Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Şikayetlerim İçin Ne Yapmalıyım?

    Ben 32 yaşındayım. 1 senedir yoğun spor yapıyorum ve kilomda her hangi bir değişiklik olmuyor. Şeker taramasına girdim, hem kilo verememekten, hem de ağız kuruluğu şikayetleriyle. Açlık ve tokluk değerlerim normal çıktı ancak çok fazla et ve katı yağ tüketmemiş olmama rağmen kolestrol=198, HDL kolestrol=45, LDL kolestrol=138 ve demir=203 çıktı. Endişe duydum. Bunun araştırmasını nasıl yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Midemde Sağ ve Sol Tarafa Yayılan Ağrılarım Oluyor. Tahlil Sonuçlarıma Göre Sebebi Ne Olabilir?

    İyi günler hocam. Kusura bakmayın sorumu eksik sordum size. Benim midemin alt kısmında sağ ve sol tarafa doğru yayılan ağrılarım oluyor. Bazen de ya sadece sağ tarafta ya da sol tarafımda yanlara doğru ağrım oluyor. Bunun üzerine doktora gittiğimde tüm batın ultrason kan ve idrar tahlili verdi. Ultrasonda temiz çıktı. İdrar tahlilimde protein eser kan tahlilimde; GLİKOZ 72 L, Üre 17, Kreatini O.7, Kolestrol 176, Trigliserid 54, HDL 49, LDL 116, VLDL 11, AST (SGOT) 16, ALT (SGPT) 10, Sodyum 141, Potasyum 4,3, Klor 108. Hemogram Sonuçları; WBC 6.78. RBC 4.361 L, HGB 12.18 L, HCT 36.79 L, MCV 84.34, MCH 27.93, MCHC 33.12, PLT 252,8, MPV 7.69, PDW 0,1940, PDW 16.32 L, RDW14.04 H, NEU%63.96, LYM% 28.09, MON%6.26, EOS% 0.89 L, BAS% 0.80 NEU#4.34, LYM#1,9, MON#0.42 EOS# 0.06, BAS# 0.05 Sizce bu sonuçlar normal midir? İş yerinden izin almam çok zor olduğu için sizden cevap bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • TSH Değerinin Yüksek Olmasının Sebebi Nedir?

    Merhaba, kan testi yaptırdım ve değerlerim şöyle;  Kolesterol 260 HDL Kolesterol 53 LDL Kolesterol 183.8 Hormonlardan FT3 2.7 FT4 0.81 TSH 21.08. Doktor TSH yüksekliğinden dolayı Levotiron tablet kullanmamı önerdi, tansiyon takibi yapmamı istedi. Tansiyonumu her gün düzenli şekilde ölçüyorum ve genelde 120-70 arası çıkıyor. Sizin tavsiyeleriniz ne olur acaba?

  • Yaptırmış Olduğum Kan Tahlili Sonuçlarım Normal mi?

    Merhaba değerli hocam, kan tahlili yaptırdım ve tahlillerde şu değerler referans aralığının dışında idi: mch 32.9 pg (27-31.2 normal değeri) mchc 36.3g/dl (31.8-35.4 normal değeri) rdw 15% (11.6- 14.8) hdl kolesterol 34mg/dl (35-60) kolesterol 216 mg/dl (0-200) bu değerleri değerlendirebilirseniz çok sevinirim. Bir de doktor hanım demişti ki; hct değerim 49.6% (37.7-53.7 normal değeri) çıktı. Bu değerin biraz daha yükselmesi durumunda bir de akciğerlerini kontrol ettir dedi ve sigara içip içmediğimi sordu, sigara kullanmıyorum. Çok teşekkürler.

  • Yaptırdığım Tahlil Sonuçlarıma Göre Nasıl Bir Rahatsızlığım Olabilir?

    Selamlar bazı tahliller yaptırdım yorumlar mısınız?

