Konsantrasyon Sorunu Soruları

Konsantrasyon Sorunu Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Konsantrasyon Sorunu Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Konsantrasyon Sorunu Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Konsantrasyon Bozukluğu İçin Psikolojik Yardım Almam Gerekir mi?

    Merhaba, ben 17 yaşındayım ve ÖSS’ye hazırlanıyorum. Sanırım konsantrasyon bozukluğum var. Paragraf okurken, kafam dağılıyor ve strese giriyorum. Arkadaş çevrem psikologa başvurdu. Sizce benim de ihtiyacım var mı?

  • Dikkat Dağınıklığı İçin Ne Yapılabilir?

    10 yaşında, ikiz erkek çocuklarım var ve birisi için öğretmeni dikkat dağınıklığı var, psikoloğa götürün dedi. Yanlış birşey yapmak istemiyorum. Sizce ne yol izlemeliyim?

  • Panik Atak Ciddi Bir Problem Yaratır mı?

    Yaklaşık 2 ay önce MR çekildi ve tüm tetkiklerim yapıldı. Hepsi temiz çıktı, ama bende bir korku var. Sürekli kanser korkusu. Doktor bana anksiyete teşhisi koydu, Esplus diye bir ilaç verdi. Daha kötü oldum ve 3 gündür bıraktım. Şimdi gayet iyiyim. Kötü düşünmek istemiyorum, zaten aklıma getirdiğim an kol ve bacakta halsizlik, bir şeye konsantre olamama, panik ve mide bulantısı oluyor. Kafama takılan şu hocam; bu panik atak veya anksiyete bende ciddi bir problem yaratır mı?

  • Sürekli Yalnız Kalmak ve Hayal Kurmak İstiyorum. Bu Hastalık Belirtisi mi? Nereye Başvurmalıyım?

    İyi günler, ben 24 yaşındayım. Dikkat eksikliği, unutkanlık, evden çıkmamak, sürekli uyumak, işe odaklanamamak, gelecek kaygısı, aklımdan geçirdiğim kelimeleri eksik ve yanlış yazmak, sürekli hayal kurmak gibi problemim var. Sabaha kadar hasta olduğumu düşünüyorum. Yolda yürürken arkamdan bir ses veya köpek sesi duyduğumda olduğum yerde donup kalıyorum, ne yapacağımı bilemiyorum. Aşırı heyecanlanıyorum, konuşamıyorum, ne dediğimi bilmiyorum. Gerçekten hasta olduğumu düşünmeye başladım. 13 yaşımda babamı kaybettim. Son 1 yıldır hayatımdaki kadın yüzünden her şeye şüpheci yaklaşmaya başladım. Sadece yalnız kalmak ve hayal kurmak geliyor içimden. Dini bir şeyler dinlediğimde, okuduğumda ağlıyorum. Bu belirtiler, bir hastalık başlangıcı ise, tedavi için doktora başvurmak istiyorum. Beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

  • Kullandığım İlaçların Verdiği Etkileri Nasıl Yok Edebilirim?

    İyi günler, Şubat 2006 civarı üzüntü, yorgunluk, fazla uyku gibi nedenlerden psikiyatri doktoruna gittim. Doktor, senin bir şeyin yok, sadece psikologla dertleşmen gerekiyor dedi. Ben de psikoloğa gidemedim. 2 ay sonra başka bir doktora (araştırma hastanesi) gittim. Doktora aynı problemlerimi anlattım ve Risperdal ve Lithuril ilaçlarını verdi ve 2 hafta sonra gel dedi. İşten dolayı gidemedim ve bu ilaçları bilgisizce kullanmaya devam ettim. İnternetten araştırdım, çok ağır 50 kişiyi felç bırakmış bir ilaç olduğunu, şizofrenililerde kullandığını öğrendim. Bu arada 20 günde bende gözlerimde bulanıklık, konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, uykusuzluk yaptı. Bu nedenle, doktora gitmeden bıraktım. Daha sonra tekrar gittim, başka doktor vardı. Durumu anlattım. Kullandığım ilaçların benimle alakası olmadığını söyledi. En son tüm ilaçları bıraktım ve hemopatiste gittim ve tedavi oldum. Şimdi uyku düzenim, sinirlilik, unutkanlık, hemopatist sayesinde düzeldi. Şimdi bu kullandığım ilaçların verdiği etkileri nasıl yok edebilirim?

  • Oğlumun Dikkat Problemi Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ilkokul 2'ye giden oğlumla sorunlarımız var. Dersleri orta düzeyde fakat oğlumda dikkatsizlik hat safhada. Testlerde ve yazılılarda öyle basit hatalarla eve geliyor ki, kendi de sonradan farkına varıyor. Dikkat bozukluluğunu nasıl çözebilirim? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de oğluma kendine güvenmeyi nasıl aşılayabilirim?

