|
Güçlü bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını belirten İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akçal, önerilerde bulundu.
|
|
|
İlaç kullandığımız esnada tükettiğimiz besinlerin vücudumuzda oluşturduğu etkiler üzerine uyarılarda bulunan Diyetisyen Dilem İrkin Koçan, tüketilen besinlere göre bazı ilaçların olması gerektiğinden daha az etki oluşturduğuna bazılarının ise etkisinin artarak vücudumuzda zehirlenmelere kadar yol açabileceğini dile getirdi.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri, aşırı sıcağın vücutta sıvı, mineral ve elektrolit kaybına yol açtığını belirterek yazın içilmesi gereken içeceklerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Eda Akın, diyabet, kalp damar hastalıkları olanlar ve diyet yapanların dondurma tüketiminde dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Toplumda kısa zamanda kilo vermek için tercih edilen yöntemlerin başında uzun süreli açlığın geldiğini söyleyen uzmanlar, bunun son derece tehlikeli olduğu konusunda uyarıyor.
|
|
|
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala aşırıya kaçmadan sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat çeken İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, kırmızı etin yanında sebze ve meyve gibi lifli gıdaların tüketilmesini önerdi.
|
|
|
Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları taze et tüketimi konusunda uyardı. Taze kesilmiş etlerin dinlendirilerek, küçük parçalar halinde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Aktepe, "Dinlendirmediğimiz etleri tüketirsek, insanlarda karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemler ortaya çıkabilir" dedi.
|
|
|
Diyetisyen Cansu Arslan Kurban Bayramına sayılı günler kala bayramda et tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
|
|
|
Pandemi döneminde alınan kiloların bayram tatili döneminde doğru beslenmeyle verilebileceğini söyleyen Uzm. Diyetisyen ve Uzm. Klinik Psikolog Merve Öz, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.
|
|
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiye ettiği dut pekmezinin dalından sofraya uzanan yolculuğu başladı.
|
|
|
Yazı daha sağlıklı ve fit geçirmek için önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, "Meyveleri mutlaka taze tüketin ve porsiyon kontrolüne dikkat edin. Tek seferde fazla meyve tüketiminden kaçının. Tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı ve margarin gibi doymuş yağlar yerine zeytinyağını tercih edin" dedi.
|
|
|
Diyetisyen Eda Balcı, yumurta alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dair tüyolar verdi.
|
|
|
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, ceviz hakkında bilgi vererek, nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
|
Gıda Mühendisi Prof. Dr. Yeşim Ekinci hacmi artırmak için sütte birtakım hilelere başvurulduğunu belirterek, "İçerisine çamaşır suyu katılması, yağının çekildikten sonra bitkisel yağ eklenmesi sütte karşılaştığımız hilelerden. İyi üretim koşullarının uygulandığı, kaynağını bildiğimiz sütü tüketmek çok önemli" ifadelerini kullandı.
|
|
|
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak konu ile ilgili bilgiler verdi.
|
|
|
İdeal vücut ağırlığına gelmenin ve bunu korumanın bazı temel kuralları olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, yazın ideal kilo için 8 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
|
|
|
Uzun süren pandemi döneminden sonra gelen Ramazan ayı ve bayram günleri beslenme alışkanlıklarımızı değiştirdi. Bu anlamda yaz öncesi alınan kiloları sağlıklı bir şekilde vermek adına önerilerde bulunan Doç. Dr. Hüseyin Gün, mevsimine uygun beslenmenin önemine dikkat çekti.
|
|
|
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, "Aynı yaşta olanlar aynı hızda yaşlanmıyorlar. Bu nedenle sağlıklı yaşlanma için kas kaybının önlenmesinden hafızanın korunmasına, ağrı ve sızıların azaltılmasından uyku kalitesinin yükseltilmesine alınabilecek birçok tedbir var" diyor.
|
|
|
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Cihat Adın, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, sıcak havalarda dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlara bol sıvı tüketmeleri uyarısında bulundu.
