Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Sizce Değerlerim Normal mi?

    Seval Hanım, 26 yaşındayım ve 52 kiloyum. Polikistik over teşhisi konunca doktor ultrasonla muayene etti ve yumurtalıklarımın biraz büyük olduğunu ve kistlerin olduğunu söyledi, ardından tahlil yaptırdı. Tahlil sonuçlarım; Glukoz:71, hormon Triiodotironin, Serbest (Ft3):4,41 Tiroksin, Serbest (Ft4):17,32 Tiroid stimülan hormon (Tsh):1,54 Ca 125:39 Prolaktin (Prl):15,09 tam kan sayımı lökosit (Wbc):11,9 nötrofil oranı (Neut%):66,1 lenfosit oranı (Lymph%):23,8 miks oranı (Mono%+Eo%Baso%):10,1 nötrofil mutlak sayısı:7,84 lenfosit mutlak sayısı:2,83 misk mutlak sayısı:1,23 Eritrosit:4,5 Hemoglobin:12,6 Hematokrit:39,6. Sizce bu değerler normal midir? Bir de bende demir eksikliği ve sanırım kan şekeri düşüklüğü var. Sizce durumum nasıl? Şu an sadece Belara doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Teşekkürler.

  • Kızım Akdeniz Anemisi Taşıyıcısıymış, Bu Durum Tehlikeli mi?

    Merhaba 9 aylık bir kızım var ateş sonucu doktora gittik kan tahlili yapıldı kanı 9.3 çıktı. Demir tahlili istendi ve Ferritin Sonucu 36.4 - Iron 72 - Tıbc 286 - %Saturatıon 25 - C-Reactıve Pron 30. Demir değeri normal dendi sadece kan eksikliği olduğu ve Akdeniz Anemisi taşıyıcısı denildi bende ve eşimde var mı bilmiyoruz hemoglobin elektro yapılması gerekiyormuş, hangimizden aldığı öğrenilmesi içini. Kızımda sadece huzursuzluk ve iştahsızlık var endişe ediyorum nasıl bir tedavi uygulanmalı, korkmalı mıyım? İlik falan gerek yok dimi bunlara? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler.

  • Yaptırdığım Tahlil Sonuçlarıma Göre Nasıl Bir Rahatsızlığım Olabilir?

    Selamlar bazı tahliller yaptırdım yorumlar mısınız?

    Aso 200 crp 6.0 rf 6.0 sedimentesyon 30 dk - 4 60 dk-10 açlık şeker 87.8 bun 8.6 kreatinin 0.68 totaL protein 8.0 albumin 4.6 globulin 3.4 kolesterol 189.08 hdl 54.6 ldl 124.11 vldl 9.85 trigliserit 49.27 sgpt 27 sgot 22 alp 59 ürik asit 5.32 total blirubin 0.41 d.bilirubin 0.08 i.billirubin 0.33 ca 9.21 GGT 9.21 ldh 164 na 140.1 k 4.6 c1 99.75 t3 1.28 t4 5.56 ft 3 2.21 ft4 1.12 tsh ultra sensitive 2.520 cea 1.75 ca125 16.6 ca19-9 5.90 ca15-3 14.13 demir 66 demir bağlama 326 anti hav ıgm negatif hbsag negatif anti hbs pozitif anti hcv negatif anti hiv+p24 negatif homosistein 11.25 afp 1.55 hscrp ultra sensitif 0.36 tam idrar görünüm berrak keton n dansite 1015 ürobilin normal protein negatif ürobilinojen normal glukoz negatif renk sarı bilirubin negatif ph 6.0 mikroskopi her sahada 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogram eritrosit 5.82 hemoglobin 13.4 hematokrit 40.87 mcv 70 mch 23 mchc 32.8 rdw 17.5 lökosit 5.15 nötrofil 49.6 lenfosit 37.0 monosit 10.4 eozişnofil 2.3 bazofil 0.7 nötrofil# 2.66 monosit# 0.59 lenfosit# 1.89 eozinofgil# 0.1 bazofil# 0.1 trombosit 265.0 mpv 8.9 pct 0.23 pdw 36.9 tahlillerim bunlar bunların içinde anormal gözükenler vdld kolesterol 9.85 antihbs pozitif idrarda 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogramda mcv 70-mch 23.1 monosit 10.4 monosit# 0.59 pdw 36.9

    Bunların içinde beni en çok korkutan monosit ve pdw. Korkulacak bir şey var mı, başka tahlil önerir misiniz? Yaşım 35 paxera ve cedrina ilaçlarını kullanıyorum. Teşekkür ederim.

