 |
Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
  |
Diyetisyen Özge Kayhan Özen, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber, vatandaşlara beslenme önerilerinde bulundu.
|
|
 |
Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan, günümüzde beslenmeye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
|
|
 |
Osmniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, iftardan sonra büyük porsiyonlar yerine az ve sık porsiyonların tercih edilmesi, sahura kadar olan sürede bol sıvı tüketilmesi gerektiğini belirtti.
|
|
 |
Dr.Fevzi Özgönül, Koronavirüs döneminde ramazan ayında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda önemli bilgiler verdi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, "Ramazan beslenmesinde altın kurallardan bir tanesi sahur yapılmasıdır.'' dedi.
|
|
 |
Kahve tutkunlarının yeni gözdesi yağlı Türk kahvesinin, kilo vermeyi kolaylaştırmaktan iştahı azaltmaya, açken olan baş ağrısına çözüm olmaktan konsantrasyonu arttırmaya kadar onlarca faydası var.
|
|
 |
Dışarı çıkma sürelerinin kısıtlı olması, enerjilerini atacakları herhangi bir fiziksel aktivite yapamamaları nedeniyle çocukların bir kısmında kilo artışı olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, alınabilecek basit önlemlerle çocukların daha sağlıklı beslenip kilo almalarını engellemenin mümkün olabildiğini söyledi. Öz, "Ana öğün ve ara öğün saatleri belirlenerek, bu saatler dışında çocukların yemek yemesinin engellenmesi çok önemli" diye konuştu.
|
|
 |
Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan salataların içerisine konan besinlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Sağlıklı yiyecek olarak adlandırılan salataların içine koyduklarımız maalesef sağlıksız bir hal alabilir" dedi.
|
|
 |
Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı.
|
|
 |
Pandemi döneminde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 14 kural olduğunu belirten Diyetisyen Ramle Duzcan, "Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için makro ve mikro besin ögelerini barındıran sağlıklı, antioksidan değeri yüksek, renk renk beslenebileceğiniz yeterli ve dengeli tabaklar çok büyük önem taşıyor" dedi.
|
|
 |
Dyt. Gizem Gençyürek, çorbaların limon, sirke ve pul biber eklenerek tüketilmesini tavsiye etti.
|
|
 |
Siirt'te kış mevsiminde şifa kaynağı olarak bilinen ve korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen kurut, alıcısını bekliyor.
|
|
 |
Tokat'ta köylerde kadınların imece usulü yaptıkları ve bağışıklığı güçlendirdiği düşünülen ekşi mayalı köy ekmeğe rağbet arttı.
|
|
 |
Uzmanlar, Türkiye'de en fazla tüketilen içeceklerin başında gelen çayın, yemeklerden hemen sonra tüketilmemesi uyarısında bulundu.
|
|
 |
Koronavirüs(COVID-19) enfeksiyonu nedeniyle zamanın büyük çoğunluğunu evde geçirenler için uzmanından uyarı geldi.
|
|
 |
Korona virüs ile tehdit altında olduğumuz bugünlerde güçlü bir bağışıklığın önemine dikkat çeken Diyetisyen Berrin Yiğit, beslenme önerileri sıraladı.
|
|
 |
Günümüzde kozmetikten yemeklere, saç kremlerinden alzheımer hastalığına birçok faydası bulunan Hindistancevizi yağı, kozmetik ürünlerinin sağladığı faydalara karşı doğal yollarla etki etmektedir. Yaşamın her alanında etkisi hissedilen ve kolay kullanımı ile tercih sebebi haline gelen ürün hakkında neler biliyorsunuz?
|
|
 |
Nişantaşı Hastanesi'nden Diyetisyen M. Berrin Ak, vücut ısımızı yükseltmeye yardımcı olan birbirinden leziz sekiz besin önerisinde bulundu.
|
|
 |
Yılbaşına sayılı günler kaldı, birbirinden lezzetli sofralarda sevdiklerimizle yepyeni bir yılı karşılamak için de hazırlıklar devam ediyor.
|
|
 |
Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan midye, dolmasından tavasına; çorbasından pilavına farklı şekillerde tüketilebilirken, midyeden zehirlenme vakalarına da sıkça rastlanabildiğinden dikkatli olunması gerekiyor.
|
|
 |
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, belediye halini by-pass ederek pazara sürülen sebze ve meyvelerin denetlenmediğine dikkat çekerek, tüketicileri zehirli ya da bozulmuş olabilecek bu tür yiyeceklerden uzak durmaya çağırdı.
|
|
 |
Fındıkzade Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Yeliz Öz: Çocuklarda obezite ürkütücü bir şekilde artıyor.
