Menenjit Soruları

Menenjit Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Menenjit Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Menenjit Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Epilepsi Hastalarının İştahsızlığı İlaca Bağlı Olabilir mi?

    Hocam; epilepsi hastalarının yemek yememesinin ilaca bağlı olma olasılığı var mı? Çok az yiyor. Benim hastam 1 yaşından beri havaleyle birlikte menenjit geçirmişti. O tedaviyle birlikte şant takılması gerekti. Şanttan 3 ay sonra epilepsi krizleri başladı. 4 sene 4 çeşit ilaç kullandı. 5. sene Depakin şurup (200 mg) ve Lamictal tablet (25 mg) ilaçlarını kullanıyor. Önceki seneler gibi ağır kriz geçirmiyor. Fakat 10 günde bir, bağırarak korkması ve bilincini kaybetmesi, gözlerinin kızararak dönmesi ve kendini sıkması gibi nöbeti var. Bu nöbetin de durma olasılığı var mı? Hastam konuşamıyor. Zeka kaybı %90 civarı fakat tanıyor ve çevreye karşı ilgisi çok yüksek. 24 saat içerisinde 15 saat hereketli olmasına rağmen iştahı çok az, iştah şurubu ve vitamin veriyoruz. Hastam 12 yaşında olmasına rağmen yaşına göre kilosu az. Bu konuda bilgi alabilirsek çok teşekkür ederiz.

  • Özürlü Heyet Raporu Nereden Alınır?

    Benim 47 yaşında menenjit hastalığı yüzünden özürlü bir abim var. Geçen sene yürüyor ve 3 yaşında bir çocuk gibi davranıyordu. Bu sene ayağa zor kalkıyor ve yürüme zorluğu çekiyor. Vücudunun belirli yerlerinde yaralar çıkıp, iyileşmesi zor oluyor. Biz abimin özel bir özürlü bakım merkezine yatması için başvurduk ama bizden özürlü heyet raporu istendi. Özürlü heyet raporu almak için nereye başvurmamız gerekir?

  • Rapor Sonucuma Göre Önemli Bir Sorun Var mı?

    Selam, ben 42 yaşındayım. Sık zatürree geçiriyorum. 12 yaşında menenjit geçirdim. 26.03.2010 toraks BT sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim. Sağ akciğer üst lobda santral bronşlarda dilatasyon, tübüler bronşiektazi ve amfizematöz değişiklikler izlendi. Sol akciğer üstlob anterior segm. sekel değişlikler-bronşiektazi saptandı. Sağ akciğer üstlob anterior segm. parakardiak alanda plevra ile ilintili 10x15 mm boyutlarında düzensiz sınırlı ıvkmsonrası kontrastlanma göstermeyen yumuşak doku dansitesi sağ akciğer orta lateral segm. 3 mm pulmoner nodül. Bunun sonucunda 22 tane iğne ve beraberinde antibiyotik hap kullandım. 15 günlük tedavi sonucunda 3 ay sonra tekrar gelmemi söylediler ancak henüz gitmedim. Bir de zatürree aşısı oldum. Önemli bir sorun olur mu? Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

  • Oğlumun İdrar Probleminin Menenjitle İlgisi Olabilir mi?

    Selamlar, menenjit teşhisi konan 17 yaşındaki oğlumda ateş, baş dönmesi ve diğer problemler teşhisin 6. gününde bitti. Ancak baştan beri olan idrar problemi ve halsizlik çözülemedi. Prostat, böbrek, bağırsaklarda iki kez ultrasona girmesine rağmen problem görülmedi. 2 kez sonda çıkarıldı. 6-8 saat beklendi, idrar olmadı. Tekrar sonda takıldı. 1 saat oturduktan sonra çok yoruldum deyip uykuya dalıyor. İdrar probleminin hastalıkla ilgisi var mı?

  • Oğlum 17 Yaşında ve Menenjit Teşhisi Kondu. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    İyi günler, oğlum 17 yaşında ve belinden su alınarak Menenjit teşhisi kondu. Ateşi kontrol altına alındı. Kusması yok, ancak idrar yapamıyor, sonda kullanıyoruz. Baş dönmesi azalıyor ama yok olmuyor. Teşhisin 4. günündeyiz. Prostat, böbrek ve bağırsaklara ultrason ile bakıldı. Kulak burun boğaz doktoru baktı, bir şey yok dedi. El ve ayaklar soğuk ama el parmaklarını falan tek tek oynatabiliyor. Bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Bacaklarımda Ağrı ve Tutulma Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 30 yaşında bir bayım. Son 6 aydır, adım atarken bacaklarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu?

