Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Ankilozan Spondilit İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben yaklaşık 3 aydır ankilozan spondilit hastasıyım. Ağrıyan yerlerimi sıcak mı, yoksa soğuk mu tutmam gerekiyor? Sırt bölgelerimde sabah kalkınca ağrı çok oluyor. Benim için önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Ağrım Yok. İlaçları Kullanmalı mıyım?

    Merhaba, ben ankilozan spondolit hastasıyım. Boynum sola tam dönmüyor. 17 sene önce 20 günlük ağrılarım, kasılmalarım olmuştu ama 17 senedir hiç şikayetim yok. Ayrıca kifoskolyozum var. Kifoz 75, skolyoz küçük derecede. Onunla ilgili de omirilik cerrahına gittim, bu hastalık çıktı. Fiziksel değişimim var ama ağrılarım, kasılmam, eklemlerde şişme yok. Tahlil sonuçlarını fizik tedavi doktoru gördü, hepsi normal. Ben de şaşkınım. Bana verilen ilaçları içmeli miyim? Ben bırakmak istiyorum, çünkü ilaçların zararı çokmuş, zaten ağrılarım yok. Ne yapmayalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

  • İlacın Yan Etkilerinden Korkuyorum. Bırakmalı mıyım?

    1 ay önce AS teşhisi konuldu. Sedimentasyonum 12. Aynı hastalık abimde de çıktı. Emthexate ve Salazopyrin kullanıyorum. Abim, Emthexate ağır bir ilaç olduğu için başka doktora gözüktü ve Endol ve Salazopyrin vermişler. Benim yaşım 23. İlacın yan etkileri çok. Doktorumun tedavisine devam etmeli miyim, yoksa başka bir doktora gözüküp ilacı bırakmalı mıyım?

  • Bel ve Bacak Ağrılarım İçin Ne Yapmalıyım?

    Uzun zamandır diz kapaklarımın arkası, bacaklarım ağrıyordu. Huzursuz bacak sendromu teşhisi kondu ilk önce. 1 aydır da belim ağrıyor. Başka doktor ise MR çekti ve 1 hafta önce bana Ankilozan Spondilit teşhisi koydu. 23 yaşındayım. Ayaklarımı gerdirince ağrı hafif diniyor, belim ise hala ağrıyor. Kan sonuçlarım normal. Sakroiliak eklem MR sonucu: Her iki sakroiliak eklem yüzlerinde hafif skleroz artışı izlenmiştir. Belirgin düzensizlik veya daralma mevcut değildir. Lomber MR sonucu: L4-5 İntervertebral diskindeminimal santral posterior protrüzyon izlenmiştir. Durak keseye minimal bası mevcuttur. Her iki NF minimal daralmıştır. Neler yapmamı önerirsiniz? İlaç kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım. Nasıl Tedavi Olabilirim?

    Merhaba hocam, ben 1994 yılında eklemlerde şişlik ve ateş sebebi ile askerde eklem romatizmasına yakalandım. Askeri hastanelerde 92 gün yatmama rağmen hiç bir düzelme olmadı, aksine daha da kötü oldum. 1995 yılında tedavi oldum ve düzeldim, daha doğrusu öyle sandım. Kendimi iyi hissedince, uzun süre doktora gitmedim. 2002 yılında tekrar doktora gittiğimde, benim ankilozan spondilit olduğumu söyledi. Ensede eğrilik ve kalçada açılma olduğunu söyledi. Salazpryn ve Endol kullanımına başladım uzun süredir. Daha sonra hiç bir doktora tedavi olamadım. Yaklaşık 1,5 yıldır yine doktora gidiyorum. Bana 2011 Nisan ayına randevu verdiler. Şu anda kendimi hiç iyi hissetmiyorum, özellikle sağ kalçamda büyük sorun var, acı çekiyorum. Bana tavsiyeniz ve öneriniz nedir hocam? Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

  • Ankilozan Spondilit İle İlgili Tedavi Yöntemi Var mı?