    Aso 200 crp 6.0 rf 6.0 sedimentesyon 30 dk - 4 60 dk-10 açlık şeker 87.8 bun 8.6 kreatinin 0.68 totaL protein 8.0 albumin 4.6 globulin 3.4 kolesterol 189.08 hdl 54.6 ldl 124.11 vldl 9.85 trigliserit 49.27 sgpt 27 sgot 22 alp 59 ürik asit 5.32 total blirubin 0.41 d.bilirubin 0.08 i.billirubin 0.33 ca 9.21 GGT 9.21 ldh 164 na 140.1 k 4.6 c1 99.75 t3 1.28 t4 5.56 ft 3 2.21 ft4 1.12 tsh ultra sensitive 2.520 cea 1.75 ca125 16.6 ca19-9 5.90 ca15-3 14.13 demir 66 demir bağlama 326 anti hav ıgm negatif hbsag negatif anti hbs pozitif anti hcv negatif anti hiv+p24 negatif homosistein 11.25 afp 1.55 hscrp ultra sensitif 0.36 tam idrar görünüm berrak keton n dansite 1015 ürobilin normal protein negatif ürobilinojen normal glukoz negatif renk sarı bilirubin negatif ph 6.0 mikroskopi her sahada 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogram eritrosit 5.82 hemoglobin 13.4 hematokrit 40.87 mcv 70 mch 23 mchc 32.8 rdw 17.5 lökosit 5.15 nötrofil 49.6 lenfosit 37.0 monosit 10.4 eozişnofil 2.3 bazofil 0.7 nötrofil# 2.66 monosit# 0.59 lenfosit# 1.89 eozinofgil# 0.1 bazofil# 0.1 trombosit 265.0 mpv 8.9 pct 0.23 pdw 36.9 tahlillerim bunlar bunların içinde anormal gözükenler vdld kolesterol 9.85 antihbs pozitif idrarda 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogramda mcv 70-mch 23.1 monosit 10.4 monosit# 0.59 pdw 36.9

    Bunların içinde beni en çok korkutan monosit ve pdw. Korkulacak bir şey var mı, başka tahlil önerir misiniz? Yaşım 35 paxera ve cedrina ilaçlarını kullanıyorum. Teşekkür ederim.

  • Demir ve B12 Vitamini Eksikliğim Var. Bana Ne Önerirsiniz?

    Doktor aşağıdaki sonuçlara göre Ferro Sanol Duodenal isimli ilacı verdi. Çok fazla bir açıklama yapmadı. Sizce bu değerler, başka bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Bana ne önerirsiniz? Diğer değerler normal fakat yazdıklarım yüksek veya düşük olanlar. Ferritin: 5.1, Kolesterol: 243, Hdl: 79.2, Ldl Hesaplamalı: 141.4, Total Demir Bağlama: 430, Vitamin B12: 189, Wbc: 5.13, Rbc: 4.04, Hgb: 13.4, Hct: 37.4, Mcv: 92.6, Mch: 33.1, Mchc: 35.8.

  • Annemin Sırtı, Boynu, Omuzları, Kolları, Parmakları Uyuşuyor. Tahliller Normal Çıktı. Ne Yapmalıyız?

    Annemin; sırtı, boynu, omuzları, kolları parmaklarına kadar uyuşuyor.

    Fizik Tedavi bölümüne gittik, tahlil sonuçları; Romatoid Faktör: 7.31, Sedimantasyon: 26, Sensitif CRP: 6.2, MO#: 0.45, HGB: 13.5, EO#: 0.13, LY: %32.6, HCT: 43.4, RBC: 4.92, MCV: 88.2, Trigliserid: 162, LDL Kolesterol: 131.60, Kreatinin: 0.73, Kolesterol: 222, HDL Kolesterol: 58, Glukoz: 130, AST/GOT: 18, ALT/GPT: 17 çıktı.

    Sonuç nedir? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • HIV Virüsünü Saptamaya Yönelik Testleri İlişkiden Ne Kadar Sonra Yaptırmalıyız?