  • Hepatit B Virüsü Taşıyorum, Menenjit ve Kızamık Aşısı Hepatit B Virüsü Üzerinde Etkili midir?

    Hocam iyi günler, ben Şubat ayının sonunda askere gittim. Askerliğimin ilk zamanlarında yaşadığım rahatsızlığın sonucunda yapılan tektiler sayesinde Hepatit B virüs enfeksiyonu tespit edildi ve 3 ay süreyle hava değişimine çıktım. SMK’lı yani Sevkli Muayene Kurumu onaylı geldiğim için, hava değişimi sırasında da muayenelerime devam etmek zorundaydım. İlk muayenemde bana Hepatit aşısının yanı sıra, Menenjit ve Kızamık aşıları da yapıldı. Bu aşılardan 1 hafta sonra aşırı yorgunluk yaşamaya başladım ve hastaneye sevk ettiler. Yapılan tahlil sonuçlarım şu şekilde;

    HBV-DNA: 352
    Delta Antikor: Negatif
    Ferritin: 183
    ALT: 38 (10-44)
    AST: 28 (5-42)
    ALP: 88 (35-129)
    GGT: 25 (11-50)
    D. Bilirubin: 0,1 (0-0,2)
    T. Bilirubin: 0,7 (0,2-1,1)

    Benim merak ettiğim, Hepatit B virüsü tespit edildikten sonra yapılan Kızamık ve Menenjit aşıları vücudun bağışıklık sisteminde ve hastalığın gerilemesinde etkili olmuş mudur?Teşekkür ederim.

  • Pnomokok Menenjit Tekrarlar mı?

    Sizce pnomokok menenjit tekrarlar mı? İyi günler.

  • Kardeşim Tbc Menenjit Geçirdi ve Kez Beyin Ameliyatı Oldu. Yürüme Şansı var mı?

    Merhaba, kardeşim 1997 yılında Tbc Menenjit geçirdi ve 3 kez beyin ameliyatı oldu, şant takıldı. Şu an durumu iyi fakat yürüyemiyor. Kalçasında protez var. Birkaç hafta sonra tekrar bir operasyon geçirecek ve doktorlar operasyondan sonra yürüme fonksiyonlarının düzeleceğini söyledi. Kardeşim 17 yaşında ve 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor. Haftada 3 gün fizik tedavi görüyor. Bu hastalığın zamanla düzeleceğini söylüyorlar. Uzun soluklu bir tedavi mi gerekiyor?

  • 10 Senedir Ellerimde Titreme Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 29 yaşında ve bekarım. 10 senedir ellerimde titreme var. Bunun için doktorlara gittim ve tedavi gördüm ama değişen bir şey yok. Senelerdir Dideral kullanıyorum, kısmen hafifletiyor. Bu titreme iş ve özel yaşamımda inanın çok can sıkıcı oluyor. Ben artık kurtulmak istiyorum. Bunun psikolojik ve küçükken geçirdiğim menenjit hastalığından kaldığını söylediler. Bana ne olur yardımcı olun. En azından işte daha rahat etmem adına ne önerirsiniz? Saygılar.

  • Beynimde Bir Eksiklik Olabilir mi?

    Sayın doktor, benim sorunum, ufaklığımdan beri, yani kendimi bildim bileli, düşünüyorum, hayal kuruyorum, olduğum yerde dalıp dalıp gidiyorum. EEG çektirdim, normal dediler, Ancak beynimde vitaminsizlik varmış. Bunun etkisi olabilir mi, veya beynimde bir eksiklik olabilir mi? Çok küçükken zatürreeye yakalanmışım, doktor biraz daha geç kalsaymışım menenjite çevireceğini söylemişti. Bunun bir etkisi olabilir mi?

  • Hastalığımdan Emin Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben menenjit geçirdim. Sonrasında bir rahatsızlık daha geçirdim fakat teşhis konulmadı. Her gittiğim hastanede başka bir şey söylendi. Midemde sorun olduğu, endoskopi sonucu gastrit olduğu söylendi. Bende, baş dönmesi, nefes darlığı, bel ağrısı var. Emin olmak için check-up yaptırmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

  • Menenjitten Tamamen Kurtulmak Mümkün mü?

    Menenjitten tamamen kurtulmak mümkün mü? Hemen teşhis edilmiş ve durumu daha da ağırlaşmamışsa.

