Evde Yapıldığında Dışarıdakinden Daha Güzel Olan 6 Sos
|
|
|
Yumurtayı yarım litrelik ağzı dar bir kavanoza sarısını dağıtmadan dikkatlice kırın. Yağ,sirke,limonsuyu ve tuzu da ekleyip blendırı kavanozun dibine değecek şekilde yerleştirin. En yüksek devirde çalıştırıp ilk 10 saniye hiç kıpırdatmayın. Kavanozun yarısı mayonez kıvamı alana kadar hareket ettirmeyin. Blendırı yavaşça yukarı çıkarıp üsteki malzemelerin de karışmasını sağlayın. Son kez blendırı kavanozun dibine kadar değdirip iyice karışmasını sağlayın. 5 dakikada harika ev yapımı mayonezimiz hazır. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Yarım litrelik kavanozun yarısından biraz az mayonez elde ediliyor.
140427 / 1315330
|
|
|
|
|
|
|
|
|