Konjenital Hipotiroidi Soruları

Konjenital Hipotiroidi Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Konjenital Hipotiroidi Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Konjenital Hipotiroidi Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • 7 Yaşındaki Kızımın Hormon Değerlerine Göre Yağlı Hiluslu Ovoid Lenf Nodları Nelerdir?

    Merhaba, 7 yaşındaki kızımın hormon değerleri şu şekilde; TSH 9.75, FT4 16.6, ANTİ/TPO 499.80, ANTİ/ TG 1604.00 Yağlı Hiluslu Ovoid Lenf Nodları nelerdir, yardımcı olup açıklayabilir misiniz?

  • Vitiligo'nun Sebebi Nedir?

    Merhaba, 6 senedir cinsel bölgede vitiligom var. Hipertiroidi çıktı ve Propcil ilacı kullandım. Tiroidim ve vitiligolarım geçti ama 7 ay sonra cinsel bölgede vitiligolar yeniden çıktı. Tekrar test yaptırdım, tiroid yok, ancak nodül çıktı. Vitiligo buna bağlı olabilir mi ve neden yenilenmiş olabilir? Propcil ilacını tiroidim olmadığı halde yeniden kullansam olur mu?

  • Adet Düzensizliği, Tüylenme ve Kilo Artışının Tiroidle İlgisi Olabilir mi?

    Hocam iyi günler, 3 yıl öncesinde hipotiroidi teşhisi konuldu. Adet düzensizliğim, aşırı derece tüylenme sorunum ve kilo artışı şikayetlerim var. Levetiron kullanıyorum. Son zamanlarda ayaklarımda ve ellerimde şişme, ateş şeklinde ağrı ve sürekli uyku halim var. Acaba tiroidle alakası olabilir mi? Teşekkürler.

  • 1 Aylık Kızımda Sarılık Olduğu Anlaşıldı, İlaç Tedavisi ile Bilirubin Değerleri Düşürebilir mi?

    Merhaba, kızım 1 aylık. İlk hafta, sarılığının olduğunu fark ettiğimizde; Bilirubin: 15,8 çıkmıştı. Düşeceği düşünülerek birkaç gün sonra baktırdık; 14,1'e düştü. Doktorumuz, değerin azaldığını gördüğünde, aylık kontrolüne kadar düşecek düşüncesiyle tekrar tahlil istemedi. 3 haftalık iken; 3,6 idi. Aylık kontrolünde 17,1'e yükseldiği için Lumineletten diye bir ilaca başladık. Değer 12,7'ye düştü. Şimdi ise 11,5. Kan tahlilleri, TSH ve Karaciğer Enzim değerleri normal. Bundan sonra değer kesin düşer mi? Değerin düşmeye başladıktan sonra tekrar artması neden kaynaklanır? Teşekkürler.

  • Kız Kardeşimin Gelişiminde Problem Var. Neler Yapmamız Gerekir?

    Merhaba, kız kardeşim 12 yaşında. Boyu 1,28 cm ve 30 kilo. Gelişiminde sorun var. Tedavi görüyor ve şu an Humatrope için steril çözücü kullanıyor. 2 yıldan beri kullanıyoruz ancak hiçbir gelişme olmadı. Neler yapmamızı önerirsiniz?

  • Migren Ağrılarım Yüzünden Uykusuzluk ve Yorgunluk Yaşıyorum. Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, migren ağrılarım sebebiyle gittiğim Nöroloji polikliniğinde, birçok tahlil istendi ve tahliller sonucunda, Serbest T4 0,92 çıktı. Normal sınırların dışında olan diğer test sonuçları; Total Protein (Serum) 8,8 gr/dL, Albümin (Serum) 5,19 gr/dL, CRP 85 mg/dL.

    Üzerimde sürekli olarak, uykuya meyil ve yorgunluk hissi var. Daha sonra Endokrinoloji polikliniğine gönderildim, fakat 2 ay sonraya randevu verildi. Ne yapmam gerektiği ve ne gibi bir problem olduğu hakkında fikir edinmek istiyorum. Teşekkürler.