|
|
|
Kovid-19 ile birlikte hayat tarzlarının değişimi, yeme alışkanlıkları da etkiledi. Pandemi koşullarında sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Diyetisyen Gonca Güzel Ünal doğru beslenme konusunda açıklamalarda bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Fatma İlhan Uçan: "Elbette tatlı tüketeceğiz ama genelde sütlü, meyveli ve az şerbetsiz tatlılar tüketmeliyiz" dedi.
|
|
|
Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Gürbüz, vatandaşlara Ramazan Bayramı'nda gıda tüketimi konusunda tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Cansu Arslan, Ramazan sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunarak, sağlıklı beslenme ilkelerine uyulmadığı takdirde kan şekeri yükselmelerine, kalp krizlerine kadar varan olumsuz sonuçların görülebileceğini söyledi
|
|
|
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, "yaza az kaldı, tam kapanmışken kilo almayın!" diyerek önerilerde bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
|
|
|
Pandemi nedeniyle başlatılan tam kapanma devam ediyor. Milyonlarca insan uzun saatler evde vakit geçirirken uzmanlar hareketsiz kalmanın yol açabileceği form sorunlarına dikkat çekiyor.
|
|
|
Kilo vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hataların istenmeyen sonuçlara neden olduğunu dile getiren Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Buket Ertaş, kilo kaybını zorlaştıracak hataları ve doğru davranış biçimlerini açıkladı.
|
|
|
Diyetisyen Salih Gürel, sporcularda beslenme konusunda önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Eda Balcı, çoğu tarım ürününün yetiştirilmesinde kullanılan pestisit içeren kimyasal ilaçların, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek meyve sebzeleri sirkeli suda bekletmenin faydasız olduğunu söyledi. Balcı, pestisite karşı etkili silahın karbonat olduğunun altını çizdi.
|
|
|
Prof. Dr. Onur Yaprak, "İftarda ağır yağlı yemeklerden, lezzetli ramazan pidesini fazla tüketmekten, şekerli asitli içeceklerden, şekerli hamur tatlılarından uzak durmalıyız. Aksi takdirde uykuda düşen metabolizma hızı ile alınan kalori, yağ ve kiloya dönüşür" dedi.
|
|
|
Tam kapanma boyunca sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulunan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, "17 gün sürecek kapanma başladı. Bu süreçte oruç ya da 2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün" diye konuştu.
|
|
|
Yaz aylarına kısa bir süre kala kilo vermek isteyen bir çok kişi pandemi dolayısla spor salonlarının kapalı olması dolayısıyla alternatif yöntemlere yönelmeye başladı. Bulaş riskinden dolayı evde oturan ve çözüm bulunamayan fazla kilolar için en iyi çözüm şimdilik diyetler.
|
|
|
Bu hastaneden başka hastaneye sevk olmayacak İçerisinde tüm bölümler olup son teknolojiyle donatılacak hastanede, sağlık profesyoneli hekimler görev yapacak İnşaatına başlanılan bin 48 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi, 2023 yılında tamamlanacak.
|
|
|
Ankara'da Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Atila İyisoy, "Oruç tutmanın kalbi koruyucu bir etkisi var. Ramazan ayında kalp hastalıklarının azaldığını, mevcut hastalıkların da daha fazla ilerlemeden gerilediğine şahit oluyoruz" dedi.
|
|
|
Beta glukanın enfeksiyonlara karşı etkisinin çalışmalarla ispatlandığını kaydeden Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, "Son dönemde en sık tüketilen vitamin takviyelerinden olan beta glukan özellikle mevsimsel geçişlerde düzenli kullanılmalıdır.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
|
Zorluklarla baş etme gücü ve daha mutlu bir yaşam için bireysel enerjimizi yükseltmenin yollarını Enerji ve Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş açıkladı.
|
|
|
Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, hurmanın sağlığımız üzerindeki 10 önemli faydasını anlattı; önemli önerilerde bulundu!
|
|
|
Genellikle Ramazan aylarında karşılaşılan yetersiz su tüketiminin mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü ve daha birçok olumsuzluğa davetiye çıkardığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, "Bu olumsuzlukları yaşamamak için su tüketimine özen göstermelisiniz" dedi.