|
|
 |
İstanbul ve Tekirdağ'da tüketilen ıspanaklardan onlarca kişinin zehirlendiği bildiliyor.
|
|
  |
Canan Karatay'ın konuk olduğu bir programda "Patlıcanın, yeşil biberin, domatesin kışın sofrada yeri yok" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren üreticiler, "O profesörlüğünü yapsın. Biz de çiftçiliğimizi yapalım" dedi.
|
|
  |
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisi; kanser, öksürük, astım, bronşit, cilt, bağışıklık ve hormon bozukluğu gibi hastalıklara iyi gelirken, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasına yardımcı olduğu için dünyada mutluluk iksiri olarak biliniyor.
|
|
 |
Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran "Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir.'' dedi.
|
|
 |
Kayseri'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir.
|
|
 |
Son zamanlarda oldukça sıkça duyduğumuz cihazla zayıflama yöntemlerinin insan üzerindeki olumlu etkilerini, Ankara'da "Slimwell Bodyshape" hizmeti veren güzellik merkezi işletmecisi Ayşegül Özdemir'e sorduk.
|
|
 |
OECD tarafından yapılan bir araştırma, obezlerin normal bireylere göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla sağlık harcaması yaptığını ortaya koydu.
|
|
 |
Havaların soğuduğu, mevsim geçişinin etkileriyle yorgunluk ve halsizliğin iyiden iyiye hissedildiği bugünlerde vücut direncini yüksek tutmak büyük önem taşıyor.
|
|
  |
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, elektronik sigaranın "sigarayı bırakmak için araç" olduğu yönündeki argümanların bilim dışı olduğunu belirterek, "Elektronik sigara, tütün endüstrisinin kendisine daha geniş bir alan açmak için uydurduğu, para kazanmak için piyasaya daha cazip...
|
|
  |
SMA hastası 4,5 yaşındaki Arife, Doktorların 1 yaşındayken 'tıs' sesi bile duyamayacaksınız sözünün ardından geçen 3,5 yıl sonrası solunum cihazına bağlı şekilde 'anne' dedi.
|
|
  |
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından Meme Kanserinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Kontrolü Elden Bırakma' etkinliği İstanbul'da gerçekleşti.
|
|
 |
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Seçmeler, ambalajlı gıda alırken etiketlerin mutlaka okunması gerektiğini söyleyerek, "Bazı işlenmiş gıdalarda insan sağlığını korumak için antimikrobiyal katkı maddeleri kullanılabilir ancak hiç katkı maddesi kullanılmaması gereken gıdalar da var" dedi.
|
|
 |
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bakteriye karşı direncin hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Engin Ulukaya, 2050 yılında bakteri kaynaklı ölümlerin kanserden kayıpların önüne geçeceğini belirtti.
|
|
  |
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, saf zeytin ve zeytinyağının kanserli hücreleri öldürdüğünü söyledi.
|
|
  |
Zeytinyağı, sağlık uygulamalarından yemek tariflerine endüstriyel üretimden kozmetik ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. Peki zeytinyağı nedir ve nasıl yapılır??
|
|
 |
Aşırı stres, sağlıksız ve endüstriyel beslenme, bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi etkenler bağırsak florasını olumsuz etkiliyor.
|
|
 |
Manisa Ayşe Hafsa Sultan Kız Öğrenci Yurdu, Türk Kızılay tarafından başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmayı sürdürüyor.
|
|
 |
ediği turşu yüzünden zehirlenen ve 50 gün boyunca solunum yolları felç olan Nisanur'a tedavisi ardından hayata yeniden hoş geldin kutlaması yapıldı
|
|
  |
112 ambulanslarıyla umuda yolculuk, Isparta'da bağışlanan organlar, 112 Acil Servis ekipleri ambulanslarıyla Antalya ve Konya'ya gönderildi.
|
|
  |
Adıyaman Gastronomi Günleri için kente gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Ekmekler yangını başlatır. Beyni uyuşturur, kafa bulanıklığı yapar. Uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor" dedi.
|
|
 |
Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
 |
Sarımsağın faydaları ile tanıştığınızda onu sadece mutfağınızda bir lezzet aracı olarak değil, adeta bir ilaç gibi kullanacaksınız. İşte mucize besin sarımsağın faydaları…
|
|
 |
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, kalın bağırsağından yapay mesane yapılan Bahreynli hasta sağlığına kavuştu.