  • Annemin Boğazında Ağrı ve Yanma Şikayetleri Var. Tetkik Sonuçları Normal mi?

    Merhaba, annem 65 yaşında. Boğazında ağrı ve yanma şikayeti ile ilgili olarak doktora götürdüm. Muayeneden sonra ultrason istendi. Boyun ultrason raporunda şunlar yazılı. (Sağ Lobta kistik dejenerasyon gösteren 26 mm çapında bir adet nodül izlenmiştir. Gland parankimi kısmen heterojen görünümdedir. Her iki parotis ve supmandibüler gland boyut, kontur ve parankim eko paterni normal olarak izlenmektedir. Sağ servikal bölgede büyüğü 17 mm boyutunda ölçülen birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. Sol servikal yumuşak dokular ve vasküler yapılar normal, patolojik LAP izlenmedi). Ayrıca hemogram tahlilinde, diğerlerine göre farklı renkte yazılmış olan şu değerler var. (HGB: 11,8 MCH: 26,8 MCHC: 31 RDW-CV: 14,8 Sedimantasyon 1 saat 81 mm 5-30 Biyokimya CRP 32,98 mg/L 0-5) Bu rapor ne anlama geliyor? Doktor antibiyotik iğne verdi. 1 hafta sonra kontrole götürdüm ve iyileşme var dedi. Ayrıca 2-3 ay sonra, guatr ameliyatı için bir genel cerraha götürmemi söyledi. Bu durumun bir tehlikesi var mıdır? Ne yapmamız gerekir?

  • 109 Kiloyum. Askerlik İçin Problem Olur mu? Nasıl Kilo Verebilirim?

    Merhaba, 31 yaşındayım. Boyum 1,65, kilom ise 109. Yakında askerlik muayenesine gideceğim. Kilolarım askerlikte sorun olur mu? Bu kiloları nasıl verebilirim? Sizin tavsiyeniz nedir? Askerlikte kilo-boy oranı nedir?

  • İkiz Bebek Bekliyorum. Doktorun Verdiği İlacı Bıraktım. Bebeklere Zararı Olur mu?

    Merhaba, 32 yaşındayım. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım, ikiz bekliyorum. Hamile kalmadan 7 ay önce, Hipotiroidi teşhisiyle, çeyrek Levotiron'a başlamıştım. Gebeliğimin 27. haftasından itibaren TSH 0,02'lere kadar düşünce, Levotiron'u bıraktım. Şu ana TSH ve diğer değerlerim normal. İlacı birden bırakmamın bebeklerime zararı olmuş mudur? Bunu nasıl öğrenebilirim?

  • Saçlarımda Yoğun Bir Şekilde Dökülme Var. Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, saç derimin üst kısmında yanmalar oluyor ve dokunduğum zaman da kötü bir şekilde acı hissediyorum. Acaba neden oluyor? Saçlarımda ayrıca yoğun bir şekilde dökülme var. Elimle dokunduğumda, 50 tane civarında saç dökülüyor. Kalktığımda da yastığımın saçlarla dolu olduğunu görüyorum. Ne yapmalıyım?

  • Hipotroidi Hastasıyım ve Sürekli Kilo Alıyorum. Bunun İçin Bir Diyet Var mıdır?

    Merhaba, ben hipotroidi hastasıyım. Bu nedenle sürekli kilo alıyorum. Bu beni fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıyor. Günde 1/2 Levotiron adlı ilacı kullanıyorum. Bu hastalıkla ilgili bir diyet söz konusu mu? Bana bir diyet programı sunabilir misiniz?