  • Kan Değerlerimin 13 Yaşına Uygun Olması Ne Gibi Bir Hastalığın Belirtisidir?

    Merhabalar. Ben 26 yaşında bir bayanım. Geçen hafta sormuş olduğum kan değerlerimle ilgili sorumda hemoglobin değerimin (13) yaşıma göre normal olduğunu söylemişsiniz. Bunun yanında yazmam gereken diğer değerleri belirtmişsiniz. Bunlar MCV:81 RDW:15. sizce bunlar da yaşıma göre normal mi? Teşekkürler.

  • Demir Eksikliği Tedavisi Görmüştüm, Şimdiki Hemoglobin Değerime Göre İlaç Kullanmalı mıyım?

    Merhabalar. 26 yaşında bir bayanım. Birkaç yıl önce demir eksikliği tedavisi görmüştüm. Rutin yaptırdığım hemogramda 13.08.2009 tarihi itibariyle hemoglobin 13 çıktı. Bu durumda herhangi bir demir ilacı kullanmam gerekir mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Kan Tahlili Sonuçlarıma Göre İlaç Tedavisine Devam Etmeli miyim?

    Merhaba, Benim sorum feritin değeri ile kan sonucuna göre feritin 1.9 çıktı. Hemoglobin 10 bunun için ayrıca doktora gitmeme gerek var mı? Yoksa doktorun verdiği ferro sanola devam mı edeyim. Günde 1 tane alıyorum.

  • Eşim Sık Grip Oluyor ve Bağışıklık Sisteminde Sorun Var. Ne Yapabiliriz?

    Merhabalar, eşim geçen ay grip olduktan sonra, bu ay içerisinde tekrar grip geçirdi. Boğazında şişme, ateş ve halsizlik oldu. Doktor, sık grip olduğundan bağışıklık sisteminde bir sorunu veya Lösemi’yi de göz ardı etmemek gerektiğini söyledi ve tam kan sayımı ve sedimantasyon değerlerini istedi. Eşim hasta iken yapılan test sonuçları şu şekilde: Sedimantasyon: 10, Lökosit: 17.68, Gra% = 95, Eritrosit: 4.77, Hemoglobin: 13,6, Hematokrit: 40.33, Trombosit:237. Test sonuçlarından sonra antibiyotik tedavisi verdi. Başka testler yaptırmalı mıyız, endişelenmeli miyiz? Şimdiden çok teşekkürler.

  • FMF Tahlili Yaptırmak İstediğim Hastanede, Akdeniz Anemisi Yaptılar. Başka Bir Hastalığım mı Var?

    Merhaba, ben özel bir hastaneye giderek 'Akdeniz Ateşi Gen Tahlili' yaptırmak istediğimi söyledim. Gen Tahlili diye Hemoglobin Elektroforezi yaptılar ve sonucunun bir hafta sonra çıkacağını söylediler. İstediğim tahlil yerine başka bir tahlil yapmaları bende kuşkuya yol açtı. Bu durum psikolojimi de rahatsız ediyor. Sizce ne yapmalıyım?

  • MR Sonucuma Göre Migren Teşhisi Kondu. Sizce de Teşhis Doğru mudur?

    Yakın zamanda çektirdiğim MR ve yaptırdığım diğer tahlillerin sonuçlarına göre Migren teşhisi konuldu. Sizce de sonuçlarıma göre konulan teşhis doğru mudur?