|
|
|
Koronavirüs kapsamında vaka sayıları artış gösterirken, hayatımızdaki olumsuz etkileri büyüyor. Özellikle pandemi döneminden dolayı bir çok kişi bulaş riskini göze almayıp evde zaman geçirmeye dikkat ediyor.
|
|
|
Dyt. Bahar, "Özellikle yoğun bir iftar yemeği sonrasında şerbetli tatlılara alternatif olarak 1-2 top dondurma ile hem tatlı arzunuzu kırar hem de mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sorunların gelişmesi olasılığını azaltırsınız" diyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu pandemide artan unutkanlığa karşı, hafızayı güçlendirici 9 beslenme önerisini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
|
|
|
Ramazan ayında tüketilen gıdalara bağlı kilo değişimleri yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Onur Yaprak, "Eğer ramazan ayında uygun beslenirsek bu ayı kilo vermek, kolesterolümüzü düşürmek ve karaciğerimizde detoks sağlamak için bir fırsata dönüştürebiliriz.'' dedi.
|
|
|
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kürşat Poyrazoğlu, kabızlık sorunu olan kişilerin Ramazan'da sıvı alımını iftardan sahura yaymasını önerdi.
|
|
|
Vücudu devamlı zinde tutarak, direncini artıran propolis birçok rahatsızlığa iyi geliyor Arı Mucizesi Akademisi tarafından oueropin ve bor ile birleştirilen propolis, antimikrobiyal güce sahip oldu.
|
|
|
Dyt. Ceyda Nur Çakın, sahurda mutlaka yenilmesi ve uzak durulması gereken gıdaları şöyle sıraladı.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay: "Yapılan araştırmalar oruç tutmanın bağışıklığı kuvvetlendirdiğini gösteriyor, bu yüzden pandeminin tam ortasındayken böyle bir detoksa ihtiyacımız var" dedi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftarda 'beslen, dinlen, beslen' ilkesine uyulması gerektiğini söyledi.
|
|
|
Salgının bu kadar arttığı bir dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine vurgu yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sedat Özdemir, 'Ramazan'da koronavirüsü yenip iyileşmiş hastaların oruç tutmasında bir sakınca yoktur.
|
|
|
Yaz aylarına kısa bir süre kala bir çok insan koronavirüs sürecinde aldığı kiloları vermenin yollarını arıyor. Kısıtlamalar ile kapanan spor salonlarının yanı sıra aktivitelerin virüsün bulaş riski taşımasıyla birlikte kilolardan kurtulmanın en güvenilir yolu diyetler oldu.
|
|
|
Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar ve beraberinde gelen kilolar, yaz sezonunun yaklaşmasıyla korkulu rüyamız haline geldi. Vaka sayılarının artması ve spor salonlarının kapatılmasıyla birlikte fazla kilolardan kurtulmak için tek çaremiz diyet oldu. Bu noktada sizler için en merak edilen diyetleri araştırmaya devam ediyoruz.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, sarımsağın faydaları hakkında bilgi verdi ve tüketimi hakkında önemli uyarılarda bulundu.
|
|
|
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağıroğlu, kimyasal içerikli bitkilerin bilinçsiz tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bitkilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini ifade etti.
|
|
|
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
|
Küresel salgınla birlikte sağlık tatilleri öne çıkmaya başladı.
|
|
|
Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, oruç tutarken en sık yapılan 8 hatayı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
|
|
|
Özellikle alerjik bünyelerin GDO'lu ürünlerden uzak durması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, "Fındığa alerjisi olan biri, soya tüketirken içerisine fındık geni yerleştirildiğini öngöremez. Bu da sorunlara neden olur' 'dedi.
|
|
|
Bir çok insan koronavirüsün getirdiği kısıtlamalarla birlikte alınan kilolardan kurtulmanın yolunu aramaya başladı. Yaz mevsimininde yaklaşması ve spor salonlarının virüs açısından riskli olması kilo vermek isteyenlere diyetten başka çıkış noktası bırakmıyor.
|
|
|
Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Diyetisyen Özge Kayhan Özen, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber, vatandaşlara beslenme önerilerinde bulundu.