  • Karın Ağrım, Kilo Kaybım, Gözümde Şişlik Şikayetlerim Devam Ediyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 32 yaşındayım. 1 sene önce ani kilo kaybı, karın ağrısı, sinir, saç dökülmesi, ishal gibi şikayetlerden dolayı dahiliyeye gittim ve yapılan tahliller sonucunda; TSH: 6,14, T3: 4,42, T4: 1,44, Anti T: 0,1, Anti M: 0,3, Kolesterol: 226 çıktı. O zamandan beri yarım Tefor kullanıyorum, 3 ayda bir kontrole gidiyorum, ilaç dozumda hala bir değişiklik yapılmadı. Dahiliye haricinde, endokrine gitmeme rağmen bir sonuç alamadım. Kolesterolüm sürekli yüksek çıkıyor en son tahlillerimde ise; Kolesterol: 249, Triglesid: 201, HDL Kolesterol: 63, Demir Bağlama: 366,2, Total Demir Bağlama: 442,8 çıktı. İlaç dozum yine aynı kaldı. 1 senedir şikayetlerim değişmedi. Bunun dışında, 8 ay önce endoskopi yapıldı ve midemde gastrit çıktı. Bu yüzden de çok şiddetli mide ağrılarım, mideye bastırınca acıma, yorgunluk, halsizlik, bulantı ve kusma şikayetlerim oluyor. 8 aydır, mide için verilen 3 farklı ilaç kullanıyorum ancak şikayetlerim yine devam ediyor. Karın ağrılarım, kilo kaybım, gözümde oluşan şişlikler var. Ne yapmam gerektiği konusunda, tam anlamıyla hangi bölüme başvurmam gerekiyor?

  • 10 Yıl Önce Menopoza Girdim, Yeni İlaçlarım Kilo Aldırdı. Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, 51 yaşındayım. 41 yaşında menopoz oldum. Geçen ay jinekolog bana Livial kullanmamı şiddetle önerdi. Ayrıca hipotiroidimin olduğu da tetkik sonuçlarında çıktı. Tedavi olarak dahiliye doktoru da günde 1 Levotiron verdi. 1 aylık tedaviden sonra, tetkik sonuçları, FT3 4,08, FT4 29,55 ve TSH 1,03 çıktı. Fakat 1 ayda 2 kilo aldım. Livial'i bırakmam mı gerekiyor, yoksa beklemeli miyim? Yorumunuz için teşekkürler.

  • Saçlarımda Dökülme, Soğuğa Karşı Dayanıksızlık Şikayetlerim Var. Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba, saçlarımda aşırı olmak üzere, bazen kaşlarımda da dökülme problemi yaşıyorum. Bunun yanı sıra, yemek düzenime çok dikkat ettiğim halde kilo almaya başladım ve soğuğa karşı çok dayanıksızım, ellerim hep buz gibi oluyor. Bir de çok fazla olmasa da unutkanlık var. Bu şikayetlerimle ilgili ne yapabilirim? Hangi branş doktora gidip muayene olmam gerekiyor?

  • Annemde Bel Ağrısı, Bel Kayması ve Hiper Tansiyon Var. Ne Yapmamız Gerekiyor?

    Merhaba, annem 57 yaşında, 87 kilo, 1,51 boyunda ve bel ağrısı şikayeti var. Beyin cerrahına götürdüm, kilo vermesi gerektiğini söyleyerek Endokrin bölümüne gitmesini tavsiye etti. Gittik, tahlil yaptırdık, Glukoz (AKŞ): 122, Fosfor(P): 4,7 MCHC: 35,5 NEU%: 44,1 sonuçlarını aldık. Annem ayrıca hipertansiyon hastası, guatr ameliyatı oldu ve bel kayması var. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Hipotiroidi Gebe Kalmaya Engel midir?

    Merhabalar yaşım 31. Bebek sahibi olmak istiyorum. Hipotiroidi rahatsizliğim var. 2 kere düşük yaptım ve bir daha bebek istiyoruz. Düzenli olarak hap kullanıyorum, Eltroksin 150 mg, günde 3 tane alıyorum. Başka bir rahatsızlığım yok. Ben bebek sahibi olabilir miyim? Hipotiroidi, gebe kalmaya engel midir?

  • Kan Tahlili Sonuçlarına Göre Guatr Olma İhtimalim Var mı?

