Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Kist Sorunu Yaşıyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, ilkokuldan bu yana kist sorunu yaşıyorum ve şu an 27 yaşındayım. 2 ay sonra düğünüm olacak ve genel tetkik yaptırdım. Ultrason sonuçlarımı size yazıyorum ve bana acil cevap verebilirseniz sevinirim. "Myometrium normal eko yapısında, homojen görünümde olup suprapubik yaklaşımla tespit edilebilen miyom izlenmemiştir. Endometrium yankısı düzgün, kalınlığı 5mm dir. Her iki over ekojeniteleri ve boyutları artmış olup sağda 44X20 mm, solda 42X19 mm olarak ölçüldü. Büyüğü sağ overde 8 mm boyutunda, diğerleri 5 mm den küçük multiple periferik dizimli kistik oluşumlar izlendi. PCO açısından klinik korelasyonu önerilir. Solid kitle lezyonu mevcut değildir. Douglasta sıvı izlenmemiştir.

  • Fish Yöntemi Nerede Kullanılıyor?

    Benim 3 aylık ikizlerim var. Birinde EKO’da; pulmoner kapaktan sonra velositese artışı (hafif supravalvüler stenoz 28-12 mmhg gradiyent) görüldü. Bu hastalığın büyüdükçe iyileşme şansı var mı? Bebeğimizi Elazığ araştırma hastanesine götürdük. Doktorumuz bizden william sendromu testi istedi. Özellikle kalsiyum düzeyi de önemli olabiliyormuş. Test sonuçlarımız; kalsiyum 11,0, Ast 56, Alt 74, protein 5,61, kreatinin 0,4, kalsiyum 11, hemoglabin 10,8 çıktı. Bundan ne anlamalıyız? Ayrıca çocuğumuzun dış görünüşünde herhangi bir farklılık yok. Bir de bu sendrom için genetik testleri fish yöntemiyle mi yaptırmak lazım? Fish yöntemini hangi şehirde kullanıyorlar? Lütfen aydınlatınız. Teşekkürler.

  • Göğsümde Yakıcı Bir Sızı Var. Nereye Başvurmalıyım?

    Merhabalar Hocam. Benim göğsümün sol kısmında 6 aydır süren bir sızı, tıkanıklık hissi var. Kalpten şüphelendiğim için, tüm kalp ile ilgili branşlara gittim. Eko, EKG, kan tatlili yaptırdım fakat bir problem olmadığını öğrendım. Sol koltuk altıma doğru yayılan, geneli göğüsün üst kısmında olan yakıcı bir sızı var. Sizce nereye başvurmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • EKG ve EKO Sonuçlarım Normal mi?

    Hocam iyi günler. 24 yaşındayım. Bir sınav aşaması için EKG çektirdim, nabız 53 çıktı. İç hastalıkları doktoru sağlam ibaresi koymadan kardiyolojiye sevk etti. EKO çektirmem için randevu verildi. Sonuçlar aşağıda, yardımcı olursanız sevinirim. Mitral kapak yapısı: N A-Velosite: 0,88/0,64=1,37 Solatrium: 3,2 Aort Kapak Yapısı: N A-Velosite:2,2 Kapak Alanı:1,2 m/s Aort Kökü: 3,1 Pulmoner Arter Kapak Yapısı: N Pulmoner Velosite/Gradient: 1,0 m/s Trikuspit Kapak Yapısı: N Sol Ventrikül Diyastolik Çap: 4,9 Sistolik Çap: 3,2 Enjeksiyon Fraksiyonu: %63 Diyastolik IVS Kalınlığı: 1,2 Diyastolik LVPW Kalınlığı: 1,2 Perikard: N Normokinetik:1.