|
|
|
Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan, günümüzde beslenmeye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
|
|
|
Osmniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, iftardan sonra büyük porsiyonlar yerine az ve sık porsiyonların tercih edilmesi, sahura kadar olan sürede bol sıvı tüketilmesi gerektiğini belirtti.
|
|
|
Dr.Fevzi Özgönül, Koronavirüs döneminde ramazan ayında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda önemli bilgiler verdi.
|
|
|
Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, "Ramazan beslenmesinde altın kurallardan bir tanesi sahur yapılmasıdır.'' dedi.
|
|
|
Kahve tutkunlarının yeni gözdesi yağlı Türk kahvesinin, kilo vermeyi kolaylaştırmaktan iştahı azaltmaya, açken olan baş ağrısına çözüm olmaktan konsantrasyonu arttırmaya kadar onlarca faydası var.
|
|
|
Dışarı çıkma sürelerinin kısıtlı olması, enerjilerini atacakları herhangi bir fiziksel aktivite yapamamaları nedeniyle çocukların bir kısmında kilo artışı olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, alınabilecek basit önlemlerle çocukların daha sağlıklı beslenip kilo almalarını engellemenin mümkün olabildiğini söyledi. Öz, "Ana öğün ve ara öğün saatleri belirlenerek, bu saatler dışında çocukların yemek yemesinin engellenmesi çok önemli" diye konuştu.
|
|
|
Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan salataların içerisine konan besinlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Sağlıklı yiyecek olarak adlandırılan salataların içine koyduklarımız maalesef sağlıksız bir hal alabilir" dedi.
|
|
|
Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı.
|
|
|
Pandemi döneminde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 14 kural olduğunu belirten Diyetisyen Ramle Duzcan, "Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için makro ve mikro besin ögelerini barındıran sağlıklı, antioksidan değeri yüksek, renk renk beslenebileceğiniz yeterli ve dengeli tabaklar çok büyük önem taşıyor" dedi.
|
|
|
Dyt. Gizem Gençyürek, çorbaların limon, sirke ve pul biber eklenerek tüketilmesini tavsiye etti.
|
|
|
Siirt'te kış mevsiminde şifa kaynağı olarak bilinen ve korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen kurut, alıcısını bekliyor.
|
|
|
Tokat'ta köylerde kadınların imece usulü yaptıkları ve bağışıklığı güçlendirdiği düşünülen ekşi mayalı köy ekmeğe rağbet arttı.
|
|
|
Uzmanlar, Türkiye'de en fazla tüketilen içeceklerin başında gelen çayın, yemeklerden hemen sonra tüketilmemesi uyarısında bulundu.
|
|
|
Koronavirüs(COVID-19) enfeksiyonu nedeniyle zamanın büyük çoğunluğunu evde geçirenler için uzmanından uyarı geldi.
|
|
|
Korona virüs ile tehdit altında olduğumuz bugünlerde güçlü bir bağışıklığın önemine dikkat çeken Diyetisyen Berrin Yiğit, beslenme önerileri sıraladı.
|
|
|
Günümüzde kozmetikten yemeklere, saç kremlerinden alzheımer hastalığına birçok faydası bulunan Hindistancevizi yağı, kozmetik ürünlerinin sağladığı faydalara karşı doğal yollarla etki etmektedir. Yaşamın her alanında etkisi hissedilen ve kolay kullanımı ile tercih sebebi haline gelen ürün hakkında neler biliyorsunuz?
|
|
|
Nişantaşı Hastanesi'nden Diyetisyen M. Berrin Ak, vücut ısımızı yükseltmeye yardımcı olan birbirinden leziz sekiz besin önerisinde bulundu.
|
|
|
Yılbaşına sayılı günler kaldı, birbirinden lezzetli sofralarda sevdiklerimizle yepyeni bir yılı karşılamak için de hazırlıklar devam ediyor.
|
|
|
Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan midye, dolmasından tavasına; çorbasından pilavına farklı şekillerde tüketilebilirken, midyeden zehirlenme vakalarına da sıkça rastlanabildiğinden dikkatli olunması gerekiyor.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, belediye halini by-pass ederek pazara sürülen sebze ve meyvelerin denetlenmediğine dikkat çekerek, tüketicileri zehirli ya da bozulmuş olabilecek bu tür yiyeceklerden uzak durmaya çağırdı.