    Merhaba, 28 yaşında bir bayanım. Baş ağrısı şikayetiyle nörolojiye gittiğimde guatrdan şüphelendiler. Kan tahlili yaptırdım. Sonuçları yazıyorum, değerlendirmenizi rica ediyorum. (Total T4: 16,4 Serbest T4: 1,04 TSH: 1,9 Total T3: 1,49 Serbest T3: 3,02).

  • Bebeğimin Bıngıldak Açıklığında Küçülme Oluyor. Neler Yapmamız Gerekiyor?

    Merhaba, bebeğim şu anda 23 aylık ve bıngıldak açıklığında küçülme oluyor. Bu güne kadar hep D vitamini kullandık, yanında da flor verdim. Buna rağmen küçülme oluyor. Boyu 90 cm ve kilosu 12,5. Konuşması çok düzgün, zekasında hiç bir kusur yok, hatta beklenmedik şekilde hızlı algılamaya sahip. Neler yapmamızı önerirsiniz?

  • Aşırı Terlememin Sebebi Ne Olabilir?

    Benim sorunum terlemekle ilgili ve de ellerimdeki sıcaklıkla ilgili. Mesala herkesin içinde oturmuş sohbet ediyoruz ama bende su gibi kabarcık kabarcık terler oluşmaya başlıyor. Özellikle de yüzüm ve ensem çok aşırı terliyor. Ne yapmalıyım?

  • Unutkanlığımın Sebebi Ne Olabilir?

    Ben 31 yaşında evli bir bayanım. Bende inanılmaz derecede unutkanlık başladı. Gördüğüm kişiyi ertesi günü unutuyorum, ne konuştuğumu unutuyorum, kısacası her şeyi unutuyorum. Genel kültürümü bu yüzden ilerletemiyorum. Her şeyi inceliyor, bakıyorum ama unutuyorum, hafızamda bir şey kalmıyor. Ne yapabilirim ve sizce ne olabilir?

  • Yaptırdığım Tahliller Sonucunda Rahatsızlığım Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

    Sayın doktor, tahlil yaptırdım. Hormon t3: 2,92 pg/ml hormon t4: 0,76 ng/dl tsh: 52,3 uıu/ml bulundu. Doktor bey tefor dutab isimli tableti yazdı. Hastalığımla ilgili bilgi verir misiniz? İyi günler dileğiyle.

  • Ultrason Sonuçlarıma Göre Kanser Olma İhtimalim Var mı?

    Merhabalar, ben uzun bir süredir guatr hastasıyım. 2 yıl önce tefor kullandım ve doktor guatrımın küçüldüğünü söyleyince ilaç kullanmayı bıraktım. Bu yıl beni rahatsız etmeye başlayınca doktora gittim ve ultrason sonuçlarım: Troid Bezi Sağ Lop: 12x20x46 mm, Sol Lop: 21x30x60 mm. İsthmus Kalınlığı: 3,2 mm. Troid bezi sol lopta, en büyüğü inferiorda 26x22 mm hipoekoik halosu bulunan kistik dejeneratif alanlar ve bazılarında kalsifikasyonlar izlenen hipoekoik heterajen multıpl nodüller var. Sağ lop homojen görünümde olup nodül ayırt edilememiş. Sintigrafi grafiğim hipoaktif. Soğuk. Dağılım Heterojen. Nodüler hiperplazi mevcut. Ben ameliyat olmaktan ve kanserden çok korkuyorum. Sizce bu sonuçlara göre ben kanser miyim? (yaşım 23)

  • Guatr Hastasıyım. Vücudumda Ağrılar, Halsizlik, Sinir Şikayetlerim Var. Nedeni Nedir?