  • Sinirlerim Çok Bozuk. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar. Ben son 2 aydır yoğun olmak üzere, 5 senedir baygınlık geçiriyorum. Mide bulantısı, el uyuşması, kalp çarpıntısı ve ter boşalması ile baygınlık geçiriyorum. Yani görüntü ve ses kaybı oluyor. Nöroloji doktoruna muayene oldum, beyin dalgalarımda düzensizlik olduğunu ama çok az olduğunu yani bayıltmayacağını söyledi. MR’da da bir problem çıkmadı. Kan tahlilinde sadece biraz kansızlık çıktı. Kalp doktoruna yönlendirdi. Eko ve Ekg çekildi, kalp problemim olmadığını, ritim bozukluğu olabileceğini söyledi. Çok sinirli olduğumu ve psikiyatra gitmemi de tavsiye etti. Boyun fıtığım var, arada sırtımdan sanki bir şeyler kopuyormuş gibi hissediyorum. Sinirli olduğumun ben de farkındayım, en ufacık şeyde elim ayağım titriyor, duvarları yumruklamak, birilerine zarar vermek istiyorum ama kendimi tutmak zorunda kalıyorum, kasıyorum kendimi, dişlerimi sıkıyorum ya da ağlıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Kızım İçin Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, 15 Aylık bir kızım var. 7 aylıkken anne karnında beslenmesi durduğundan sezeryanla alındı. 23 gün kuvözde yoğun bakımda kaldı. Onun dışında bu zamana kadar kilo sorunundan başka ciddi bir rahatsızlığı ile karşılaşmadık. Ama bugün yapılan ultrason sonucu 3 tane sıkıntı söylediler. Çıkan sonuçlara göre; 1. si; dalak 9 cm ve karaciğer 10,5 cm. Büyümesi olduğunu, dalak ve karaciğerin konturları düzgün parankim ekojenitesi doğal olduğu, 2. si, sağ böbrek 60x24 mm, sol böbrek 61x23 mm, diğer herşey normal. Ama sol böbrek alt polde 2,1 mm çaplı kriztalize eko izlendiği, 3. sü, İntestinal sistemin gazlı olduğu yönünde sonuçlar çıkmıştır. Bu sonuçlara göre doktorlar takip edeceğiz dediler ama ne yapmalıyım söylemediler. Sizden ricam, şu an 7,1 kg, boyu 74 cm olan kızım için bir şeyler söylemeniz ve yol göstermeniz. Teşekkürler.

  • EKO Çektirmek İçin Bekleyelim mi?

    Benim 27 günlük bir bebeğim var. Geçenlerde üşütmeden dolayı doktora götürdük. Doktor kalbinde bir üfürme var dedi. Daha sonra çocuk kardiyolojisine götürdük, o da bazı incelemeler yaptı, üfürüm var dedi. Bunu daha iyi anlamak için bize EKO çekilecek dedi, 1 ay sonraya gün verdi. Bu 1 ay süreyi bekleyelim mi, bir sorun olur mu, yoksa daha erken çekilecek bir yere gidelim mi? Bir de, kalbinde bir delik varsa ameliyat mı olur veya başka bir çaresi var mı? Lütfen yardımcı olun.

  • Eşimde Aort ve Mitral Yetersizliği Görüldü. Hemen Ameliyat Gerekir mi?

    İyi günler, iyi çalışmalar, eşim 41 yaşında. 7,5 aylıkken bebek anne karnında öldü ve sezaryanla alındı ve kardiyoloğa görünmesi tavsiye edildi. Çekilen EKO da 2. aort ve 3. mitral yetersizliği görüldü. Şimdi benim sorum, acaba hemen ameliyat gerekir mi? Bir de eşim yeniden hamile kalabilir mi?

  • Ateşli Romatizma Geçirdim ve Ağrılarım Devam Etmekte. Siz Ne Öneride Bulunursunuz?

    Merhaba iyi günler Ben 14 - 15 yaşım arasında ateşli romatizma geçirdim ama tabi ki o zamanda gittiğim doktorlar ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Ve o zamandan beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. 3 doktor gezdikten sonra en son gittiğim dâhiliye uzmanı 17 yaşındayken kalp krokimi çekti, kan aldı ve film vesaire bir sürü işlem sonunda hastalığımın ne olduğu söylemeden 20 yaşıma kadar penisilin 1200 olmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen ağrılarım ve o kalbimi ısıran acı hiç gitmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum sonra ağrılardan duramıyorum. Atak anında bir adım bile atacak vaziyetim olmuyor çok çabuk yoruluyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim inanılmaz derecede yükseliyor. Doktor bana kalp ekonu çekelim dedi ama ben yurtdışına çıkmak zorunda kaldım, burada iğnelere devam ediyorum. Burada kalp eko çektirsem bana yardımcı olabilir misiniz? Artı bu hastalığım askerliğe engel midir? Teşekkürler.