    Selamlar, bazı testler yaptırdım, yorumlarsanız sevinirim. Sgot-25, Sgpt-40, Ldh-185, Sodyum-144,3, Potasyum-3,92, Kalsiyum-9,3, Total Kolesterol-178, Trigliserid-48, Hdl Kolesterol-55, Ldl Kolesterol-113, Serbest T4-1.26, TSH-1.34, Sedimentasyon 60 dakika-29 mm, 120 dakika- 73 mm, Tam İdrar Tahlili: Normal, Bilirubin: Pozitif, Anti HBS-Negatif, HBS AG-Negatif, ANTİ HIV-1-2 0.36 S/CO. Normal değer; 0.90, benimki; 0.36, negatif mi demek? Anlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  • Adet Kanamalarım Hem Uzun Süreli Hem de Kanamalı Geçiyor. Ne Önerirsiniz?

    Merhabalar benim Ferritin değerim 5,51 çıktı. Adet kanamam fazla oluyor 7 gün falan sürüyor 4 günü yoğun onun dışında halsiz hissediyorum hiç enerjim yok test sonuçlarımı gönderiyorum ilgilenirseniz sevinirim.

    Biyokimya sonuçlarım şöyle; Glukoz (akş) 87 Kreatinin 0,6 Kolesterol 139 Trigliserid 70 HDL-Kol 63 LDL-Kol 77 ALT(SGPT) 11 Kalsiyum(ca) 9,5 HORMON TSH 2.32 Serbest T4 1.06 Ferritin 5.51 Vitamin B12 255.2 HEMATOLOJİ WBC 7.1 RBC 4.33 HGM 12.6 HCT 37.8 MCV 87.4 MCH 29.1 MCHC 33.3 RDW-CV 13.7 PLT 232 MPV 8.0 PDW 15.8 PCT 0.186 NEU% 58.5 NEU# 4.1 LYMPH% 35.3 LYMPH# 2.5 MON% 5.0 HEMATOLOJİ MON# 0.4 EOS% 0.9 EOS# 0.1 BAS% 0.3 BAS# 0.0

  • 3 Ayda Bir Babamda Kansızlık Oluyor, Ne Önerirsiniz?

    İyi çalışmalar. Babamın kansızlık hastalığı var, 66 yaşında. Kan değerleri; Hgb 7,9 Htc (Hct) 29,1 Mcv 66,3 Rdw-Sd35,8 Rdw-Cv 15,4 Demir 6 Hdl 29 Demir Bağlama 419 Ldl 68. Demir eksikliği için ferblex kullanıyor sadece. 3 ayda bir kansızlık oluyor. Çok teşekkür ederim.

  • 3 Ayda Bir Babamda Kansızlık Oluyor, Ne Önerirsiniz?

    İyi çalışmalar. Babamın kansızlık hastalığı var, 66 yaşında. Kan değerleri; Hgb 7,9 Htc (Hct) 29,1 Mcv 66,3 Rdw-Sd35,8 Rdw-Cv 15,4 Demir 6 Hdl 29 Demir Bağlama 419 Ldl 68. Demir eksikliği için ferblex kullanıyor sadece. 3 ayda bir kansızlık oluyor. Çok teşekkür ederim.

  • Karaciğer Enzim Değerlerimde Artış Gözlendi. Bu Durum Karaciğer Hastalıklarını Tetikler mi?

    İyi günler, 2004 yılında hastanede yaptırdığım Karaciğer Enzim değerlerimde bir artış gözlendi. Spgt ALT: 62 AST: 64 çıktı. Gastroenterolojiye sevk edildim. Burada yapılan tahlillerde değerlerimin yüksek olduğu ve Hbs Ag (+) çıktı. 45 gün istirahat verildi, daha sonra her 2-3 ayda yaptırdığım testlerde enzim değerlerim son derece normaldi. 2009 yılında alternatif tıptan faydalanmak isteyip 15 günlük Lavanta tedavisi uyguladım. Aradan 5-10 gün geçtikten sonra karaciğer tarafımda bıçak saplanır gibi ağrılar hissettim. Bunun üzerine doktora gittim ve benden Üs Batın ultrasonu (ultrason sonuçlarım normal çıktı) ve kan tahlilleri istedi.