    Ankilozan Spondilit ile ilgili olumlu tedavi sonucu verecek bir yöntem var mı, veya Türkiye’de bu hastalık ile ilgili sonuç alabileceğim kişi, kurum ya da kuruluş her ne varsa öğrenebilir miyim?

  • MR Sonucuma Göre Ankilozan Spondilit Teşhisinin Konulması Doğru mu?

    Merhaba, MR sonucumu ve kan tahlili sonucumu aşağıda size yazıyorum. Sonuçlara bakılınca değerlerim normal gibi ama bir de siz değerlendirir misiniz?

    MR: Her iki sakroiliak eklem yüzlerinde minimal skleroz artışı izlenmiştir. Belirgin daralma veya düzensizlik mevcut değildir.
    Kan Tahlili: Sedimantasyon: 13 (5-15), CRP: 0,116 (0-0,8), RF: <20,0 (0-20).
    Teşhis: Ankilozan Spondilit.

    Sizce bu sonuçlara göre bu teşhisi koymak mümkün mü? İnternetten araştırdığım bilgilere göre bunların dışında HBLA 27 testinin de yapılıp, pozitif çıkması gerekmiyor mu?

  • MR Sonuçlarıma Göre Ankilozan Spondilit Teşhisi Doğru mu?

    Merhaba, MR sonucumu ve kan tahlili sonucumu aşağıda size yazıyorum. Sonuçlara bakılınca değerlerim normal gibi ama bir de siz değerlendirir misiniz? MR: Her iki sakroiliak eklem yüzlerinde minimal skleroz artışı izlenmiştir. Belirgin daralma veya düzensizlik mevcut değildir. Kan Tahlili: Sedimantasyon: 13 (5-15), CRP: 0,116 (0-0,8), RF: <20,0 (0-20). Teşhis: Ankilozan Spondilit. Sizce bu sonuçlara göre bu teşhisi koymak mümkün mü? İnternetten araştırdığım bilgilere göre bunların dışında HLAB 27 tesitinin de yapılıp pozitif çıkması gerekiyor mu? Teşekkürler.

  • MR ve Kan Tahlili Sonuçlarımı Değerlendirebilir misiniz?

    Merhaba, MR sonucumu ve kan tahlili sonucumu aşağıda size yazıyorum. Sonuçlara bakılınca değerlerim normal gibi ama bir de siz değerlendirir misiniz?

    MR: Her iki sakroiliak eklem yüzlerinde minimal skleroz artışı izlenmiştir. Belirgin daralma veya düzensizlik mevcut değildir.

    Kan Tahlili: Sedimantasyon: 13 (5-15), CRP: 0,116 (0-0,8), RF: <20,0 (0-20). Teşhis: Ankilozan Spondilit.

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım ve Dizim Çok Ağrıyor. Ne Yapmalıyım?

    Selam, bende ankilozan spondilit var. 36 yaşındayım. 2 yıl önce iyiydim, yani rahatlıkla yürüyebiliyordum. Geçen sene hafif bir kaza geçirdim, bacağım arabanın kapısına sıkıştı ve o kazadan sonra ilk 3 ay sorun yoktu pek yürüşümde. 7-8 aydır dizim çok acıyor ve basamıyorum. Yürümekte çok zorlanıyorum. Bir kaç yere gittim, farklı şeyler söylediler. İlk gittiğim, ankilozan spondilitten dedi. Diğeri MR çekti, menisküs yırtılması dedi. Bir başkası bazı tetkikler yayıp, ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi. Böyle olunca kafamda çelişkiler oluştu ve kararsız kaldım. Siz ne yapmamı önerirsiniz?