  • Kalp Ağrısının Sebebi Ne Olabilir ve Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 14-15 yaşlarında ateşli romatizma geçirdim ama o zaman gittiğim doktorlar, ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Uzun süreden beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. En son gittiğim dahiliye uzmanı, 17 yaşındayken, kalp krokimi çekti, kan aldı ve hastalığımın ne olduğunu söylemeden, 20 yaşına kadar penisilin 1200 kullanmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum. 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti, kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü, krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen, ağrılarım hiç geçmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum, sonra ağrıdan duramıyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim yükseliyor. Kalp EKO çektirsem, bana yardımcı olabilir mi?

  • Sol Kolumda ve Göğsümde Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 1 yıldır sol kolumda ağrı var ve ara sıra göğsüme de vuruyor. Bunun için kardiyolojiye gittim. EKG ve EKO çekildi, sonuçlar normal çıktı. Ortopedi uzamanına gittim, boyundan MR çekildi ve hafif bir fıtık başlangıcı oldugunu söylendi. Ağrılarım hiç geçmiyor ve şu an 6 aylık hamileyim. Doktorlar hamile olduğum için birşey yapılamayacağını söylüyorlar. Benim sorunun tam olarak nedir, nasıl bir yol izlemeliyim?

  • Geç Adet Görme Sorunum Var. Nasıl Bir Tedavi Şekli İzlemeliyim?

    Geç adet görme sorunum var. Ultrason sonucunda; Uterus, Büyüklük, Kontu, Eko Yapısı, Endometrium Kalınlığı Ve Şekli normal, Sağ Over Douglasta Lokalize, Sol Over Uzun Aksı 43mm Olup, Hafif Sağ Over Normal Büyüklükte, Her İki Overde Periferik Dizilimli Milimetrik Çaplı Çok Sayıda Follikül Kisti İzlenmektedir. PCO ne demek? Gebe kalamama gibi bir sorun mu? Nasıl bir tedavi şekli izlemeliyim?

  • Annemin Boğazında Ağrı ve Yanma Şikayetleri Var. Tetkik Sonuçları Normal mi?

    Merhaba, annem 65 yaşında. Boğazında ağrı ve yanma şikayeti ile ilgili olarak doktora götürdüm. Muayeneden sonra ultrason istendi. Boyun ultrason raporunda şunlar yazılı. (Sağ Lobta kistik dejenerasyon gösteren 26 mm çapında bir adet nodül izlenmiştir. Gland parankimi kısmen heterojen görünümdedir. Her iki parotis ve supmandibüler gland boyut, kontur ve parankim eko paterni normal olarak izlenmektedir. Sağ servikal bölgede büyüğü 17 mm boyutunda ölçülen birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. Sol servikal yumuşak dokular ve vasküler yapılar normal, patolojik LAP izlenmedi). Ayrıca hemogram tahlilinde, diğerlerine göre farklı renkte yazılmış olan şu değerler var. (HGB: 11,8 MCH: 26,8 MCHC: 31 RDW-CV: 14,8 Sedimantasyon 1 saat 81 mm 5-30 Biyokimya CRP 32,98 mg/L 0-5) Bu rapor ne anlama geliyor? Doktor antibiyotik iğne verdi. 1 hafta sonra kontrole götürdüm ve iyileşme var dedi. Ayrıca 2-3 ay sonra, guatr ameliyatı için bir genel cerraha götürmemi söyledi. Bu durumun bir tehlikesi var mıdır? Ne yapmamız gerekir?

  • Annemin Boğazında Ağrı ve Yanma Var. Ultrason Sonucuna Göre Ameliyat mı Olmalı?