    Sonuçlar; Hbs Ag: Negatif, Anti HCV: Negatif, Total Biluribin: 1,46, Direkt Biluribin: 0,53, İndirekt Biluribin: 0,9, Sgot (Ast): 784, Sgpt (Alt):1376, GGT: 200, Alp: 190, Kolesterol: 182, Trigliserid:107, Hdl Kolesterol: 44, Ldl: 117, Vldl: 21, Total Protein: 7,93, Albümin: 4,25, Globülin: 3,7 olarak çıktı.

    Ancak doktoruma kan verdiğim dönemde ağrılarımın olduğunu, şu an ise ağrılarımın azaldığını ve bir kez daha kan vermek istediğimi söyledim. Ve sonuçlar; Hbs Ag: Pozitif, Anti HCV: Negatif, Total Biluribin: 1,54, Direkt Biluribin: 0,45, İndirekt Biluribin: 1,1, Sgot (Ast): 182, Sgpt (Alt): 127, Ggt: 170, Alp: 139, Protrombin Zamanı: 18,2, Inr: 1,74, Total Protein: 7,62, Albümin: 4,12 olarak çıktı. Bu iki tabloya bakınca değerlerin düşüşü neye bağlı? Hepatit B seyrim şu an hangi aşamada ve ilerde bana neler yaşatacak? Bu durum Karaciğer hastalıklarını tetikler mi? Yapmam ve dikkat etmem gerekenler nelerdir? Teşekkürler.

  • Tansiyonum Düştüğü Zaman Bulantı ve Kusma İsteği Oluyor. Hipertansiyon Olabilir mi?

    İyi günler, 36 yaşındayım. Yaklaşık 2-3 aydır tansiyonum düşüyor, aynı zamanda bulantı ve kusma isteği de oluyor. Tahlil yaptırdım fakat net bir şey söylenmedi. Ara ara tansiyonum düşüyor ama sebebini bulamıyoruz. Annemde Hipertansiyon var. Bende de olabilir mi? Tahlil sonuçlarım şöyle; MON: 0,11, BAS: 1,6, HGB: 16,2, MCHC: 36,1, PDW: 17,1, Glukoz: 92, mg/DL Kolesterol: 175, mg/DL Trigiliserid: 157, HDL: 25, VLDL: 31, LDL: 119, Ürik asit: 8,2. Acaba ürik asitle bir ilgisi olabilir mi? Bu konuda aydınlatır mısınız? Şimdiden teşekkürler.

  • Karaciğer Enzimlerimden Sarılık Olduğum Ortaya Çıktı. Karaciğerimin Durumu Nedir?

    Merhaba, karaciğer ultrasonu sonucunda; yağlanma olduğu, detaylı karaciğer testinde; sarılık geçirdiğim ve bitmek üzere olduğu söylendi. Test sonucum şöyle; HBS Ag: Negatif, Anti HBS: 155,00, HIV Ag/Ab: Negatif, Anti HCV: Negatif, Anti HAV Total: Pozitif, Anti HAV IgM: Negatif, Anti HBC: Pozitif. Bu sonuca göre; 15 gün tempolu yürüyüş ve perhiz verildi. Sonraki testim ise; ALT: 75, AST: 33, GGT: 24, HDL: 42, LDL: 131, Kolesterol: 192, Trigliserid: 93. Bu sonuçlara göre bende sarılık var mı? Varsa geçti mi? Karaciğerimin durumu nedir? Teşekkür ederim.

  • MR Sonucuma Göre Migren Teşhisi Kondu. Sizce de Teşhis Doğru mudur?

    Yakın zamanda çektirdiğim MR ve yaptırdığım diğer tahlillerin sonuçlarına göre Migren teşhisi konuldu. Sizce de sonuçlarıma göre konulan teşhis doğru mudur?

