Kendisi küçücük ama etkisi büyük! Vitamin deposu mikrofilizler
|
|
|
Filizlenmenin 4-5 günü aldığını aktaran Prof. Dr. Bostan, "Filizlendirilecek daneye göre bazen daha uzun sürer. İlk iki yaprak şekillenmeye başladığında (maş fasulyesi çalışılıyorsa 4-6 cm) filizlerimiz yenmeye hazır demektir. Bol suda iyice yıkanarak tüketilebilir. Maş fasulyesi kullanmışsanız yıkama sırasında kalan yeşil kabuklar da uzaklaştırılır. Bu süreçlerde kullanılan ekipmanın çok temiz olması gerekir, yıkamada kullanılan suyun içme suyu kalitesinde olması elzemdir. Filizlendirme sırasında nem eksik olmamalı ancak filizler kesinlikle suya temas etmemelidir" ifadelerini kullandı.
717747 / 3668153
|
|
|
|
|
|
|
|
|