|
|
 |
Diyet yemekleri seçiminde kararsız kalıyorsanız, diyet yemekleri, diyet yemeği tarifleri, diyet yemekleri tarifleri, zayıflama diyet yemekleri tarifi, diyet yemekleri listeleri ve diyet yemekleri listesi gibi alternatiflerden yardım alabilirsiniz. İşte zayıflamanıza yırdım eden diyet yemekleri
|
|
 |
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sabri Cavkaytar, göğüs ağrısı, çarpıntı, yüksek tansiyon ve nefes darlığı şikayetleri olan anne adaylarının mutlaka kardiyoloji muayenesinden geçmesi gerektiğini ve hastaneye başvurması gerektiğini belirtti.
|
|
 |
Pankreas kanserinin cerrahi tedavisinde uygulanan ve cerrahinin en büyük ameliyatlarından biri olan 'robotic whipple' tekniği, Antalya'da ilk kez gerçekleştirildi.
|
|
 |
Sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor.
|
|
 |
Manisa'nın Salihli ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir kişinin ince bağırsağında tespit edilen 6 santim uzunluğunda balık kılçığı operasyonla çıkarıldı.
|
|
 |
Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsa Kaman, kişinin bedeniyle düzenli iletişim halinde olması için belirli aralıklar ile tartılması gerektiğini söylüyor.
|
|
 |
Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, "Hepatit B ve C artık ilaçlarla çok başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor ancak karaciğer yağlanmasının ilaçla tedavisi yok" dedi.
|
|
 |
Bursa'da diyetisyen Ezgi Yaşar, anneler için emzirme döneminde sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, "9 ay boyunca devam eden gebelik sürecini takip eden emzirme süreci en az hamilelik dönemi beslenmesi kadar önemlidir.
|
|
 |
Türkiye'de işaret dili bilen tek psikiyatr Erkan Dönmez, danışanın mahremiyetine dikkat çekerek, işitme engelliler açısından işaret dili bilen psikiyatrın önemli olduğunu söyledi.
|
|
  |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, özellikle selülit problemi olan kadınlara özel bir kür tarifi vererek, bu yöntemle bacaklarda 2 ayda yaklaşık 10 santimetrelik bir incelmenin ve sıkılaşmanın görülebileceğini söyledi.
|
|
 |
AvivaSA'nın, "Her Yaşta Dolu Dolu Yaşa" adını verdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesinin ilk adımı olan "Türkiye'de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri" araştırmasının sonuçları paylaşıldı.
|
|
 |
Antalya'da diyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi.
|
|
  |
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde merdiven altı üretim yapanlara yönelik gerçekleştirilen baskında 25 ton bozulmuş domates ele geçirildi.
|
|
 |
Bir kase aşurenin yaklaşık olarak 3 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyve ile eş değer olduğunu belirten Tanoğlu, "Yani bir kase aşure ortalama olarak 270-350 kalori civarındadır.
|
|
 |
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hareket ederim, tereyağı ve zeytinyağı tüketirim. Doğal beslenmemden dolayı genç ve sağlıklı görünüyorum" dedi.
|
|
  |
Uzmanlar gebelikte annelerin beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulunarak, gebelik sürecinde tüketilen fındığın anne sağlığı ve bebeğin gelişimine fayda sağladığını belirtti.
|
|
  |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, kış sebzelerinin metabolizmayı yavaşlattığını belirterek, bu dönemde hazırlanacak olan menülere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol açan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi.
|
|
  |
Uzmanından okulda beslenme tüyoları Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz: "Sabah kahvaltısında yumurtayı muhakkak koymanız gerekiyor."
|
|
 |
Üniversite öğrencilerinde beslenme alışkanlıklarının öğrenme kapasitesi ve hafızaya etkileri hakkında açıklamada bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, "Geç saatlere kadar sürekli kafeinli içecekler tüketerek ders çalışmaya çalışmak etkili verim alamamanıza yol açabilir" dedi.
|
|
 |
Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, çocukluk döneminde dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu belirtti.
|
|
 |
AMASYA'da aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Şaziye Gündüz (59), tedavi sürecinde doktorunun diyet önerilerine uyup, düzenli olarak her gün yürüyüş yapmaya başladı.
|
|
 |
Diyetisyen Emre Uzun, ideal bir beslenme çantasında bulunması gerekenleri şöyle sıralıyor:
|
|
 |
Diyet Uzmanı Özge Özyaman sağlıklı salça yapmanın püf noktalarını anlattı.
|
|
 |
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, aşure ayının yaklaşması nedeniyle tüketicileri aşure hazırlarken kullanacakları kuruyemişler, kuru meyveler ve bakliyatları seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.
|
|
 |
Mevsimsel depresyonun doğru beslenmeyle tedavi edilebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, kırmızı pul biber gibi acı besinlerin mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağladığını belirtti.
|
|
  |
Samsun'da yaşayan yaşlı çift, birbirlerini motive ederek gittikleri obezite merkezinde hem fazla kilolarından hem de mahkum oldukları.