    Glukoz 82 Mg/D,l Bun 15 Mg/Dl, Kreatinin 0.85 Mg/Dl, Ürik Asit(Serum) 3.7 Mg/Dl, Total Protein(Serum) 8.8 G/Dl, Albümin (Serum) 5.19 G/Dl, ALT 19 U/L, AST 22 U/L, GGT 12 U/L, LDH 350 U/L, Alkalen Fosfataz 219 U/L, Total Bilirubin 0.22 Mg/Dl, Direkt Bilirubin 0.07 Mg/Dl, Total Kolesterol 148 Mg/Dl, HDL Kolesterol 44 Mg/Dl, Trigliserid 63 Mg/Dl, Total CK Aktivitesi 45 U/L, Demir 45 Ug/Dl, Serum NA 137 Meq/L, Serum K 4.04 Meq/L, Serum CL 99 Meq/L, Kalsiyum 9.3 Mg/Dl, Transferrin 316 Mg/Dl, Serbest T4 0.919 Ng/Dl, TSH 1.07 Uıu/Ml, CRP 0.85 Mg/Dl, Ferritin 23.43 Ng/Ml, Vitamin-B12 238 Pg/Ml, Folat 13.49 Ng/Ml, Total Demir Bağlama Kapasitesi 425 Ug/Dl, Demir Bağlama Kapasitesi 380 Ug/Dl, STRF 1.75 Mg/L, Direkt LDL Kolesterol 89.4 Mg/Dl, Hemoglobin 12.8 G/Dl, Hematokrit 38.2 %, Lökosit 6.8 BIN/Mm3, Eritrosit 4.53 Milyon/Mm3, MCV 84.3 Fl, MCH 28.3 Pg/Hücre, MCHC 33.6 G/Dl, Trombosit 155 BIN/Mm3, RDW 13.6 %, Notrofil % 66.5, Lenfosit% 18.2, Monosit% 14.7, Eosinofil % 0.3, % Basofil% 0.3, % MPV 9 Fl, Notrofil 4.5 BIN/Mm3, Lenfosit 1.2 BIN/Mm3, Monosit 1 BIN/Mm3, Eosinofil 0 BIN/Mm3, Basofil 0 BIN/Mm3, Sedimantasyon Hızı 1-2.S 11 Mm/Saat, pH 5 Glukoz Norm Protein Negatif, Hemoglobin Negatif, Keton ++, Bilirubin Negatif, Ürobilinojen Norm Nitrit Negatif, Dansite 1025, Eritrosit 1, Saha Lökosit 4, Saha Epitel Hücresi 16, Hialer Silendir 2, Total Silendir Negatif, Kristal Negatif, Böbrek Epiteli 2, Maya Hücresi Negatif, Lökosit Esteraz Negatif, Çinko Düzeyi 81.08 Ug/Dl, Kadın 81.08 Ug/Dl, Erkek 81.08 Ug/Dl

  • Hepatit B Hastasıyım. Karaciğer Enzim Değerlerimde Artış Var. Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, 31 yaşında bir erkeğim. 2004 yılında yaptırdığım karaciğer enzim değerlerimde bir artış gözlendi. ALT: 62 AST: 64 çıktı. Gastroenterolojiye sevk edildim. Burada da yapılan tetkiklerde, değerlerimin yüksek olduğu ve Hbs Ag (+) olduğu çıktı ve 45 gün istirahat verildi. Daha sonra yaptırdığım testlerde enzim değerlerim son derece normaldi. 2009 yılında alternatif tıptan faydalanmak isteyip, 15 günlük Lavanta tedavisi uyguladım. 5-10 gün geçtikten sonra karaciğer tarafımda bıçak saplanır gibi ağrılar hissettim. Doktora gittim ve benden üst batın ultrasonu (ultrason sonuçlarım normal çıktı) ve kan tahlilleri istedi. Sonuçlar; Hbs Ag: Negatif, Anti Hcv: Negatif, Total Bilüribin: 1,46, Direkt Bilüribin: 0,53, İndirekt Bilüribin: 0,9, Sgot Ast: 784 Sgot Alt: 1376, GGT: 200,Alp: 190, Kolestrol: 182, Trigliserit: 107, HDL kolestrol: 44, LDL: 117, VLDL: 21, Total protein: 7,93, Albumin: 4,25, Globulin: 3,7 olarak çıktı. Benim Hepatit B seyrim şu an hangi aşamada ve ilerde bana neler yaşatacak? Yapmam ve dikkat etmem gerekenler nelerdir?