    Merhaba, annem 65 yaşında. Boğazında ağrı ve yanma şikayeti ile doktora götürdüm. Boyun ultrason raporunda şunlar yazılı: Sağ lobta kistik dejenerasyon gösteren 26 mm çapında bir adet nodül izlenmiştir. Gland Parankimi kısmen heterojen görünümdedir. Her iki Parotis ve Supmandibüler Gland boyut, kontur ve Parankim Eko Paterni normal olarak izlenmektedir. Sağ servikal bölgede büyüğü 17mm boyutunda ölçülen birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. Sol servikal yumuşak dokular ve vasküler yapılar normal, patolojik LAP izlenmedi. Bu rapor ne anlama geliyor? Doktor antibiyotik iğne verdi. Bir hafta sonra kontrole götürdüm, iyileşme olduğunu söyledi. Ayrıca 2-3 ay sonra guatr ameliyatı için bir genel cerraha götürmemi önerdi. Bu durum nedir, tehlikesi var mı? Ne yapmamız gerekiyor?

  • Kalp Çarpıntımın Yanı Sıra Kolumda ve Yüzümde Uyuşmalar Oluyor. Ne Yapabilirim?

    Merhaba, 22 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 1 yıla yakın zamandır kalp çarpıntım var, ayrıca Çölyak hastasıyım ve bunu kansızlığa bağladılar. Şu aralarda sol kolumda ve 2-3 gündür de yüzümün sol tarafında uyuşma oluştu. Nörolojiye gittim. İğne batırdı, hepsini hissettim. EKG ve EKO da temiz çıktı. Ayrıca mide ağrılarım da oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • EKO Sonucuna Göre Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Çekilen EKO sonucu (Geçirilmiş Romatizma Atak +LV De Evre 1 DİYASTOLİK Disfonksiyon Ay Minimal.) ne anlama gelmektedir? Herhangi bir tedavi başlanmadı ne yapmam gerekiyor?

  • Bebeğimin Kalp Atışları Yavaşmış. Bunun İçin Ne Yapmalıyız?

    21 haftalık hamileyim. Doktorum bebeğin kalp atışlarının normalden yavaş olduğunu söyledi. Bunun sebepleri ve ne gibi sakıncalar doğurur. Ayrıca bizi fetal kardiografi ye gönderdi. Bizim hangi bölüme gitmemiz lazım bunun için?

  • Friderich Ataksisi İçin İstenilen Kalp Kası Testi Nedir?

    Ben friedreich ataksisi hastasıyım. Doktorum kalp kası tutulması bulunuyor mu diye bir tetkik yapılmasını istedi. Bu tetkik bildiğimiz eko testimi? Teşekkürler...

  • Bir Sonraki Doğumda Sorun Yaşar mıyım?

    Merhaba, ben sezeryanla doğum yaptıktan 5 gün sonra bradikardi ve hipotansiyon ile bayıldım, nabız 36 ve tansiyon 70/40 bilinç açık acile ulaştım. 3 gün hastanede yattım. Yapılan EKO’da sol ventrikül sistolik disfonksiyonu ef:45, segmenter hareket bozukluğu, mitral yetmezlik, aort yetmezliği 1. derece idi. İlaç kullanmadan yetmezlikler toparlandı ve ef:55 oldu, tam tanımı koyamadılar. Benim sorum; bir sonraki doğumda aynı şeyleri yaşar mıyım?

  • Çocuğumun Bayılma Problemi Bebekliğiyle Alakalı Olabilir mi?

    1 ay önce 5 yaşındaki çocuğum çarpma sonucu bayıldı. 5 gün önce de tekrar bayıldı. Doktora götürdüm, EKO iyi, kan, idrar, kaka tahlilleri de temiz çıktı. Nöroloji ve kardiyolojiye gönderdiler. Çocuğum prematüre doğdu, 35 gün küvezde kaldı. Bebekliğinde sıçramaları vardı, düzelmişti. Şu anki problem bebekliğiyle alakalı olabilir mi?