|
|
  |
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Margarinler 1950'den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır.'' dedi
|
|
  |
Dört mevsim tüketilen bazı bitki çaylarının yapılan araştırmalar sonucunda hiç de masum olmadığı ortaya çıktı. Laboratuvar ortamında yürütülen çalışmada, piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür olarak paketlenmiş bitkisel drogların içinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddeler tespit edildi.
|
|
 |
Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Nida Doğan, "Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli" diyor.
|
|
 |
AMASYA'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Cuma Sarıtaş (72), aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, vişnenin faydaları hakkında bilgi verdi.
|
|
  |
Kurban Bayramı beslenmesi hakkında uyarılarda bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Meryem Arslan Yılmaz, fazla et tüketiminin sindirimin sistemini zorladığını ifade ederek, et ile birlikte limon, kimyon ve sebze tüketiminin sağlıklı bir bayram geçirilmesine yardımcı olacağını belirtti.
|
|
 |
Kefir, süt ve kefir mayasıyla oluşturulan çok besleyici bir içecektir. Birçok rahatsızlığa iyi gelen kefir, ülkemizde hemen hemen her evde tüketilir. Kefirin faydaları arasında sindirim sistemini düzenlemesi ve vücudu mikrobik enfeksiyonlara karşı koruması sayılabilir. Peki, kefirin faydaları nedir? Kefir nasıl yapılır? Kefir nedir?
|
|
 |
Etin ekmekle tüketilmesi önerisinde bulunan Beslenme Uzmanı Eftal Geçgil Demir, "Ekmek yemediğimiz zaman doygunluk hissi sağlanmıyor ve et tüketimi daha da artıyor.
|
|
 |
Prof. Dr. Alper Çelik, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda 'hayati' uyarılarda bulundu…
|
|
 |
Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
|
|
 |
Kurban Bayramı sebebiyle aşırı besin tüketimi konusunda uyarıda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murtaza Çit, bayram günü kesilen etlerin birkaç gün sonrasında tüketilmesini önerdi.
|
|
 |
Dyt. Psk. M. Berrin Ak kontrollü porsiyonlarda her mevsim sevilerek tüketilen ve ideal bir tatlı alternatifi olan dondurmanın faydalarını anlattı.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, sağlıklı bir bayram geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Gökçen Özüpek, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Manisa'da sıtmayla mücadele hız kesmeden devam ediyor Mevsimlik tarım işçilerinin sağlığı emin ellerde Manisa'da doğu ve güneydoğu illerinden tarım alanlarında çalışmak üzere Manisa'ya gelen işçiler düzenli olarak sağlık taramasından geçiriliyor.
|
|
 |
Liv Hospital Ulus Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat "Sağlıklı kişiler eğer aşırı miktarda su kaybetmiyorsa genellikle günde 2-3 litre sıvı almalıdır" diyor.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, kurban kesiminin ardından et tüketiminin 1 gün sonraya bırakılması gerektiğini belirterek, "Kurban kesildikten hemen sonra et pişiriliyor, bu nokta çok sıkıntılı. Ölüm katılığı oluşuyor burada.
|
|
  |
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kırmızı et tüketimi ile DNA yenilenmesinin mümkün olduğunu söyledi.
|
|
 |
Toplumların şiddet eğilimini değerlendiren Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, teknoloji devriminin insanı bireyselleştirip yalnızlaştırdığını, bunun da şiddet eğilimini körüklediğini söyledi.
|
|
 |
Diyetisyen Sibel Mumcu, "Beslenmemize dikkat ederek güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumak mümkün" açıklamasında bulundu.
|
|
 |
Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Yusuf Öztürk, "Aşırı yemek yemek birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor" diyor.
|
|
 |
Kurban etinin doğru tüketimi hakkında bilgi veren Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, etin kesildikten sonra en az bir saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
  |
Yaz aylarında sıcaklık artışıyla beraber beslenmeye bağlı sağlık sorunları da kendini göstermeye başlıyor.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, "Bel bölgesindeki inatçı yağları 10-15 günlük diyet ve sporun yanı sıra; soda-ayran-limon kürü veya yeşil çay-limon-soda kürü ile; basen yağlarını da yine sporu ihmal etmeden ıspanaklı-kivili smoothie ile eritebilirsiniz" dedi.
|
|
 |
Okan Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçenur Gönenç, sezaryen doğum ve obezite ilişkisini değerlendirdi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Bihter Nurten Pala, "Sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır" diyor.
|
|
 |
Protein ağırlıklı diyetlerin son günlerde gündemde olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Bihter Nurten Pala, "Sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır" dedi.
|
|