  • İki Yıldır Yaptırdığım Testlerde Trigliserid Değerim Yüksel Çıkıyor. Diyet Yapmamın Faydası Olur mu?

    33 yaşındayım, yaklaşık 2 yıldır yaptırdığım tüm kan testlerinde Trigliserid değerim 300 civarında çıkıyor. Son kan testimde de Kolesterol: 278, Trigliserid: 374, HDL: 36, LDL: 111, VLDL: 71, AST: 32, ALT: 78 çıktı. İlaç kullanmama gerek var mı? Yoksa diyet yeterli olacak mıdır? (Boy 1.72, kilom 78)

  • Growth Hormon Eksikliği Tedavisinin Fayda ve Zararları Nelerdir?

    Merhaba, halsizlik ve yorgunluk şikayetim üzerine yapılan insülin ve glukagon testleri sonucunda Growth Hormonu Eksikliği tanısı kondu. Ayrıca çekilen MR sonucunda bir bulguya rastlanmadı. HDL: Düşük, LDL: Yüksek, Trigiliresid: 350-400. Bu zamana kadar herhangi bir cerrahi müdahale geçirmedim. Acaba konulan teşhis sonucu Growth Hormon tedavisine başlamalı mıyım? Tedavinin fayda ve zararları nelerdir? Yan etkileri var mıdır?

  • 33 Yaşındayım ve Trigliserid Değerlerim 2 Yıldır Yüksek. Ne Önerirsiniz?

    33 yaşındayım. (Boyum 1,72 - Kilom 78.) Yaklaşık 2 yıldır yaptırdığım tüm kan testlerinde Trigliserid değerim 300 civarında çıkmaktadır. Son kan testimde de Kolestrol - 278, Trigliserid (lipemik) - 374, HDL - 36, LDL - 111, VLDL - 71, AST -32, ALT-78 çıktı. İlaç kullanmama gerek var mı? Yoksa diyet yeterli olacak mıdır?

  • Yaptırdığım Testlerde Trigliserid Değerlerim Yüksek Çıkıyor. Diyet mi Yapmam Gerekir?

    Merhaba, yaklaşık 2 yıldır yaptırdığım kan testlerinde Trigliserid değerim 300 civarında çıkıyor. Son kan testimde de; Kolesterol: 278, Trigliserid: 374, HDL: 36, LDL: 111, VLDL: 71, AST: 32, ALT: 78 çıktı. İlaç kullanmama gerek var mı? Yoksa sadece diyet yeterli olur mu? (Yaş: 33 - Boy: 1,72 - Kilo: 78)

  • Karın Ağrım, Kilo Kaybım, Gözümde Şişlik Şikayetlerim Devam Ediyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 32 yaşındayım. 1 sene önce ani kilo kaybı, karın ağrısı, sinir, saç dökülmesi, ishal gibi şikayetlerden dolayı dahiliyeye gittim ve yapılan tahliller sonucunda; TSH: 6,14, T3: 4,42, T4: 1,44, Anti T: 0,1, Anti M: 0,3, Kolesterol: 226 çıktı. O zamandan beri yarım Tefor kullanıyorum, 3 ayda bir kontrole gidiyorum, ilaç dozumda hala bir değişiklik yapılmadı. Dahiliye haricinde, endokrine gitmeme rağmen bir sonuç alamadım. Kolesterolüm sürekli yüksek çıkıyor en son tahlillerimde ise; Kolesterol: 249, Triglesid: 201, HDL Kolesterol: 63, Demir Bağlama: 366,2, Total Demir Bağlama: 442,8 çıktı. İlaç dozum yine aynı kaldı. 1 senedir şikayetlerim değişmedi. Bunun dışında, 8 ay önce endoskopi yapıldı ve midemde gastrit çıktı. Bu yüzden de çok şiddetli mide ağrılarım, mideye bastırınca acıma, yorgunluk, halsizlik, bulantı ve kusma şikayetlerim oluyor. 8 aydır, mide için verilen 3 farklı ilaç kullanıyorum ancak şikayetlerim yine devam ediyor. Karın ağrılarım, kilo kaybım, gözümde oluşan şişlikler var. Ne yapmam gerektiği konusunda, tam anlamıyla hangi bölüme başvurmam gerekiyor?