    Glukoz 82 Mg/D,l Bun 15 Mg/Dl, Kreatinin 0.85 Mg/Dl, Ürik Asit(Serum) 3.7 Mg/Dl, Total Protein(Serum) 8.8 G/Dl, Albümin (Serum) 5.19 G/Dl, ALT 19 U/L, AST 22 U/L, GGT 12 U/L, LDH 350 U/L, Alkalen Fosfataz 219 U/L, Total Bilirubin 0.22 Mg/Dl, Direkt Bilirubin 0.07 Mg/Dl, Total Kolesterol 148 Mg/Dl, HDL Kolesterol 44 Mg/Dl, Trigliserid 63 Mg/Dl, Total CK Aktivitesi 45 U/L, Demir 45 Ug/Dl, Serum NA 137 Meq/L, Serum K 4.04 Meq/L, Serum CL 99 Meq/L, Kalsiyum 9.3 Mg/Dl, Transferrin 316 Mg/Dl, Serbest T4 0.919 Ng/Dl, TSH 1.07 Uıu/Ml, CRP 0.85 Mg/Dl, Ferritin 23.43 Ng/Ml, Vitamin-B12 238 Pg/Ml, Folat 13.49 Ng/Ml, Total Demir Bağlama Kapasitesi 425 Ug/Dl, Demir Bağlama Kapasitesi 380 Ug/Dl, STRF 1.75 Mg/L, Direkt LDL Kolesterol 89.4 Mg/Dl, Hemoglobin 12.8 G/Dl, Hematokrit 38.2 %, Lökosit 6.8 BIN/Mm3, Eritrosit 4.53 Milyon/Mm3, MCV 84.3 Fl, MCH 28.3 Pg/Hücre, MCHC 33.6 G/Dl, Trombosit 155 BIN/Mm3, RDW 13.6 %, Notrofil % 66.5, Lenfosit% 18.2, Monosit% 14.7, Eosinofil % 0.3, % Basofil% 0.3, % MPV 9 Fl, Notrofil 4.5 BIN/Mm3, Lenfosit 1.2 BIN/Mm3, Monosit 1 BIN/Mm3, Eosinofil 0 BIN/Mm3, Basofil 0 BIN/Mm3, Sedimantasyon Hızı 1-2.S 11 Mm/Saat, pH 5 Glukoz Norm Protein Negatif, Hemoglobin Negatif, Keton ++, Bilirubin Negatif, Ürobilinojen Norm Nitrit Negatif, Dansite 1025, Eritrosit 1, Saha Lökosit 4, Saha Epitel Hücresi 16, Hialer Silendir 2, Total Silendir Negatif, Kristal Negatif, Böbrek Epiteli 2, Maya Hücresi Negatif, Lökosit Esteraz Negatif, Çinko Düzeyi 81.08 Ug/Dl, Kadın 81.08 Ug/Dl, Erkek 81.08 Ug/Dl

  • Şeker Hastasıyım. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, yeni yaptırdığım tahlillerde; Tokluk Şekerim: 405 Trigliserit: 439 Hemoglobin: 10.8 Ggt: 97 Ldh: 353 Tsh: 6067 İnsülin: 40,1 Mch: 25,5 Rdw: 18,1. İnsülin kullanıyorum (günde 80 ünite). Şeker hastasıyım, meme kanseri ve kalp hastasıyım. 2 kez ameliyat oldum. Ne yapmalıyım?

  • Kanımda Hemoglobin F Sınırlı Çıktı. Bu Bebeğimin Sağlığını Etkiler mi?

    Kan testi sonuçlarında, kanımda Hemoglobin F sınırlı şeklinde bir rapor geldi. Hemoglobin F nedir? Bu bebeğimin sağlığını etkileyecek bir unsur mu?

  • Diabet Hastasıyım, Hemoglobin Değerimi Düşürmek İçin Ne Yapmalıyım?

    4 yıldır tip 2 (gebelik diabeti) diabet hastasıyım insülin kullanıyorum. Hemoglobin a1c seviyemi 6’ nın altına çekmek için neler yapmalıyım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Doğum sancıları başlayan kadın için seferberlik
"Cüzzam hastalığı hasarlarıyla tıp tarihine damgasını vurdu"
Son dakika haber: 75 yaş üzerindeki kişilerin aşılanmasına başlandı
Covid: İtalya'da iki hastayı ilaçla öldürdüğü iddia edilen doktor gözaltına alındı
Erken menopoz nedeni ile çocuk sahibi olamaz denilen kadın, 8 yıl sonra müjdeli haberi aldı
Sağlık çalışanı koronaya yenik düştü
Ankara'da 75 yaş üstünde aşılama başladı
"Tuvalet eğitiminde çocuğa ceza değil ödül verin"
Göz muayenesi olmadan 'renk körü gözlüğü' almayın
"Koronavirüs sonrası kontroller hayati önem taşıyor"
Evde Kovid-19 karantinası sürecinde 15 altın kural

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]