|
|
|
Fındıkzade Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Yeliz Öz: Çocuklarda obezite ürkütücü bir şekilde artıyor.
|
|
|
İstanbul ve Tekirdağ'da tüketilen ıspanaklardan onlarca kişinin zehirlendiği bildiliyor.
|
|
|
Canan Karatay'ın konuk olduğu bir programda "Patlıcanın, yeşil biberin, domatesin kışın sofrada yeri yok" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren üreticiler, "O profesörlüğünü yapsın. Biz de çiftçiliğimizi yapalım" dedi.
|
|
|
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisi; kanser, öksürük, astım, bronşit, cilt, bağışıklık ve hormon bozukluğu gibi hastalıklara iyi gelirken, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasına yardımcı olduğu için dünyada mutluluk iksiri olarak biliniyor.
|
|
|
Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran "Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir.'' dedi.
|
|
|
Kayseri'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir.
|
|
|
Son zamanlarda oldukça sıkça duyduğumuz cihazla zayıflama yöntemlerinin insan üzerindeki olumlu etkilerini, Ankara'da "Slimwell Bodyshape" hizmeti veren güzellik merkezi işletmecisi Ayşegül Özdemir'e sorduk.
|
|
|
OECD tarafından yapılan bir araştırma, obezlerin normal bireylere göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla sağlık harcaması yaptığını ortaya koydu.
|
|
|
Havaların soğuduğu, mevsim geçişinin etkileriyle yorgunluk ve halsizliğin iyiden iyiye hissedildiği bugünlerde vücut direncini yüksek tutmak büyük önem taşıyor.
|
|
|
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, elektronik sigaranın "sigarayı bırakmak için araç" olduğu yönündeki argümanların bilim dışı olduğunu belirterek, "Elektronik sigara, tütün endüstrisinin kendisine daha geniş bir alan açmak için uydurduğu, para kazanmak için piyasaya daha cazip...
|
|
|
SMA hastası 4,5 yaşındaki Arife, Doktorların 1 yaşındayken 'tıs' sesi bile duyamayacaksınız sözünün ardından geçen 3,5 yıl sonrası solunum cihazına bağlı şekilde 'anne' dedi.
|
|
|
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından Meme Kanserinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Kontrolü Elden Bırakma' etkinliği İstanbul'da gerçekleşti.
|
|
|
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Seçmeler, ambalajlı gıda alırken etiketlerin mutlaka okunması gerektiğini söyleyerek, "Bazı işlenmiş gıdalarda insan sağlığını korumak için antimikrobiyal katkı maddeleri kullanılabilir ancak hiç katkı maddesi kullanılmaması gereken gıdalar da var" dedi.
|
|
|
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bakteriye karşı direncin hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Engin Ulukaya, 2050 yılında bakteri kaynaklı ölümlerin kanserden kayıpların önüne geçeceğini belirtti.
|
|
|
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, saf zeytin ve zeytinyağının kanserli hücreleri öldürdüğünü söyledi.
|
|
|
Zeytinyağı, sağlık uygulamalarından yemek tariflerine endüstriyel üretimden kozmetik ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. Peki zeytinyağı nedir ve nasıl yapılır??
|
|
|
Aşırı stres, sağlıksız ve endüstriyel beslenme, bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi etkenler bağırsak florasını olumsuz etkiliyor.
|
|
|
Manisa Ayşe Hafsa Sultan Kız Öğrenci Yurdu, Türk Kızılay tarafından başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmayı sürdürüyor.
|
|
|
ediği turşu yüzünden zehirlenen ve 50 gün boyunca solunum yolları felç olan Nisanur'a tedavisi ardından hayata yeniden hoş geldin kutlaması yapıldı
|
|
|
112 ambulanslarıyla umuda yolculuk, Isparta'da bağışlanan organlar, 112 Acil Servis ekipleri ambulanslarıyla Antalya ve Konya'ya gönderildi.
|
|