İsrail Tarım Çiftliği Sayesinde Çölü Adeta Vahaya Dönüştürdü
|
|
|
Kurduğu kapalı sera ortamında bölgede kesintisiz olarak yılın 12 ay patlıcan üretimi yapan Boaz Watchel adlı çitçi, geliştirdikleri teknolojiyi şöyle açıklıyor:
"Bitkinin köklerinin sıcaklığını toprak altına döşediğimiz borularla 12 ay sabit tutuyoruz. Kışın sıcaklığı arttırıp, yazın düşürüyoruz. Böylece sürekli yeni ürün alıyoruz. Toprağın sıcaklığını 12 derecede sabit tutuyoruz." Çiftliklerden birinde çalışan tarım uzmanı Kitron Maayan'ın, konuyla ilgili verdiği rakamlar ise oldukça dikkat çekici:
"İsrail'in tüm sebze ihracatının tamamı buradaki gördünüz çiftliklerden yapılmaktadır. Tarım ihracatının yüzde 66'sı ise buradan yapılır. Üretimin yüzde 70 sebzedir. Aklınıza ne gelirse burada vardır. Ama en fazla şu gördüğünüz dolmalık biberler gibi sebze üretiyoruz. Üretimin yüzde 26'sı hurmadır, yüzde 2'si ise çiçektir."
409656 / 3151456
|
|
|
|
|
|
|
|
|