhis koyamadı, böbrek olabilir, safra kesesinde sorun olabilir ya da kas sıkışması olabilir dediler. Birçok tahlil yapıldı, MR çekildi, iskelet sistemime bakıldı ama doktorlar bir sonuç bulamadı. Olasılıklar üzerine yorum yapıp, ilaç verdiler. Şikayetlerimle ilgili biraz araştırma yaptım ve sonuç olarak FMF hastalığından şüpheleniyorum. Çünkü bütün belirtiler bunu gösteriyor. Bununla ilgili branş ya da doktor tavsiye edermisiniz? Yapılması gereken tahliller nelerdir? Tedavi yöntemi nedir?

  • Talasemi Minör Hastalığının Tedavisi Var mı?

    Merhabalar ben 23 yaşındayım. Boy 165 kilom 50 talasemi minör akdeniz anemisi teşhisi konuldu bana. Bu hastalığın tedavisi var mı? İlerde ciddi boyutlara ulaşır mı? Kendimi her zaman halsiz, yorgun, baş dönmesi, göz kararması ve çok aşırı üşüyorum şimdiden teşekkürler.

  • FMF Hastalığının Böbreklerime Zarar Vermesini Nasıl Engelleyebilirim?

    Merhaba, birçok belirti ve kan tahlilleri sonucunda, FMF Akdeniz Ateşi hastası olabilme olasılığımın yüksek olduğu doktorlar tarafından belirtildi ve MEFV Mutasyonu tahlili yaptırmam gerektiği söylendi. Bu tahlili İstanbul'da hangi hastanede SSK ile yaptırabilirim? Bu hastalığın böbreklerime zarar vermesini nasıl engelleyebilirim? Corchium Dispent kullanıyorum. İshal ve karın krampı gibi yan etkileri oluyor. Ne yapabilirim?

  • Sigaranın Akdeniz Anemisi Üzerinde Yan Etkisi Var mıdır?

    Merhaba, 11 yaşından beri Akdeniz Anemisi taşıyıcısıyım. Şu an 33 yaşındayım ve sigara kullanıyorum. Bırakmayı denedim ama bırakamadım. Sigara kullanmanın hastalığıma bir yan etkisi olur mu? Ayrıca eşim taşıyıcı değil. 2 çocuğum var, fakat 3. çocuk olursa risk ne kadardır?

  • Fmf Atağı Geçirdim ve İlaç Almak Zorunda Kaldım. 2 Aylık Bebeğimi Emzirmemde Bir Zararı Olur mu?

    Bebeğim 2 aylık, bende FMF var. Atak geçirdim ilacımı almak zorunda kaldım. O sıra bebeğimi emzirmemde herhangi bir problem olur mu? Bebeğim daha çok küçük süt emerken mırıldanıyor bende doymadığını düşünüyorum. Beni emdiği halde mama yiyor, gelişimini mama etkiler mi? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Kızımın Kasık ve Karın Bölgesinde Ağrılar Var. Sebebi Nedir?

    Merhaba, kızımın uzun zamandır kasık bölgesinde ve karın bölgesinde zaman zaman şiddetli ağrılar oluyor. Hastaneye gittik ama bir teşhis konulmadı. Ağrılar sürüyor ve son gittiğimizde Akdeniz Anemisi diye bir hastalıktan söz edildi ama kesin bir şey söylenmedi. Ne yapabiliriz? Bu konuda ne tavsiye edersiniz?

  • Kilo Kaybı, İştahsızlık, Mide Bulantısı Gibi Rahatsızlıklarımın Sebebi Akdeniz Anemisi Olabilir mi?

    Bende kansızlık var Akdeniz anemisinden şüphelendiler ama tahlil yapmadım daha. Aşırı kilo kaybı, iştahsızlık, mide bulantısı, baş dönmesi vs. Gibi şikâyetlerim var. Sizce bunların nedeni ne olabilir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Akdeniz Anemisi ve Diğer Anemilerin Bulaşma Olasılığı Var mıdır?

    Akdeniz anemisi ve diğer anemi çeşitleri bulaşıcı mıdır? Yani kan yoluyla ya da meni ile bulaşma olasılığı var mıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

  • Kızım Akdeniz Anemisi Taşıyıcısı. Tedavi İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

    İyi çalışmalar, kızımın Akdeniz Anemisi taşıyıcısı olduğunu öğrendim. Bu hastalığın çocuğumun gelişimine zararları nedir? Ne gibi önlemler alabilirim? Ayrıca ileride bir Akdeniz Anemisi taşıyıcısı ve hastası ile evlendiğinde çocuklarının sakat olacağı kesin midir? Tedavi için nasıl bir yol izlemeliyim?