  • Uyuşukluk, Bulantı, Halsizlik, Bulanık Görme Gibi Şikayetlerim Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, özellikle baş bölgemde uyuşukluk hissi, gözlerimde yanma ve bulanık görme, mide bulantısı, bazen göğsümde yanma, aşırı hareketli bağırsaklar, ağız kuruluğu, el ve ayaklarda aşırı halsizlik, sürekli uyuma isteği, özellikle bazı dönemlerde ortamı algılayamama, bayılacak gibi olma, ortama ya da işe konsantrasyon zorluğu, ara ara iç sıkıntısı, sürekli hasta olacak ya da bayılacak olma korkusu gibi şikayetlerim var. Sorunum psikolojik mi, yoksa fiziksel bir rahatsızlığım olabilir mi?

  • Sonuçlarımda Ülser ve Kansızlık Çıktı. Ne Yapmalıyım?

    10 yıllık Özefagus kanamsı, HCV ve ameliyat olan hastayım. Yeni kan sonuçlarım şöyle; Glukoz: 94, Bun: 8, Kreatinin: 0,64, Ast: 29, Alt: 18, Ck: 97, Bilirubin Total: 0,31, Bilirubin Direkt: 0,14, Bilirubin İndirekt: 0,17, Potasyum: 4,4, Cl: 109, Kalsiyum: 9,7, Wbc: 8,1, Neu: 2,68, Neu: 33,1, Lym: 4,1, Lym: 50,6, Mono: 0,803, Mono: 9,92, Eos: 0,306, Eos: 3,78, Baso: 0,208, Baso: 2,57, Rbc: 4,1, Hgb: 9,86, Hct: 27,7, Mcv: 67,7, Mch: 24,1, Mchc: 35,6, Pdw: 15,5, Rdw: 19,7, Plt: 512. Endoskopi sonucum ise şöyle; Özofagus Transeksiyonlu hasta, Anastomoz hattında Ülserler izlendi. Kardiaözofagus Transeksiyonlu hasta Anastomoz hattında Ülserler izlendi. Fundus normal, Korpus normal, Angulus normal, Antrum normal, Bulbus normal, ikinci kısım normal.

  • Demir Eksikliği İçin Nasıl Bir Tedavi Uygulanması Gerekir?

    Merhaba, 23 yaşındayım. Yaklaşık 8 yıldır demir eksikliği problemim var. Zaman zaman düzelse bile tekrar nüksediyor. En son yaptırdığım test sonuçlarına göre; Demir (serum): 6 (normal değer: 37-50), Demir Bağlama Kapasitesi: 411 (normal değer: 228-428), Ferritin: 1,95 (normal değer: 10-160) olarak belirlendi. Bu sonuçlara göre nasıl bir tedavi önerirsiniz? Üniversite öğrencisiyim ve konsantrasyon bozuklukları yaşıyorum. Bunun yanında sürekli halsizlik, kalp çarpıntıları, iştahsızlık ve genel bir uyuşukluk halim var. Ne yapmam gerekiyor?

  • Unutkanlıktan Nasıl Kurtulabilirim?

    İyi günler, bende aşırı derecede unutkanlık oluyor. 2 dakika önce ne yaptığımı unutuyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim? Bir de 2 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum. Vitamin almak istiyorum ama kilo almaktan korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

  • Zekama Güveniyorum Fakat Derslerimde Başarısız Oluyorum. Ne Yapmalıyım?

    Üniversite öğrencisiyim. lisede çok başarılı bir öğrenciydim, gittiğim üniversitenin bulunduğu şehre alışamadım ve 2 yıl derslerime motive olamadım. Arkasından büyük başarısızlıklar beni buldu. Şu an 6. sınıf öğrencisiyim, aşırı umutsuz, karamsar bir kimliğe büründüm. Zekama güveniyorum ama umutsuzluk ve tembelliğe çözüm bulamıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Kansızlık Problemim Var. İlaç Kullanamıyorum. Neler Yapabilirim?

    Merhaba, yıllardır kansızlık sorunu çekiyorum. Midemde ülser olduğu için ilaç kullanamıyorum. Halsizlik, baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü problemim oluyor. Her ay regl döneminde, biterken sorun yaşıyorum, kramp şeklinde ağrılar oluyor. Neler yapmam gerekiyor?

  • Yeğenimin Algılama Problemi Var. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, 9 yaşında kız yeğenimde çocukluktan itibaren bazı farklılıklar var. Algılama yeteneğinde zayıflık, sorduğu soruları peş peşe 3 kere sorması, çağırdığımızda duymuyormuş gibi sesiz kalması, iletişim eksikliği, kalem ve makas tutma güçlüğü gibi şikayetleri var. Zeka yönünden problem yok, çok duygusal ve hassas bir çocuk. Arkadaş edinemiyor. Hafızası güçlü. Boya yaparken düzgün boyayamıyor, kaslarının zayıf olduğunu düşünüyoruz. Daha önce psikoloji merkezine başvurduk, algılamada zayıflık olduğu söylendi. Ne yapmalıyız?