    Merhaba, guatr hastasıyım. TSH değerim yüksek ve ilaç kullanıyorum. Hamilelikte şeker yüklemesi yapılmıştı ve sonuç yüksek çıkmıştı. Ayrıca kol, ayak, bacaklar ve boyunda uyuşma oluyor. Ayakta fazla kaldığımda bel, sırt, boyun, ayak ve bacaklarım ağrıyor. Ayaklarım şişiyor ve yürümekte zorlanıyorum. Bunların dışında, halsizlik, yorgunluk, uyku sorunu, aşırı sinir, unutkanlık, kilo alma ve zayıflayamama, açlık krizleri, adet azlığı, baş ağrısı problemleri yaşıyorum. Sabahları yorgun ve bitkin kalkıyorum. Sol kulağım ağrıyor ve sol burun deliğimde kan pıhtısı oluyor. Burnum kanamıyor ama içi kan pıhtısı oluyor. Bu şikayetler neden kaynaklanıyor? Şeker, guatr veya başka nedenlerden mi oluyor?

  • PTH Hormonunun Yüksekliği, Nasıl Bir Rahatsızlığa Sebep Olur?

    Merhaba, 2,5 aylık bebeğimde PTH hormonunun yüksek olduğu söylendi fakat hangi hastalığa neden olduğu söylenmiyor, yalnızca kalsiyum fazlalığı deniyor. Bu durum ne gibi bir rahatsızlığa sebep olur?

  • T3 Değerinin 3,68 Olması Normal mi? Herhangi Bir Sorun Yaratır mı?

    Merhaba, 3 yaşındaki kızımı, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle sağlık ocağına götürdüm ve kendim hipotroidi hastası olduğum için, kızıma da hemogram testi yaptırdım. T3 değeri 3,68 çıktı. Bu sonuç normal mi? Herhangi bir sorun yaratır mı? İyice iyileştiğinde tekrar bir test yaptırmalı mıyım?

  • 12 Haftalık Gebeyim. TSH Tahlilim 0,183 Çıktı. Bu Tehlikeli midir? Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, 12 haftalık gebeyim. TSH tahlilim, 0,183 çıktı. Bu tehlikeli midir? Ne yapmam gerekiyor?

  • Öğrenme Zorluğu, Kilo Verememe ve Ayak Ağrısı Şikayetlerim Var. Neler Yapmam Gerekir?

    Merhaba, bende hormonal denge bozukluğu, kalsiyum ve çinko eksikliği var. Vücudum şekilsiz ve çok zor kilo veriyor ve daha sonra fazlasıyla geri alıyorum. 105 kilo ve 170cm boyundayım. Benim şikayetim, öğrenme zorluğu, zayıflayamama ve ciddi ayak ağrıları. Doğu tıbbı ile tedavi görüyorum. Batı tıbbı nasıl bir tedavi önerir? Neler yapmalıyım?

  • Omuz ve Boyun Ağrısı Çekiyorum. Nasıl Bir Tedavi Önerirsiniz?

    Merhaba, bende yaklaşık 3 yıldır beyaz romatizma denen bir hastalık var. Özellikle mart ayında başlıyor. Omuz ve boyun ağrısı çekiyorum. Fizik tedavi oldum ve iyi geldi. Fakat bu ağrılar gece tekrar ediyor, sabah tutukluk yapıyor. Ayrıca röntgende, omuzda ve boyunda kireçlenme çıktı. Ne yapabilirim? Nasıl bir tedavi önerirsiniz?

  • Sinir, Güvensizlik, Yaşamak İstememe Gibi Sorunlarım Var. Neler Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, çok sinirliyim, her şeye çok çabuk sinirleniyorum. Ufak tefek şeyler o anda benim için çok büyük sorun yaratıyor. Sanki insanlar üstüme geliyor, herkes arkamdan plan yapıyor gibi geliyor. İnsanlara hiç güvenemiyorum. Yakınlarımdan çok darbe gördüm. Artık yaşamın bir anlamı kalmadı. Bazen yaşama sarılmak, işime sarılmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Neler yapmam gerekiyor?

  • Fibromiyalji Hastalığı’nda Nöroterapinin Etkinliği Var mıdır?

    Merhaba, Fibromiyalji hastalığında nöroterapinin etkinliği var mıdır? Diğer belirtiler olsa da, yaygın ağrı olmayışı, fibromiyaljiye işaret eder mi?