  • FMF Hastasıyım ve Verilen İlacı Ömür Boyu Kullanmak Zorunda mıyım?

    Merhaba, karın ağrısı, ateş, titreme şikayeti sebebiyle hastaneye yattım. FMF teşhisi verildi. Kullandığım ilaç karın ağrımı geçirdi. Bu ilacı ömür boyu kullanmak zorunda mıyım? Kilo kaybı ve iştahsızlık oldu. Bu ilaçtan kaynaklanıyor olabilir mi?

  • 16 Aylık Kızıma Verilen Demir Şurubunu İçiremiyorum, Bunun Başka Bir İlacı veya Yöntemi Yok mu?

    Merhaba 16 aylık kızım var. Akdeniz anemisi şüphesiyle doktora gittik kan tahlilleri yapıldı ve 0 demir çıktı. Demir şurubu verildi ve iki ay mecburen içmek zorunda çünkü iki ay sonunda vücudun demire cevap verip vermediğini görecekler. Fakat içiremiyorum öylece geri çıkartıyor. Bunun başka bir yöntemi yok mu? İğne gibi falan kullanamaz mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Akdeniz Anemisinde Tedavi İçin Ne Yapılabiliri?

    Kardeşim evlilik öncesi testte Akdeniz anemisi olduğunu öğrendi. Tedavi için ne yapması gerekiyor? Bundan sonraki yaşamında bir değişiklik olacak mı?

  • Demir Eksikliğinden Dolayı Saç Dökülmesi ve Yaraların İyileşmesinde Gecikme Olabilir mi?

    Merhaba, ben 21 yaşındayım ve yaklaşık 6 yıldan beri demir eksikliği tanısı konuyor. Ama bir türlü seviye ve depolama söz konusu olmuyor. Ferritin normalde 15-150 olması gerekirken benim ki 3. Akdeniz Anemisi'nden şüpheleniliyor. Benim ailemde böyle bir hastalık olmamasına rağmen bende olabilir mi? Bir de aşırı derecede saç dökülmesi var ve yaralarım geç iyileşiyor. Ne yapmalıyım?

  • Akdeniz Anemisi Hakkında Bilgi Alabilir miyim?

    Çocuğum Akdeniz Anemisi. Bu konuda bilgi edinmek istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum ne yapmam gerekiyor? Bu hastalığı da bugün öğrendim. Teşekkürler saygılar.

  • Kardeşlerimde Akdeniz Anemisi Var, Bende de Olabilir mi?

    Biz 4 kardeşiz kardeşlerimde Akdeniz anemisi diye bir hastalık var. Bende de halsizlik ve kan düşüklüğü var ama tahlillerde anlaşılmıyor. Bende de Akdeniz anemisi var mı?

  • Akdeniz Anemisi İçin Neler Yapılabilir?

    Kendim Akdeniz Anemisi taşıyıcısıyım. Oğlum 4 yaşında ve o da taşıyıcı. Biliyorum tedavi için bir şey yapılamıyor. Ama yine de sormak isterim oğluma yan tedavi olarak ne yapılabilir? Belirli zamanlarda yüzü sararıyor ve iştahı çok iyi değil. Kan sayımını hangi sıklıkta yaptırmalıyım? Bir de zaman zaman nükseden besin alerjisi var. Yüzünde, özellikle alın kısmında küçük sivilceler şeklinde ve isiliğe benziyor. Abur cuburu çok yediği zaman ortaya çıkıyor ama hangi besine karşı duyarlı olduğunu anlamak için ne yapabilirim? Bu sorun ileride başka hastalıklara neden olabilir mi? Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Son Dakika | Kovid-19'a yakalanan kanser hastası, immün plazma tedavisiyle iyileşti
Korona virüs sürecinde sağlıklı beslenme balık tüketimi önerisi
63 yaşında kalbinin doğuştan delik olduğunu öğrendi
Sağlıkçılar yorgun, vatandaş umursamaz
"Fazla kilolarından kurtulanlar vücut şekillendirme ameliyatlarına yöneliyor"
"D vitamini eksikliği diyabeti tetikleyebilir"
Köyün yarısı koronaya yakalandı, kimse vefat etmedi
27 Kasım Cuma koronavirüs tablosu açıklandı mı? 27 Kasım Perşembe günü Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü, kaç kişi iyileşti?
Koronavirüs hastalarının ölümüne yol açan sitokin fırtınasının gizemi çözüldü
Son dakika haberleri | Koronavirüs salgınında can kaybı 13 bin 14'e yükseldi
26 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı: 26 Kasım Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü, kaç kişi iyileşti? 26 Kasım gerçek vaka sayısı kaç?

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]