Bu balığı sakın yemeyin! Siyanürden bile zehirli
|
|
|
Anadolu'nun kadim sebzesi ışgın, ününü Amerika'ya kadar duyurmuş durumda. Öyle ki, yapılan araştırmalar sonucu kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıktı. Ancak ışgın otunun kullanımı çok önemli. Dikkatle hazırlanmalı, çünkü lezzetli saplara eşlik eden yapraklar zehirli. Oksalik asit, büyük miktarlarda alınırsa minerallerin sindirimini azaltıyor ve böbrek taşına yol açabiliyor. Oksalik asit, yenen saplarda da bulunuyor, ancak miktarı yapraklardan çok daha az. Ölüme yol açması için yapraklardan çok büyük miktarlarda yemek gerekse de kimileri tamamen uzak durmayı tercih ediyor.
716442 / 3649825
|
|
|
|
|
|
|
|
|