  • Doğuştan Engelli Hipotroidi Hastası Kızım Kullandığı İlaçlardan Dolayı Kabızlık Çekiyor Olabilir mi?

    Doğuştan engelli, 7 yaşında bir kızım var. 1 yaşından itibaren Dirençli Epilepsi ve Hipotroidi tedavisi görüyor. Son bir yıldır Sekonder Adrenal Yetmezlik teşhisiyle, Hidrokortizol ve Minirin tablet kullanıyor. Son zamanlarda kabızlık problemi yaşıyoruz ve kilo artışı görüyoruz. Acaba bu, kullandığı ilaçların yan tesiri midir? Adrenal Yetmezlik, kullandığı Epilepsi ilaçlarından doğan bir hastalık mıdır?

  • Çok Unutkanım. Beynim Bomboş Gibi Hissediyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, ben çok unutkanım. Okuduğum bir şeyi ne ezberleyebiliyorum, ne de aklımda kalıyor. Rüyalarımın hiçbirini hatırlamıyorum. Bir yere bir şey koysam, hemen unutuyorum. Bir şey düşünemiyorum, beynim bomboş gibi hissediyorum. Ne yapmam gerekiyor? Sebebi ne olabilir?

  • Hipertansiyon ve Haşimato Hastasıyım. Hamile Kalmamın Riski Var mı?

    Merhabalar, benim hem hipertansiyonum hem de az çalışan troid (haşimato) hastalığım var. 3 çeşit tansiyon hapı ve tiroit hapı kullanmaktayım. Bebek sahibi olmak istiyorum ama doktorlarım bana bunun çok riskli olduğunu ve hamilelikle kullanabileceğim bir tansiyon ilacı olduğunu söylediler. Ne gibi ilaçlar kullanabilirim? Ne gibi riskleri var?

  • Annemde Guatr Var. Yapılan Tahlilde Yüksek ve Düşük Çıkan Sonuçlar Bundan Kaynaklanıyor Olabilir mi?

    Merhaba, annemde guatr var ve kan tahlili yaptırdı. Yüksek ve düşük çıkan sonuçlar oldu. Bunları aşağıda belirtiyorum, bana bilgi verirseniz sevinirim.

    Ürik Asit: 1,8, HCT: 35,6, MCHC: 35,8, NEU#: 1,9, NEU%: 39, LYM%: 49, Ferritin: 7,51, FT4: 0,68, Dansite: 1030.

  • 1 Yıldır Guatr Hastasıyım. Kilo Veremiyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, yaklaşık 1 yıldır guatr hastasıyım. Kilo veremediğim gibi 7-8 kilo aldım. Tedavimi yerine getiremiyorum, ilaç kullanamıyorum. Guatr hastalarının kilo verdiğini duymuştum ama bende tam tersi oldu. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Hipotiroidi Hakkın da Bilgi Alabilir miyim?

    Geçen gün sayfanızda hipotirodi ile ilgili bir yazı okudum. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim? Etkilerinim uyku eğilimi, kilo artışı, kabızlık, kalp yorgunluğu olduğu yazıyordu. Ayrıca hangi testi yaptırmamız gerekiyor mu?

BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Uzmanlar, bebek beslenmesinde doğru bilinen yanlışları anlattı
Saç ekiminde merdiven altı  tedaviden uzak durun
Sağlıklı yaş almak için öneriler!
"Hava kirliliği kalbi sigara kadar tehdit ediyor"
Menopoz sonrası kanama rahim kanserinin habercisi olabilir
Dişlerinizdeki boşluklar yaşantınızı olumsuz etkilemesin!
"Türkiye'de plastik poşet kullanımı yüzde 77,27 düştü"
"A vitamini antioksidan gibi çalışıyor"
Saç ekiminde "Seyyar ekimciler" ortaya çıktı
4 yaş altı çocuk ölümünün yüzde 5'i aspirasyona bağlı ölümler
Bilim insanları beynin sırlarını çözmek için mesaide

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]