  • Sürekli Yorgun Uyanıyorum ve Konsantrasyon Eksikliğim Var. Ne Yapmalıyım?

    Uyku bozukluğum olmamasına rağmen sürekli yorgun uyanıyorum. Masa başında çalışıyorum, dikkatsizlik ve konsantrasyon bozukluğum var. Bir kaç haftadır hafif bir baş dönmem ve grip olmuş gibi hafif titremem var. Bu durumda hangi bölüme başvurmam gerekiyor?

  • Kulak Çınlamam İçin Ne Yapmalıyım?

    6-7 ay önce aralıklarla başlayan sağ kulak çınlamam, beni rahatsız edecek boyuta varınca Kulak Burun Boğaz dokturuna baş vurdum. Betaser kullanmamı önerdi. Tedavi sonucu şikayetlerim devam ettiğini görüp tekrar hekimime başvurdum. İacımı değiştirerek Vasterel kullanmamı istedi. Bu ilacı da kullandım ancak faydasını göremedim. Kulak çınlaması konsantrasyonumu bozmaya başladı. Ne yapmalıyım? Saygılarımla.

  • Baş Dönmesinin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, ben 41 yaşında, 1,78 boyunda, 90 kilo, evli, 2 çocuk babasıyım. Günün belli zamanlarında baş dönmesine benzer bir durum yaşıyorum. Tansiyonum her ölçtüğümde normal (11-8, 12-8, 13-8) gibi çıkıyor. Sersemlik, konsantrasyon bozukluğu, denge kaybı gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Sürekli Yorgunluk ve Gözlerimde Ağrı Hissediyorum, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, Yaşım 28. Sürekli bir yorgunluk ve gözlerimde ağrı hissediyorum. Buna bağlı olarak ciddi bir konsantrasyon sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Unutkanlığım İçin Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba, benim konsantrasyon bozukluğum ve unutkanlığım mevcut. 55 yaşındayım. Ne yapmam gerekiyor, kimden yardım alabilirim? Teşekkürler.

  • Ferritin Düzeyinde 2 Ay İçinde 4,8’lik Artış Normal mi? Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 2 ay önce test yaptırdım. Ferritin 3,6’ydı. Şimdi tekrar yaptırdım ve 8,4 çıktı. Bu 2 ay içinde demir ilacı kullandım. 2 ayda 4,8’lik bir artış normal mi? İlaca devam etmeli miyim?

  • Demir Eksikliği Tedavisi İçin Neler Yapmak Gerekir?

    Merhaba, küçük yaşlardan beri demir eksikliği tedavisi görüyorum fakat kalıcı bir çözüme kavuşamadım. Sürekli ilaç kullanmaktan bıktım. 3 yıl önce yine aynı tanıyla 4 gün hastanede yattım, 4 ünite kan verildi ve Venofer ilacı kullandım. Anemiye neden olan asıl sebebi bulmak için, hematoloji profesörüne muayene oldum ve endoskopi yapıldı, ama net bir sonuç alınamadı. Bu arada kronik gastritim de var. Son 3 yıldır iyiydim ama bugün tekrar tetkik yaptırdım; HGB 7,6, HCT 21,6, MCV 51, MCH 17,9, diğerleri normal çıktı. Ne yapmam gerekiyor? Beslenmeme çok dikkat ediyorum, bunun dışında ne önerirsiniz?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Koronavirüs grip farkları: Covid 19'u gripten ayıran en önemli fark nedir?
Türkiye, asemptomatik vaka sayılarının açıklanmasıyla birlikte dünyada 3'üncü sıraya yükseldi
Son dakika! Sağlık Bakanı Koca: "Bugünkü vaka sayımız 28 bin 351"
Son dakika haberleri... Bakan Koca: "(İBB'nin açıkladığı defin rakamları) Ölüm sebebi Kovid ise Kovid, menenjit ise menenjit yazılıyor. Tanı çok net konmuş oluyor"
Koca: "Aşıyı yaparken vatandaşımızdan herhangi bir ücret asla almayacağız"
25 Kasım koronavirüs tablosu : Gerçek vaka sayısı kaç? Son dakika Fahrettin Koca açıklıyor!
Son dakika: Koca: "Hasta sayıları, ölüm sayıları üzerinden tartışmalarla harcayacak vaktimizin olmadığını düşünüyorum"
Son dakika haberleri | Bakan Koca "Ankara'da servis doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9"
Vaka sayısı ile hasta sayısı farkı nedir? 25 Kasım korona tablosu gerçek vaka sayısı kaç?
Son dakika: Koca: "(Çin menşeli Sinovac aşısı) Aralık, ocak ve şubat ayında toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı"
Son dakika haber | Sağlık Bakanı Koca: "Bugünkü vaka sayımız 28 bin 351"

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]