  • Kızımın Kalp Bölgesinde Sancılar Oluyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, kızım 1995 doğumlu ve 20 gündür kalp bölgesinde bıçak saplanması şeklinde sancılar oluyor. Kardiyoloji bölümünde EKO çekildi, sonuç bölümünde ise; Fizyolojik Triküspit Yetmezliği 1 yazıyor. Doktor önemli bir şey olmadığını belirtti fakat bizim şikayetlerimiz devam ediyor. Bu durumda ne yapmalıyız?

  • Sol Kolumda, Kalbimde ve Kürek Kemiği Altında Bir Ağrı Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 1 yıldır devam eden, sol kolumda, kalbimde ve sol kürek kemiği altında dolaşan bir ağrı var. Bazen midem bulanıyor, sanki boğazımda bir tıkanıklık var gibi hissediyorum. En az 10 kez ayrı kardiyologlara gittim, muayene oldum, EKG, EKO, eforlu EKG ve bir sürü tahlil yaptırdım. Doktorlar kalple ilgili bir sorun olmadığını söylediler. Bu ağrıların sebebi ne olabilir, ne yapmalıyım?

  • Fibromiyalji Tanısını Hiç Bir Test Yapmadan Koydular, İlaçları Kullanmam Doğru mu?

    Kalbimden başlayıp sırtıma, koluma ve boynuma sıçrayan ağrılar mevcut. Eko, kan tahlilleri, akciğer filmi vs. tetkiklerim temiz çıktı. Romatoloji servisinde miyalji teşhisi konuldu. Fakat bu teşhis konmadan önce hiçbir tetkik istenilmedi. Verilen ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçları kullanmadım. Çünkü teşhisten emin olamadım. Stresli bir hayatım var şu aralar. Bir de geçtiğimiz kış soğuk bir ortamda çalıştım. Sizce ne yapabilirim? Teşekkürler.

  • Göğüs Ağrımın ve Ritim Bozukluğumun Psikiyatrik Tedaviyle Geçmesi Mümkün mü?

    Merhaba, göğsümün sağ alt kısmında yaklaşık 10 yıldır yanma ve acıma şeklinde ağrılar oluyor. 10 yıl önce ultrasonla bakıldığında organlarımın normal olduğu söylenmişti. Sinir uçlarının aşırı yıpranmasından dolayı şeker hastalığına yatkın olabileceğim söylendi. Bundan 1 yıl önce ritim bozukluğundan dolayı EKO, EKG ve Efor Testleri sonucu kalbimde rahatsızlık olmadığı ve panik atak olabileceğim söylendi. Psikiyatri bölümüne başvurdum ve yaklaşık 1 yıldır Efexor kullanıyorum. Şikayetlerimde hafifleme oldu fakat geçmedi. Bu psikiyatrik tedavi uygulanarak sonuç alınabilecek bir rahatsızlık mı?

  • Asa Rahatsızlığı Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

    Çok çabuk yorulma, nefes darlığı ve taşikardi şikâyetleriyle bir kardiyoloji uzmanına başvurdum. EKO çekildi. Daha sonrasında transözofageal ekokardiyografi yapıldı. Bunun sonucunda ASA teşhisi kondu. Sizden ricam ASA hakkında geniş bir bilgi istiyorum. İlaç olarakta disprıll kullanıyorum. Yaklaşık 15 kilo verdim. Fakat yorgunluğum ve nefes darlığım geçmiş değil. Bunlar hakkında bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Son dakika haberi | Brezilya'dan Türkiye'ye uçuşlar geçici olarak durduruldu
Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınında can kaybı 24 bin 789'a yükseldi
Korona virüsü 1 dakikada öldüren burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi
Koronavirüse karşı etkili ağız ve burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutant virüs tespit edildi
Ev kedilerinin toksoplazma paraziti bulaştırıp bulaştırmadığı araştırılıyor
Covid-19, mevsimsel gribi bitirdi mi?
66 yaşındaki tansiyon hastası için kurtarma seferberliği
KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - "Daha sonra sarılacağımız günler için bugünlerde sarılmayalım"
Son dakika haber | Bir daha çocuğun olmaz denildi, PRP ve akupunktur tedavisi ile ikiz gebelik haberini aldı

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]