  • Menenjitten Kurtulmak Mümkün mü?

    Merhaba, sizden yardım istiyorum. Kardeşim 12-13 yaşında, kendisi 5 gün önce hastalandı ve tedavi altına alındı. Doktorlar kardeşimin menenjit olduğunu söylediler. Aynı zamanda erken götürmemizin ve bilincini kaybetmemiş olmasının çok iyi olduğunu söylediler. 2 gündür kardeşim eski haline dönmüş şekilde, hiç bir şeyi yok gibi geziyor ama 8 gün daha kalması gerekiyormuş. Bu hastalığın kötü olduğunu iyi biliyorum ancak kurtulma şansı var mı? Lütfen rica ediyorum cevaplayın, yoksa ona birşey olması kesin mi? Teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.

  • Menenjit Çocuğumuza Bulaşır mı?

    Benim bir erkek arkadaşım var. Biz yakın zamanda evlenmek istiyoruz ve kendisi 2002 yılında bir menenjit hastalığı geçirmiş, yani 17 yaşındayken. Şu an kendisi 24 yaşında ve hiç bir etki bırakmamış. Sadece saçının ön tarafında çok az bir dökülme var. Size sormak istediğim asıl soru, evlenirsek bir sakıncası olur mu?

  • Menenjit Evlenmeye Engel midir?

    Merhaba, erkek arkadaşım 2002 yılında menenjit geçirmiş. Tedavi sonucu sağlığına kavuşmuş. Erkek arkadaşımın menenjitten dolayı evlilik için bir engeli var mı?

  • Menenjitin Evliliğe Engel Bir Durumu Var mı?

    Merhaba, erkek arkadaşım 2002 yılında menenjit geçirmiş ve bir etki bırakmadan atlatmış. Biz yakında evlenmek istiyoruz. Evliliğin erkek arkadaşıma bir sakıncası var mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • Menenjit Tekrar Eden Bir Hastalık mıdır?

    Merhaba, ben 1970 doğumluyum. 2006 yılının Ekim ayında menenjit teşhisi ile 15 gün hastane ortamında tedavi gördüm. Taburcu olurken herhangi bir reçete vermediler ve tavsiyede bulunmadılar. Zaman zaman başımın arka kısmında, enseme yakın, sağ kulağımın arka kısmında ağrı oluyor. Bu durum normal mi? Stres ve alkol menenjiti tetikler mi?

  • Menenjit Evlenmeye Engel midir?

    Erkek arkadaşım 2002 yılında menenjit geçirmiş ve erken müdahale ile sağlığına kavuşmuş. Biz evlenmek istiyoruz. Menenjit evlenmemize engel mi?

  • Menenjitin Tekrarlama İhtimali Var mı?

    İyi günler. Ben Menenjit hastalığı geçirdim fakat benim hastalık 5-6 sene boyunca devam etti. Doktorlar bunu tekrarlama olarak gördü. Şu an 5 yıldır fazla bir rahatsızlığım yok, fakat hastalık belirtileri arada bir olmuyor değil, sanki beni yokluyor gibi. Geçen gün aynı baş ağrısı, boyun bölgelerinde kasılma oldu. 5 yıl boyunca tedavi görmedim. Arada bir böyle ağrılarım oldu, ağrı kesici içtiğimde geçiyordu. Bu 3 gün boyunca devam etti. Merak ettiğim şu; tekrar başlama riski var mı? Niye devamlı değil de arada bir olduğunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Menenjit Tekrar Eden Bir Hastalık mıdır?

    Merhaba,1970 doğumluyum. 2006 yılının Ekim ayında menenjit teşhisi ile 15 gün tedavi gördüm. Arada geçen sürede sıkıntım olmadı fakat şimdi midemde yoğun bir geğirme (bu durum menenjit teşhisi konulmadan önce de oldu) nöbetleri ve başımın arka kısmında, sağ kulağımın dört parmak gerisinde, enseme yakın bölgede çok yoğun olmamakla beraber ağrı oluyor. Bu durum menenjitin tekrarlıyor anlamına geliyor olması olabilir mi?

  • Çocukken Geçirilen Menenjitten Dolayı Sinirlilik Mümkün mü?

    Merhaba, abim 30 yaşında ve çocukken geçirdiği menenjit yüzünden oldukça sinirli ve sorumsuz bir insan haline geldi. Aile içinde huzursuzluğa, kavgalara sebep veriyor. Doktora götürdük, ilaç kullandı fakat sonuca ulaşamadık. Bu konuda ne yapmalıyız?

