Et Tüketmenin Altın Kuralları
|
|
|
ETLERİ NASIL SAKLAMALIYIZ /
Diyetisyen Kamarlı, etin sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi için de şu önerilerde bulundu:
"Mikroorganizma üremesini engellemek için etler mutlaka uygun koşullarda saklanmalı. Et büyük parçalar halinde değil, kıyma ya da kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetlerinde tek kullanımlık olarak ayrı ayrı poşetlenip -2 derecede 1- 2 hafta, derin dondurucuda -18 derecede de daha uzun süre saklanabilir. Pişirmek için buzluktan çıkarılan et, oda sıcaklığında değil mutlaka buzdolabının alt raflarında çözdürülmeli ve hemen pişirilmelidir. Çözdürülen et kesinlikle tekrar dondurulmamalı."
280055 / 2325681
|
|
|
|
|
|
|
|
|