  • Annem Şeker Hastası ve Kalp Ameliyatı Oldu. Kolesterol İlacı Kullanmalı mı?

    Merhaba, annem 20 yıldır şeker hastası, kalp ameliyatı oldu ve kolesterol ilacı kullanıyor. İlaç almak için doktora gittik fakat doktor ilaç vermedi. Değerleri; Kolesterol: 194, HDL: 38,6, Trigliserid: 182, LDL: 119. Annem kolesterol ilacı kullanmalı mı? Kullanmamalı mı?

  • Geçmeyen Ağrılarımın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, benim yapılan kan sayımımda sürekli CRP 1,41 veya buna yakın çıkıyor ve en son yapılan sayımda, HbAIC değeri 6,613, total kolesterol 183, HDL kolesterol 26, LDL kolesterol 137,6, VLDL kolesterol 19,40 ve trigliserit 97 çıktı. Benim uzun süredir geçmeyen ve teşhis konulamamış bir ağrım var, dizlerimde ve bacağımda. Üstelik varis te başladı. Bu ağrılarımın nedeni ne olabilir? Tansiyonum, küçük 9, büyükse 13,5 civarı. Yaşım 41. Doktorlara gitmekten usandım, ne olur bana acele cevap yazın. Saygılar.

  • Kan Testimin Sonuçlarına Göre LDH ve HDL Değerlerim Normal mi?

    Merhaba, yaptırdığım kan testinde LDH değerim 635 (referans aralığı 240-480 arası), HDL-Kolesterol değerim 42 (referans aralığı 45-65) çıktı. Testimin değerlendirmesini yapabilir misiniz? Değerlerim normal mi?

  • Halsizlik Sebebiyle Yapılan Tetkikler Sonucu Kalp Krizi Geçirme Riskim Yüksek mi?

    Halsizlik şikayeti üzerine polikliniğe başvurdum, kan tahlilinde çıkan sonuçlar; Total Kolesterol 246, Trigliserit 390, HDL Kolesterol 32, LDL Kolesterol 136, VLDL Kolesterol 78. Bu sonuca göre doktor Lipofen SR adlı hapı verdi. Bu hap bitince tekrar aynı doktora gittim. Yine kan testi yaptı. Çıkan değer ise; Total Kolesterol 244, Trigliseris 471, HDL Kolesterol 31,1, LDL Kolesterol 141. Bu değerleri gören doktor benim tam teşekküllü bir hastaneye gitmemi tavsiye etti. Yaşım 42 ve kilom 105. Lütfen bana yol gösterin. Hangi hastaneye gitmeliyim? Çıkan değerler tehlikeli mi? Kalp krizi riskim var mı?

  • Eşimin ve Benim Laboratuar Sonuçlarımızı Değerlendirir misiniz?

    Merhaba, eşimin laboratuar sonuçları; kolesterol 180, trigliserid 46, HDL kolesterol 34, LDL kolesterol 119, VLDL kolesterol 9. Eşimin laboratuar sonuçları normal mi? Benimkiler ise; kolesterol 116, trigliserid 35, HDL kolesterol 38, LDL kolesterol 51, VLDL kolesterol 7. Sonuçlarımızla ilgili yorumlarınız nelerdir?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Son dakika haberi | Brezilya'dan Türkiye'ye uçuşlar geçici olarak durduruldu
Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınında can kaybı 24 bin 789'a yükseldi
Korona virüsü 1 dakikada öldüren burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi
Koronavirüse karşı etkili ağız ve burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutant virüs tespit edildi
Ev kedilerinin toksoplazma paraziti bulaştırıp bulaştırmadığı araştırılıyor
Covid-19, mevsimsel gribi bitirdi mi?
66 yaşındaki tansiyon hastası için kurtarma seferberliği
KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - "Daha sonra sarılacağımız günler için bugünlerde sarılmayalım"
Son dakika haber | Bir daha çocuğun olmaz denildi, PRP ve akupunktur tedavisi ile ikiz gebelik haberini aldı

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]