  • Çift Görme Menenjite Bağlı Olabilir mi?

    17.10.2006 tarihinde menenjitten 2 gün yoğun bakımda, 1 ay da komada kaldım. 2 ay yatalak kaldım, konuşamadım, yürüyemedim ama şu anda gözümde çift görme var. Menenjite bağlı mı? Malulen emekli olsam menenjitten dolayı yüzde kaç oranında rapor alırım? Teşekkür ederim.

  • Kafamdaki Yaralarda Saç Derileri Ölmüş. Saç Ekimi Yaptırabilir miyim?

    Ben 1978 doğumluyum. 1981 yılında trafik kazası geçirmiştim. Kafatasının sağ ve sol tarafında birer yumruk genişliğinde boşluk var. Ameliyattan sonra menenjit hastalığı geçirmişim ve kafatasında yaralar meydana gelmiş. Bu yaralardan sonra saç kökleri ölmüş, şu an protez saç kullanıyorum. Saç ektirmeyi düşünüyorum, yaptırabilir miyim?

  • Menenjit Sonrası Davranış Bozukluğu İçin Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Menenjit hastalığı sonrası neler yapılmalı, hasta nasıl bir tedavi görmeli? Hastadaki davranış bozuklukları nasıl giderilebilir?

  • Çoocukken Geçirdiğim Menenjitten Dolayı Göz Kayması Kendiliğinden Düzelir mi?

    Merhaba, ben 21 yaşında bir bayanım. Çocukken geçirdiğim menenjitten dolayı, bir gözümde %30 görme kaybı ve kayma mevcut. 7 yıl önce BT sonucunda lateral ventrıkul korpus genıslıklerı sınırdadır, yazıyordu ancak doktorum tarafından önemsenmedi. Staj yaptığım hastanenin polikliniğinde tekrar MRG istendi ve her şey normal gözüküyor. Böyle düzelme gibi bir durum olabilir mi? Yoksa başka bir kurumda tekrarlamam gerekir mi?

  • Belden Su Alınması İlerde Kalıcı Hastalıklara Neden Olur mu?

    Merhaba, kızım havaleden dolayı hastanede yatıyor. Belinden su alınması gerekiyormuş, ama ben istemiyorum. Ne yapmam lazım? İlerde kızımda kalıcı bir hastalık olur mu?

  • Kızım, Bebekken Havale Geçirdi. Yürüyemiyor, Konuşamıyor. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhaba, 5 yaşındaki kızım, 28 günlükken havale geçirdi. Bu sebeple, beyin oksijensiz kalmış ve şimdi yürüyemiyor, konuşamıyor, destekle oturuyor. Söyleneni anlıyor ve sadece anne-baba gibi bazı kelimeleri söylüyor. Bu konuda ne yapmamız gerekiyor?

  • Menenjitin Ortaya Çıkma Sebebi Nedir? Bazı Kısıtlamalara Gerek Var mı?

    Merhaba, 19 yaşındaki erkek kardeşim geçtiğimiz ay menenjit geçirdi. 18 gün hastanede tedavi gördü, şimdi iyi hissettiğini söylüyor. Aynı zamanda doktoru da her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama kardeşim profesyonel olarak futbol oynuyor. Biz bunun sakıncalı olup olmayacağı konusunda emin değiliz. Yani hayatında bazı kısıtlamalara gerek var mı? Yoksa bu hastalığın ortaya çıkma sebebi herhangi bir şey de olabilir mi?

BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Manisa Şehir Hastanesi 1 milyonun üzerinde poliklinik hizmeti sundu
Prof. Dr. Karlıkaya: "Elektronik sigaraya bağlı öldürücü bir akciğer hastalığı tanımlandı"
WHO: Koronavirüs salgınını önlemek için fırsat penceresi daralıyor
44 yıllık eşini, böbreğiyle hayata bağladı
Aylarca enfeksiyon tedavisi gördü, nedeni herkesi şaşırttı
Elektrik akımına kapılan işçi, yatağa bağımlı kaldı
İtalya'da koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti
Bakan Koca: İran'dan hastalık belirtisi olan yolcuları almıyoruz
Bakan Koca, İran Sağlık Bakanı ile telefonda görüştü
Tedavilerde "laser yöntemi" tercih ediliyor!
İsrail'de bir kişide koronavirüs tespit edildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]