  • Ankilozan Spondilit Hastalığındaki Gelişmeler Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

    Hocam ben ankilozan spondilit hastasıyım. Hayatım yavaş yavaş kısıtlanmaya başladı. Tıptaki yeni gelişmelerle ilgili olarak enbrel ve remicade ile ilgili bilgi almak istiyorum. Bizler için bir umut olur mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Ankilozan Spondilit’in Tedavisi Var mı? Neler Yapmam Gerekir?

    Merhaba, yaklaşık 4 yıl önce belimden rahatsızlıklar yaşamaya başladım. En son 4 ay önce tüm tahlillerimi yaptırdım. Sonuçta, Ankilozan Spondilit teşhisi kondu. Özellikle kış aylarında çok rahatsızlanıyorum. Bu hastalığın tedavisi var mı? Benim daha az etkilenmem için neler yapmam gerekir?

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım. Fizik Olarak Eğilme Başladı. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Ben 24 yaşındayım ve şu an Danimarka’dayım. 4 yıldır Ankilozan Spondilit hastasıyım. 1 yıla yakın tedavi gördüm fakat şimdi yurt dışında olduğum için tedavi olamıyorum. Fizik olarak eğilme başladı ve yürüyüşüm bozuldu. Ne yapmam gerekir?

  • Omurgamdaki Eğilmenin Sebebi Nedir?

    Hocam, ben 24 yaşındayım ve 4 yıldır ankilozan spondilit hastasıyım. 1 yıla yakın tedavi gördüm. Şu an fizik olarak eğilme başladı, yürüyüşüm bozuldu ve çok bunaldım. Sebebi nedir?

  • Araç Kullanamaz Raporu Alabilir miyim?

    Selam, ben ankilozon spondilit hastasıyım. Hareket kısıtlılığım ve göğüs kafesimde daralma var. Bir kurumda şoför kadrosuyla çalışmaktayım, fakat çok zorlanmaktayım. Örneğin 3-4 saat araç kullanınca araçtan iki büklüm iniyorum. Bu hastalığımdan dolayı resmi ve ticari araç kullanamaz diye bir rapor almak istiyorum. Ne yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım. Doğum Kontrol Hapı Kullanmamın Sakıncası Var mı?

    Öncelikle şimdiden teşekkür ederim. Benim sorum, 2 ay sonra evleneceğim ve ankilozan spondilit romatizma hastasıyım. Şu anda sadece akşamları yatmadan Volteren SR 75 mg ilaç kullanıyorum. Doğum kontrol hapı kulanmamda bir sakınca var mı?

  • Eklemde Ödem Olması Ankilozan Spondilit mi?

    İyi günler, sakroilyak eklemimde ödem varmış. Bu ne demektir, ankilozan spondolit mi? Eğer öyle ise ne yapmalıyım, tedavisi var mı? Teşekürler. Sorulara verdiğiniz cevaplar çok güzel, sizi kutluyorum.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Son dakika haber: Koronavirüs salgınında can kaybı 25 bin 73'e yükseldi
24 Ocak Pazar koronavirüs tablosu açıklandı mı? 24 Ocak Pazar günü Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü, kaç kişi iyileşti?
Son dakika haber | Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz'dan, "yeme içme sektöründe normalleşme için erken" uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz'dan, "yeme içme sektöründe normalleşme için erken" uyarısı
'Yalnızlık korkusu, panik atak ve depresyona neden olur'
Doç. Dr. Kılıç: " Navigasyon kemik kesiminde bizi yönlendirdiği için artık teknik ve cerrahi hatalar neredeyse sıfır oluyor"
ESKİŞEHİR - Kovid-19'u yenenler en çok eklem ağrıları, halsizlik ve yorgunluktan yakınıyor
Uzmandan, "Gıda maddelerini yüzünüze sürmeyin" uyarısı
Göz sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
Rus aşısının Türkiye'deki üretim anlaşmasını yapan firma yetkilisi DHA'ya konuştu
Korona virüsün 'Sirenli' kahramanları

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]